הניחוש שלי שזה לא ההריון אלא הילד העתידי
זה שאת בהריון לא אמור להשפיע על הגישה שלו כלפי הבת שלך.
מה שכן יכול להשפיע על זה הוא שילוב של העובדה שבקרוב יהיה לכם ילד משותף, עם העובדה כנראה שיש לו בעיה עקרונית עם צורת החינוך שלך את הילדה.
עם זה שעומד להיות ילד משותף כבר אין מה לעשות. אז נשאר לטפל רק בחלק של ההבדלים ביניכם מבחינת תפיסה חינוכית.
כנראה שלא מוצא חן בעיניו. או צורת החינוך שלך (יותר מדי רך ומפנק) או שלא מוצאות חן בעיניו התוצאות של החינוך שלה (הילדה מפונקת, לא ממושמעת לא מסודרת, וכו) - או שגם השיטה והגם התוצאות לא לרוחו.
סביר שכך חשב כל הזמן אבל עד ההריון זה לא הפריע לו במיוחד כי "זו בעיה שלך ושל הילדה שלך". אבל עכשיו פתאום עומד להיות גם ילד "שלנו". ולכן החינוך שלך פתאום הרבה יותר חשוב וקרוב לליבו.
כי כמו שאת מפנקת ומקלקלת את הילדה שלך, כך גם הילד החדש שלו עלול להיפגע משיטות החינוך שלך ולצאת "גרוע" כמו הילדה שלך. (אל תיעלבי, אני בכוונה מקצין קצת את הניסוחים כדי שיהיה ברור מה אני מתכוון)
ולא רק זה - אפילו אם הילד "שלנו" כן יחונך "כמו שצריך" כבר מההתחלה, הרי הוא יהיה חשוף להשפעות הרעות ולדוגמא הגרועה של אחותו הגדולה. אז צריך מהר מהר ליישר אותה כמה שיותר.גם אם זה אומר קצת החמרת יתר וענישה מוגזמת.
ולכן "פתאום" סביב ההריון הוא התחיל להיות יותר פעיל בחינוך הילדה שלך, ובהצבת גבולות והטלת עונשים.
לפחות זו הפרשנות שלי.
וזה רק מחזקאת מה שכבר אמרו לך פה כמעט כולם.
את לא צריכה לחשוב בהרכח אל פרידה ממנו אלא לדבר איתו בפתיחות (של שניכם) על ענייני חינוך, ציפיות מן הילדים, איך משיגים את התוצאות הרצויות, וכו.
תתחילו מתיאום כוונות וציפיות. ורק כשכל אחד יבין מה השני רואה כחשוב, ומה המתרות והקווים האדומים של כל אחד - אז תנסו לגבש נוסחת ביניים שתהיה מספיק מקובלת על שניכם.
ורק כשייהה לכם קו חינוכי ששניכם יכולים לחיות איתו, רק אז תוכלו לחשוב ולקבוע איך מיישמים את זה, איזה תפקידכל אחד מכם ייקח בהכתבת ואכיפת הקו המוסכם. מי יעיר לאיזה ילד ובאיזה אופן, וכו וכו.
בהצלחה לכם!