במיוחד בשביל דבי (וגם לאשכר)

אורניקי

New member
את מקסימה

ועכשיו הייתי מבקשת ממך לכתוב (לעצמך, אבל נשמח אם תשתפי) מה את מאחלת לעצמך ללידה הבאה... אבל הפעם שיהיה מספיק אמיץ, ברור ומפורט, ולא מעורפל. כי לפי התיאור שלך איחלת לעצמך משהו מעורפל וכך באמת היה, לידת בית אך בלי ליהנות מהיתרונות של לידת בית (ולו מהכיף של להישאר בבית אחרי הלידה)

בהזדמנות...

כרגע אני במחשבות על לבד-לבד. אבל זה ישתנה עוד הרבה (יש לפחות עוד 9 חודשים...
)

אני מחייכת לי

ומאחלת לעצמי לנל"ק בפעמים הבאות, אם בבית חולים ואם בבית (לא הגיוני. בטח לא אחרי הניתוח בטן הנוסף שעברתי אלא אם כן זה גם יהיה "אופס". דווקא נשמע נחמד, האופס הזה.)

כי במקומחר שהייתי כותבת, היית רואה,

בטח. 'תגעגנו. (וגיסתי מוסרת לך דשי"ם, ליפמים. ושואלת איפה אתם)

debby12

New member
מנהל
היה שווה לחכות ../images/Emo6.gif

אני עוד צריכה לחשוב ולעבד את זה קצת. בינתיים נהניתי מאוד לקרוא. נשמע לי שאת בהחלט נשמה חופשייה. הלנל"ק שלך בבית נשמע קשה - ממש לא "ביתי" בהרגשה בגלל שהיו כל כך הרבה משתתפים וצופים (כולל 2 בחורי ישיבה של מד"א - רק זה לבד היה תוקע לי את הלידה. כל הכבוד לך). וגם לי הפריע שכל הזמן לוחצים עליך מה לעשות (למשל כתבת שלא רצית להתפנות לבית חולים אבל לחצו עליך וויתרת. אם זה מתאים לך זה כמובן סבבה - אבל רבאק. זו הלידה שלך וכל עוד אין סכנה משמעותית הרשות נתונה....) גם אמא שלך משחקת תפקיד מאוד מרכזי בסיפור. אני מניחה שאתן מאוד קרובות. מה היו התחושות שלה אחרי הלנל"ק? ציינת שהיא ילדת אותך בקיסרי. כל הלידות שלה היו קיסריות? מבחירה? האם הדימום בלידה השניה גרם לך לפחדים מלידה? חייבת ללכת לישון. מתה מעייפות.

הלידה בבית היתה קשה כי לא התמודדתי

טוב. בחלק הסופי כבר לא ממש היה אכפת לי מה קורה מסביב (ובחורי הישיבה נשארו בחוץ) כל הזמן שואלים אותי: "לא נלחצת?" "לא היית נבוכה נורא?" אני עונה שהייתי עסוקה בללדת... כשהגישה מסביב, של כולם, היא אוטומטית בי"ח. כשמתים מפחד מתוצאות של לידה בבית, וגם אני הייתי שם פעם (חשבתי על גיסתי שילדה ב"משגב לדך" שהיא משוגעת) אז אני מניבה אותן. בדיעבד, המעבר שלי לבי"ח היה לטובה, בבית לא הייתי נחה ככה. מצחיק, פעם לא הייתי קרובה לאמא שלי בכלל. בלידה הראשונה (הקיסרית) היא אפילו לא ידעה על זה כלום, איזושהי אי הבנה שנוצרה עוד הרבה לפני ההריון, משפט שאמרה פעם, לא יודעת מתי, באיזה הקשר, ולמי שהייתה רוצה לדעת אחרי, כדי לא לראות את הסבל. זה נתקע בי, ולכן לא יידעתי אותה (איפשהו, כשהיינו בחדר לידה כן. לא זוכרת איך ולמה) מאז הקשר בינינו התהדק. בלידה השניה, פתאום רציתי שתהיה איתי. כיוון שאנחנו גרים 50 מטר ממנה, וכל ההריון דיברתי איתה עליו הרבה יותר זה הסדתר לי פתאום. מבחינת שתינו זו היתה הפתעה. היא ילדה אותי בקיסרי חירום, הרדמה מלאה. אחרי ביקורת אצל הרופא הוא הטיס אותה למיון: "ותדרשי שיעשו לך מוניטור". יצאתי כחולה לגמרי, כמעט אפס נשימה, חבל טבור כרוך 3 פעמים. כמה שעות אח"כ כבר לא היה בשביל מי לנתח. אחרי הלידה הראשונה היא סיפרה לי, שכשאבא שלה בא לבקר אותה יום-יומיים אחרי הניתוח ושאל אם כבר ראתה אותי היא ענתה ש"זה לא מענייו אותי" והוא נלחץ נורא. (ינקתי עד גיל 9 חודשים) לפני היו לה 3 לידות רגילות, אחרי 4. הדימום בלידה השניה לא הפחיד אותי. ידעתי שנוצר כתוצאה מהקרעים, ידעתי שאם היו נותנים לי ללדת בתנוחה אחרת, סיכוי טוב שהיה אחרת. שבליווי אחר אולי היו שמים לב יותר. (אמא שלי, למשל, חולקת עלי. היתה שם המיילדת, ורופאה מדהימה (לא זוכרת, נדמה לי שמשומה גם בלידה עצמה. אז איך יכוליות שהן לא יודעות מספיק טוב?) א"א לדעת מה השעות אצלך.

