במת"ב אפשר לשתף אינטרנט ללא תוכנה ר

eladts

New member
במת"ב אפשר לשתף אינטרנט ללא תוכנה ר

כל מה שצריך לשעות זה לקנות HUB (או SWITCH) ולחבר את כל המחשבים לHUB, ואת הHUB לחבר למודם (ליציאת UPLINK אם יש או בכבל מוצלב ליציאה רגילה). אח"כ מתקשרים למת"ב ונותנים להם את הHARDWARE ADDRESS של כל הכרטיסים וזהו - כל המחשבים מקבלים IP חיצוני דרך DHCP. בד"כ (אבל לא תמיד) הם גם יהיו באותו SUBNET כך שהקשר בינהם לא יוגבל ע"י המודם ויהיה במהירות של הHUB.

antidot

New member
--->

sorry for english... You can assign more then one IP to a network adapter, so even if your comuters get IPs from different subnets, you have a way out. Just assign private IPs (like 127.XXX or 192.168.XXX) to the NICs and bind the IPs to Client for Microsoft Networks. Good thing also is to Unbind the DHCP IPs from the Client for Microsoft Networks to lower the security vows... Antid0t

uri_raz

New member
אזהרה : אל תשתמשו בכתובות ברשת 127

תשתמשו רק בכתובות מ RFC1918, וגם זה אחרי שתוודאו שאתם לא משתמשים בבלוק שגם מת"ב משתמשים בו במקרה ברשת הפנימית שלהם.

eladts

New member
אין לי מושג לגבי שאר חברות הכבלים

אם הן מאפשרות אז יופי, אם לא אז צריך מחשב שרת או ROUTER... מי שיודע (מנסיון) מה קורה אצל תבל וקוי זהב שיכתוב.

maCr0T

New member
dude, i´m not talking about the

<div align="right" dir=ltr> other cable companies, i´m talking about the not-test connections. i´m using an old simens router, but i´ve bought a new d-link one. the changing is ileagal and in the newer models of the moden is not an option. bezeq choosed not to supply them, why? beats me. maCr0T

maCr0T

New member
im just so stupid

so stupid... other cable companies, i´m talking about the not-test connections. i´m using an old simens router, but i´ve bought a new d-link one. the changing is ileagal and in the newer models of the moden is not an option. bezeq choosed not to supply them, why? beats me. maCr0T​

eladts

New member
בזק כן מספקת מודם נתב שגם כולל רכזת

זה רק עולה 800 ש"ח

dov98

New member
עוד יתרון בראוטר הוא שניתן

לעבור איתו לכל מצב: כבלים,חיוג,ISDN וADSL , כך שאף אחד לא יכול לתפוס אותך בביצים.(אצל בזק אני לא יודע אם הוא עושה את כל זה ושנית עד כמה שידוע לי הם נותנים אותו במחיר הזה רק לעסקים, ורק בחבילה הגדולה).

eladts

New member
המודם/נתב של בזק עובד רק עם ADSL

אני מבין איך נתב יכול לעבוד גם עם ADSL וגם אם כבלים, אבל איך הוא עובד עם ISDN וחיוג רגיל? יש בו יציאת RS-232 שמתחברת למודם חיצוני? אבל אם אתה רוצה גמישות, הכי טוב להפוך מחשב עתיק (איזה פנטיום 1 150 ששווה בערך 300 ש"ח) לנתב מבוסס על LINUX (ולהשתמש בו כנתב יעודי, כלומר לא להריץ עליו שום דבר אחר) ואז זה תומך לך במה שאתה רוצה ונותן לך FIREWALL בעל שליטה הרבה יותר טובה מכל נתב שאתה יכול לקנות במחיר סביר.

eladts

New member
חוץ מקפה

הוא גם לא תומך בקישור מודם רגיל וISDN (ממה שהבנתי). ככה שפרט לתמיכה בכבלים המודם המשודרג שלי עושה כל מה שהנתב שלך עושה (NAT, FIREWALL, DHCP, DNS). אבל כל הTHREAD הזה התחיל מזה שבכבלים של מת"ב לא צריך בכלל שום נתב...

dov98

New member
הוא כן תומך כפי שאמרתי, לא

ראית את זה שם, אך תוכל להוריד את הmanual מהאתר ולראות. יש לוrs232 ואם תחפש כאן תוכל לראות שמישהו חיבר אליו ISDN .

eladts

New member
האם יש נתבים שתומכים בהכל וגם

מכילים מודם ADSL פנימי? אני בטוח שתסכים שדבר כזה, אם קיים, משלב את היתרונות של הנתב שלך (אפשר לעבוד עם מה שרוצים, כולל בתוכו SWITCH 100M) והמודם/נתב שלי (אין בעיית MTU, שיפור קבל בביצועים בADSL). למעשה הכי טוב היה אם היה קיים נתב מודולרי - במקום יציאת הUPLINK תוכל לשים כל מיני מודולים שיתחברו לנתב ישירות (ויהיו ממש זולים כי כל החוכמה תהיה בנתב עצמו. במחשבה שניה הכי טוב נתב בעל חריץ הרחבה PCI שיודע לעבוד עם כרטיסים לPC) כמו מודם ADSL, מודם כבלים, מודם רגיל ומודם ISDN, והתוכנה של הנתב תדע לעבוד עם כולם. יש כזו חיה?

eladts

New member
בעצם אפשר להשתמש בPC ישן בתור נתב

ואז כמובן אפשר לשים בו מודמי ADSL כבלים ISDN ורגילים בתור כרטיסי PCI. ובטח יש גם כרטיסי רשת PCI שמתפקדים גם כSWITCH, ואם לא אז לא נורא, משתמשים בHUB או SWITCH חיצוני (זה שהSWITCH פנימי לא נותן שום דבר פרט לחסכון במקום). ומערכת כזו אתה יכול להרכיב ממש בגרושים, כי לכל אחד יש בטח בבית איזה פנטיום 120 שמעלה אבק... מעניין אם אפשר להשיג בארץ מודם ADSL בכרטיס PCI (גם USB טוב, אבל במחשב ישן יכול להיות שאין USB).

בעיקרון.. נתקלתי במודם ADSL פנימי

שכחתי כבר של איזו חברה (אולי סמסונג..?) אבל זה באמת משתלם אך ורק אם הוא הרבה הרבה יותר זול, ו/או אם אין לך כוונה לקנות אי פעם נתב חיצוני.

eladts

New member
אם אתה מתייחס לPC ישן בתור נתב

כלומר לא מריץ עליו כלום פרט לתוכנת הניתוב, אז הוא יעיל בדיוק כמו נתב יעודי. כך שאם הכרטיס הזה זול אתה מוסיף לו PC ב300 ש"ח וHUB ב150 ש"ח ויש לך נתב ADSL משוכלל עם כל היתרונות. החסרון היחיד הוא שPC קצת גדול בשביל נתב

בינתיים לא ראיתי חיה כזאת, אבל

בארה"ב קיימים נתבים עם מודם ADSL פנימי ועם 8 פורטים 10/100 full duplex. מי צריך יותר מזה?..

למעלה