בן זוג עובד או אובד?

רואה 6 6

New member
בן זוג עובד או אובד?

עברו הימים שאחד (אישה בד"כ) מבני הזוג בחברה שלנו ישב בבית. המצב הוא כזה שגם מעטי מעט מצהירים שמתאים להם שאחד לא יעבוד.
החיים שלנו יקרים
ורוב הזוגות יוצרים ביניהם "חוזה" כזה או אחר שמחייב כל אחד להתפרנס באיזה דרך (אני גם חושבת שלנשים זה אף קריטי במיוחד אבל זה דיון אחר).
אם היה לכם מקצוע מטורף בהשתכרות שלו ,האם יש מצב שבו הייתם מתירים לצד השני לא לעבוד, אם מדובר בטיפוס שעובד כמובן אבל בנפשו בנוי לחקור את העולם בינו לבין עצמו וממש סובל מהיציאה לעבודה כל יום?
אם בן זוגכם פוטר וזמן רב לא מוצא עבודה, האם אתם מהסוג של "תעבוד בכל דבר,העיקר המחויבות לחיים שלנו " או "נתהדק עוד קצת ונחכה עד שיידבק אליך מה שמתאים לך "?

Skar FaSe

New member
תשובה פלוס דוגמא:

יש לי ידידה שהיא טובה עם ילדים - היא חדשה ב-USA - ועובדת במה שהיא יכולה.
אז היא מטפלת בילד ש ~ שני ההורים שלו קרייריסטים, וכל היום בעבודה וקריירה ועינינים... והיא נשארת עם היילד מאז שהוא בן - 4 חדשים בערך...
עבר זמן, והילד התרגל אליה , ואז כשהאימא מגיעה הבייתה מהעבודה בערב,- הילד לא שם אליה, ונדבק לידידה - והאמא עומדת בוכה
בגלל ש - ה - ילד לא שם עליה..
אז אם יש ילדים זאת נקודה למחשבה....

רואה 6 6

New member
יש לזה כנראה עוד סיבות אבל אי מבינה מה אתה אומר...

אז מה הפיתרון שלך?

לא סובלת מפונקים רוב האנשים לא עובדים במה שהם למדו, וגם לא

רוב האנשים לא עובדים במה שהם למדו, וגם לא בעבודה "שתעשה אותם מאושרים", מה זה החרטבונה הזאת
אני אף פעם לא חיפשתי אושר או סיפוק בעבודה, זו לא המטרה בלעבוד
אנשים עובדים כי הם צריכים להתפרנס בכבוד בלי לחיות על חשבון אחרים.
אלא אם כן הם טחונים בכסף, ולא חייבים לעבוד בשביל להתקיים. (אבל הם עצמם! לא בני הזוג שלהם!)...
בקיצור, יש לי אפס סובלנות לכל מיני רוחניקים ועוד פחות מזה לבטלנים מפונקים (כן, מי שלא מוכן לעבוד כמעט* בכל עבודה הוא בטלן ומפונק בעיניי).
* למה "כמעט"? כי לא הייתי עובדת עם ילדים קטנים או תינוקות, או מוגבלים- כי זו עבודה אחראית ואני יודעת שלא היתה לי סבלנות בשבילם, וזה היה עושה להם נזקים.

ommerl

New member
התפיסה שלי היא לעבוד במשהו שאת אוהבת

לכן- אין סיבה שמישהו לא יעבוד. אני אוהב את מה שאני עושה ואני בעד שבת הזוג שלי תאהב את מה שהיא עושה בשביל כסף.
העבודה זה בשביל הנשמה, בשביל ההנאה וההגשמה העצמית. לא בשביל הכסף.
&nbsp
אני לא רוצה לעבוד למען הכסף. רוצה שהכסף יעבוד בשבילי. ככה אנשים עשירים עושים.
&nbsp
אבל אני עוד צעיר.. יש לי זמן לעשות טעויות ולהשתקם..

רואה 6 6

New member
אני חוששת שזה תואם רק חלקית את הנוף האנושי.

אני עובדת בדבר שאני מאוד אוהבת ולצערי מצאתי רק בגיל מאוחר יחסית. אומנם מעורר אותי ומעודד אותי לחשוב ולהמציא אבל כללית,אני עיפה מעבודה כי אני עובדת מגיל אפס. ליטרלי,גיל אפס. אני כבר לא מתבאסת מזה כשיוצא לשבת בבית (היו לי תקופות קטנות של אבטלה ומאוד היה לי עצוב בהן ובמקצועי כיום יתכנו פרקי זמן של חיפוש)ולא חוששת מהיעדר משמעות לחיי. אני גם יודעת שאם היה מספיק כסף באיזה צד של משוואת הזוגיות שלי כל צד היה שמח לאפשר לשני לא לעבוד בתנאי שיש משמעות ולא ריק. אבל אתה חמוד לגמרי,לא בזילזול חלילה, כן? הענין עם הכסף שעובד עבורך...פשוט צריך אותו קודם
.

