במת"ב אפשר לשתף אינטרנט ללא תוכנה ר

antidot

New member
---->

127.X.X.X פשוט לא יעבוד... כל מה שמתחיל ב127 הוא LOOPBACK מבחינת TCP/IP לפחות במימוש של מייקרוסופט... הרי טבלת הrouting מכילה משהו בסגנון:
Network Destination Netmask Gateway Interface Metric 127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1​
ז"א כל פניה ל 127.X היא פניה לעצמו... Antid0t

eladts

New member
לא רק אצל מיקרוסופט

זה חלק מהסטנדרט של TCP/IP שכל הכתובות שמתחילות ב127.0 יובילו אותך חזרה לעצמך ואי אפשר להשתמש בהן בשביל כרטיסי רשת.

uri_raz

New member
כל מה שתחת 127.X.X.X הוא Loopback

אם זאת, מכיוון שכל כך מקובל להשתמש בכתובת 127.0.0.1 בשביל כתובת Loopback, שיש כמה מערכות הפעלה שמתייחסות לשאר הכתובות בבלוק הזה בתור כתובות רגילות (לא זוכר כרגע איזה, אבל עדיף שאף אחד לא ינסה).

antidot

New member
oopss

sure.. me bad... I ment 10.XXX.XXX.XXX subnet... Using 127.XXX will cause really weird tthing like loopbacking to itself... Sorry for that. Antid0t

eladts

New member
יש פתרון יותר פשוט

להוסיף ROUTING סטטי. אבל בכל מקרה בזמן האחרון או שיש לי מזל או שמת"ב סידרו משהו ואני מקבל את אותה SUBNET בכל המחשבים.

antidot

New member
--->

זה לא מעצבן כל פעם שמשתנה הIP לשנות את הROUTE ? חוץ מזה שניהם עשיין לא יהיו תחת אותו SUBNET וזה יגרום לכמה בעיות קטנות כמו צורץ בWINS או LMHOSTS... יותר פשוט להוסיף כתובת IP לכרטיס רשת... Antid0t

eladts

New member
עד כמה שאני מבין

ואני מודה שלא ניסיתי את זה לאחרונה, אתה יכול להגדיר רק כמה IP סטטייים לכרטיס הרשת, כלומר או שאתה משתמש בDHCP, או שאתה מגדיר כמה כתובות. תקן אותי אם אני טועה. לכן השיטה שאתה מציע לא מעשית. חוץ מזה, כפי שכתבתי בזמן האחרון (טפו טפו טפו) הבעייה הפכה לתיאורטית בלבד.

antidot

New member
--->

אני עדיין בראש של VPN... במקרה של כבלים כרטיס הרשת מקבל ישירות IP מDHCP ללא VPN ? Antid0t

eladts

New member
אצל מת"ב - כן, מקבלים IP מDHCP

וזה אפילו IP חיצוני. נדמה לי (אני לא בטוח) שבערוצי זהב מקבלים IP פנימי מDHCP, אבל יש התאמה 1:1 בין הIP האלו לIP חיצוניים. אין לי מושג מה קורה בתבל.

למעלה