במשרד מאחוריי התיישב היום בחור שדיבר בגרמנית

"מדריד (או ברצלונה, מה ההבדל)."....

כל כך אופייני לישראלי זחוח שלא מבין בשום דבר כמעט, אבל מחווה דיעה ומותח ביקורת על הכל.

poseidon111

Active member
מין הסתם, שוב נכשלת בהבנת הכותב. כוונתו היתה

שלו לא איכפת אם את גרה פה או שם, ואין לכך חשיבות עבורו.

עבורו אין חשיבות לדברים חשובים, זה בדיוק מה

שאני טוענת.
זה כמעט תמיד נובע מבורות.

poseidon111

Active member
שאאכיל אותך בכפית? העובדה היכן את גרה חשובה

לי כקליפת השום.
אין בכך להעיד על החשיבות שאני מייחס לערים עצמן, והן לא היו הנושא.

ההתעקשות שלך, נובעת תמיד מאגוצנטריות שאינה יודעת שובעה.

"עבורו אין חשיבות לדברים חשובים", בהקשר להיכן את גרה.
זה היה טוב.

ומה אצלך "ספרדי זחוח"?

נתקלתי באלה. אבל אני לעומתך לא מכליל ולא שם איקס או איכס.

לספרדים הזחוחים אני אומרת את דעתי בפורומים

ספרדיים. אבל אני מוכרחה לציין שהאחוז שלהם באוכלוסייה פה נמוך בהרבה הרבה הרבה מאחוז השחצנים והמחוים-דעה-בלי-לדעת בקרב אוכלוסיית הפורומים העבריים...

רגע רגע

הזחוחים הספרדיים הם ביחס לאוכלוסיה והזחוחים "העבריים" הם ביחס למשתתפי הפורומים?
זה כמו לאמר איכס על הצבא של היום מאחת שהיתה בו לפני 22 שנה..
אותה רצינות ויסודיות חסרת הכללה.

בישראל אין לי קשר יומיומי עם אנשים

מעבר לפורומים. לכן זו קבוצת ההתייחסות שלי כרגע.
מה שכן- חייתי שם מעל 3 עשורים ואני יודעת שהפורומים למיניהם משקפים את כלל האוכלוסייה הישראלית באופן די נאמן למציאות.

ואני חייתי בארץ ישראל מעל 6 עשורים

ושירתתי ב"איכס" לפני 22 שנה ומאז ועד היום ועדיין מתנדב ביחידת המילואים שלי כך שאני מעודכן.
אז אני יודע טוב ממך שהפורומים משקפים רק את עצמם.
ואגב, הייתי בספרד כמה וכמה פעמים ואם אגיד לך שספרד אנטישמית וגזענית כמו שהיתה בימי פרנקו ואפילו אחר כך, לא היית מסכימה איתי...נכון?

"היית בספרד"? אה הבנתי.

זה שביקרת בספרד אפילו 70 פעם, לא אומר שאתה מכיר אותה.
להכיר זה לחיות, כמו שחייתי בישראל וכמו שאני חיה פה.

Andy Friese

New member
אני בטוח שלספרדי הממוצע מאוד אכפת

מההבדלים בין רעננה, פתח-תקווה וחולון.

כמו כן, אף אחד בספרד לא מחווה דעתו על נושאים שהוא לא בקי בהם.
אין לי ספק שכל ספרדי בעל דעה על הסכסוך היהודי-ערבי שולט במאה אחוזים בטענות הצדדים, במשפט הבינ"ל ובהיסטוריה של הסכסוך.

כמה "אירופאי" מצידך לבקר אותנו תוך עצימת עין והתעלמות מכך שהספרדים, בדומה לכל עם אחר, סובלים מאותם המגריעות.

חחח ברצלונה זה קטלוניה.