debby12

New member
מנהל
אני בשעון זמן של מזרח ארה"ב

כלומר 7 שעות מוקדם יותר מבישראל. מהם ראשי התיבות א"א? (אני אשמח?) היה לנו פעם דיון ב"למה רצית לידת בית". והיו כמה תשובות שאמרו: "מכיון שאני לא מספיק אסרטיבית, ולכן בבית חולים אני הופכת לכבשה צייתנית ולא מסוגלת לעמוד על רצונותי" <או משהו כזה, מקווה שאני לא מעוותת> חשבתי על זה כי כתבת שאסרטיביות זה לא הצד החזק שלך. מתי התהפכה אצלך הגישה לגבי בתי חולים ולידות? וגם - שוב סקרנית אם הגישה אצל אמא שלך השתנתה אחרי הלנל"ק הביתי? אמא שלי נשמעת לי דומה לשלך - מאוד רפואית בגישתה ללידות וחושבת כאמור שללדת בבית וצניחה חופשית זה ברמת סיכון זהה.

א"א - אי אפשר.

ולא, אני לא אחשב מחדש כל פעם
רוצה לידת בית כי זה נראה לי נכון יותר. לבי"ח הייתי צריכה להביא מישהו שיסביר להם מה אני רוצה. הגישה שלי התהפכה לאט-לאט, יחד עם הגישה הכללית שלי, הרבה בעקבות האינטרנט. תמיד הייתי בגישה טבעית (גידלתי מתחת לחלון "עץ אקמולים" - תמיד זרקתי אותם לשם) אבל "לידה!" - בכ"ז הושפעתי מהבית שגדלתי בו. משגב-לדך נסגר לפני שהגעתי לשלב ממשי של מחשבות על לידות, כשכבר הייתי שם בעצמי - יכוליות שכן הייתי הולכת אליו, אם היה. ואמא שלי תשאר באמונתה. לפני הלידה היא לא הבינה למה אני נגד משככי-כאבים היא ילדה 6 פעמים בלי (בעצם 5, 1 הרדמה מלאה) ופעמיים עם.

אם פי 3

New member
לובנתי

להכניס לסיפורי לידה? או לא? אם כן - אז זה עד שאת מבקשת להוציא.... תודה ששיתפת בסיפור הנהדר - ובפעם הבאה, תעזי לתכנן, ואז גם תהני מלידת בית "אמיתית" על יתרונותיה (אם נורא תרצי, תוכלי לעבור אח"כ לבי"ח....).

לא להכניס

בפעם הבאה אני מתכוונת כבר לגור יותר קרוב אלייך מאשר לאמא אז יהיה יותר קל...

א אוהל

New member
זו היתה הפנטזיה שלי בהריון האחרון

ש"תתפלק" לי לידת בית ושאחותי הקטנה שהיא חובשת במד"א בדיוק במקרה תהיה בסביבה (גרה אז 50 דקות נסיעה ממני, עכשיו יותר רחוק) ותעזור לי. בסוף ברגע האמת הייתי מאוד "אחראית" ונסעתי לבית היולדות בזמן. אבל היתה לידה טובה מאוד. האם את מגדירה את לידת הבית-בטעות כ"קשה אבל טובה" או פשוט "קשה"?

debby12

New member
מנהל
אה - אם ככה את אפילו מעבר ללידת בית

עם מיילדת - את צריכה ללדת unassisted
[יש לנו גם כותבות מהאסכולה הזו פה בפורום - קראת את השרשור שהיה לנו על זה??]

גם במחשבות האלו אני משתעשעת

אבל כיוון שאני לא אצליח ללקט מספיק מידע (כי האנגלית שלי לא משהו) זה לא נראה לי. ואם המיילדת לא הייתה תוקעת אותי על הגב, לא ממש היה אכפת לי שהיא שם.

למעלה