בנות , יורדים עליכן בפורום הורים

ט ו ש ה

New member
יורדים?

דווקא אני התרשמתי מריבוי האימהת שם המכבדות את החלטה... זה שיש שם אימהות שלא מצליחות להבין נשים שלא רוצות ילדים זה לא משהו חדש. אותי הפתיעה כמות הנשים שדווקא תמכה וקיבלה את זה כעובדה קיימת, זה הדבר הפחות חריג. לירידות אניחושבת שכל מי שנמצאת פה כבר די רגילה...

כל אחד יכבד את החלטת השני

אין מקום לרדת על מישהי מכיוון שהיא בחרה בדרך מסויימת. וזה לא רק בנושא הזה אלא בכל דבר ודבר בחיים. מה איכפת למישהי אם אשה לא רוצה להביא ילדים לעולם? מי נתן לה את הסמכות להיכנס לרחם של השניה? כמו שכאן לא איכפת לאף אחת (כך אני מניח) שאשה תביא 10 ילדים לעולם. תנו לחיות בשקט. תכבדו את הבחירה של השונה.

inbal76

New member
הופתעתי לטובה

מהסובלנות שהופגנה שם ע"י רוב האמהות. כמובן שתמיד יש את הפנאטיות שלא יכולות לחיות עם הידיעה שיש נשים שלא רוצות... אבל לפי מה שראיתי הן במיעוט קטן שם. לשמחתי יש שם רוב אינטילגנטי ונאור, שהשיבו מאוד יפה ובחוכמה.

XUXA141

New member
היו שם כמה שממש לא הבנתי..

היו שם כמה שהרגישו כאילו שבסרוב להביא ילדים זה פוגע בהן אישית. כאילו מסיונריות שגילו את האור ("גיליתי את הקסם האמיתי, האושר האמיתי"..) וצריכות לפקוח לטיפשות את העיניים כדי שיבינו "מה הן מפסידות". אני שונאת התנשאות כזו. משום מה אם הייתי שואלת אותן למה הן לא לומדות סלסה, שלטעמי זה האושר המוחלט בחיים, הן היו שואלות איך אני משווה, בלי לעצור רגע ולחשוב שבעצם ההעדפה של תינוק היא הטעם הספציפי שלהן ושלמישהי אחרת יכולות להיות העדפות אחרות. יש לי גם הרגשה שלפחות לאחת או שתיים יש פחד מהתמודדות עם מציאות אחרת, שאולי קצת חסרה לה, משהו כמו "אם אני צריכה לקום מליון פעם ביום אז למה שאחרות ישנו בשקט?"

t32

New member
אכן הרוב מבינות

או אולי מעמידות פנים... לא ברור. אבל בדיוק כמו שאני מכבדת את אלו שבוחרות ללדת, אני מצפה לכבוד מינימלי לבחירה שלי. לא רוצה שיאירו את עיני, טוב לי בחושך.

בעיני, האזכור של שבעת מדורי הגיהנום

שעוברות אלה שמתקשות להכנס להריון והאצבע המאשימה כלפי מי שבוחרת שלא לעבור אותם מדורים. מה הקשר? מאיפה הרצון לעורר רגשי אשמה בנשים שבחרו בחיים שונים לעצמן? לדעתי, הטיעון הזה יכול לבוא רק ממקום אחד - קנאה באלה שהיה להן האומץ לחשוב ולהחליט אחרת.

עינת12

New member
זו הודעתי שם:

כותרת: רק בישראל? תוכן: שרשור כמו שעלה כאן לא היה עולה באף מדינה אחרת המחשיבה עצמה "מערבית" ו/או "מתקדמת". ביקרתן במדינות אירופאיות? שם זה מתקבל באופן טבעי לחלוטין לא לרצות להביא ילדים לעולם באותה מידה שמתקבל באופן טבעי לחלוטין כן לרצות להביא ילדים לעולם. למה כאן אנחנו בגדר תופעת טבע? הרשו לי לצטט את sugarbabe1: "אפילו מכירה אישית..." וואו! ואני אפילו מכירה אישית מישהי עם חמישה ראשים! גבירותי, הבחירה כן/לא להביא ילדים לעולם (וכמה ילדים) היא תלויית תרבות לחלוטין.

XUXA141

New member
תרבות הדיון שם ירדה לביבים..

