בנות, נושא ישן, אבל אם אפשר לדבר

עיגולית

New member
בנות, נושא ישן, אבל אם אפשר לדבר

עליו שוב... מקווה שלא נמאס לכן לדבר על זה... עיסוי פרינאום. אז ככה, אני שבוע 35, ממש מרגישה אוטוטו, ועדיין לא משמשתי את הפירינאום שלי, וגם לא ממש בא לי האמת. כל הזמן דוחה את זה. בלידה הראשונה, לא היו לי קרעים ולא תפרים... וגם לא עשיתי עיסוי. אבל לקח לקטנה שעה וחצי של לחיצות לצאת, ואת זה ממש בא לי לקצר. חשבתי לקנות אולי את האפי-נו אבל זה מלא כסף??? אז חייבים עיסוי או לא? מה אתן אומרות?

לדעתי לא.

קודם כל כי לא בא לך. בעיניי זה מספיק... בעיקר מאחר ואת לקראת לידה שניה עם פרינאום שלם מהראשונה, וכדי לנסות להשיג שלב לחיצות קצר יותר בזכות אפי נו - לא הייתי טורחת... סביר להניח שיהיה לך שלב לחיצות קצר יותר כי את בלידה שניה והסטטיסטיקה לטובתך... יש לך ככל הנראה גנטיקה טובה מבחינת העור. אני מסייגת דבריי רק בנושא הערכת המשקל - האם הקטנה היתה קטנה במיוחד והבעל"ט ההיפך ? לא שזה כזה אישיו, סתם מאירה.

עיגולית

New member
הקטנה נולדה 3.400, לא קטנה במיוחד

והערכת משקל של הקטנה החדשה בוא 3800-3900

mamadan

New member
לא חייבים כלום..

אני באופן אישי לא עשיתי וגם לא אעשה כנראה, לא שמעתי שזה מקצר את שלב הלחיצות.

אפי נו מקצר שלב הלחיצות לפי מה

שאני רואה מהלקוחות שלי. אמנם לא עשיתי מחקר מדעי, אבל זה מידע אמפירי מהשטח. הנשים שבקורסים שמשתמשות באפי נו בלידה ראשונה, לוחצות 20-30 דקות והתינוק בחוץ.

סטיוויה

New member
אני מאמינה שיש כאן עניין פסיכולוגי

נשים שתרגלו אפי נו לא מפחדות מתחושת הלחץ והדחיפות בפרינאום ולכן "משחררות" בקלות. הן כבר יודעות ומאמינות שזה קורה ולא נקרעים בכזו קלות.

יכול להיות, אבל הנה ציינת רווח משני

מהתרגול. צריך להבין שאנחנו חיות בעולם שבו לידה היא כבר לא חוויה "טבעית". התרחקנו מאוד מהפיזיולוגיה. מעטות הן הנשים שזה הולך להן "בקלות" מהראש ומהגוף. לכן חשוב להתכונן! בנוסף, רוב הנשים יולדות בבית חולים, ובבית חולים מסכת ההתערבויות גדולה. רוב הנשים יולדות עם אפידורל, וידוע כי אפידורל מעלה את הצורך בחתך. זה הוכח מחקרית. אך אם נשים מתרגלות עם אפי נו ולוקחות אפידורל, לפחות הנרתיק (שיש כמוהו רק אחד)- יש לו יותר סיכוי להישאר שלם. in other words - צריך ללכת עם מה שיש. ומה שיש זה מאסה של נשים שיולדות בבית חולים עם אפידורל. לשנות את העולם לא נוכל. להביא את כולן ללדת לידה פיזיולוגית, לא נצליח. אך אם נוכל להביא אותן ללדת כמה שיותר טוב עם ההתערבות ולהשאיר אותן שלמות. הרווחנו!!!!

סטיוויה

New member
איימי הצדק איתך

לא אמרתי את מה שאמרתי ממקום של נגד האפי נו. אלא כמחשבה שחלפה בראשי.

אה, היתה לי תחושה שאת נגד משום

מה. אבל זה בסדר להיות נגד. אין לי בעיה בעצם עם זה. זכותך המלאה. אני באמת תוהה אם בעוד 10 שנים יצאו מחקרים שמראים שהאפי נו עושה נזק כלשהו. לכי תדעי???? הבעיה היא המדיום הזה שנקרא אינטרנט שאי אפשר לראות את הפנים ולשמוע את האינטונציה של מי שעונה לך. לילה טוב!
(איזו תמונה חמודה של קרמבו, הייתי חייבת)

debby12

New member
מנהל
בהודעה שלי פה בשרשור קישרתי

לדעה של רופא נשים שחושב שזה גורם להרחבה בלתי הפיכה של פתח הנרתיק. את האמת - זה נשמע לי קשקוש מוחלט, אבל אני מודה שאין לי מושג לכאן או לכאן.

debby12

New member
מנהל
במורד השרשור הזה תחת הכותרת

"מצטרפת לדעת הלא חייבים"

mise

New member
אני לא עשיתי אפי-נו

(ולא שום דבר, בעצם, לא קורס הכנה ולא כלום, כי רציתי להתחבר לאינסטינקטים שלי באופן הכי בסיסי שיש ללא הדרכה או דיעות קדומות), בעלי עשה לי טובה ועשה לי עיסוי פרינאום כמה פעמים, ממש עלוב, לא ראוי לאזכור. שלב הלחיצות ארך 3 דקות, משעה 6 בבוקר עד 6 ושלוש שהיא היתה בחוץ, בלי קרעים.

לא חייבת כלום - גם לדעתי

כמובן שסיפורי האישי הוא לא סטטיסטיקה אבל אם מעניין אותך לדעת, בלידה הראשונה גם אותי לא חתכו ולקח לי שעה וחצי לדחוף אותה החוצה... ולא עיסיתי. לפני הלידה השניה, שוב, לא עיסוי ולא נעליים, ותוך 3 לחיצות היא היתה בחוץ (עניין של דקות ספורות). ושוב -0 בלי חתכים קרעים או תפרים. בקיצור - כנראה שאנחנו בנות המזל שזכו לפירנאום גמיש במיוחד
(תארו לכן איך זה היה נראה במודעות שידוכים
בלונדינית, 1.70 מטר, בעלת פירנאום גמיש, אוהבת לטייל על חוף הים ולקרוא ספרים רומנטיים
)

debby12

New member
מנהל
גדול ../images/Emo45.gif - עכשיו הזכרת לי משהו

חברה פה בדיוק סיפרה לי על חברה אחרת שילדה בקיסרי כי "היא קטנה מדי ובעלה ענק". על כל פנים, היא דיברה על כך שנשים באופן עקרוני צריכות להסתכל על גודל-היקף הראש של גבר לפני שהן שוקלות בחיוב הצעת נישואים ממנו - מתוך מחשבה לעתיד על גורלו של הפרינאום שלהן...

למעלה