בליינד דייט (גנוב מפורום אחר...)

miss prissy

New member
זה כן הקמצנות...../images/Emo46.gif

אבל מתה על המושלם שלי
(או לא כל כך שלי...
)

אני רואה את ה - 20 ש"ח בדיוק כמוך

לא כמשהו בעל ערך כלכלי, אלא כסמל. בחברה שלנו, הכסף מסמל מעמד, עוצמה, סטאטוס, פריסת חסות. לא רוצה, שיהיה במערכת היחסים המתהווה שלי משהו, שמחלק אותנו למעמדות. ברור שכולנו מעמיסים המון פרשנויות על ה - 20 ש"ח, אבל בואי נחשוב מאיפה בכלל בא הרעיון, שהוא ישלם עלי. זה התגבש בתקופה, שלא הייתי יכולה לשבת בבית קפה, אם הגבר לא היה משלם עלי. לכן, בשבילי ה - 20 ש"ח הם סמל העצמאות הכלכלית שלי, וזה חשוב לי בדיוק כמו שלכמה גברים חשוב לזרוק את כרטיס האשראי על הצלוחית בנון שלנטיות. ברמה הפרקטית, את כמובן צריכה להחליט עם הלב עם מי לצאת. אבל תאמיני לי, שלצד הקמצן ההוא שלך יש המון גברים, שלא יציעו לשלם עליך לא כי כואב להם על 20 ש"ח, אלא כי הם כבר לא חלק מהמוסכמות, שמורות להם לשלם. זה הרי רק עניין של נורמה. היה לי פעם חבר, שמעולם לא העיז להציע לשלם עלי, אבל כשנתקעתי בלי כסף לשכר לימוד, שבר מיד את הפק"מ שלו והציע לי הלוואה לכמה זמן שאני צריכה. כך גם לגבי הגבר שמשחק אותה כמו ברון שקנה את המסעדה. הוא לא בהכרח נדיב, הוא רק הפנים איזושהי התנהגות ומיישם אותה.

Sefy

New member
את היית זורקת אותי כל כך מהר ../images/Emo6.gif

אני לא משלם בגלל איזה מעמדות או סמל או בגלל שלא איכפת לי מהכסף (כי אני מאד קמצן על עצמי!) וגם ללא קשר לשום נורמה. אני משלם אם אני מזמין, וזה לא מזיז לי את התחת עם זה ידיד שלי או ידידה שלי! אני הזמנתי, אני משלם! וחארם על המסכן שמנסה לגשת לארנק שלו!
רוצים לשלם עלי ? אתם תזמינו אותי!
ולפני שתאמרו לי מה אם הזמנתי כמה אנשים, אז פעם הזמנתי 3 בנות שנצא ביחד לסרט (אל תקבלו רעיונות!
) ואני שילמתי על כולנו, אחר כך כשישבנו לאכול, כל אחד שילם על עצמו. כי אני הזמנתי לסרט, אם הייתי אומר גם לארוחה, גם על זה הייתי משלם. למה ? כי אני אוהב לבזבז כסף על חברים שלי, אין לי הרבה כסף, ואם יש לי, אז אני מאד אוהב להשקיע את זה בחברים, כי הם יותר חשובים לי מכסף דבילי! אבל אתן נשים עם כל הכבוד לפמיניסטיות שלכן, התחלתן עם סמלים ועוד חארטה דפוק וכגבר מסכן מעיז לשלם עליכן בלי שום חשיבה על איזה סמל לפני שלושת מאות שנים, אתן מסמנות עליו איקס כאילו והוא היטלר או משהו!

תאמין לי שאפילו אני

יודעת להבחין בין אדם נדיב לבין מישהו שמשלם על הבחורה כי חינכו אותו שתפקידו לשלם על הבחורה. לפמיניסטיות יש כבוד, זה לא אומר שאין להן שכל

Sefy

New member
אני בטוח שיש להן כבוד, אבל!

