דווקא הטארגריינים הם כן גזע נפרד...
אין אף עם או משפחת אצולה בווסטרוז או אסוס שדומה להם (כוחות מיוחדים \ שיער כסוף \ עינים סגולות \ קשר מיוחד לדרקונים \ וכ'ו).
דבר שני - ג'ון כן התברך ביכולת מנהיגותית ברמה גבוהה, את שכחת שהוא זה שהוביל את ההגנה על החומה, ופיקד על החיל העליון (שהוא זה שבעצם הדף את ניסיונות הפריצה של הפראים).
בנוסף מאנס ריידר בעצמו מאוד התרשם מיכולתיו של ג'ון (עוד לפני העריקות של ג'ון), הפראים בעצמם רחשו לו כבוד, פראיות רבות התאהבו בו.
לאחר שג'ון הפך להיות מפקד משמר הלילה (שזה אגב עוד נתון שמוכיח שלבחור לא היה חסר כריזמה או יכולת מנהיגותית) הוא הצליח לגרום לכל הפראים לסמוך עליו, ולהכנס אל תוך תחומי הממלכה (משהו שבעבר האמינו שרק מאנס ריידר היה מסוגל לעשות).
טיריון פיקד על משמר העיר בזמן ההתקפה הקשה של סטאניס, התקפה שבה הם סבלו מנחיתות מספרית גדולה מאוד, אם אני זוכר נכון - טיריון הוא זה שיזם את המהלך של להסתיר שרשרות ברזל ענקיות בכניסה למפרץ, ולאחר מכן לנעול אותן, וכבר הוא הצליח להשמיד את כל חיל הים של סטאניס בפעולה אחת (לאוניות לא היה לאן לברוח).
סביר להניח שללא טיריון (וטיווין שבכלל לא היה באיזור) מעלה מלך הייתה נופלת.
דבר שלישי - אני מסכים שהם ממזרים, אבל אני חושב שהם בסטטוס אחר, לדעתי יש ממזרים פשוטים ויש ממזרים מלכותיים, גם רמזי שלג היה פעם ממזר, ואז הוא קודם להיות יורשו של רוז בולטון (לפחות עד לשלב שהבטטה פריי תפליץ יורש חוקי - שכנראה כבר ימצא את מותו בדרך כזו או אחרת...).
דבר רביעי - קודם כל דאיינריז כבר סלחה לטיריון, ככה שאני לא מבין את הנקודה שלך, בעניין בית סטארק - היה להם את כל הזכות לצאת למרד, ולמיטב זכרוני, הם לא עשו שום דבר רע, ולא גרמו לפשעים נגד אותה משפחה (בניגוד ללאניסטרים עם פרשת הבגידה של טיווין, האונס והרצח המזעזע של גרגור קלגיין וכ'ו), דאיינריז יודעת את זה, ואם היא לא יודעת אולי מישהו יגיד לה בעתיד (טיריון?).
אגב בעניין האכזריות, אז בדיוק ההפך - אאריז הוא זה שגרם לסבל רב למשפחת סטארק, ובנו גם (ראייגר וליאנה, למרות שלדעתי היא ברחה איתו מרצונה אבל זה חומר לדיון אחר).
ודבר חמישי ואחרון - אנחנו עדיין לא יודעים אם אאיגון הוא אמיתי או מזויף, אז לא צריך עוד הסבר, בואי נחכה ל2 הספרים הבאים, ונראה אם הוא בכלל מצליח לכבוש את קץ סופה ולסחוף אחריו את המשפחות הגדולות.