בנושא ילדים ובן-זוג חדש

נטוורק

New member
בנושא ילדים ובן-זוג חדש

קראתי את התגובות השונות לנושא. מעט מאוד מכם מוכנים להודות באמת ברצונם הסמוי, רובכם עוטפים את רצונכם בדרישות הילדים ו-"מתחבאים" מאחוריהן. כולכם ללא יוצא מהכלל מדברים על רצון אישי משולב בהתחשבות כשהמינון/תמהיל משתנה מכותב לכותב. כולכם מביאים את נקודת המבט שלכם תוך התייחסות לילדיכם כולל רמת הפגיעות שלהם. אף אחד מכם לא התייחס בצורה ברורה ומפורשת לדעתו/ה, רגשותיו/ה או רצונו/ה של בן/בת הזוג החדש/ה שלכם/ן. חלק מכם מביעים בצורה מפורשת חשש מלהישאר לבד, להזדקן לבד, לחיות לבד. חלק מכם מביע אלטרואיזם והקרבה מודעת של חייו על מזבח הילדים. חלק מכם מביע עמדה מוצקה בזכות בחירה חופשית מלחצים ומניפולציות. שמתי לב שהמינון/תמהיל בין הרצון האישי להתחשבות משתנה בהתאם לגיל הילדים. ככל שהילדים רכים יותר בשנים ההתחשבות בדעתם רבה יותר. אבקשכם לחזור כמה חודשים/שנים לאחור ולהיזכר בסיבות שהניעו אתכם לשבור את המסגרת המשפחתית ולפרקה. האם לא טענתם אז שאחת הסיבות העיקריות לכך היא הצורך לבנות מסגרת בריאה ושפייה יותר מזו שהייתה? האם הרצון להעניק לילדים מסגרת כזו לא היה טיעון עיקרי בהחלטה לפרק?. כששברנו את הקשרים שלנו זה הקרה מסיבות וחסכים מגוונים, חסך באהבה, חסך ברגש, חסך בחופש, חסך במרחב מחייה, כפייה, קנאה, בגידה, פרנסה, בדידות, כעסים... והרשימה ארוכה, איש איש והתצרף שלו. נשבענו שלעולם לא נחזור שוב על טעויות העבר, הבטחנו לעצמנו שבפעם הבאה נבחר בתבונה. סף הרגישות שלנו עלה פלאים, אנחנו מקשיבים לתחושות הבטן שלנו, מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים, חלק מאתנו עדיין מחפש וחלק מצא את הפרק הבא שלו ובחן אותו מכל זווית אפשרית בטרם הורדו המחסומים וניתן לו להתקרב. ברור לחלוטין שהוא/היא בעלי תכונות ויכולת לספק את מאווייכם. כבר נכתב ונאמר רבות על יכולת ההפעלה/השפעה שיש לילדים בפריטה על מיתרי הנפש שלנו. ילדים מחפשים תמיד את מקומם בהיררכיה ונלחמים על מקום זה, ילדים אינם מכירים את עקרונות ה- פייר-פייט. האבולוציה מכתיבה את העיקרון שרק החזק שורד, ועבורם המלחמה התמידית היא על המקום הכי קרוב לצמרת, הכי קרוב לראש הלהקה, בדרך הם ילחמו, ינשכו ויפעילו כל מהלך טאקטי שהם יוכלו לגייס לביצור עמדתם. הוסיפו לכך לא מעט חלומות פרטיים שלהם ומניפולציות מהסביבה שלהם כגון סרטי קולנוע מתקתקים בסגנון "אורה הכפולה" או פגישות עם המשפחה של האקס/ית בו מטפטפים לילד/נער את "האמת" ולפיה הוא היה צריך להתנגד יותר לפירוד או שיחות עם חברים שמספרים לו סיפורי זוועה על "השמוק" או "המפלצת" שחי/ה אצלם בבית עם ההורה שלהם וקיבלתם מתכון בדוק להתנגדות נחרצת מצד הילד לפרק הבא שלכם. יצאתם מהפרק הקודם שלכם לא כי היה לכם לא כל כך טוב, יצאתם כי היה לכם רע עד מסוייט. החלטתם לפתוח בפרק הבא לא כי טוב לכם אלה כי לא טוב לכם כשאתם לבד. האם באמת ובתמים תניחו בצד ותבטלו מפני הילדים את אושרכם, רצונכם, חלומותיכם?, האם הורה עם חסך באושר וסיפוק בגלל הסיבות שפורטו לעיל הוא הורה טוב יותר לילדיו?, האם אתם חושבים שהענשה עצמית שלכם תהווה משקל נגד "לעונש" שהשתתם על ילדכם כשפרקתם את התא הקודם?.

