בנושא ילדים ובן-זוג חדש

1נתי 1

New member
ברח לי.........המשך

על רגשות בן / בת זוג ? הוא רק שאל אם אנחנו מתחשבים בכך?

*יערית

New member
אהבתי את הדברים שכתבת../images/Emo45.gif

אהבתי את הדברים שכתבת שיצאו מתוכך זה מורגש, מתוך תבונה וניסיון

yaeli4

New member
קרן אור אהובה,

מה שלומך? ספרי קצת. לא היית כאן הרבה זמן ובכל פעם שאת נכנסת את מסנוורת אותי עם האור שלך. הכתיבה הנהדרת שלך, שגם אם לפעמים אני לא מסכימה איתה, אי אפשר שלא להשתאות לנוכח הסגנון הנפלא שלך. נשיקות והמון אהבות,

maof

New member
שלום לך....הוא/היא לא משנה

רציתי רק להזכיר לך ...... לכל אחד הרצונות והחלומות שלו..... כל אחד מחפש את האושר הפרטי שלו.... אני בדעה שלא טוב היות האדם לבדו האם אני צריך להסתיר את זה?? לצאת "החוצה" לבלות להישתובב "להיתפרפר" הכל אחלה ....הכל יפה...... אבל בימים קרים שיש כתף חמה להישען עליה אדם שאפשר להיתחלק איתו ....ולשתף אותו בהיתלבטויות היכן נימצא את זה ... בסטוץ המיזדמן ??? בבילוי הסוער ??? ברצוני להזכיר עוד דבר אחד........ נכון שלכולנו יש עבר...... אבל יש לנו גם עתיד !!!!!!! מעוף

עלמה 3

New member
טוב, נט מצאתי את המשקפיים הורדרדות

שלי .... אתה נשמע טעון כעסים רבים וחבל.... שב עמנו תירגע... תרגיש נח... חלק מהחבילות כבר הורדתה... מה לאק יא היבני חביבי (בערבית) אתה מדבר על הענשה עצמית... מה שאתה חש כלפיי עצמך אתה משליך עלנו... פה אנחנו מכירים "אהבה עצמית" רואים עתיד חושבים ורוד.... אהה מה דעתך... עלמה

סול11

New member
ברוך/ה הבא/ה נטוורק

כל מה שאני יודע על הדבר עד עכשיו,,,הוא עד כמה שאינני יודע עליו. לא קיים אדם שהוא בלתי תלוי: האחד הוא עבד הגורל, השני הוא עבד תאוות הממון, השלישי הוא עבד דעת-הקהל והציבור, והאחר הוא עבד החוקים. ציטוט מפי.אוריפידס.יוון 480-400 לפסה"נ

maof

New member
סול ידיד יקר../images/Emo72.gif

יש לי ציטוט של עצמי
רק אני יהייה ....השופט של עצמי !! ורק אני יחליט מה טוב עבורי !!
מעוף

נטוורק

New member
שלום לכם :))

