בנות, לא להתנפל

siv30

New member
שש שבע יש כאלה שעומדות בתור

גם לי לא בא לרוץ על הג'בלאות (בימים הטובים שלי אפילו לא רציתי לשבת בקריה ולתקתק במחשב...) והקריירה המפוארת שלי כצנחנית מהמניין נגדעה באיבה כאשר גילו אצלי פחד גבהים בגיל 5... אבל יש כאלה שהיו רוצות להיות לדוגמא חובשות קרביות (לא שאני מבינה מה יש בזה)והמחקר הזה פשוט משרת את המטרה של הצבא לחסום את אותן בחורות.

פרקשיט

New member
יש לך טעות

לא ביטלו את כל התפקידים הקרביים, או תפקידים של בנים, רק מס' תפקידים מסוים הורידו, בסביבות ה5-6.

siv30

New member
ברור שלא בטלו את כ-ל התפקידים

אבל מספיק שיסגרו תפקיד אחד כדי שתווצר אפליה לדעת נשים מסויימות.

Rivendell

New member
אני מבטיחה לא לנסות אפילו ../images/Emo3.gif

(למרות שאת השירות שלי השלמתי כבר מזמן). אבל הבעיה העיקרית בעיני היא ההכללה. כלומר, זה שאני לא הייתי יכולה להיות קרבית יכולתי להגיד הרבה לפני הצבא, אבל אני מאמינה, תיאורטית, שיש כנראה בנות שכן יכולות. השאלה היא אם סגירה כוללנית של התפקידים בפני כל הבנות היא לא בעייתית - ולא במובני השירות הצבאי רק אלא במונחים של קריירה מאוחר יותר בחיים. לאנשי צבא בארץ יש עדיפות בתפקידים בכירים מסויימים, ובמידה וכל תפקידי הלחימה נסגרים בפני בנות - יש כאן אפליה שתתבטא מאוחר יותר. אני מאמינה בשווין הזדמנויות (שימו לב - הזדמנויות!) כלומר - בת שכן מסוגלת, שתינתן לה האפשרות לפחות לנסות ולהוכיח את עצמה. קשה לי להאמין שניתן יהיה לגייס אחוז גדול מהבנות לשירות קרבי מסיבות אלו ואחרות, אבל אלה שרוצות ויכולות - למה לעמוד בדרכן?

A l i c e11

New member
מי רוצה להיות רמטכ"ל?

באמת, נתנו להם לעשות מחקר כאילו שהתוצאות לא היו ברורות מראש. בסדר הבנו שהם לא רוצים אותנו שם בתפקידים קרביים שבהם יש את כל השומן, גם אנחנו לא רוצות אותם.

shandy

New member
גם גברים לא מסוגלים

גברים רבים לא מסוגלים לעמוד בעומס של תפקידי לחימה, אבל אותם לא בדקו כמובן. אותי מקוממת העובדה שבדקו רק נשים, איפה קצינת חן , אין לה מה להגיב? ובכלל מה היתה שאלת המחקר , מה רצו לבדוק ומי היה המממן. בקיצור נראה לי מאד שטחי, שבא רק להעלות רייטינג

siv30

New member
הייי התגעגעתי ../images/Emo9.gif

אני חושבת שהצבא בנה את המחקר ככה שזה בדיוק יענה על הצרכים שלו והם: שנשים לא יתגייסו לתפקידים שהם רוצים לסגור בפניהם.

shandy

New member
מדינה שובינסטית

הייתי בחו"ל, נחתי, נהניתי, חזרתי מלאה כח עזוז ואייל....סתאםםםם... אנחנו מדינה שובינסטית שמרכזי הכח נמצאים בידי הגברים, לדעתי הם יעשו הכל כדי להצדיק את המשך השליטה במאגרי הכח שלהם, וצבא הוא תחום מאד כוחני. כשהייתי בצבא לפני מיליון שנים, הייתי מוכנה להכין למפקד קפה רק אם הוא יכין לי...תתארי לך את מסכת הטירטורים שעברתי, כל דבר קטן היה מיד עילה למשפט עבורי קצינת החן עבדה שעות נוספות כדי לדאוג שלא אכנס לכלא כי סרבתי להכין קפה למפקד. אז שבת תפקד על חיילים?

ר ו ק ח

New member
תגובה קצרה

חבל שאת פוסלת את המחקר הזה רק בגלל שהוא לא תואם את השקפתך. את לא יודעת אם בדקו או לא בדקו גברים ואת לא יודעת שום דבר ענייני על המחקר הדבר היחיד שאת כן יודעת זה התוצאות והן לא נראות לך

shandy

New member
רוקח

לא זכור לי שהבעתי כאן את השקפתי לגבי שונות פיסיולודית בין המינים . והשקפתי אינה משנה כהוא זה, כי מדובר בעובדות ביולוגיות, לכן תמוהה תגובתך אלי, כיוון שלא מדובר בי, אלא במחקר, אשמח כי תשכילי אותי דעת, ותאמרי לי מהי פרשנותך למחקר זה, מה באמת רצו לבדוק, וכיצד בדקו זאת כי זה מה ששאלתי

siv30

New member
תראה ברור שאין לנו את כל הנתונים

כאשר הדברים מוצגים בצורה חד סטרית לא ברור מה השערת המחקר והאם המחקר נערך על פי השיטות המקובלות. יש מחקרים שמראש נועדו להצדיק תפיסה מסויימת והם "מוזמנים". ד"א, מותר להעביר ביקורת על מחקרים ועל התוצאות שלהם, זה עדין לא אומר שאנחנו פוסלים את המחקר אלא רק תוהים על הבסיס שלו.

