בלאט :-\

ToryMaster

New member
בלאט :-\

היום השלושים של סבתא. השגתי לעצמי מטרידן חדש, ואני באמת חושדת שהוא רק בהפסקה כרגע, ולא עזב אותי לגמרי. עבר עלי סופשבוע מזעזע מלא בפלאשבקים ומכות. אוווווווף.

sh53

New member
רוצה לדבר על איך שאת מרגישה?

בקשר לסבתא שלך? זכרונות? מחשבות שעוברות בראש? בקשר לשאר ההודעה שלך על פלאשבקים ומכות - אני אדם לא מקצועי, ולמרות שהייתי רוצה לעזור, אני יכולה להקשיב לך ואני פה, אולי זה מעט ואולי להקשיב זה הרבה, לא יודעת, רק היה לי חשוב לציין את זה.
לטורי

ToryMaster

New member
לא רוצה לדבר על זה

לא רוצה ללכת לשלושים המזדיין הזה. עכשיו הודיעו לי שיוצאים מהבית בשלוש וחצי כשתאמול אמרו לי ארבע. לא רוצה ללכת. זין על הכל.

sh53

New member
ואם תגידי להם שאין לך כוחות לזה?

איך הם יגיבו?

ToryMaster

New member
אמ

פחות או יותר אמרתי, ואחוית אמרה ש"אני אל אכריח אותך ללכת, אני רק מנסה למנוע ממך לעשות משהו שתתחרטי עליו אחר כך" אול יהיא צדקה. בכל אופן, הלכתי.

sh53

New member
ואיך את - הדגש על את

מרגישה טוב עם זה שעזרו לך להחליט? מרגישה טוב עם זה שהיה לך על מי להישען והיה לך קשה להחליט? מרגישה שזה פתח לך פתח שאת מסוגלת להביע את עצמך ומקשיבים לך?

ToryMaster

New member
לא

כי הייתי הולכת בכל מקרה, זה פשוט פונקציה של עצבים מלכתחילה+זה שהודיעו חצי שעה קודם+עייפות+געגועים לסבתא.

sh53

New member
חילקת את התשובה שלך לחלקים

1. עצבים מלכתחילה 2. זה שהודיעו חצי שעה קודם. 3. עייפות. 4. געגועים לסבתא. איך את חושבת שהיית רוצה לפתור את זה? מה הדרך לדעתך שתעזור לך להתמודד עם המצב?

ToryMaster

New member
אני לא יודעת

כאילו, התשובה שרציתי לתת לך הייתה "שיעזבו אותי בשקט". ואולי זה נכון, לזמן מה, לתת לי להתבשל קרצת בעצמי ולעכל את הדברים.

sh53

New member
אולי כמה רעיונות איך להתמודד

1. עצבים מלכתחילה - לנסות להבין מה מעצבן אותך, מה הכי מכעיס אותך ומה את לא אוהבת שעושים לך ולהביע את זה (אפשר בפורומים/בבלוג או אפילו במחברת אם זה משהו שרוצים שיהיה מאוד אישי כי יש כח ועוצמה לכתיבה עצמה). 2. זה שהודיעו חצי שעה קודם - להביע את עצמך ולומר שהיית זקוקה ליותר זמן כדי להתכונן לכך מראש, התשובה שלהם תהא מהן "סליחה" (כי אי אפשר להחזיר את הזמן לאחור בענין זה או לתקן). 3. עייפות - מה שעוזר אצלי זה או לישון או לעשות מעט התעמלות וספורט. מה לגבייך? 4. געגועים לסבתא - אולי הנצחה משלך כמו ספר תמונות? ספר זכרונות על סבתא?

sh53

New member
רוצה להגיב ולא יודעת מה ואיך ../images/Emo10.gif

בא לך להגיד משהו להמשיך את השיחה? מה את עושה עכשיו?

Thestral

New member
לפי דעתי כל ההתנהלות הזו../images/Emo108.gif

כלפי הענין הזה של סבתא שלך היה ממש לא בסדר, החל ממתי שהיא היתה בב"ח ועד שהיא מתה. ברור לי שחלק מזה היה בגלל שאת כעסת עליה שהיא עוזבת אותך וכו' אבל את יכולה לכבד את האישה הזו שבלעדיה לא היית פה, לבלוע, וללכת לשלושים כמו מישהי בוגרת. את חיבת לה, לא להיפך. זה מדהים אותי איך אנשים יכולים לאבד את הכבוד הכי בסיסי למשפחה. הכי בסיסי.

oren*

New member
מאוד לא מסכים עם הביקורתיות הזו.

