בלאט :-\

Thestral

New member
בלי לנסות לפתח ריב../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

אבל כשאת מאשימה אותה בכך שהיא גונבת לך תשומת לב בגלל שהיא גוססת ואת כועסת עליה בגלל זה, זה מה שאת משדרת. קחי בחשבון שכשאת כותבת את הדברים האלה אנשים מפרשים את זה בדרכים שונות...

ToryMaster

New member
אנשים?

איש. אתה היחיד שמאבד מספיק אנוישות בשביל לחשוב ולהגיב לי ככה.

Thestral

New member
נכון. כי אני חרא של בנאדם../images/Emo108.gif

אז במפמ"ח הבא, תוכלי בעזרת השם לסקול אותי עם עוד כמה חברה.

יש פה שני עניינים

ההתנהלות של המשפחה שלך שישר מחברת אותך להתחשבנות ארוכת שנים, והאזכרה של סבתא. את סבתא את יכולה לזכור גם בלי טכסים ובלי התארגנויות משפחתיות, זה ברור. הזכרונות שלך מסבתא הם שלך לעולמים בלי קשר למשפחה שלך ולאיך שהיא מתנהלת סביב טכסים. עכשיו ספרי איך היה ומה עשית בסוף.

ToryMaster

New member
יצאתי חולה יותר משהייתי

אני כ"כ שונאת את הדברים האלה. אני שונאת לפעמים את הנטייה האינסטינקטיבית הזאת שלי לעזור תמיד, גם על חשבוני. אוף, ופלאשבקים, המון.

sh53

New member
נסי להפוך את המינוס לפלוס

להפוך את הפלאשבקים לדבר חיובי - יש לך זכרונות, לי אין זכרונות כי סבתא שלי נפטרה כשהייתי תינוקת
היו לך חוויות עם סבתא הכרת את סבתא את יודעת מה זה סבתא (אני יכולה לדמיין/לתאר לעצמי) סבתא שלך חייכה אלייך סבתא שלך קנתה לך מתנות סבתא שלך דיברה אלייך הלכת לבקר את סבתא שלך, היה לך בית של סבתא יש לך המון דברים שאת יכולה לחשוב עליהם כדברים חיוביים - הדבר הקטן ביותר יכול להיות דבר גדול ומדהים (מדברת מי שאין לה את זה וכל כך מפריע שלא היה לה את זה).

ToryMaster

New member
=\

מה יכול להיות חיובי בפלאשבקים מטראומה מינית? ועוד כשטראומה הזאת מביאה כ"כ הרבה בעיות למערכת יחסים הנוכחית? אוף. אתם יודעים מה הכי נורא? שבמקרה הזו, זו באמת אשמתי :-\.

sh53

New member
סליחה טעיתי

הסקתי שאם דיברת על הסבתא ועל הלוויה שלה אז גם הפלאשבקים קשורים בה בדרך זו או אחרת. למה את חושבת שזו אשמתך? את עוברת טיפול מקצועי בענין זה? זה לא אירוע שקל לעבור אותו ללא עזרה והדרכה מקצועית.

ToryMaster

New member
כי תכל'ס

זה לא היה קורה אם לא הייתי סמרטיוט שלא מסוגל לומר לא :-\.

sh53

New member
עצם העובדה שאמרת לא

אמרת לא!!!!!!!! עם המון סימני קריאה. מי שסמרטוט פה זה הוא, כי הוא מפעיל כח (פיסי או נפשי). קישור שכדאי להזכיר.

sh53

New member
רוצה להמשיך? זה יכול להיות טריגר

איך את מרגישה עם השיחה הזאת (השיחה מבחינתי זה להקשיב לך כי אני לא אדם מקצועי - וחשוב לי להדגיש את זה).

ToryMaster

New member
הייתי דווקא רוצה להמשיך.

הגעתי למסקנה שיש לך עצות טובות לי. מחר פסיכית, אגב.

sh53

New member
חן חן על המחמאה ../images/Emo13.gif

אני מסכמת מה שהיה עד כה: לא אמרת לו את המילה "לא" במפורש. מצד שני - גם לא אמרת לו "כן". איך לדעתך (אני מדגישה את המילה הזאת כי יכול להיות שאת חושבת כך, אך אולי נשנה את זה - אני מאוד מקווה שנצליח והמסר יהיה בסוף שזה לא באשמתך מה שקרה ובטח שאת לא צריכה לקחת אחריות/אשמה על מה שהיה) שידרת/העברת לו מסר/לא מנעת את מה שקרה? (באיזו מילה לדעתך צריך להשתמש כאן? להשאר עם "מה שקרה"? להחליף למילה "אירוע"? להשתמש במילה אחרת שמתארת את מה שקרה באופן ספציפי או שאולי זה בכלל לא משנה?).

ToryMaster

New member
"מה שקרה" נשמע לי בסדר

איך הייתי צריכה להבהיר מה דעתי? קודם כל, לא הייתי צריכה להישאר בקשר הזה עוד חודש אחרי שהתברר לי שזה רק פוגע בי. חוץ מזה, הייתי צריכה להגיד לא ברגע שמשו לא מצא חן בעיני, או הכאיב לי, או אפילו הרעיון לא התאים לי. עצם העובדה שלא אמרתי כלום, שלא נתתי לו שום סימן שמשהו לא בסדר, הוא לא היה אמור להבין.

sh53

New member
מה דעתך על זה?

האם יש מקרים במציאות לדעתך שגם אם לא אומרים בפירוש את המילה "לא", אפשר בדרכים אחרות להבין מסר שאומרים לנו "לא" או לא מעוניינים במשהו?

למעלה