לנטוש

New member
תמיד אני בתפקיד "הצד השני"

צריך להאזין "באוזניים פקוחות" לשני הצדדים. אמנם אני מסכימה עם רוב מה שנאמר, כולל זה שאני בעצמי לא רציתי לרוץ על ג'בלאות (וכן הייתי קצינה מקצועית ולמרבה המזל זה פטר אותי מבעיות הכנת הקפה), וגם צריך שוויון הזדמנויות. אבל גברים טוענים, ויש בזה מידה מסוימת של צדק, שהמצב הנוכחי הוא אפליה לרעה של הגברים ואפליה לטובה של הנשים. גם הרבה גברים לא רוצים לרוץ על ג'בלאות, אבל רוב היחידות הקרביות אינן התנדבותיות. אף אחד לא שואל מה דעתך לפני שאתה נזרק לשלוש שנים בשריון או תותחנים (סתם דוגמאות!). הנשים ביחידות קרביות הן מתנדבות. נשים זוכות לאופציה אבל לא לחובות. באמת אין לי תשובה טובה לטענה הזו. יש בה משהו. כל מה שנאמר יחזיר אותנו לעמדת נחיתות - כמו לומר שרוב הנשים חלשות מדי וכו'. בעוד שבוע יוצא בעלי למילואים, בשטח, מקלחת פעם בכמה ימים, אוכל חרא, לא ישנים הרבה, שלא לדבר על הסכנות. וזה בן אדם מעל גיל 35, רגיל למיטה נוחה, 2 מקלחות ביום לפחות וכו'. כמה פעמים בשנה הוא נגרר ל"קייטנת שטח" בלי שתהיה לו בחירה, וכבר מעכשיו הוא מקטר (כלומר, אפשר אולי להשתמט, אבל הוא לא כזה). אני מאד מאושרת שלי זה לא קורה. וכמובן גם לבנות שהתנדבו לקרבי זה לא קורה (בטח לא בגיל הזה). אז מה אתן חושבות?

siv30

New member
אני בעד זכות הבחירה

מי שרוצה (נשים כגברים) שיתנדב ליחידות הקרביות. אני בעד שחרור האנשים מדוקטרינת הצבא החזק והאמיץ שיגן עלינו מכל צרה. אני בעד חיסכון כספי והשקעה בנתיבים של לוחמה לא קונבנציונלית או לא לוחמת שטח שמסתמכת על אנשים שמכריחים אותם לסבול.

לנטוש

New member
אני בעד שלום

אבל כל עוד המנהיגים פה במזה"ת נותנים לנו מלחמה, אז איך אפשר לתת לכולם את הבחירה? או שאנחנו רוצים צבא של עניים שאין להם עבודה אחרת, כמו צבא ארה"ב, גם בויטנאם (שחרור תלמידי קולג') ועוד יותר היום (שזה לחלוטין התנדבותי). שתי מלחמות המפרץ הוכיחו ביחד, שאין עדיין תחליף ללוחמת שטח. התחליף היחיד יהיה כנראה שלום |אייקון של תקווה|.

שש שבע

New member
תודי לאל שיש לו תזכורת פעם בשנה

איזה חיים משוגעים יש לו אצלך בבית, מה יש? שיעריך.

לנטוש

New member
אני יודעת שאמרת בחיוך אבל

בכל זאת אני חייבת להעיר שזו הערה מאד שוביניסטית. הבית גם שלו, והעובדה שהחיים בו טובים יותר מבאוהל בחוץ תלויה בשנינו. אין לו חיים משוגעים בסגנון של אשה מבשלת, מנקה, מסדרת... אם היית אומרת "אילו חיים משוגעים יש לו יחד איתך בבית" היה נשמע הרבה יותר טוב, נכון? מקווה שאני לא נשמעת נודניקית
.

שש שבע

New member
זה בסדר, לא משנה איך אני מגדירה את

זה :) גם מיטה נקיה, ומקלחת עם מים חמים, זה חיים משוגעים יחסית לצבא. אני יודעת איך זה, אחי הגדולים שתמיד התלוננו בבית, כשביקשו מהם לרחוץ כלים, כאילו צענו הצעה מגונה, אחרי הצבא סתמו פיות, אחרי הצבא? כל אחד מהם מדיח הררי כלים בבית (מדיח? בשביל מה את צריכה מדיח - הם שואלים את אישתתם - יש לך אותי...)שוטף רצפה (מה זה? ) וככה גם בני יקירי, שלפנות מדיח ולהכניס מדיח היה מחיב אותו קודם טקס של לבישת כפפות גומי ... בבית שלו מנקה, מבשל. הצבא - אמר מישהו - אם הוא לא הורג אותם - עושה מהם גברים.

למעלה