אנשים מקבלים צער, כאב, אובדן ומהצד השני צחוק, שמחה, אושר, בדרכים שונות, אם על ידי הקצנה ושיתוף הסביבה ואם על ידי הפנמה והעדפה לחוות את הדברים לבד עם עצמם. מי קבע ש"בגרות" נמדדת על ידי היכולת לבלוע את הדמעות וללכת עם כולם? אולי דווקא החששות, הזכרונות, חוסר הרצון לזכור את סבתא דווקא ביום ובשעה מסויימת ולא חצי שעה מאוחר יותר כי "כך קבעו" - זו הדרך האישית המתאימה לה? אני בטוח שסבתא שלה, היכן שלא תהיה, מסתכלת עליה ומעריכה אותה פי כמה יותר כשהיא אמיתית וכנה עם עצמה ועם המשפחה, מאשר שתשמור את הדברים בבטן ותעטה מסיכה של צביעות כלפי הסביבה. הרמיזה לגבי "לאבד את הכבוד הכי בסיסי למשפחה" כבר נשמעה בשרשור של RESPUTIN שסיפר על תגובתה של אמו על כך שייתכן שזהותו המינית איננה נורמטיבית כפי שחשבה - כואב שאנשים מוכנים לוותר על האני העצמי שלהם כדי לרצות איזה אידיאל משפחתי מלאכותי (שקיים רק בסרטים מהמאה הקודמת) של אמא, אבא, שני ילדים וכלב.

sh53

New member
טריגר

אבל זו חוויה מאוד קשה ולא לכל אחד יש את הכלים להתמודד עם זה. לפעמים אנו יכולים לחשוב שהאדם מולנו הוא בעל כלים להתמודד עם מצב, אבל המציאות היא לגמרי הפוכה ואנו מפרשים את המצב לגמרי אחרת ממה שהוא אצל אותו אדם. טריגר פרידה מאדם (סבתא במקרה זה) יכול לסמל את הדברים החזקים שהיו בחיינו והם אינם כבר, ולכן אנו אף פעם לא יכולים לדעת מה האדם מולנו באמת מאבד כי אבל זה מצב ממש קשה.

ToryMaster

New member
מי אתה שתדבר?

אתה מכיר אותי? מכיר את סבתא שלי? אתה מעז לשפוט את הקשר שלי עם סבתא שלי או את היחס שלי אליה על פי שתי הודעות? אני רצינית, מי אתה בכלל? יש לי כבוד בסיסי למשפחה שלי, תאמין או לא. ההתנהלות שלי בסדר לגמרי, בין השאר בגלל שאני, בניגוד אלייך, מכירה אותי ואת סבתא שלי, וגם אני, בניגוד אלייך, יודעת מה סבתא שלי הייתה חושבת על כל העניין. אז כן, האדם הלא בוגר כאן זה לא אני, זה מישהו שמעז להיכנס ולקפוץ עלי ולרדת עלי ברגעים הכי קשים שלי. מדהים אותי איך אנשים יכולים לאבד את הכבוד הכי בסיסי לאנשים סביבם. הכי בסיסי.

ToryMaster

New member
וגם.

לא ביקשתי את דעתך, אם אין לך שום דבר חכם או לא פוגע לומר, עדיף שתשתוק. זה א"ב בסיסי בגלישה בפורומים.

ToryMaster

New member
אתה יודע מה עוד?

דיברת על הכבוד הכי בסיסי למשפחה. אז למרות שאין שום סיבה שאצדיק את עצמי מולך, שני דברים. א. כשסבתא רק התאשפזה לא כעסתי עליה בגלל זה, כעסתי על המקריות שגרמה לה להיכנס לבית חולים בתאריך המסוים הזה. איזה הבדל, הא? ב. כבוד הכי בסיסי למשפחה? איזה כבוד אמור להיות לי להורים שלי, שחוץ מזה שהביאו אותי לעולם, לא עשו שום דבר טוב עבורי, אלא רק רע? יש לי כבוד אליהם בדיוק כמו שיש לי כבוד אלייך, ונדמה לי שההודעות האחרונות שלי מראות בדיוק כמה כבוד יש לי אלייך. תגידו שזה תקיף מדי, כל הניסוח שלי? אתם יודעים מה, לא איכפת לי. נמאס לי להתקפל כשיורדים עלי, נמאס לי להיות הילדה הטובה של הנהלתה ולהעיר למנהלים בפמ"ח שזה שזה פורום סגור אל אומר שמותר להם להתבטא איך שהם רוצים. נמאס לי, נותנים לי חרא? תקבלו את אותו הדבר חזרה, העולם לא עובד אחרת.

למעלה