במילה אחת - נדפקתי.

nocgod

New member
מה זאת אומרת איזה הבדל?

כספית? אולי באו"פ יצא לך טיפה יותר יקר, זה צריך לשבת לחשב כמה קורסים ואיזה קורסים אתה לוקח
מבחינה מקצועית? בתחלס, לא משנה מאיפה אתה יוצא לימודי המצקוע מתחילים ברגע שסיימת את לימודי התואר...אולי אישית עד היום לא לימדו דבר אחד שיעזור לי או עזר לי מבחינת תוכנה.
קושי? אם יש לך תחת באו"פ יהיה קשה, אם אין לך תחת לא תצליח בכלל...באוניברסיטה אחרת אם יש לך תחת...אולי תצליח אם יש לך תחת ממש גדול תצליח יותר...

באמת שאני ממליץ בחום לא לקפוץ לאוניברסיטה לפני שאתה משפר את רמת המתמטיקה שלך והאנגלית...
לימודים באו"פ 3 שנים זה אפשרי אבל לא קל...זה גם אומר לימודים של 9 סמסטרים (טרימסטרים בתחלס) רצופים בלי חופשים באמצע (ככה זה לפחות התכנון מערכת של חברה שלי)
באוניברסיטה...אולי תסיים תואר ב3 שנים, אולי לא...אולי תסיים אותו ב5 שנים (אם ירחמו עלייך בוועדות)

אביבקיץ

New member
תלוי איזו אוניברסיטה אחרת ואיזה תואר

אם תהיה מסוגל להתקבל לבאר שבע או לטכניון - סיכוייך למצוא עבודה טובה גבוהים בהרבה מאשר אם תלמד בפתוחה.

אם אחרת זה איזו מכללה קיקיונית - אז לא משנה.

zaske

New member
כתבת כמה דברים לא נכונים

גם עבודה כמאבטח בטיב טעם זו עבודה.
צריך לבדוק בכל מוסד מה אחוז הבוגרים שלו שעובדים *במקצוע* ואני מדגיש *במקצוע*.
אותי מעניין למשל, כמה אחוזים מהבוגרים של המכללה שלך למשל, שלא נחשבת בטופ באמת עובדים במקצוע.
לא בקטע של לרדת או משהו, אלא באמת מעניןי אותי, מה הסיכוי של מישהו עם ציונים סבירים, אבל לא אסטרונומיים למצוא עבודה ממכללה כזו, בפרק זמן סביר.

לגבי האונ' הפתוחה -אחד היתרונות שם זה גמישות, כל אחד יכול ללמצוא בקצב שלו, עד כמה שידוע לי. אני מכיר אנשים שמורחים את התואר , ומכיר גם כאלה שלומדים שם כמעט פול טיים.

nocgod

New member
אני אדייק

כל החברים שלי שבוגרים מהמזללה עובדים במקצוע אותו למדו, משמעו לא מאבטחים בטיב טעם וגם לא בכניסה לקניון.
אני מאמין שרוב הבוגרים של המכללה שלנו עבדים...לחלקם יש שאיפות גבוהות יותר (בחור שהעביר לנו לפני כמה ימים הרצאה סיים ללמוד בסמי והיום עובד בגוגל)
ולחלקם יש שאיפות לעבוד באמדוקס מטריקס וכו'...
לא לכולם היו ציונים מטורפים, לרובם היה ממוצע 85+ לחלקם 90+...
בוא נגיד שמי שדאג להעשיר את הידע שלו בזמן הלימודים במזללה בנושאים מחוץ לחומרי הלימוד (נגיד למדתי קצת WCF קצת EF קצת תכנות לאנדרואיד...זה לא נושאים שקיימים בסילבוס לצערי) ימצא עבודה.

vinney

Well-known member
התואר שם נחשב פחות? בעיניי מי?

שמע... קטונתי מליעץ בנושא, אבל אני עשיתי באוניברסיטה הפתוחה גם תואר ראשון וגם תואר שני...

blanco10

New member
בעניין הלימוד העצמי

בתור אחד שלומד במכללה אני יכול להגיד לך שאתה לא מקבל כאן דברים בכפית לפה. קשה לי להאמין שיש דבר כזה בוגר מדעי המחשב שלא חווה לימוד עצמי במהלך התואר (בעיקר בפרויקטים של קורסי התכנות).

