בנות , יורדים עליכן בפורום הורים

עינת12

New member
אני אישה שושה. וילד הוא לא פריט.

ציטוט שלך: "ההשוואה לסלסה או לצניחה חופשית באה כדי להמחיש - סדר עדיפויות. מי קבע שפריט אלף שווה יותר מפריט ב?" מילה אחת שושה. מילה אחת - פריט. וגם בלי להשתמש בה מפורשות, לדעתי (וזו דעתי האישית בלבד) עולה מהודעותייך (כבר מזמן) שילדים הם חפצים. ולא משנה שתגידי שאת אמא (את עושה בזה שימוש לרעה, דרך אגב, ושוב - דעתי הפרטית). מכל הודעותייך עולה התייחסות לילדים כאל חפצים. אין לי כוונה להמשיך להתכתב שושה. (מה שעשיתי גם בפורום "הורים לתינוקות"). אני חושבת שניפוץ פרות קדושות הוא דבר טוב מאד. זה לא מה שאת עושה.

XUXA141

New member
מה הקשר לחפצים?

תחליפי את המילה "פריט" ל"מילה,=" או ל"שם". בסדר? שמות של מושגים שונים שאת קובעת להם את סדר העדיפויות. ואין אחד שבהכרח שווה יותר מהשני באופן גורף. הכל ענין של העדפה אישית. אתן לך דוגמא יותר טובה - בעיני אמא יהודיה, הילד הוא מעל הכל. בעיני הורים של שהידים, המוות בפיגוע התאבדות הוא מעל הכל, כולל מעל מה שהאמא ה יהודיה מחשיבה כהכי חשוב, החיים של הילד. אז? אז יש למישהו זכות לבוא בטענות להורים של השהיד ולהגיד להם שסדר העדיפויות שלהם שגוי? זו העדפה שלהם. זה שהם תומכים בטרור זה טרגדיה אחרת אבל הנקודה היא לא התוכן ( התמיכה בטרור) אלא סדר העדיפויות, שבו חיי הילד באים במקום שני. זכותו של כל אדם לקבוע את סדר העדיפויות שלו בעצמו, ואסור לאף אחד לקבוע ערך עליון כלשהו שעליו אסור לערער כי "ככה אני חושב ולכן זה קדוש".

Kalla

New member
על אותו משקל

אם תמצאי את עצמך יום אחד בסכנה מיידית ובדיוק באותו זמן יתנהל לידך חוג סלסה ואנשים לא יהיו מוכנים לעזוב את החוג ולבוא לעזרתך למרות שזה הדבר היחיד שיכול להציל אותך כי מבחינתם חוג סלסה נמצא במקום יותר גבוה בסדר העדיפויות שלהם מאשר את - מבחינתך זה נורמלי? ברגע שתראי חתול ותינוק אנושי בסכנה - את מי תבחרי להציל קודם? את החתול? האם זכותו של מישהו להרביץ לך או להרוג אותך כי ככה בא לו וזה סדר העדיפויות שלו והרי "זכותו של כל אדם לקבוע את סדר העדיפויות שלו בעצמו,ואסור לאף אחד לקבוע ערך עליון כלשהו שעליו אסור לערער כי "ככה אני חושב ולכן זה קדוש""? ההשוואות שאת עושה הן פשוט לא מאותו מישור ואין להן מקום בעולם של בני אנוש. דבר אחד הוא להגיד שאת לא רוצה ילדים כי יש לך סדר עדיפויות אחר בחיים ודבר שני להשוות ילד מבחינת הערך והחשיבות והזכויות שלו כאדם לחפץ, למעשה או לתחביב ולדרוש שגם אחרים יתייחסו אליו כך.

mishmish25

New member
תודה רבה ושוב את קול ההגיון

הגברת שושה חושבת שכשהיא מדברת גבוה אז היא בסדר! היא השוותה את הילדים שלנו לאוספים ומטרידנים סידרתיים! מה היא חשבה שיגידו לה תודה על התגובה ערב טוב?!

XUXA141

New member
מישמיש, את ושפת הביבים שלך..

