כן ולא
שושה, אני לא מסכימה עם הטון של חלק מהתגובות לדברים שכתבת, אך לחלוטין מסכימה עם התוכן. את מציגה את אמות המידה ההתהגותיות שלך ודורשת זאת מכל האחרות. הן לא "גוררות" את הילדים שושה, הן לוקחות אותם. הטון שלך לא פחות עויין ותוקפני מזה של אלה שענו לך. נכון לא קיללת, אבל אמרת דברים שפוגעים גם בי, ואני לא אמא מבחירה. את מציבה גבולות ותנאים שלרוב האנשים הם בלתי אפשריים, ולמען האמת, לדעתי - גם לא רצויים. יש לי תחושה שאת זקוקה למרחב פרטי כל כך גדול, שכל דבר פעוט יתפרש כפלישה אליו. (ראי את השרשור שפתחת בקשר לתינוקות בטיסה, שאפילו הגיע לכך שאת מתנגדת למשתעלים בטיסה - אם הם יודעים מראש שישתעלו, ומציבה דרישות - רק אם ככה וככה א-ז מותר לטוס עם תינוק). לא כל הנשים כפילות שלך שושה - לא בהשקפת עולמן, לא בהתנהגותן, לא בתחושותיהן ו/או בכל דבר אחר. ולא כל הילדים הם הילד שלך. וגיוון הוא דבר טוב. אמות המידה של התנהגות מתחשבת שהצבת הן לדעתי הרבה הרבה מעבר למה שנקרא התנהגות מתחשבת. השוואות הבאת ילדים לעולם וגידולם לאיסוף בולים כי שניהם נעשים מבחירה/מצורך אישי.... כן שניהם נעשים כן/לא מבחירה, צורך אישי או כל דבר אחר. כאן נגמרת ההשוואה. ילד לא שווה אוסך בולים לא שווה סלסה לא שווה צניחה חופשית. ילד הוא אדם. ולא משנה באיזה הקשר כתבת את הדברים, זו פגיעה.