אני חושבת

שהורה לא צריך להשאר לבד אם אין הוא רוצה בכך אך יש למצוא בן או בת זוג שיקבלו את הילד שלך אחרת זו לא תהיה מערכה יחסים נורמלית. כולם יסבלו בדבר כזה. אנחנו בחרנו להביא את הילדים האלה לעולם. הם לא בחרו להגיע אם כך עלינו לפחות לדאוג לא שהם יאהבו את בן הזוג אך שבן הזוג יקבל אותם. מדובר כאן ביחסים נורמלים בהם לא חייבת לשרור אהבה אך תרבות וכבוד כן.

נטוורק

New member
ציטוט מההודעה המקורית

ציטוט חלק מאתנו עדיין מחפש וחלק מצא את הפרק הבא שלו ובחן אותו מכל זווית אפשרית בטרם הורדו המחסומים וניתן לו להתקרב. ברור לחלוטין שהוא/היא בעלי תכונות ויכולת לספק את מאווייכם. סוף ציטוט חלק בלתי נפרד מלספק את מאוויינו הוא שיקבלו את הילד שלנו.

נכון אני חוזרת

על בן הזוג לקבל את ילדנו אך הוא לא חייב לאהוב אותם. כל עוד הוא יתנהג בצורה מתורבתת, בדרכי נועם ולא יפגע בשום דרך שהיא בילד הוא מוזמן להשאר. לא ביקשתי אהבה. רק כבוד ותרבות.

עלמה 3

New member
ראשית ברוך/ ברוכה הבא/ה ../images/Emo140.gif

לביתנו החמים והנפלא. המסר נכתב בצורה מאד ביקורתית וצינקנית.... צריכה למצוא את המשקפיים הורדרדות והאופטימיות, לקרוא שוב ושוב ואז אני יגיב.

אהבתי את הסיכום והראיה שלך...

לגביי פירוק המשפחה היה החלטה שלי מתוך מסקנה על חוסר סיפוקי ואושרי נכון שהרגשתי החמצה שפרקתי תא משפחתי וטבעי לילדיי אך למען האמת ההחלטה הייתה איגואיסטית גרידה חשבתי על עצמי וההשלמה שלי עם עצמי לא שקמתי ופרקתי ניסיתי במשך שנה ויותר לנסות להשלים ולקבל אך הנתינה וההשקעה הייתה רק מצידי כפי שאני מאמינה שמ-50% שה-X נתן לא הצלחתי ברצוני ובמעודי לקבל ולהשלים עם חיי ולקח לי 6 שנים למצוא את האדם הנכון שאיתו אני מצליחה מאותו הרצון להגיע להקשבה קבלה והשלמה ונגעתי באושר חלמתי עליו כן, זה היה חשוב יותר מאשר על ילדיי בזוגיות הנוכחית שגם לו יש שני ילדים על אף ההתרחקות של הבת מאביה לא ויתר בן הזוג על אושרו לרצות את בתו (ילדים חולמים לחזרתם של ההורים) ולא להפתעתי ילדיי מאוד מאושרים (כמה מוזר להגיד) הם פוגשים ומקבלים מאביהם יותר מאשר חיינו יחד בבית אחד ילדיי מאושרים היום משני בתים שבנפרד כן הכל התחיל מזה שישבתי והבהרתי להם את רגשותיי רצונותיי דאגותיי אל עצמי ואליהם בפרט הורים לא מאושרים יוצרים תיסכולים יותר גדולים בילדיהם זה היה המוטו שלי האושר שלי יקנה אושר גם לילדים גם אותם חינכתי שיעשו, שיפעלו, שיחליטו בחייהם רק דרך רצונם ואושרם אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

yaeli4

New member
שלום לך, נטוורק הפסיכולוג שלנו

קודם כל, כשנכנסים לבית חדש, אומרים שלום, מה נשמע? נהוג להציג את עצמך ואז לפצוח בביקורת. דבריך הכתובים בשפה רהוטה ובעברית מנוסחת היטב, לא מסתירים שיפוטיות נוקבת. "השופט כל הארץ הוא יעשה משפט?" קצת לא נעים לשמוע אותך מדבר אלינו בגוף שני. אתם, אושרכם, ילדיכם, פירקתם, הישתתם, חלמתם, וכו' וכו'. ומי אתה? נשוי, גרוש, אלמן, מורכב, פרוד? עם ילדים, בלי ילדים? והאם יש דעה אחת נחרצת? והאם לא כל אדם חי את חייו השונים מחיי חבריו, ומשפחתו והרכבה האם לא שונים הם ממשפחתו והרכב משפחתו של חברו? אם כן, אנחנו לא עומדים למשפט, איש רשת נטוורק יקר, ואנא, נסה להיות חביב יותר כשאתה בא להתארח בבית רגיש כמו הבית שלנו. בהצלחה,

