במידה והתאוריות על ג'ון וטיריון הן נכונות...

זאת תאוריה או נכתב שחור על גבי לבן?

זה נשמע ממש לא מופרך ומתאים מאוד, השאלה שלי היא האם זה נכתב במפורש ופספסתי או שזה תאוריות מאוד חזקות?

קראתי א. כל הספרים ואת דאנק ואג שם התוודאתי בכלל לעורב הדמים ולמרד בלקפייר(קראתי את הספר החמישי מזמן ואני זוכר איזכורים למרד בלקפייר אבל לא זכור לי תיאור מי יודע מה פרטני)

לא שחור על גבי לבן, אבל עדיין 100% נכון.

הסימנים רבים. החל מכתם הלידה האדום והעין החסרה, דרך ההודעה שהוא שירת כאח על החומה, הרמיזות האישיות "אח שאהבתי (דאירון) אח ששנאתי (פלדה מרה) אחות שאהבתי (שיארה סי-סטאר)" וכלה ב"צפיתי בך באלף עיניים ואחת". אין כל ספק במי מדובר.

Nirwood

New member
אבל הם כן הצליחו ליצור שם דרקון...

ראיגר (מכונה גם הדרקון האחרון).

נו, גם וויסרייז נכווה למוות.

רוב הטארגאריינים לא חסינים לאש. למעשה, לא קראתי בעלילה על אף טארגאריין שהיה חסין-אש.

זה לא נאמר מפורשות, אבל.

מהתיאורים של קרבות האויר שהיו במחול הדרקונים כפי שהם מופיעים ב"הנסיכה והמלכה", נראה שהחבר'ה שם אף פעם לא סבלו מכל האש הזו סביבם. הרי יש פה נקודת תורפה נוראית: הדרקונים אמנם לא נשרפים, כך שאין טעם לתקוף אותם באש, אך אפשר לשרוף את הרוכב! ובכ"ז, באופן גורף, אף אחד לא עושה את זה... אז אני מניח (על אחריותי בלבד) שהייתה שם איזו מידה של עמידות לאש. אולי לא באופן מלא, אבל לפחות במידה מסוימת.

אולי ג'ון ברמה של בראן. מי יודע?

הזאבנים חשים בכשרונו החריג של ג'ון שלג. ווראמיר שש עורות שיכל להשתלט על כל חיה שהיא, ידע שג'ון עולה עליו בכשרונו.

אני חושבת שאתה מפספס כאן כמה נקודות...

ראשית כל - תנתק את ההבדלה בין טארגריינים מלאים לחצי טארגריינים - זה בית אצולה, לא גזע נפרד - אם אתה שייך אליו זה אומר שאביך או אמך שייכים אליו - זה שאנחנו מדברים על המקרה הנדיר שבו יכול להיות ששניהם באו מאותו בית מלוכה זה.... אההה... קצת קיצוני.

דבר שני - אתה השערות שאינן מבוססות על .... בוא נגיד, על הסדרה או הספר, ג'ון לא התברך ביכולת מנהיגותית ברמה גבוהה, טיריון לא התברך בכריזמה נדירה ( למרות שאם אתה נולד כגמד מעוות עם בצורת יכול להיות שזה יחשב כהישג מרשים, אבל ניחא) - אף אחד מהם לא הוכיח יכולת לסחוף אנשים אחריהם, להיפך, ג'ון איבד את אמונם של האחים שלו וטיריון לא הצליח לסחוף את מגיני מעלה מלך להגן עליה.....

דבר שלישי - אם הם ממזרים, אז הם ממזרים. ג'ון איננו בן לבית טארגריין בדיוק כמו שג'נדרי אינו בן ברית'און וטיריון אינו שייך לבית טארגריין בדיוק כמו שפעמונה אינה נסיכה שיושבת על הכתר, ממזר שאינו מוכר הוא ממזר שאינו מוכר, וזה אומר שאולי הוא ירש עמידות לאש ( למרות שמרטין מציין שהנקודה שדאנריז יצאה מהאש ללא פגע היא לא משהו יום יומי), ועמידות למחלות ( למרות שיכול להיות שהוא "סתם " לא נדבק), אבל שום זכות לטעון על הכתר, הדבר הזה בולט עוד יותר כשאתה נזכר בעובדה שאאריז היה ידוע בכמות המאהבות שלו, ואין לנו שום דרך לדעת איפה ג'ון טיריון ודאנריז עומדים מבחינת הממזרים של אאריז.

הדבר הרביעי ( כבר הגענו לארבע!) שניהם הגיעו מבתים שעמדו בראש ההתקממות מול אאריז, יכול להיות שמישהו מרמת גנים או מדורן עוד יוכל להצהיר שהוא הסתיר בביתו ממזר טארגי, אבל לא משני הבתים שיצאו מגדרם בכדי להפיל את הבית המדובר ( ולרדוף אותו עד חורמה).