מדברים שם שפה אחרת, יש לקטלוניה אוטונומיה רחבה והיסטוריה ייחודית ותרבות משלה. וגם אקלים שונה לגמרי מזה של מדריד.
יחי ההבדל ה"קטן", חולון מול רעננה. קרעת אותי עכשיו מצחוק.

צר לי לאכזב אותך, אבל ישראל לא מעניינת פה כמעט את אף אחד (אני יודעת שאתם בטוחים שישראל מרכז העולם, אז זהו שלא). ודאי שגם פה יש שחצנים, ברור שגם פה יש אנשים בלתי נסבלים שמדברים בלי לדעת. אבל פה אני נתקלת בהם הרבה פחות- בישראל זה כל בן אדם שני.

Andy Friese

New member
את מוכיחה את הטענה שלי בדיוק.

כל אדם מתעניין במדינה בה הוא חי הרבה יותר מממדינה שאין לו שום קשר עליה.

כשישראלי מפגין התנהגות כזו זה נחשב בעיניך לבורות אך כשספרדי עושה זאת את מתרצת את בורותו ב-"ישראל אינה מעניינת פה אף אחד ואינה מרכז העולם".

בדומה לרוב הישראלים, יש לי מספיק ידע כדי לעמוד על ההבדלים בין ברצלונה למדריד (כמובן שלא ברמה של ספרדי).
יותר מזה, אין לי ספק שהישראלי הממוצע יודע יותר על ברצלונה ומדריד בהשוואה לידע של הספרדי הממוצע על ת"א וי-ם.

אגב, בהתבסס על היכרותי השיטחית איתך בפורום, את אחת הכותבים המפגינים הכי הרבה התנהגות "ישראלית טיפוסית" פה בפורום-
זלזול כלפי כל מי שמביע דעה שונה ממך, ביטחון מופרז שאת יודעת הכל והכי טוב מכולם, התנשאות וחוסר תרבות דיון בסיסית.

הספרדי הממוצע גם לא ידבר על תל אביב וחיפה,

ואם יסבירו לו על ההבדלים ביניהן (שהם ממש לא חשובים כמו ההבדלים בין קטלוניה לקסטיליה)- הוא יקשיב וילמד ולא יבטל את זה ב"מה זה משנה, זה הכל אותו דבר". הבנת את ההבדל?
מה גם שלא לדעת על קטלוניה זה חור בהשכלה, מצטערת.
אני לעולם לא אדבר על דברים שאין לי מושג בהם, על זה לא תוכל לחלוק גם אם תחפור שעתיים בארכיון.
וכן, אני מודה: עלגות וטימטום ובורות זחוחה מעוררים בי תחושת זלזול ואני מתנשאת מעל אנשים שלוקים בתכונות הללו. אני טובה מהם.

Andy Friese

New member
את רוצה להגיד לי שלספרדים אין דעה על הסכסוך

במזרח-התיכון?

מסכים איתך שכל אדם חייב בידע בסיסי על קטלוניה, אבל הוא גם חייב ידע בסיסי על י-ם.
לכמה ספרדים יש ידע בסיס עליה?
כמה מהם בכלל יודעים שהיא עיר הבירה שלנו?

לא, לרובם לא.

וכאמור- אלו שלא יודעים פה על י-ם גם לא מחווים דעות עליה, על ישראל או על הישראלים.
זה ההבדל, מה לא ברור?

Andy Friese

New member
יודעת מה? אל תטרחי לענות לי.

לא בא להמשיך לדון עם מישהי שרואה בי עילג, מטומטם ונחות ממך.
נראה לי שזה יהיה בזבוז זמן לשנינו.

ראשית, הקטלנים (שאני "במקרה" מכיר)

משתחצנים, ועוד איך ביחס לשאר המחוזות.
ודבר שני, את לא היית כאן הרבה זמן והמידע שלך הוא מהפורומים אז מאיפה העובדה המוצקה ש"כל בן אדם שני" משתחצן? בנתיים יש כאן אחת שמשתחצנת ומתנשאת וצר לי מאד לאמר זאת.

למעלה