rolan

New member
שלום וברוך בואכם

נטוורק והחדשים הנוספים שנכנסו האמת? קראתי את דברייך... עמדתי קצת בפינה, עכשיו מקווה שמותר לי לומר את דבריי. כן, קצת קשה להגיב לכל התוכחה הזו, אני גם מרגישה קצת אשמה... ויותר מכך לא מבינה מה באמת רצית לומר לנו. בכל מקרה, נדמה לי שהיה כדאי שתאמר את דעתך מהמקום בו אתה נמצא, כמו שאמרה לך יעלי. אולי אז, נוכל להתייחס... נשמח אם תעשה זאת וכמוך יעשו גם החדשים שיציגו עצמם ואת סיפורם המורכב. המשך נעים

1נתי 1

New member
קטילה אמיתית

קראתי פעמיים ועדיין לא הבנתי מדוע הציניות והביקורתיות. נכון - מפרק א' יצאנו כי לא היה לנו טוב ולעיתים גם רע ! לא נכון - "החלטתם לפתוח בפרק הבא לא כי טוב לכם אלה כי לא טוב לכם כשאתם לבד" - אבוי אם פותחים פרק ב' בגלל שלא טוב לבד ומי אמר שהלבד אינו טוב?? !! בדרך כלל פותחים פרק ב' כי יותר טוב לנו יחד נכון - " כולכם מביאים את נקודת המבט שלכם תוך התייחסות לילדיכם כולל רמת הפגיעות שלהם" והתחושה היא אמיתית!! לא נכון - "עוטפים את רצונכם בדרישות הילדים ו-"מתחבאים" מאחוריהן" קשר חדש לא נוצר בשנייה - לא מגיע האביר חוטף את הנסיכה ודוהר לעבר השקיעה - הקשר נבנה אט אט כשבתחילת דרכו לא יודעים לאן יוביל ואם בכלל. בתחילת הקשר בוחנים שני הצדדים אחד את השני לראות האם באמת "הוא/היא בעלי תכונות ויכולת לספק את מאווייכם" ואחד מהמאווים הוא קשר טוב עם הילדים. לא חושבת שהייתי יכולה לקיים קשר עם בן זוג המתנכר או פוגע בילדיי. לא אבטל את עצמי ואת רצונותיי, חלומותיי, אושרי בגלל בתי אך גם לא אוכל לראותה סובלת בעודי "מאושרת" ושוב אחזור על דבריי מלפני כמה שורות - "האהבה" מהסרטים לא נגרמת בשניה בה ראית את בן/בת הזוג ואם הילדים מקשים צריך לנסות ולרדת לעומק הבעיה וסיבותיה וגם נראה לי ש"קצר" חמור בין ילדי צד אחד לבן/בת הזוג יפריע וישבש את המשך הקשר. למה הכוונה במשפט - " אף אחד מכם לא התייחס בצורה ברורה ומפורשת לדעתו/ה, רגשותיו/ה או רצונו/ה של בן/בת הזוג החדש/ה שלכם/ן" ? (הכרתי פעם אישה גרושה עם ילד - כשהכירה את בעלה השני, הוא סרב לקבל את הילד בביתם והוא נשלח לפנימיות, (לזוג ה"טרי" נולדו עוד 5 ילדים!) כשבגר הילד הוא התנכר לאימו ואפילו לא זימנה לחתונתו - והאמת, לא מאשימה אותו על כך) נכון - הילדים הם מניפולטיבים וינסו בכל כוחם להכתיב ולהיות בראש ההיררכיה ועלינו להיות ה"חכמים" ולהראות להם את הדברים דרך עיננו ולעיתים גם למרות "הרעלות" מהאקס ומהמשפחה המורחבת - נכון זה קשה לעיתים מתסכל אבל אף אחד לא הבטיח לי גן של שושנים (וביננו - גם לשושנים יש קוצים). ולסיום - אני לא רואה בגירושין "עונש" שנתתי לבתי ואני לא רואה בהתחשבות בדעתה כהענשה עצמית . אושרה הוא אושרי ואושרי הוא אושרה

yaeli4

New member
נתי, גדולה!!! מילים כדורבנות!!!!