שלום לכל החברים בפורום אני גרוש עם שתי בנות, חי שלוש שנים תחת קורת גג אחת עם אישה נפלאה שגם לה שתי בנות ובדרך למסד את השותפות לחיים. בין חברי הקרובים יש ארבעה זוגות 'מורכבים' על פי ההגדרה, שניים נשואים, אחד שעומד להינשא אחרי שנות מגורים משותפים וזוג נוסף שבו רק לאישה יש ילדים ואשר חולקים בית אחד. אנחנו נפגשים, עוזרים, חולקים ותומכים. כולנו נתקלנו באותן תופעות עם הילדים ויחד ניסינו גישות שונות לפתרון בעיות שצצו, בחנו את התוצאות וגיבשנו דעות מוצקות, אנחנו אף חושבים לפרסם את ההתנסות שלנו והלקחים שהפקנו בספר. לא אתנצל אם קצת לא נעים (כמאמר יעל) לשמוע אותי בכל גוף שהוא. יש לי מה להגיד ויש לי לתרום רבות מההתנסות שלי. מי שירצה לקרוא את ההיגדים והתגובות שלי (שיפוטיות נוקבת להגדרתה של יעל) יקרא ומי שהעטיפה טורדת את מנוחתו שלא יקרא. ובתגובה ומענה לשאלה שלך יעל: והאם לא כל אדם חי את חייו השונים מחיי חבריו, ומשפחתו והרכבה האם לא שונים הם ממשפחתו והרכב משפחתו של חברו? לאנשים יש תחומי עניין שונים, מצב כלכלי שונה, עיסוקים שונים, גישות שונות לחינוך ולחיים. כולם רוצים למצוא את אושרם, לא לחזור על טעויות העבר, לבחור את הבחירות הנכונות בתוך 'ההרכבה' תוך שום שכל. מידת ההצלחה לזוגיות ארוכה בתוך 'ההרכבה' מותנית בראש ובראשונה ברצון לתת לפני שרוצים לקבל ובתמיכה הדדית בין בני הזוג בקבלת ההחלטות הנוגעות לילדים. בנקודות עיקריות אלו אין לדעתי שוני בין הרכבים שונים של משפחות מורכבות שונות. מהניסיון, אם הילדים מזהים היסוס אצל אחד מבני הזוג בהחלטה כלשהי, ההחלטה נדונה לכישלון מראש. אין לראות במה שכתבתי הזמנה להנחית על ראשם של הילדים החלטות וזהו. את רוב ההחלטות במשפחה המורכבת שלי מקבלים תוך שיתוף הבנות והתחשבות מלאה בדעתן, הפגת חששותיהן וזהירות בכבודן. אבל קיימות גם החלטות שיכולות להתקבל רק על ידי ההנהלה הראשית ולהנהלה הזו יש זכות מלאה לצפות שהחלטות אלו יתקבלו בכבוד הראוי להן והן אמנם מתקבלות כך. לדוגמא ההחלטה של בת-זוגי ושלי למסד את נישואינו. דוגמא נוספת החלטה לעבור מהדירה השכורה לבית קנוי בשכונה אחרת. קיימות גם החלטות שמתקבלות בין אחד מבני הזוג לאקס/ית שלו בנוגע לילדים המשותפים להם ומשפיעות על המשפחה המורכבת וקיימות החלטות שמתקבלות על ידי האקס/ית בלבד וגם הן משפיעות על סדר היום של המשפחה המורכבת. לדוגמא מעבר של האקס לעיר מרוחקת מאוד, אקט שמשפיע על ילדיו ומצריך נסיעה ארוכה כשהילדה מביעה רצון לראות את אבא שלה שלא לדבר על ילדי בן הזוג השני שחווים את הפחדים והתסכולים של ילדי בן הזוג הראשון. כמעט כל משפחה מורכבת התנסתה, מתנסית ותתנסה באותן בעיות עם הילדים, בזאת אין שוני בין המשפחות וההרכבים, השוני נמצא רק בדרך בה בחרה כל משפחה מורכבת להתמודד עם הבעיות.

oehhe

New member
Network

כרגע הגעתי לפורום אחרי העדרות של מספר שעות, לא אתייחס לנושא, אקרא פעם נוספת את כל השירשור לפני כן. אוהב את הדעתנות והיסודיות שמאחורי כתיבתך, אין ספק שלמדת את הדברים והשקעת בהם מחשבה לרוב (אתה, זוגתך וחבריך). השאר כאן, תרומתך רבה. התייחסותי לנושא, מאוחר יותר oehhe מתעצל לכתוב, עוזב את העבודה ואץ רץ אל רולן שלי

yaeli4

New member
נטוורק

אין לי מושג למה בחרת בי בתור דוגמא, אבל הדרך שבה נכנסת אל הפורום עדיין לא מוצאת חן בעיניי ואני אף מוצאת אותה מתנשאת במידת-מה. עצותיך יכולות להיות חכמות בדיוק כמו עצות כולנו פה. לכולנו יש ניסיון במשפחות מורכבות וכולנו יכולים לכתוב ספר על כך, חלקנו עם כישרון רב יותר וחלקנו בכישרון פחות מאחרים. אין זה אומר שעליך להיכנס ובטון שיפוטי, ביקורתי ולא נעים לאוזן, לפרוש את משנתך. הגישה לא הייתה נעימה. והיא עדיין לא נעימה. יום טוב לך,

*יערית

New member
דעתי...אם אפשר...

הפורום הוא במה פתוחה לכל מיגוון האנשים ולכל מיגוון הדיעות, ולכל מיגוון הטונים והסיגנונות, כל אחד מתחבר אל המקום שמתאים לו,לסיגנון שמתאים לו, אך בטח שאי אפשר לשנות את הסיגנון או להפוך אותו לקול אחד בפורום..זה בילתי אפשרי,צריך לתת גם מקום ישיבה ביננו לאנשים שזו הדרך שלהם לכתוב..לא תמיד מחוייב להיות רגישים ...דעתו ניכתבה לעניות דעתי בצורה דעתנית ואולי ביקורתית אבל זה לגיטימי..מנגד אפשר להראות לו את הצד השני של המטבע...זה כל הכייף שבעיניין ..כל אחד מביע את דעתו בדרך שלו, עם האמת שלו..ולא צריך לשנות סיגנון....זה הוא! תשחררו מעט ..כי אחרת יקבלו עלינו דיעה של פורום קיבוצי סנובי שלא מקבל לשורותיו אנשים שלא כותבים ברכות מדיי, שוב זה המקום להביע דיעות שונות ומגוונות...כך גם אני עשיתי עכשיו, אין קשר לחברויות שנוצרות ..פשוט זה עצם הכתיבה שלנו כאן, להשתכשך בין מיגוון רחב של אנשים מנוסים ופחות מנוסים בכדי לעניין ולהתעניין. ולא מחכה למטר עגבניות...כי באמת שאין על מה

למעלה