בגלל ש"העזתי" לצאת נגד קדושתם של תינוקות, הותקפתי ב"טיפשה" "דפוקה" ועוד מחמאות רבות. בתגובה כתבתי להן שם שמסכנים הילדים שמקבלים חינוך מאימהות שלא מסוגלות לשמור על הפה שלהן וכשאין להן טיעון נגדי, מעדיפות לטנף את פיהן. מקווה שההנהלה שלהן תחזיר אותן לפסים תרבותיים קצת יותר. ראו דוגמא מצורפת ..

עינת12

New member
כן ולא

שושה, אני לא מסכימה עם הטון של חלק מהתגובות לדברים שכתבת, אך לחלוטין מסכימה עם התוכן. את מציגה את אמות המידה ההתהגותיות שלך ודורשת זאת מכל האחרות. הן לא "גוררות" את הילדים שושה, הן לוקחות אותם. הטון שלך לא פחות עויין ותוקפני מזה של אלה שענו לך. נכון לא קיללת, אבל אמרת דברים שפוגעים גם בי, ואני לא אמא מבחירה. את מציבה גבולות ותנאים שלרוב האנשים הם בלתי אפשריים, ולמען האמת, לדעתי - גם לא רצויים. יש לי תחושה שאת זקוקה למרחב פרטי כל כך גדול, שכל דבר פעוט יתפרש כפלישה אליו. (ראי את השרשור שפתחת בקשר לתינוקות בטיסה, שאפילו הגיע לכך שאת מתנגדת למשתעלים בטיסה - אם הם יודעים מראש שישתעלו, ומציבה דרישות - רק אם ככה וככה א-ז מותר לטוס עם תינוק). לא כל הנשים כפילות שלך שושה - לא בהשקפת עולמן, לא בהתנהגותן, לא בתחושותיהן ו/או בכל דבר אחר. ולא כל הילדים הם הילד שלך. וגיוון הוא דבר טוב. אמות המידה של התנהגות מתחשבת שהצבת הן לדעתי הרבה הרבה מעבר למה שנקרא התנהגות מתחשבת. השוואות הבאת ילדים לעולם וגידולם לאיסוף בולים כי שניהם נעשים מבחירה/מצורך אישי.... כן שניהם נעשים כן/לא מבחירה, צורך אישי או כל דבר אחר. כאן נגמרת ההשוואה. ילד לא שווה אוסך בולים לא שווה סלסה לא שווה צניחה חופשית. ילד הוא אדם. ולא משנה באיזה הקשר כתבת את הדברים, זו פגיעה.

XUXA141

New member
אני מדברת על תרבות.

אין שום תוכן קיצוני ככל שיהיה, שמצדיק מילים מלוכלכות ש"דפוקה" "טיפשה" ו"חסרת מוח" הן העדינות שבהן. אין שום מקום לזה! בפורומים אחרים, כולל דתיים חילוניים, ופמיניזם, שהם פורומים שמטבעם מושכים אש, לא יעלה על הדעת שהודעות עם קללות כאלה ישארו על מקומן והמנהלים ממהרים למחוק ולחסום אורחים המנבלים פיהם בצורה כזו. אם האמהות שם חושבות שאני טועה וילד אינו כמו צניחה חופשית, יתכבדו ויתנו נימוקים בשפה הולמת. להגיד "זה לא כך נקודה" זה לא טיעון. גם להגיד "מי שלא חושב כמוני הוא טיפש ודפוק" זה לא טיעון. זה רק מעיד שאין טיעון.

Kalla

New member
../images/Emo45.gif הכל במידה נכונה והגיונית.

ההתחשבות צריכה להיות הדדית. ברור שיש מקומות שמיותר לקחת אליהם תינוקות, כמו קונצרטים, בתי קולנוע, מקומות שמראש ובמפורש מיועדים למבוגרים בלבד ולא מתאימים לילדים. ברור שיש הורים שלא מתחשבים ומפריעים גם לסביבה וגם לתינוק כשלוקחים אותו למקום שממש לא מתאים לו. אך לא כל ההורים כאלה וזה לא אומר שאסור לצאת מהבית עם תינוקות. אפשר לטייל בחוץ, אפשר להיכנס לבתי קפה ומסעדות, לחנויות, לתחבורה ציבורית וכו'. ברור שכשהתינוק בוכה, כולם מסביב מעוניינים שהוא יירגע, כולל בראש וראשונה ההורים. ברור שהם יעשו הכל כדי להרגיע את הילד וינסו להתחשב כמה שניתן בסביבה, אך גם אם זה לא מתאפשר למרות המאמץ, אנשים נורמליים מבינים זאת ומקבלים זאת כחלק טבעי מחייהם בתוך החברה האנושית על כל גוניה, תופעותיה והבטיה. הכל עניין של פרופורציות והדדיות. מי שבשום אופן אינה יכולה לסבול סביבה אנשים שחיים את חייהם הרגילים והשגרתיים (ולפעמים, מה לעשות, החיים האלה מלאים בצלילים שונים אך טבעיים ונורמליים) - לא צריכה לחיות בין אנשים ולא להפך.