כל מילה בסלע. למרות שלא הייתי עושה "דוקטורט" לפרטי פרטים מהודעתו של נטוורק, בכל זאת, עשית את זה והשקעת בזה וכל הכבוד. כתבת בדיוק מה שרבים מאיתנו כפי הנראה, חושבים.

1נתי 1

New member
היתה לך הסבלנות לקרוא???

גם לך מגיע צל"ש בדרך כלל אני כותבת בקצרה כי האמת גם לי לא צמיד יש את הסבלנות למודעות ארוכות ארוכות אבל הפעם זה ממש התבקש תודה מתוקה

rolan

New member
כן, גם אני רציתי לתת לך ציון

רק שכחתי את מחברת הציונים בבית
עכשיו ברצינות... ענית לעניין, זה מה שחשוב עכשיו איפה הבחור החדש, האמת... נראה לי שהוא טרי טרי בפורומים ומקווה שלא ילך לאיבוד. נט, חזור אלינו, יש לנו מספר שאלות אליך. אל תלך ככה סתם... ושכחתי להוסיף ולומר לך את מה שאני אומרת לחדשים - שב איתנו, ספר את סיפוריך...

1נתי 1

New member
../images/Emo7.gif

בבקשה . . . . . . בבקשה . . . . ..
חמתי מבקשת לראות את הציון בתעודה ושיהיה טוב PLEASEEEEEEE אחרת היא לא תתן לי את . . . . . . . . הבן שלה

rolan

New member
נתוש, קחי טישו

נגבי ת'דמעות בואי הנה קחי
את יודעת שאת תלמידה טובה מה את מידאגת תקבלי ציון מעולה ותגידי לחמתך שלא תעלה את חמתי

noamic

New member
איך אפשר לקרוא לו

לנטוורק שיחזור, אחרי שטיפה כזו וקבלת פנים כזו מתלהמת ???? אז הוא לא אמר שלום.לא הציג את עצמו, ביג דיל. בלי קפה ועוגה הוא אמר דברים כדרבנות, דברים עם טעם שאולי מעוררים כעס כי הם פוגעים בדברים חשופים. הוא אמיתי ולא מתיפיף. אפשר להסכים איתו ואפשר לחלוק עליו. אבל להתנפל על צורת כתיבתו ודרך כניסתו ??? אולי אתם אוהבים כאן הכל אחיד ובאותה רמה. באותה מידה אתם דוחים את אילנה - שגם לה יש הרבה מה לתרום, גם אם צורת כתיבתה אולי לא נראית למי מכם. אני מוצאת שאתם דוחים את מי ששונה, והמפסידים העיקריים הם אתם. סליחה על ההתנפלות. פשוט כואב הלב לראות איך הפורום הזה סוגר עצמו בפני אנשים "אחרים". שיש להם דעה מעניינת גם אם שונה. גם לי לא יוצא לכתוב הרבה, ואין לי זמן וכוח למילות נימוסין ובקשות מחילה. זה פורום .לדעתי, אוסף דיעות. לכולן יש כבוד. והנסיון ל"חנך" או ל"הפגע" ממי מן הכותבים - לא מתאים למדיה הזו. יום נעים לכולכם.

rolan

New member
עושים הצבעה?

אז אני לא עם אף אחד... לא ראיתי שמישהו "הבריח" את נטוורק ואל תנסו עכשיו להתיפייף... נטוורק כתב את מה שכתב, זכותו כמו של כל אחד אחר, ד"א הוא לא הלך לשום מקום ובלי שיקראו לו, שב וענה לשאלות, אולי לא ראיתם?... היה מי שחשב שעליו להציג את עצמו ובדיוק כמוכם, אמר דעתו. האם רק לחלק מהאנשים מותר לומר דעתם כאן? האם רק לחלק מהאנשים מותר להתבטא בחופשיות? יש כאן פורום חי פעיל ונושם. חבריו הקבועים אלה הנמצאים יום יום, משתפים האחד את השני (כמעט) בכל עניין ודבר בחייהם, אין זה אומר שכולם צריכים לנהוג כך) אך אלו שעושים זאת מרגישים שכאן נמצאת קבוצת חברים תומכת. לעיתים נכנסים אורחים לרגע, או כאלה המעדיפים לומר דעתם כשנוח ובורחים. מותר לכל אחד לומר דעתו ולשני אם ירצה יתעלם ממנה. בזה אני סיימתי דברי על הנושא להיום. ותודה שהקשבתם לי....