הן לקחו את המושג של שיוויון זכויות והפכו אותו בדיוק להפך, שלגברים כבר אין זכויות, הם לא יודעים מה לעשות עם עצמם יותר. תאמיני לי שאני גם אומר שצריך להיות שיוויון בהכל! אני גם אומר שנשים יותר טובות מגברים בהרבה דברים! אבל יש דברים שיצאו מכלל פרופורציה! וחלק מהם זה הכסף או פתיחת דלתות, חס וחלילה היום גבר יעשה את זה, והבחורה עלולה להוריד לו את הראש!

אתה פוחד להידחות בגלל שפתחת דלת?

אתה לא היחיד שעלול להידחות בגלל פרט קטן ושולי. אני בטוחה, שבחורה צעירה ממשפחה שמרנית, שעולמה התרבותי ניזון מ"לאישה" וטלנובלות, הייתה זורקת לכל השדים והרוחות מישהו שלא פותח לה דלת. אני גם בטוחה, שיש הרבה גברים שמרניים שלא היו נפגשים גם אתי בפעם השנייה, כי יש בהתנהגות שלי קווים הנתפסים על ידם כמסרסים. בשורה תחתונה, לא משנה מה תעשה - לא כולם יקבלו אותך. בתקופה הטרום פמיניסטית, היה יותר ברור מה צריך לעשות כדי להתנהג "נכון", אבל הרבה סבלו מזה. היום, אתה לא תמיד יודע מול מי אתה יושב. אולי תשלם עליה והיא תתעצבן, ואולי לא תשלם עליה והיא תתעצבן. הפתרון הוא להיות ***אתה עצמך***, בסופו של דבר תהיה מי שתקבל אותך.

Sefy

New member
אני פשוט טוען שאתן מגזימות

אז מה אם מישהו שילם עליכן ? אז מה אם הוא פתח את הדלת ? אז מה אם הוא גם מתנהג כמו ג'נטלמן מימי הביניים. אתן אלו שמסתכלות לתוך סיבות בלתי נראות ומחפשות איך לקטול אותו. בתקופה ה"פמיניסטית" זה לא שיוויון פה, זה פשוט להפוך את השולחנות. כאילו עכשיו אתן מראות לגברים איך זה מרגיש. בקושי שמעתי על בנות שמזמינות גברים או משלמות עליו, ואפילו שראיתי במו עיניי, כמות אלו שמחליפות גלגל באוטו הוא קטן מאד. כי נוח לכן (מתנצל מראש על הכללות, ידוע שלא כולן ככה!) המצב הזה שבו הגבר מבולבל וכבר לא יודע מה הוא אמור לעשות בלי שזו שאיתו תפגע מאיזה משהו שהוא עשה בלי שום מחשבה על אם את מסוגלת או לא מסוגלת. אני מבטיח לך שכל הגברים היום יודעים שאתן יכולות לשלם על עצמכן, גם רוב הסיכויים שתהיה לכן משכורת יותר גבוהה, ואתן בהחלט מסוגלות לפתוח דלת אם אתן רוצות! אבל מה כואב לכן כל כך שהוא עושה את זה ? זה הרג מישהו ? זה כמו יהודים שעוד מאשימים את הגרמנים של היום במה שהנאצים עשו (דוגמא קשה רק לשם הבאת דוגמא!) לפני 100 שנה! נגמר, היה, למה להכנס לנקודות קטנות ? שיוויון זכויות כבר נוטה לצד שלכן, רוב המקומות מחפשים אישה, יש אפילו מקומות ספציפיים לנשים לפי כל מיני שלטים שראיתי בחוצות, בצבא נשים עוד מקבלות פחות שנים מגברים, למה שם לא נלחמות על שיוויון זכויות ? כי יותר נכון להלחם על מה שמטריד אותכן מאשר על משהו שאתן תסבלו ממנו. אני אהיה אני, אבל להתנהג, אני כבר לא כל כך יודע איך בלי לפגוע.