ommerl

New member
אני מסכים איתך

גם אני הייתי שמח אם בעתיד הרחוק חברה שלי הייתה יכולה לא לעבוד. הרעיון שלי הוא ליצור הכנסות פסיביות שיכסו את ההוצאות החודשיות הרגילות ולעבוד רק בשביל עצמי. במצב כזה- אין סיבה שלא לעבוד כי אני קובע את הקצב.. אותו דבר לגבי בת הזוג. אם היא יכולה לקבוע את הקצב אז למה שתרצה לא לעבוד?
&nbsp
(ברור לי שזה לא פשוט ליצור הכנסה פסיבית..)
&nbsp
ואני רואה שממש סטיתי מהשאלה המקורית... איזה טיפוס- לעבוד בכל זאת או להדק חגורה- אני דפיננטלי בן אדם של להדק חגורה. אם אני אעבוד במשהו "זמני" זה ירחיק אותי מלעבוד במשהו שאני אוהב. לכן אני עצמאי ולא רואה את עצמי שכיר איי פעם.
&nbsp
מה שכן, וזה אני מוכן לשקול אם אצטרך, בספר "אבא עשיר אבא עני" הוא ממליץ לעבוד בעבודה שתלמד אותך משהו שיעזור לך להרוויח כסף. הוא, למשל, שירת שלוש שנים בצבא כדי ללמוד איך לנהל אנשים ואחר כך היה איש מכירות בזירוקס כדי ללמוד איך לשווק. אם זו עבודה שהיא כדי ללמוד מיומנות שתעזור לי- אני מוכן לעשות את זה במצב שאין לי כסף ואני צריך עבודה.
&nbsp
ולסיכום- אלה הדעות שלי כרגע, כשהחיים שלי דבש ואין דאגות.. לכי תדעי מה אחליט אם חס וחלילה זה יהיה אמתי.

תשובה מהחיים

כאשר התחתנו הוא עבד, לא היה ברור עד כמה קריירה, אבל זה לא היה לי איכפת כי מבחינתי גם משכורת מינימום זה בסדר.
ברבות הימים הבחור הפסיק לעבוד, ניסה כל מיני עסקים ולא ממש הצליח. הוא תורם הרבה לבית אבל אני (לא מרוויחה מיליונים) הרגשתי ומרגישה מירמור. בהתחלה הייתי סבלנית אבל עכשיו כבר קשה לי והזוגיות שלנו משלמת על זה מחיר כבד.

מכירה כמה וכמה זוגות

שהגבר מרוויח סכומים שאינם מחייבים את האישה לעבוד. יש נשים שעובדות בעבודות מתגמלות נפשית אך לא כלכלית- ויש כאלה שפשוט איבדו את עצמן בחיפוש משהו משמעותי לעשות.. הסוג השני פוגע מאוד בזוגיות. הן מתוסכלות, הבעל כעוס, ולרוב זה נגמר רע.
&nbsp
אישית לא הייתי מסוגלת לחיות עם מישהו שלא עובד. בן הזוג הנוכחי שלי לומד קשה כרגע וחי על חשבון אבא שלו- ועדיין משתדל לעבוד בכל מיני עבודות "סטודנטים" מבאסות כשהוא יכול. לא היינו מסוגלים לנהל מערכת יחסים אם הוא היה חי על חשבוני.
המצב הזה מבאס לפעמים (כי אין לו כסף ליסוע לחו"ל למשל) אבל הוא אדם חרוץ ואמביציוזי וזה מצב זמני לחלוטין.

אני אדם מאוד שאפתן...

לדוגמא, אני עכשיו בחופש מהעבודה (גננת) החל מיום שני האחרון ולולא פרוייקט שלקחתי על עצמי וכל מיני סידורים-הייתי מתחרפנת לו הייתי צריכה להישאר בבית. מאוד קשה לי להבין למה חמותי בחרה להיות עקרת בית, אולי במיוחד בגלל שאמא שלי היא מאלה שיעבדו עד יומם האחרון ותמיד עובדת והרבה...
&nbsp
אני חושבת שאם לבעלי יש שאיפות וזה רק מתעכב או שצריך להמתין מסיבה מסוימת- לא הייתי לוחצת עליו למצוא עבודה, כן הייתי מתעניינת ושואלת אבל לא מציבה אולטימטומים או מתערבת לו מבלי שהוא מאפשר.
&nbsp
&nbsp

תלוי לפי שיקולים כלכליים ונפשיים

בעיקרון תפקיד האישה לנהל את עסקי הבית ולדאוג לצרכי הילדים - אחראית אגף פנים מה שנקרא. כפי שכתוב בשטר הכתובה, בה הבעל מצווה לפרס ולכלכל את בני הבית.
אך קורה לעיתים מצבים שנתקלים בקשיים בשל טורח העבודה או עומס התחייבות כלכלית המצריכים מהאישה לקחת חלק בעול הפרנסה.

SupermanZW

Well-known member
במצב הנוכחי אפילו עם משכורות גבוהות בהרבה מהממוצע צריך ששני

בני הזוג יעבדו, אחרת לעולם לא יגיעו לביטחון כלכלי, למעשה היום אנשים שלא נמצאים באחוזון העליון ברובם לא יכולים להגיע לבטחון כלכלי לעולם.

ommerl

New member
זה כבר שנים לא ככה

מאז מלחמת העולם השנייה בערך זה השתנה לחלוטין.
בזמן המלחמה נשים עבדו במקום הגברים כדי שהמדינה לא תקרוס. כשהגברים חזרו משנים של מלחמה המציאות כבר הייתה אחרת: נשים היו עובדות ומתפרנסות בכוחות עצמן.
&nbsp
היום רוב הנשים עובדות. רובן הגדול. בשביל זוג זה מצוין כי יש שתי משכורות על בית אחד במקום אחת.

SupermanZW

Well-known member
יוקר המחיה עלה הרבה יותר

כוח הקניה של שתי משכורות ממוצעות היום הוא פחות מכוח הקניה של משכורת ממוצעת אחת מאמצע שנות ה80 וזהה בערך לכוח הקניה של שתי משכורות מינימום מסוף שנות ה80.

למעלה