m o d e s t

New member
מישמש רקוב.

חבל שבכלל טרחת לענות לה, אם היא מנהלת פורום כנראה שהמצב באמת חמור, אם לשפוט לפי תגובותיה ותגובת בעלה, הביוב זה מקום גבוה לעומת איפה שהם נמצאים.

mishmish25

New member
רקוב הוא מי שתומך באנשים שחושבים

שתינוק הוא משהו שגוררים !

prizman

New member
רק בשביל הספורט

הרצתי במנוע החיפוש של פורום האמהות את המלה גררתי יצא ככה: פעם אחת מישהי גררה את בעלה "מה הוא לא בנאדם?" ושלוש אימהות גררו את הילד. זה עוד לפני שבדקתי את הטיות המילה. אף אחד לא העיר להן על הביטוי. עכשיו הן חכמות על שושה, שלא בהכרח אני מסכים לדעותיה אבל חלקן לפחות שוות מחשבה מעמיקה.

כי תינוקות קדושים אם את רוצה בהם או

לא...העזת לצאת נגד? זה מה שקיבלת,וד"א (את אישית) גם הרסת ת'רושם הטוב שהיה שם מהפורום שלכן...

עינת12

New member
תרבות דיון

שושה, היא לא רק לדבר בשפה נקיה. ניתן לדבר בשפה נקיה (כמוך) ולומר דברים נוראיים (כפי שאת עושה). את מבקשת מאמהות שינמקו למה ילד לא שווה סלסה או צניחה חופשית. נכון שושה - לא השתמשת בכינויים, לא במילים מלוכלכות, לא קיללת, אבל אמרת דבר מחריד. מבחינתי הרבה יותר מכאלה שהגיבו אליך בלשון לא נקיה.

XUXA141

New member
אני רוצה לדעת מה מחריד בזה?

מלבד ניפוץ כמה פרות קדושות? ההגדרה של תחביב היא משהו שעושים למרות שלא חייבים. משהו שמשקיעים בו זמן וטירחה למרות שאולי לעיני אחרים זה לא שווה את זה. למה זה לא מתאים לילד? כי ילדים זה דבר קדוש? הרי הורים עושים ילדים מרצונם החופשי, לא חובה לעשות ילדים, ילדים זה משהו שאתה משקיע בו למרות שאנשים אחרים, כמוני למשל, לא יראו את הצורך בזה. מה לעזאזל מחריד בהשוואה הזו? מילה אחת לא נכונה? ילדים זה חובה? מה נורא בזה? ההשוואה לסלסה או לצניחה באה כדי להמחיש - סדר עדיפויות. מי קבע שפריט אלף שווה יותר מפריט ב? אולי סדר העדיפויות של אנשים אחרים הוא הפוך? ברגע שבאים ואומרים "ילד לא שווה סלסה" ( ואני מניחה שהכוונה שילד שווה הרבה יותר מסלסה) זה לפי הדעה הפרטית של אותו אדם. זכותו לחשוב כך אבל אסור לו להשמיץ מי שחושב אחרת. אתה חושב שמשהו חשוב - בבקשה, תן נימוקים. ובכל מקרה, בשום פנים לא להשתמש בשפת ביבים כמו כמה מהכותבות שם.

שוב פעם אישית לxuxa

ילד זה לא חובה -וזה חשאחתך.. אבל ילד זה לא פריט אוכל דבר אחר. ילד הוא קודם כל בן אדם. עם המוח האנוכי שלך שלך לא יכול להבין זאת באמת ,אבל באמת לא כדי להעליב ת-ב-ד-ק-י.כמו שאמרו לך קודם. את אפילו לא שווה את כל התגובות שקיבלת .

למעלה