בפיטורין
יש פיצויי פיטורין... וזה אמור להספיק לכמה חודשים טובים שמאפשרים לחפש עבודה.. וגם דמי אבטלה בהתאם.
ואם הבן אדם לא מצא עבודה בתום התקופה הזו, אז כן, שיצא לעבוד בכל עבודה, כל עבודה מכבדת את בעליה! ושימשיך לחפש עבודה במקצוע שלו בתחום. אין הצדקה לשבת בבית ולצפות שמישהו אחר יפרנס אותך.

אמא שיוצאת ממעגל העבודה לחלוטין פוגעת בעצמה, גם בסיכויים שלה לחזור למעגל העבודה לאותו מעמד מקצועי אחרי 4-5-10 שנים של הפסקה, וגם פגיעה בזכויות הפנסיה שלה. כך שכשאומרים שלא משתלם לאישה לצאת לעבוד, זה לא נכון כי הפגיעה הכלכלית היא לא רק לאותו רגע אלא גם בטווח הרחוק. אז אולי מטפלת עולה כמו משכורת במשך שנתיים, אבל מה קורה אחרי השנתיים האלו????!

מה גם שאני לא מצליחה להבין איך זה לא משתלם. גן פרטי זה עד גיל 3, וזה כ2500 שח בחודש במקומות היקרים, לא כולל תמ"ת למי שבאמת עומד במבחן הכנסות. 2500 שח בחודש זה פחות משכר מינימום! כמה נשים יש שמרוויחות פחות משכר מינימום על משרה מלאה ושגם אין להן סבסוד של התמ"ת ולכן יותר משתלם להן להישאר בבית מאשר לשלוח את הילד לגן ולצאת לעבוד במשרת אם???

ועם כל הכבוד לבישול וניקיון, בשביל זה יש שני מבוגרים בבית.. זה שהנחת המוצא פה נותנת פטור מלא לגבר זו החלטה שלך, מבחינתי לכל משפחה שיש בה שני הורים, יש שתי הכנסות, יש שני אחראיים על תחזוקת הבית וגידול הילדים. לאף אחד אין פטור מעבודה או מאחזקת הבית בגלל שיש לו במקרה כרמוזום X או Y מיותרים.

אגב, אותך גם הסיעו לחוגים כשהיית ילדה קטנה? אני מהמרת שלא. ובכל זאת גדלת להיות אדם מבוגר בריא ויציב. אני לא מבינה את הטרפת הזו של פינוק יתר. אני חושבת שאין לזה שום הצדקה וזה פוגע בעצמאות של הילד עצמו. פינוק פוגע בילד.

אני רואה את הנשים הללו שתקועות בבית כשהילדים גדלו ולא מעוניינים יותר באמא צמודה לוריד, עם בעל שהוא איש העולם הגדול, פעיל ואולי מחזיק מאהבת בחוץ, והיא יושבת בבית ומחכה לבעל ולילד ויודעת שהיא לא יכולה לעזוב כי היא תלויה כלכלית וכי אין לה שום סיכוי להשתלב מחדש ברמת הכנסה משמעותית בעולם העבודה שבחוץ. בעיני, נשים שמביאות את עצמן למצב הזה יורות לעצמן ברגל. במקום לתת לעצמנו הנחות בתחילת הדרך (לגבר הנחה בתחזוקת הבית והילדים, לאישה הנחה בלצאת לעבוד) צריך להתעקש מההתחלה על חלוקה שיויונית יותר ששומרת על עצמאות של שני הצדדים ולא מביאה את שני הצדדים להיות כלואים בחלוקת העבודה המקובלת בחברה שמרנית.