סרווס (שלום), אני דדי
אני צבר אך אימי נולדה בהונגריה (אבי בולגרי דוקא). סבתי ז"ל, כמו סבתם של רבים בפורום זה, חיה כאן יותר מ-30 שנה אך העברית שלה לא היתה מי יודע מה ולכן אני חי את צליל ההונגרית מילדות. אחיותיה מארגנטינה התארחו אצלנו הרבה פעמים ודיברתי איתן אנגלית/ספרדית/הונגרית. אפשר לומר שאני יודע בערך 100 מילים. כשהייתי פעוט לימדו אותי לספור בהונגרית, אז ידעתי, עכשיו אני מתבלבל בין HUT לHET או איך שלא כותבים את זה... על מאכלים הונגריים כמעט שלא גדלתי - מלבד קרזט וקפוסטה, ולצערי אני חייב להודות שהאוכל הבולגרי של סבתי השנייה תבדל"א עדיף על ההונגרי. עוד קשר שלי להונגריותי הוא היותי גנאולוג - חוקר את שורשי משפחתי מהונגריה. שורשי משפחתי מייצגים כמה רבדים של יהדות זו. אימי היא חילונית גמורה ושני הוריה ז"ל כנ"ל. אביה היה הצייר ההונגרי הידוע (יחסית) בלה באן (כשהייתי קטן שאלו אותי אם הוא היה נשי קצת - בלה...) שגדל בבית חילוני, ואימה גדלה לאב די חילוני ולאם די דתית, שבאה ממשפחה רבנית, אותה בעיקר אני חוקר. משפחתי נטועה בהונגריה שנים רבות ולא הגיעה מגאליציה במאה ה-19 כמו חלק גדול מיהודי הונגריה. אימי ושני הוריה נולדו בבודפשט, וכך גם חלק מהוריהם. אחרים הגיעו ממערב טרנסילבניה וממקומות כמזוטור, באלאשג´רמוט, אירשא. האם מוכרות לכם המשפחות הללו : בלאו, מייזנר, זילברר, מנדל, קליין (אומנם נפוץ אך אפשר לנסות), שטרן (כנ"ל), אדלר, אדוריאן, בריל, שלזינגר, קיצע, רוזנבאום, בלום, קסש, אנגל, שון ? נחמד ומפתיע שפורום זה הוקם.