0 אור 0

New member
ממש לא נדפקת

יש הרבה אנשים שלא השקיעו בתיכון - אז משפרים אחרי,
יש טונות של מכינות קדם אקדמיות ומכונים שונים שעוסקים בשיפור בגרויות.
אם לא שינו את השיטה מלפני 3 שנים, אז אתה צריך להשלים עוד שני שאלונים במתמטיקה ואחד באנגלית כדי להגיע ל 5 יחידות בשתיהן, מומלץ מאד לעשות גם פיזיקה 5 יחידות ולשפר ציון במקצועות היותר גרועים שלך שמורידים את הממוצע.
אפשר לעשות את זה בשנה או בשנתיים - תלוי ביכולות שלך,
במקביל באותו זמן אתה יכול לעשות גם פסיכומטרי טוב,
ועדיין עם כל הזמן הזה אתה בפור של שנה-שנתיים לעומת חבריך שכן גויסו.
לפרטים יותר מדוייקים, זמנים ,מחירים - תתחיל לעשות שופינג בקרב אנשי המכינות, הם ישמחו ליעץ לך ולתת לך את כל המידע - חשוב כמובן לא לחתום עם המשווק הראשון שמדבר אתך, ולהזהר מנוכלים כדוגמת לחמן שרק גונבים את הכסף בלי לתת תמורה.
אני לא סגורה אם יש מכינות של השלמת בגרויות באוניברסיטאות - אם כן, אז ידוע שיש העדפה לבוגרי המכינה של אותו מקום, ולכן תעדיף ללכתלמכינה של האוניברסיטה החביבה עליך.

adambarom123

New member
תשובה

אוקי תודה רבה אני אבדוק את הנושא!
5 יחידות בפיזיקה אני לא מאמין שאני יעשה..התחום לא הכי אהוב עליי בלשון המעטה.

nocgod

New member
בלי איזה 2 מקצועות הגברה לא יהיה לך את הסכם

הנדרש באוניברסיטאות
מה גם, שאם תלך ללמוד הנדסה כלשהי (נגיד הנדסת תוכנה) תהיה חייב ב
2 קורסים בחדו"א
2 קורסים בפיזיקה
קורס באלגברה ליניארית
קורס במתמטיקה דיסקרטית(בדידה)
קורס במשוואות דפרנציאליות ומספרים מרוכבים

הקיצר עוד הרבה מתמטיקה...
ככה שלשפר פיזיקה ל 5 יחידות ואת המתמטיקה ל5 יחידות...ממולץ בחום ולו רק כדי לא ליפול לתהום של "על מה הוא מדבר לעזאזל"

0 אור 0

New member
אם אתה לא אוהב פיזיקה אז אל תלך להנדסה

בכל מקרה אתה צריך לשבת מול האתרים של האוניברסיטאות כדי להבין מה המינימום של השלמה שאתה צריך כדי להתקבל נניח למדמ"ח. מכיוון שהסכם הוא שקלול עם הפסיכומטרי ואני לא יודעת אם יש לך ציון 790 או 602 או קשה מאד להעריך כמה בגרויות נוספות תצטרך מעל המתמטיקה והאנגלית שהן חובה לא רק בגלל ממוצע הבגרות אלא בגלל שהידע נחוץ לך (חברים שלי למדו איזה 6 קורסים באנגלית כי בזמן הקבלה היתה להם אנגלית חלשה בעוד שלי היה פטור וחגגתי על קורס פחות כל סמסטר ותאמין לי שתקופות לחוצות זה מהותי מאד)
היועצים של המכינות השונות יתנו לך מידע רב וחשוב - רק תביא בחשבון שהם מנסים למכור לך את עצמם ואין להם אינטרס לתת לך מידע שיגרום לך להעדיף חלופה אחרת, לכן תקדיש לזה כמה ימים שצריך כדי להגיע לכמה מקומות ולהצליב את המידע שניתן לך.
לגבי שיקולים אחרים לאן ללכת:
1. האו"פ: אופציה מצוינת למי שמסוגל לעמוד בה - אבל!!! אני מכירה המון אנשים שנפלו שם:
א.יש אילוצים על כמות קורסים שמותר לקחת בסמסטר הראשון והשני, שבעצם גורמים לזה שבשנה הראשונה אתה לא לוקח כמעט כלום (במיוחד מישהו כמוך שצריך לקחת אשנב למתמטיקה כי אין לו מספיק ידע לקורסי המתמטיקה).
ב.בניגוד לאוניברסיטה רגילה שבה אתה יכול לחפף קצת ברמת ההשקעה באמצע סמסטר ולחפות על זה בחריש עמוק בסוף - באו"פ אם אתה לא משקיע כל הזמן ימבה שעות בשבוע בכל קורס, ולא מגיש תרגילים בזמן, אז או שאתה נופל בכלל או או שהציון נמוך יותר. אם משמעת עצמנית וחרשנות זה לא השם השני שלך , אז עדיפה אוניברסיטה רגילה.
ג. תלוי מה אתה לומד - אבל לפעמים יש הרבה פחות אפשרויות בחירה.
2. חיי חברה!!!
אני מניחה שבגילך המופלג אתה רווק וחיי חברה קצת חשובים לך,
אז תביא בחשבון שבמכינה ובאוניברסיטה רגילה אתה פוגש אנשים בגילך, יש הווי חזק מאד מחוץ לכיתות, יש קבוצות למידה עם אנשים שנמצאים אתך באותו מסלול לאורך זמן (באו"פ לומדים הרבה אנשים עם אילוצים של חיי משפחה והמסלול מצטלב מדי פעם לא קבוע),
יש הבדלים גם בין האוניברסיטאות הרגילות - תשאל צעירים ממני, אבל בזמני בבן גוריון היה הוי סטודנטיאלי החזק ביותר, ובגלל כמות של עתודאים אז גם הרבה ממש צעירים בגילך,
בטכניון כשאחי למד הוא כל הזמן בא לבכות אלי שאין לו איפה לפגוש בנות (אולי השתנה מאז),
ותל אביב זו עיר ללא הפסקה לצעירים גם בלי קשר לאוניברסיטה.
אם הייתי בגילך הייתי מביאה את השיקול הזה בחשבון לאיפה אני אבלה את השנים הקרובות.