אולי רצויים בפורומים אחרים אבל עד היום בפורום הזה לא השתמשו בשפה שאת כפי הנראה רגילה אליה, שכוללת שפע קללות, נאצות וניבול פה. אני הפסקתי להתייחס לדבריך בפורום שלך, בבקשה אל תבואי גם לכאן.

mishmish25

New member
אני לא רציתי אפילו להציץ פה

את נכנסת לפורום שלנו והתחלת להשוות את הילדים שלנו ל 20 חתולים אוסף בולים ומה לא! את עדיין לא קולטת שעד שהתחלת לכתוב ככה הייתה תמיכה והבנה אצלנו. את הרסת לחברי הפורום שלך! איך היית מרגישה אם היו משווים את הילד שלך או החתול שלך לזבל או למשהו שגוררים מהבית????? זה ילד, אדם, חיים לא שקית ולא שום דבר אחר וזה שכתבת ממרומי האגו שלך לא אומר שלא כתבת פוגע או בשפת בורות! אז אל תדברי על ביבים!

XUXA141

New member
שוב, מי קבע?

מידת ה"קדושה" תלויה במי שמאמין בזה. אז יש כאלה שיחשבו שהקמע של הבבא סלי הוא קדוש ויש כאלה שיחשבו שזה רק פיסת חוט אדום. הצלב קדוש לנוצרים, האם זה בהכרח קדוש לכולם? למה את לא מאמינה בצלב? הרי זה קדוש, לא? "העזת לצאת נגד"? האם זה מצדיק שימוש באלימות מילולית וקללות גסות? האם יש הצדקה כלשהי לשפת ביבים כזו והתנהגות של עולם תחתון מילולי? אנחנו בפורום לא צריכים "רושם טוב". למעשה, אנחנו לא מנסים להרשים אתכן או להצטדק בפניכן. ממש לא.

יצאת נגד אלו המילים שלך

את לא זוכרת מה כתבת קודם?זה רק מוכיח שוב פעם ושוב פעם את מה שאמרתי... יקירתי את חולה

נועה ו

New member
לכל הבנות בפורום הזה...

יש גבול דק בין לא לרצות ילדים לבין לנפץ "פרות קדושות " בדמות תינוקות . כדאי שתשימו לב לגבול הדק הזה - מתברר שיש אנשים שהם , כן , מה לעשות , שונאי תינוקות .

XUXA141

New member
ואת יודעת מה, גם אם הייתי שונאת..

תינוקות, זו זכותי המלאה. בדיוק כמו שאת אולי שונאת דברים אחרים שלא היית רוצה שיהיו לידך ויפריעו לך. משום מה מה ש אתן חושבות כקדוש הוא בהכרח קדוש? מי שמכן להחליט בשביל כל העולם מה חשוב יותר ממה? כי אתן חושבות כך?? מי קבע שהדעה שלך וסדר העדיפויות שלך חשוב יותר משלי או נכון יותר?

נועה ו

New member
גם להיטלר אם כך היתה זכות לשנוא

יהודים ולחוקק תקנות שונות לא להכניסם למקומות כאלו ואחרים ...- ככה זה התחיל. סליחה ?! יש שנאת חפצים/ תחביבים וכו' ויש שנאת תינוקות שהם בני אדם !!! אני אלייך לא מגיבה יותר - אמא של פשושי צדקה - את חולה.

ט ו ש ה

New member
את משווה להיטלר????

יופי, תהיתי מתי הטיעון השחוק והבנאלי הזה יעלה בפורום... ההבדל הבסיסי מאד יקירתי הוא שהיטלר שנא מיעוט וגם פעל בצורה פיזית להשמדתו, העוד שושה (שמציגה עמדה מאד חריפה שאני לא בהכרח מסכימה איתה) אומרת את אשר על ליבה, אבל ממש לא מתכננת לעשות ג'נוסייד בכל תינוקות העולם, וזה ההבדל, ואם את לא רואה אותו זה באמת עצוב.

XUXA141

New member
עכשיו עברת את הגבול.

