במילה אחת - נדפקתי.

vinney

Well-known member
איזה קורסים?

אני מכיר אנשים שעשו מבחנים בכל מיני מקומות לא נחשבים כמו טכניון, את"א, העברית, בר אילן ובן גוריון. אף אחד מהם לא אמר שהמבחנים שאני עשיתי בפתוחה היו קלים מהמבחנים שלהם, אם כבר - להיפך, לחלקם אני עזרתי להתכונן למבחנים שלהם.

אבל כן, בקורסים כמו אשנב למתמטיקה או אלגוריתמיקה ויסודות מדעי המחשב, שאני לא מכיר מקבילות שלהם במקומות אחרים, אין שום ספק שכל מי שראשו על כתפיו היה מוציא ציונים מצויינים. הרבה יותר גבוהים מציוני חדוו"א א' בטכניון.

הכל עניין של מה אתה משווה למה, כי דמגוגיה זה דבר נורא קל לעשות.

לקחתי קורסים באוניברסיטה העברית, ופה בקליפורניה.

pattos

New member
זה נחמד שאתה עזרת להם להתכונן

האינטלגנציה שלך ושל חבריך בכלל לא קשורה לדיון פה.

קורסים:
1. אלגברה ליניארית 1 (בפתוחה זה חומר פתוח, ולא ידעתי את החומר טוב בכלל ולמדתי יום אחד למבחן והוצאתי ~ 75 במבחן)
2. מבוא למדמ"ח - המבחן היה פשוט בדיחה

בטכניון לפני כ5 שנים כל מי שקשור לפקולטה למדמ"ח או חשמל (ז"א- שהוא עושה תואר בה.חשמל או במדמ"ח או מערכות מידע או ה.ביו רפואית) עושה קורסי חדוא יותר קשים מהקורסים שהיה נהוגים פעם.
יצא לי לראות גם מבחן *אחד* של אינפי1 של הפתוחה, הוא לא היה קל אבל אני ראיתי מבחנים הרבה יותר קשים אצלנו, והסילבוס באינפי1 מצומצם למדיי, אין בכלל טורים ואין גם סדרות.

אני גם לא רוצה לדבר על מערכות ספרתיות או אירגון/תכנות המחשב, שיש אנשים שבאים לטכניון כשהם עשו את זה כבר בפתוחה כדי לא "להדפק" מהמבחן.

vinney

Well-known member
שמע... ראה...

אין לי מה להגיד נגד טענה שהאינטלגנציה שלי לא ראויה לעינייך. אתה לא מכיר אותי, ולא יודע עליי כלום, ואני לא יודע למה אתה מעז לדבר בצורה כזאת.

אני גם לא מכיר אנשים שעברו מפתוחה לטכניון, אני מכיר אנשים שעברו בכיוון השני בגלל ההתעללות של הטכניון בסטודנטים שלו. כך שאני מאמין לך שקשה יותר לעבור מבחנים בטכניון. זה לא מעיד כלום על הידע. אפשר להכשיל אותך (ואני יכול לעשות את זה מאוד בקלות) בכל מבחן בכל תחום, אם זאת המטרה. בטכניון זאת אכן המטרה. אין בין זה לבין ידע שום כלום ושום דבר, ולראיה הכשלונות של בוגרי טכניון לענות שאלות טריויאליות בראיונות ומחסור בידע בסיסי בתחום המדמ"ח.

אם אתה רוצה להשוות את הפתוחה אל מול הטכניון - תחסוך לעצמך את עוגמת הנפש.

pattos

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

לא אמרתי שהאינטלגנציה שלך לא ראויה או משהו כזה. אמרתי שהיא לא רלוונטית, לאחר שאתה ציינת שעזרת לסטודנטים מאוניברסיטאות אחרות ללמוד למבחנים שלהם. אני לא רואה איך זה קשור לעניין.