lital10000

New member
לא מבינה איך אף אחד לא הזכיר אפיק מעבר...

שנה א באונ' הפתוחה, תוציא ממוצע יפה

(צריך רק לחרוש טוב את הספרים, וויני - תשמח לשמוע שאני חושבת שסה"כ די כיף ללמוד שם, הרמה של המתמטיקות מכובדת והיחס לסטודנטים טוב יותר מבאונ' סגורה, ותאמין לי, הייתי בשתיהן).

ותעבור. בלי שיבדקו לך ממוצע בגרויות, בלי פסיכומטרי. זה לא קל, אבל זה נותן לך ערך מוסף של לימודים מעניינים ברמה גבוהה. אני חושבת שספגתי יותר מהקורסים במתמטיקה באו"פ , משספגתי בקורסים במתמטיקה באונ' הסגורה שלמדתי בה אחר כך.

זמן הוא היתרון שלך. כי אתה צעיר יותר מסטודנטים אחרים. אין לך מה לדאוג.

vinney

Well-known member
כמובן, אופציה חשובה

tenen

New member
כי לרוב זה חסר כל היגיון?

אפיקי מעבר הם חסרי כל היגיון שזה נוגע למעבר מהפתוחה למקום אחר ואסביר גם למה.

אפיקי המעבר דורשים ברובם ציונים מאוד גבוהים.
אם אתה מצליח להשיג ציונים מאוד גבוהים במתכונת קיימת באוניברסיטה שהיא מהשורה הראשונה איזו סיבה בעולם יש לך לעבור ולסכן את הקיים?

vinney

Well-known member
זה שאתה לא מבין משהו

לא עושה את זה חסר הגיון.

יש אנשים עם סדרי עדיפויות שונים וצרכים שונים. מי שמצליח ללמוד את קורסי שנה א' בפתוחה ולהגיע לממוצע הנדרש לאפיק (שהוא לא כזה גבוה, 80-85 לרוב), בהחלט לא מסכן שום דבר במעבר למקום אחר. מי שמוציא ממוצע 80 בפתוחה יוציא 90 בכל מקום אחר. אבל אם חשוב למישהו אווירת הקמפוס? לימודים עם החבר'ה? התעודה בשביל אימא?

אז בשבילך זה חסר הגיון. וואלה יופי.

vinney

Well-known member
הכינוי שלך הולם את ההתנהגות

רד קצת מהפתוס. אתה רוצה להגיד משהו - תגיד. למדתי במוסדות נוספים, לא רק באוניברסיטה הפתוחה. יש לי על מה להתבסס.

pattos

New member
היכן למדת?

אני לקחתי 2 קורסים בפתוחה, בשניהם קיבלתי ציונים הרבה יותר טובים מאיפה שאני לומד עכשיו בהרבה פחות השקעה.
ואני גם מכיר אנשים שעשו קורסים נוספים בפתוחה והם אמרו שהרמה של המבחנים שם לא גבוהה במיוחד, מספיק לדעת טוב את החומר כדי לקבל ציונים יפים.

למעלה