הדבר החמישי?
אאיגון, אתה צריך עוד הסבר?

Nirwood

New member
דווקא הטארגריינים הם כן גזע נפרד...

אין אף עם או משפחת אצולה בווסטרוז או אסוס שדומה להם (כוחות מיוחדים \ שיער כסוף \ עינים סגולות \ קשר מיוחד לדרקונים \ וכ'ו).

דבר שני - ג'ון כן התברך ביכולת מנהיגותית ברמה גבוהה, את שכחת שהוא זה שהוביל את ההגנה על החומה, ופיקד על החיל העליון (שהוא זה שבעצם הדף את ניסיונות הפריצה של הפראים).
בנוסף מאנס ריידר בעצמו מאוד התרשם מיכולתיו של ג'ון (עוד לפני העריקות של ג'ון), הפראים בעצמם רחשו לו כבוד, פראיות רבות התאהבו בו.

לאחר שג'ון הפך להיות מפקד משמר הלילה (שזה אגב עוד נתון שמוכיח שלבחור לא היה חסר כריזמה או יכולת מנהיגותית) הוא הצליח לגרום לכל הפראים לסמוך עליו, ולהכנס אל תוך תחומי הממלכה (משהו שבעבר האמינו שרק מאנס ריידר היה מסוגל לעשות).

טיריון פיקד על משמר העיר בזמן ההתקפה הקשה של סטאניס, התקפה שבה הם סבלו מנחיתות מספרית גדולה מאוד, אם אני זוכר נכון - טיריון הוא זה שיזם את המהלך של להסתיר שרשרות ברזל ענקיות בכניסה למפרץ, ולאחר מכן לנעול אותן, וכבר הוא הצליח להשמיד את כל חיל הים של סטאניס בפעולה אחת (לאוניות לא היה לאן לברוח).

סביר להניח שללא טיריון (וטיווין שבכלל לא היה באיזור) מעלה מלך הייתה נופלת.

דבר שלישי - אני מסכים שהם ממזרים, אבל אני חושב שהם בסטטוס אחר, לדעתי יש ממזרים פשוטים ויש ממזרים מלכותיים, גם רמזי שלג היה פעם ממזר, ואז הוא קודם להיות יורשו של רוז בולטון (לפחות עד לשלב שהבטטה פריי תפליץ יורש חוקי - שכנראה כבר ימצא את מותו בדרך כזו או אחרת...).

דבר רביעי - קודם כל דאיינריז כבר סלחה לטיריון, ככה שאני לא מבין את הנקודה שלך, בעניין בית סטארק - היה להם את כל הזכות לצאת למרד, ולמיטב זכרוני, הם לא עשו שום דבר רע, ולא גרמו לפשעים נגד אותה משפחה (בניגוד ללאניסטרים עם פרשת הבגידה של טיווין, האונס והרצח המזעזע של גרגור קלגיין וכ'ו), דאיינריז יודעת את זה, ואם היא לא יודעת אולי מישהו יגיד לה בעתיד (טיריון?).
אגב בעניין האכזריות, אז בדיוק ההפך - אאריז הוא זה שגרם לסבל רב למשפחת סטארק, ובנו גם (ראייגר וליאנה, למרות שלדעתי היא ברחה איתו מרצונה אבל זה חומר לדיון אחר).

ודבר חמישי ואחרון - אנחנו עדיין לא יודעים אם אאיגון הוא אמיתי או מזויף, אז לא צריך עוד הסבר, בואי נחכה ל2 הספרים הבאים, ונראה אם הוא בכלל מצליח לכבוש את קץ סופה ולסחוף אחריו את המשפחות הגדולות.

טעות אחת

גם בווסטרוז וגם באסוס יש עמים ומשפחות אצולה שדומים לטארגאריינים. בית וולאריון ממפרץ הבלאקוואטר הוא נצר לוואליריה כמו בית טארגאריין.
באסוס עוד חיות משפחות ואליריאניות בוולאנטיס ובליס. בני ליס ווולאנטיס (המקוריים, בשונה מעבדים ומהגרים) הם ברובם צאצאי הוואליריאנים. זה משתקף במראה שלהם.

לא לכל טארגארייני יש שיער כסוף ועיניים כחולות. באחד החזונות של דאינריז היא רואה את אבותיה, ויש להם שיער בהיר ועיניים בהירות. צבעי השיער נעים בין כסף לבלונד רגיל, וצבעי העיניים נעים בין סגול וכחול לגוונים שונים של ירוק.
לרוב הטארגאריינים לא היו כוחות מיוחדים, ומי שלא גידל דרקונים או ביצע את הפעולות המיוחדות ליצור איתם קשר מיוחד, לא היה לו קשר מיוחד לדרקונים. אתה מודע לרשימת האסונות שהתרחשו כשטארגאריינים אכלו אותה כשניסו להפגין כוחות מיוחדים או קשר מיוחד לדרקונים?