"הכשלונות של בוגרי טכניון לענות שאלות טריויאליות בראיונות ומחסור בידע בסיסי בתחום המדמ"ח"- יש לך סימוכין או הוכחה לדבר הזה?

vinney

Well-known member
כן, בוודאי, כתבתי על כך הרבה פה בפורום

בוגריים טריים של טכניון שאיתם עבדתי או ראיינתי אותם לא יודעים את הא"ב של התחום. אנשים נכשלו בנושאים כמו אוטומטים, קומפילציה או מבנה המחשב. בזיון לשמו.

זה מה שקורה כשמה שחשוב זה לעבור את המבחן הבא, ולעזעזל עם הידע.

vinney

Well-known member
ואני גם שמח מאוד שהסטודנטים בטכניון

מעריכים את הפתוחה, כפי שאתה מתאר. זה בהחלט מעיד המון על האמון שאתם נותנים באוניברסיטה שאתם לא לומדים בה, אל מול החוסר אימון במרצים שלכם.

רק בשביל מה עברת לשם, אם כדי לעבור את המבחנים של הטכניון אתה צריך לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה?

vinney

Well-known member
ואגב

"מספיק לדעת טוב את החומר כדי לקבל ציונים יפים" - איך זה קשור לרמה של המבחנים?

נראה לי טריויאלי שאם אתה יודע את החומר טוב - תקבל ציונים יפים. לא? זאת לא המטרה של המבחן, לבחון את הידע של החומר?

תסביר בבקשה את הנקודה הזאת.

pattos

New member
פה אתה טועה

וזה מה שלדעתי מבדיל בין תואר בהנדסה לבין תואר בהיסטוריה או ביולוגיה.

כדי לקבל ציון טוב בקורס, ידיעת החומר הוא תנאי הכרחי אבל לא מספיק.

עצוב מאוד שאתה אומר שזה טריוויאלי.

vinney

Well-known member
טוב, דעתך שונה מדעתי

אני הולך לאוניברסיטה כדי ללמוד, אתה הולך לאוניברסיטה כדי להבחן.

זה הבדל משמעותי בגישה. זה גם מסביר למה את הלימודים אתה עושה במקום אחר, ומגיע לטכניון רק כדי להבחן. לא פלא שהמבחנים קשים לך יותר, אם לא טורחים ללמד אותך כלום.

לא פלא גם שבוגרי טכניון לא יודעים כלום אחרי זה.

לפי מה שאתה מתאר

ההבדל הוא שבפתוחה לא מנסים להכשיל במבחנים (כלומר, מלמדים חומר ובוחנים *עליו*).
אם כן, אני באמת לא רואה איך זה אומר משהו על רמת הלימודים ואיך זה בדיוק חסרון של הפתוחה.

יש אנשים שרוצים ללמוד באו"ס ואין להם זמן ו/או

נתונים בשביל להתקבל לאוניברסיטה רגילה.
לדוג' חיילים שמתחילים אפיק זה לא מקרה יוצא דופן (מכיר 3 כאלו).
המקרה השני הוא חוסר רצון לבזבז זמן על פסיכומטרי. הקורסים הראשוניים נלמדים (לפחות בטכניון) בקבוצות ענק (עד שחלק נושרים) וגם מהווים קורסי סינון להמשך התואר. בפתוחה, קורסים עם הרבה נרשמים בד"כ ברמה מעולה, מכיוון שיש בהם המון תרגולים, המון ניסיון משנים קודמות וכו'..
הפתוחה, לדעתי, חלשה יותר בקורסים המתקדמים, איפה שאוניברסטיאות רגילות חזקות יותר.

אלכס

lital10000

New member
אני חושבת

שהמעבר לסגורה עזר לי לתקתק את התואר.

וגם, הרגשתי שיותר נותנים לגיטימציה לא לעבוד כשאתה באונ' סגורה. בפתוחה, רוב הסטודנטים מבוגרים ועובדים.