ספוש מותק למה עצבים?

לכל אחד מאתנו יש בראש איזשהו חלום קטן על איך הפרטנר המושלם שלנו צריך להתנהג. לך יש את שלך, ולי יש את שלי. למה לא מפריע לי ששלך לא מעוצב בהתאם לשלי? מצאתי את מי שתואם את החלום בסופו של דבר, וגם אתה תמצא. מיס פריסי אמרה שלא תתן צ'אנס שני למי שלא ישלם עליה, זו זכותה המלאה, אבל זה הרבה יותר נחרץ ממה שאמרתי, ואתה לא בא לבקר אותה. אז מותר לעשות העדפות רק כשהן דומות לשלך? דרך אגב, מעולם לא פסלתי על הסף אדם רק בגלל שהוא הציע לשלם עלי, אבל אם הייתי נתקלת במישהו שמתחיל מריבה על כל דבר קטן שאמרתי או ביקשתי לעשות -הייתי בורחת כל עוד נפשי בי....

Sefy

New member
חס וכרפס אין שום עצבים! ../images/Emo140.gif

מצטער אם זה נשמע כך, רק רציתי להסביר את עצמי. אני לא מבקר אותך או את מיס פריסי, אני מדבר בכלליות בלבד על המצב הנוכחי. ואני בטח לא חושב שכל העולם צריך להיות כמוני (היינו הורגים אחד את השני
) כי היה פה מאד משעמם אז

AlteX

New member
רק דבר אחד כאב לי בתגובה שלך...

עם חלק מהדברים אני מסכים, עם חלק לא, אבל רק דבר אחד כאב. אני גם לא אוהב את המצב שבו יהודים מאשימים את הגרמנים של היום במה שנאצים עשו, אבל עוד לא עברו 60 שנה מאז, ואתה כבר מדבר על 100 כאילו שזה היה כ"כ מזמן שזה כבר לא משנה. כמה חבל שאנחנו שוכחים כל-כך מהר...
אני יודע שזאת היתה רק הערה שולית בהודעה שלך, אבל לי היא חשובה מאוד... וסליחה שזה

Sefy

New member
זו סתם הייתה הגזמה, אל תתייחס

אני לא שכחתי, אבל נמאס לי שמאשימים אנשים היום שלא קשורים בכלל למה שהיה אז, איך אפשר להמשיך הלאה אם לא סולחים ? ואני לא אומר לסלוח לנאצים כי אין על זה סליחה! אני מדבר על הגרמנים של היום. שתדע לך שמכל הביקורים שלי בארצות אחרות, היחיד שגורם לשנאת יהודים, זה היהודים שם! הם אלו שפוגעים בנו פה הכי הרבה! אתה ידעת שהיהודים שם הם אלו שרוצים שנוותר על הכל בשביל שלום ? והם אפילו לא גרים פה.

אחות שלי ניסתה להחליף גלגל 3 שעות

לפני שנתנה לגבר לבוא ולעזור לה.. טמטום בעיני.

גברברת

New member
אני בדיוק היום אלמנת קש.. אז אולי

במסגרת הסבר פניך לקשיש.. תזמין אותי לסרט וסושי?? שרוני את מצטרפת??

אני מוכנה להצטרף אליה

בהנחה שהיא באמת בניו יורק. עכשיו, את בטח לא תאמיני, אבל התוכנית שלנו להערב הייתה סרט (טרנטינו) וסושי (אונאמי). מישהי כאן קוראת מחשבות.

גברברת

New member
למה שאני לא אאמין וכן לצערי הרב

שרוני נסעה לה לניו יורק לפני חמישה חודשים ... בעצם במחשבה שניה מה רע בסרט וסושי בניו יורק???

גברברת

New member
ולמה בלשון עבר? התחרטתם?

אני מתלבטת אם ללכת למסיבת חתונה של חברה בEAST רוצים לבוא????

למעלה