Nirwood

New member
כל אחד מסוגל לרכב על דרקון?

אשמח אם תיתן לי שם של אדם אחד שלא היה טארגרייני במקור, שהצליח לרכב על דרקון.

כמה דרקונים העלילה הכירה לך מקרוב? ספוילר לריקוד.

אתה מכיר מקרוב רק את הדרקונים של דאינריז, בנוסף להבלחי שמועות לדרקונים של בית טארגאריין בווסטרוז.
אבל די ברור לנו שבוואליריה היו בעלי ורוכבי דרקונים רבים אחרים מלבד הטארגאריינים, ולפי המידע שנחשף על קרן הדרקונים שברשותו של ויקטאריון גרייג'וי, בדרך כלל אדוני הדרקונים בעצמם צריכים עזרים חיצוניים על מנת לרכב על דרקונים ולשלוט בהם. דאינריז לא רכבה על דרקון ולא שלטה בו, אלא נתלתה עליו בזמן שעף לאן שרצה.

לא חוכמה לבקש ממני דוגמאות ושמות על רוכבי דרקונים, לאחר שענף הספורט הזה נכחד מן העולם.

Nirwood

New member
אז בקיצור - 0

ולהגיד שדאיינריז בסה"כ נתלתה על הדרקון זה גובל בטרוליזם.

דרוגון ידע שדאיינריז עליו, סביר להניח שקיים בינהם גם קשר דם.

דרוגון לא סתם הגיע לזירה של מירין, הוא הרגיש שאמא שלו בסכנה.

בנוגע לקרן הקסמים של ויקטאריון - אנחנו רק יודעים שהיא עתיקה, והיא מגיעה מואלריה (ככל הנראה), אנחנו לא יודעים מה היא באמת שווה, ואם היא תאפשר לויקטאריון להשתלט על דרקון או להצליח לרכב עליו.

כל הסיפור הזה גם יכול להיגמר בזה שויקטאריון יהפוך לקבב של אחד הדרקונים.

בקיצור - הרוב.

ראשית, למה שידוע לנו.
1. ידוע לנו שטארגאריין הם משפחת אצולה וואליריאנית - אחת מני רבות. אפילו לא ברור לנו אם הם היו מהחשובות שבהן.
2. ידוע לנו שהיו עוד דרקונים חוץ משל משפחת טארגאריין, כי כל האחרים נכחדו בחורבן וואליריה, ואלה של טארגאריין שרדו בגלל שהיו כל כך רחוקים מוואליריה.
3. ידוע לנו על הקרן הוואליריאנית שכובלת את הדרקונים, וכל אחד יכול להשתמש בה לכבול דרקונים.
4. ידוע לנו שדאינריז חריגה בכך שהניקה בעצמה את דרקוניה. אאיגון הדרקון רכב על באלריון שהיה דרקון זקן עוד לפני שאאיגון נולד, וכך גם אחיותיו.
5. ידוע לנו שדאינריז לא מצליחה לשלוט בדרקוניה.

אין כאן שום טרוליזם. לדעתי אתה מפריז בצורה קצת מגוחכת ביכולות וביחודיות של הטארגאריינים, כשאתה מנפח תכונות שלהם ומוסיף תכונות שאין להם.
דרוגון ידע שדאינריז עליו, לכן הוא לא הפך אותה לקבב - ובכל זאת אסור לשכוח שבתחילה הוא תקף אותה.
אין בין דרוגון ודאינריז שום קשר דם, אלא אם כן אתה באמת חושב שהכינוי "אם הדרקונים" מתייחס לאמהות ביולוגית ושדאינריז הטילה את הביצים, או שאחד מהמשפחה שלה הזדווג עם דרקונים או שסבתא שלה היתה דרקון או משהו כזה. מה פתאום קשר דם? - דאינריז גידלה את דרוגון מהרגע שבקע מהביצה. כל אדם שמגדל חיה מינקות יוצר איתה קשר חזק, בלי קשר דם ובלי כוחות מיוחדים. אחרים יוצרים קשר עם חיות מסוכנות באמצעות התקרבות ממושכת שכוללת אספקת אוכל ושיטות אחרות. לא רק שאין קשר דם, אין קשר לכוחות מיוחדים.
דרוגון לא סתם הגיע לזירה של מירין, הוא שמע אנשים צועקים. התברר שהמהומות מושכות את הדרקונים. הטענה ש"הוא הרגיש שאמא שלו בסכנה" אין לה על מה להשען.
בנוגע לקרן הקסים של ויקטאריון, אנחנו יודעים שיש לה כוחות הקשורים לאש, ומוקורו לא מזלזל בה, ואני לא מזלזל במוקורו.

למעלה