עברתי רחוק מהבית, זו גם היתה חוויה. גם על התואר בב"ש היו לי דברים טובים לומר. במתמטיקה העדפתי את האו"פ, במדעי המחשב - העדפתי לעבוד עם עוד אנשים, כי הייתי חדשה בתחום, לכן האו"פ פחות התאימה.

user32

Well-known member
מנהל
קודם כל להפסיק לבכות

דבר שני, תחליט איפה ומה אתה רוצה ללמוד ותשלים מה שצריך. האופציה הכי קלה שאני מכיר זו מכינה. אתה עושה שנה אחת באונ' שבה בלו"ז צפוף אתה משלים את הבגרויות (בדרך כלל זה מבחנים מקבילים לבגרות שהאוניברסיטאות מחשיבות ובצדק), ואת הפסיכומטרי. אני מכיר שני אנשים שעשו את זה בגיל 25, אחד בעברית ואחד בת"א, שניהם התקבלו בקלות למדעי המחשב באונ', תנאי הקבלה לא כאלה גבוהים וזה אחרי שהם הגיעו עם תעודת בגרות בקרשים מכל השטויות שהם עשו בתיכון.
אז מקסימום תתחיל ללמוד בגיל 19 המופלג. לא נראה לי בעייה גדולה...

אביבקיץ

New member
למה נדפקת? קח שנתיים ושפר בגרויות

ועדיין יהיה לך יתרון של לפחות שנה על פני חברים שלך שכן מתגייסים

אם אתה חושב שתתקשה במתמטיקה 4 יחידות - לימודי מדעי המחשב יהיו לך קשים.

BlackAdder1

New member
אפשר גם מכינה

אם האופציה של הפתוחה לא נראית לך, כדאי לשקול מכינה באחת האוניברסיטאות.

היתרון לעומת השלמת בגרויות ופסיכומטרי הוא שהיא יותר ממוקדת בתחום שאליו אתה מכוון (טוב לאנשים שטובים בתחום אחד, אבל מקצועות החובה מורידים להם את הממוצע), וכנראה שגם מכין יותר טוב לאוניברסיטה מחזרה על בגרויות.

הערה: לא מדובר בידע אישי, והוא גם לא כך כך עדכני - אבל כדאי לך לבדוק את הנושא

0 אור 0

New member
ועוד הרהור

אחרי שבתגובתי הקודמת כתבתי לך גם על חיי חברה,
ואחרי שראיתי את התגובות שלך לאחרים, לגבי אי הרצון להשקיע, וכמה כסף יש לך,
אני חושבת לעצמי שאולי כדאי לך לקחת שנה "חופש" - למצוא איזושהי עבודה, לחסוף עוד כסף כדי שבאמת יהיה לך בנק ל 3 שנות לימוד בראש נקי,
לא ללמוד בשנה הזאת - אולי מקסימום לפסיכומטרי כדי שיהיה לך מושג על כמה השלמות בגרויות באמת אתה צריך,
ואז אחרי שנה של מנוחה לראש, יהיה לך מספיק מרץ וכח להתחיל שוב להשקיע לקראת 4-5 שנים מאומצות (מכינה + אוניברסיטה רגילה או או"פ - בשני המסלולים זה יוצא משהו כזה)
ואולי אולי - עוד אופציה: ללכת בשנה הזו לעשות שנת שירות,
אמנם פחות כדאי כלכלית, אבל מעשיר אותך ברמות כאדם, מאפשר לך לתרום קצת לעולם מסביבך, משווה אותך במידה מסויימת לחבריך שהלכו לצבא (למרות שבסביבה שלי עושים גם שנת שירות וגם צבא ועדיין ..)

h a j b i

New member
אתה כולה בן 18

תסתכל על חצי הכוס המלאה. לא גייסו אותך לצבא ועכשיו ב- 3 שנים הללו אתה יכול אם תרצה לעשות את כל הבגרויות מחדש + פסיכומטרי ולהיות בעמדת זינוק טובה בהרבה מרוב האחרים.