"אושרה הוא אושרי ואושרי הוא אושרה"?

נתי? קראת את מה שכתבת? ואת זה שהגירושין זה לא עונש שנתת לילדה? לא יודעת. אני לא התרשמתי לרעה מהגישה של נטוורק והטון שלו לא הפריע לי. אני יודעת שהאושר שלי ושל הילדים הולך הרבה פעמים ביחד, והרבה פעמים לא. לפחות באותה מידה. להתלות את האושר שלי בשלהם זה לא הוגן כלפי ואת שלהם בשלי - גם לא הוגן כלפי! אני לא יכולה להיות אחראית בצורה כזו לאושר שלהם! באשר לגירושין, תרצי או לא תרצי, אלא אם כן היה מדובר בבן זוג מתעלל פיזית או נפשית בילד, גירושין זה עונש לילד. את לא התכוונת ככה, הייתה לך כל הזכות בעולם להתגרש, זה לא טוב לילד להשאר במערכת יחסים קשה, כל הדברים נכונים. אבל גירושין זה עונש לילדים. הם נפרדים מהורה אחד ורואים אותו הרבה פחות. כל עולם המושגים שלהם מקבל חבטה וטלטלה. זה לגיטימי, לפעמים זה מומלץ, זה תמיד מותר לנו - אבל לא להתעלם ממה שזה עושה לילדים. זה חלק נכבד מהצורך שלנו לתת להם הרבה - ההרגשה שהיינו שותפים למשהו שעשה להם רע. זו אחריות, לא אשמה. אבל אי אפשר להתכחש לה. אהבתי את מה שאמר נטוורק על רגשותיו של בן הזוג שנכנס למערכת יחסים עם אשה/גבר שבא/ה עם ילדים. אנחנו נוטים לפסול את מי שלא רוצה להכנס למערכת כזו, אבל עם יד על הלב - אי אפשר להבין אותם, לפחות קצת? בוודאי שאפשר. בגלל זה גבר (ולרוב זה גבר, מה לעשות) שכן מקבל את הילדים של זוגתו (ובבקשה, בבקשה, היא לא בת זוגתו, היא זוגתו
), גבר כזה ראוי להערכה רבה. ודי טבעי שלוקח זמןולפעמים זמן רב עד שאנחנו מצליחות להאמין להם שזה אמיתי. זה כל כך לא ברור וודאי! לסיכום, נטוורק, ברוך הבא, שמחתי לראות שמסרת גם פרטים אישיים, ואשמח לראות גם עוד דברים שיש לך להגיד - ואם יש לך רעיונות קונקרטיים איך להקל על חיינו המורכבים, בנוסף לניתוח המצב, גם אלו יתקבלו בברכה.

1נתי 1

New member
גירושין זה לא עונש !

דוקא חושבת שאם הייתי נשארת נשואה - זה היה עונש לילדה ! לא אומר שהתגרשתי בקלות לא אכחיש שמבחינה כלכלית - ירדתי הרבה ברמת החיים אבל - הייתי יותר שלווה הרבה יותר מלאת שמחת חיים ולא ניתן לומר כי זה לא השפיע על הילדה ! לא התנתי את האושר שלי בשלה ושלה בשלי אבל יש קשר הדוק ביותר בין השניים וכשהילדים צעירים - אנו כן אחראים על האושר שלהם ! בהתבגרותם הם סוללים לעצמם את הדרך לאושר (והלואי שלפעמים יעצרו ויתיעצו איתנו). מבחינתי - הילדה רואה את אביה לאחר הגירושין יותר מאשר לפני הכל מותנה בדרך בה אנו מציגים להם את הגירושין ואת השלב הבא לדוגמא - כשהתחלתי לצאת בערבים והילדה היתה קטנה ועוררה קשיים בנחת הסברתי לה כי היא את חבריה וחברותיה רואה בגן/ביה"ס ואחר הצהרים ואמא מסיעה מביאה ודואגת ובלילה זה הזמן של אמא לפגוש את חבריה. גם את בן זוגי לא "הנחתתי" עליה אלא לאחר מס' חודשים כשהקשר התהדק וכמובן שהילדה ידעה שיש לאמא חבר וגם ענתה מידי פעם לטלפון - לבד ביקשה לפגשו. נכון שיש קשיים בגידול הילדים, בעיות ויכוחים. גיל ההתבגרות אך בעיות אלו קיימות גם במשפחות "שלמות". ומה נטוורק אמר על רגשות בן

למעלה