היטלר רצח אנשים. האם אני רצחתי או עודדתי רצח תינוקות? אומרים שכשמישהו מתחיל להשוות לשואה, זה באמת כי אין לו שום דבר אחר להגיד. כנראה שהגעת לזה, והפעם - אני מרחמת עליך.

מה, באמת?

מוזר, רק לפני כמה ימים, בפורום פמיניזם, לא היתה לך שום בעיה עם ההשוואה של תנאי הזונות בארץ עם השואה. אני צריכה להבין מזה שאין לך שום דבר אחר להגיד? אני צריכה לרחם עלייך, כמו שאת אומרת שאת מרחמת על אחרים שמעיזים לעשות השוואות לשואה? או שלך מותר ולאחרים לא?

XUXA141

New member
אם קראת שם למה לא קראת הכל?

בפירוש אמרתי שהשחקנית בסרט, השוותה לשואה, וסיפרה שזו היתה תחושתה. כל המסר שלי היה להביא מה היה בסרט. קצת הבנת הניקרא לא היתה מזיקה..

בטוח שאת מבינה את מה שאת כתבת?

אמרת שכך עלה מן הסרט. לא ייחסת את הדברים לתחושתה של שחקנית מסויימת. וכשאחד המשתתפים מחה על ההשוואה, הערת "התמונות האמת היו די דומות", "אז אולי לא הרגו אותן אבל היחס היה דומה". בואי נגיד שההערות האלה, גם אם הן לא מביעות הסכמה נלהבת ובלתי-מסויגת, בהחלט אפשר להבין מהן שאת רואה את ההשוואה כלגיטימית ובאה בחשבון. במילים אחרות, ציטטת השוואה לשואה, הבעת הסכמה שלפחות על פי מה שראית בסרט (ולא ממש חלקת על התמונות, כתבת שהן באמת נראו לך די דומות) אין לך בעיה עם זה, לא הרמת קול זוועות ולא מיהרת להסכים עם זה שמחה על ההשוואה של הבמאי לשואה. ואגב, קצת הבנת הנקרא של דברי הזולת לא תזיק לך: תקראי מה שאני כתבתי, כתבתי שנראה שלא הייתה לך בעיה עם ההשוואה של הזונות לשואה. לא כתבתי שעשית את ההשוואה בעצמך, או שהיללת ושיבחת אותה. ועל סמך כל מה שכתבת שם, אכן לא הבעת כל בעיה או מחאה כלפי ההשוואה לשואה.

inbal76

New member
נועה, תרצי או לא תרצי

זכותו הבסיסית של כל אדם להרגיש מה שהוא מרגיש. גם אם מה שהוא מרגיש לא כל כך מוצא חן בעינייך. תינוקות זה לא גזע או עדה או מגזר אתני. כולנו היינו פעם תינוקות. מותר לא לאהוב אותם, וכן אפילו לשנוא, ואפילו להגיד את זה. לא מדובר כאן על שינאה של תינוק ספציפי ואין לך שום סיבה לקחת את זה באופן אישי. לא מדובר כאן גם על שאיפה להרע לתינוקות חלילה. אבל העובדה שבעינייך אהבת תינוקות זה פרה קדושה, אינה מחייבת את כולנו להרגיש כך. אלא אם כן הקימו כאן "משטרת רגשות" ולא סיפרו לי, זכותו של כל אחד להרגיש אהבה או שינאה או אדישות או שעמום או שמחה או כעס - כלפי כל מה וכל מי שבא לו. זאת מדינה חופשית. והרגשות שלך אינם טובים או נעלים משל כל אחד אחר. ותפסיקי להעלב מזה. זה לא אישי נגדך וזה בכלל לא קשור אליך. נ.ב. אני עצמי לא שונאת תינוקות. אבל מכירה בזכותו של מי שכן.

נועה ו

New member
אני לא מקבלת את זה

לא מקבלת שיש כזה דבר שנאת תינוקות - אלא אם הבנאדם חולה נפש . לא אמרתי שחייבים לאהוב תינוקות , אבל לשנוא ?!? לא מקבלת את זה . נקודה .

ט ו ש ה

New member
אל תקבלי. זה ענין שלך

אבל ההשוואה להיטלר?

למעלה