או שאתה יכול ללמוד בפתוחה, לסיים שם או לעבור באפיק מעבר למוסד אחר.
בקיצור, יש לך לא מעט אפשרויות.

קח את עצמך בידיים

אם תמשיך לחיות בגישת אכלו לי שתו לי זה לא משנה אם תלמד באוניברסיטה הפתוחה, בטכניון או בMIT.

המורים הרסו לך את הציונים, שנאת את בית ספר, לומדים מלא דברים שבכלל לא קשורים, אתה תתקל באותם קשיים באוניסרסיטה, רק בעוצמה של פי 10. מרצים שאתה לא מעניין אותם ויתייחסו אליך כמו אל מטרד, דברים שבכלל לא קשורים (אתה יודע כמה מתמטיקה צריך ללמוד כדי להיות מתכנת?), ואם שנאת את בית ספר, למה אתה חושב שאתה תאהב את האוניברסיטה?

מתמטיקה של תיכון זה כלום. אני עם 5 יחידות, ציון גבוה, ובאוניברסיטה לקח לי שנה לצאת מהשוק שאין לי מושג.

קח את עצמך בידיים, תחליט איפה אתה רוצה ללמוד (ולא איפה הכי קל להתקבל, כי קל עכשיו=קשה אחר כך), תבדוק מה אתה צריך לעשות כדי להגיע לשם, ותתחיל לעבוד.

ועוד משהו - מצד אחד נראה שאתה אוהב מחשבים (אתה מתעסק עם זה כבר 3 שנים), מצד שני אתה מתייחס אל התואר כמטרד בדרך לעבודה. מתמטיקה כמטרד בדרך לתואר. מתמטיקה זה הבסיס לעולם המחשבים, זה כרטיס הכניסה, ואתה תתפלא לדעת כמה שאתה לא יודע שאתה לא יודע על המחשבים. יכול להיות שזה לא יעניין אותך, אבל אם זה רק מטרד בדרך, בטוח שזה לא יעניין אותך. ככה אני העברתי שנה ראשונה קשה ומייסרת בתואר. רק בסופה הבנתי את ההזדמנות שיש לי להעשיר את העולם שלי, והתואר נהפך להיות קל יותר, ומעניין הרבה יותר.

LightMyWay

New member
חשבת אולי להתנדב לצה"ל?

נראה שדווקא יש לך כיוון לגבי מה שאתה רוצה מעצמך בהיבט המקצועי.
אתה יכול להתנדב ולבקש שישבצו אותך במקום שבו תוכל לתרום מכישורייך.
בזמן הזה תוכל לצבור ניסיון שגם יוכל לשמש אותך בהמשך באזרחות ובמקביל לא לוותר על החוויה המעצבת הזאת.
מתנדבים משרתים רק שנה וחצי ובנוסף מתחשבים במוגבלויות שלהם וברצונות שלהם.
אז לפי דעתי תנסה.

פורום התנדבות לצה"ל בתפוז - http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1177

ומידע על תהליך ההתנדבות - http://www.aka.idf.il/giyus/general/?catID=44611

אני ממליצה לך בחום לשקול את האופציה הזאת.

De-Panther

New member
אני באמת מנסה להבין איך אתה חושב שנדפקת. אמרו

כבר לפני - אתה רק בן 18, כל החיים לפניך.

אתה יכול להשלים בגרויות, ללמוד לפסיכומטרי, וכו' וכו'.
אתה יכול ללמוד בפתוחה גם 4 או 5 שנים, עדיין תסיים את התואר לפני רוב האנשים בגיל שלך(ש3 שנים עכשיו הולכים להיות בצבא).

יש לך בעיות של כסף שבגללן אתה חייב לצאת לשוק העבודה כמה שיותר מהר?

מאיפה כל הפסימיות הזו שיש לך?

למעלה