בנות, נושא ישן, אבל אם אפשר לדבר

debby12

New member
מנהל
מצטרפת לדעת הלא חייבים

לאור סיפור הלידה שלי שכתבתי פה לפני כמה שבועות - שמראה שלמרות שחיפפתי מאוד ב"הכנות" לא נענשתי בקרעים. אגב, גם בלידה הראשונה לא נקרעתי בכלל (אבל זו היתה פגית עם ראש רך במשקל 1270 גרם.. מצד שני אני שומעת לפעמים סיפורים גם על כאלה שילדו פג ונקרעו - מוזר אבל כנראה אפשרי). עוד שני דברים שעולים לי בראש: 1. לדעתי בשלבי הריון מתקדמים עיסוי פרינאום יכול לגרום צירים. בלידה הראשונה עשינו את העיסוי בפעם הראשונה והאחרונה בחדר הלידה אליו הגענו בהפתעה בשבוע מוקדם כזה (אל תשאלו מה היתה הבעת פניה של המיילדת הקשישה והעצבנית שניהלה שם את העניינים את פתחה את הדלת כדי להציץ מה קורה שם ומצאה את בן זוגי מעסה-מותח לי את ה.... היא פשוט התחלחלה נואשות -כנראה חשבה שהיא בסרט כחול, למרות שאני חייבת להגיד שסקסי או מהנה זה ממש לא היה. זה כאב.] על כל פנים - מיילדת שדיכרתי איתה אחר כך אמרה שלדעתה מצוין שעשינו בלי קשר לקרעים כי זה מעורר את הקולטנים ברחם או משהו כזה ומכיון שזה היה לפני שהתחלנו עם פיטוצין - היא אמרה שזה מקדם את הלידה וגורם לפיטוצין להיות יותר אפקטיבי (מה שלא מובן מאליו בשבוע כזה מוקדם יחסית של ההריון) גם בהריון הזה, שהיה בשבוע 39 - בלילה הראשון שכו עשינו עיסוי פרינאום (מכאיב כרגיל) -- שעתיים אחרי זה התחילה הלידה ולדעתי זה לא מקרי. לא יודעת אם זו תיאוריה פרטית שלי - אבל זה המצב. 2. לגבי האפי-נאחס, באתר שלהם יש קישור למחקרים-מאמרים שמורים שזה עוזר. מצד שני - זה לא אומר בהכרח שבלי העזרה של זה את גם יכולה לא להיקרע. אני באופן אישי מעדיפה לעשות כמה שיותר כדי להרגיש לפחות שניסיתי. יש לי חברה שהשתמשה באפי נו באדיקות (לא חיפפה כמוני...) וילדה תינוק של מעל 4 קילו בבית חולים על הגב כמובן ונקרעה מפה עד באר שבע. יעצתי לה לבקש את הכסף בחזרה - אבל היא טענה בהגיון-מה שבטח עם תינוק מעל 4 קילו הם לא אחראיים
. על כל פנים, התרגול באפי נאחס דווקא גרם לה להרגיש שהיא עשתה את המקסימום למנוע את זה - היא אמרה שאם לא היתה עושה אז היתה מתבאסת וחושבת שאולי היתה יכולה למנוע וכו'. אם תשאלו אותי - כדי למנוע את זה היא היתה צריכה ללדת לא בבית חולים ולא על הגב כמו חיפושית-זבל-הפוכה-על-הגב. אבל זו דיעה שכמובן לא השמעתי ואסיים בקוריוז - קראתי פה בתפוז הודעה של רופא נשים שגורס ששימוש באפי-נו גורם להתרחבות פתח הנרתיק שנשארת גם אחר כך. זה נשמע לי מטומטם לחלוטין - לא ברור לי איך אפשר לבסס מסקנה כזו באופן מדעי - ככל הידוע לי פתח הנרתיק הוא דבר אלסטי. איך מודדים אותו? ואיך מנטרלים השפעות של משתנים אחרים (נניח - היקף הראש של התינוק שילדה אותה אישה).

כרמית מ.

New member
מצטרפת לדעת הרוב

אני מאד בעד שימוש באפינו, כי אני חושבת שאם אפשר למנוע קרעים, זה שווה את ההשקעה (במיוחד שאם משתמשים בו בציפוי קונדום, אפשר אח"כ, למרות שהיבואניות לא אוהבות את זה, למכור יד שניה, וזה מוריד את העלות משמעותית) - אבל אם כבר יש בעברך לידה שבה לא נקרעת (ולא נחתכת), אז אין לכך שום הצדקה. שימון המקום בזמן אמת (גם במים, אגב), תנוחות טובות (לא חיפושית הפוכה), ולידה פיזיולוגית, אמורים להספיק, בסבירות גבוהה.

אני נזכרת פתאום

בתחושת ההתעלות אחרי הלידה השנייה, כשפתאום הבנתי, שעות ספורות אחרי הלידה, כשאני מתקלחת, ויושבת, שהאיזור לא מרגיש לי כאילו עברתי שם תאונת דרכים. שילדתי - והגוף משקם את עצמו כל כך מהר (כשאחרי הלידה, הייתי נפוחה ופצועה כולי בנרתיק, התפרים כאבו נורא, לקח להם המון זמן לנשור, ובבדיקת הרופא שישה שבועות לאחר הלידה - הסתבר לי, שבאיזור התפרים נוצרו קפלי עור שמעליהם נרקמו גשרי רקמות חדשות, שאותן היה צריך עכשיו לחתוך
. אויש, הזוועה). אז אפשר אחרת - ושווה להתאמץ בשביל זה. מאידך - אני די משוכנעת שיש קשר ישיר בין מידת הפעילות של היולדת לבין קרעים וחתכים, וממילא גם מתאם בין יולדות פעילות לכאלה שיעשו הכנה עם אפינו - כך שאין לדעת מה זה שבדיוק משפיע.

אני גם בדעה שלא חייבים

בלידה הראשונה (עכוז וגינלי) חתכו אותי, הייתי גם עם אפידורל ועל הגב. מהלידה השניה- לא היו לי תפרים, ללא הכנה מוקדמת של אפי נו או של עיסוי. כל הלידות הללו היו טבעיות, עם תנועתיות בצירים ולא חיפושית הפוכה

mamadan

New member
זאת באמת תחושה נהדרת...

אני ממש מזדהה, היו לי הרבה חששות אחרי שבלידה ראשונה חתכו אותי באכזריות. ובפעם השניה הוא גם היה יותר גדול כך שממש הכנתי את עצמי למצב של העברה לביה"ח עם קרעים קשים- אבל תודה לאל- לא היה כלום, ההתאוששות הייתה מדהימה בניגוד לפעם הראשונה. יחד עם זאת ממש אין לי מושג עם זה היה בגלל האפי נו או משהו אחר

עיגולית

New member
וואוו בנות, תודה, המצפון שלי עכשיו

ממש שקט, איזה תגובות מעניינות. כשסיפרתי לבן זוג שלי שהאפי האחס (אהבתי) עולה בסביבות 500 ש"ח, הוא הציע לעסות אותי ב - 400 ... מיד התמקחתי על 300 עם הפייה בסוף, אבל אחרי הדיון המעניין הזה..נראה לי שאני לא מקבלת את ההצעה לא זאת ולא זאת, אני אשב לי באמבטיה עם כמה טיפות לבנדר, והטבע יעשה בי כרצונו.

סטיוויה

New member
יש שיטה נהדרת עם "אדי רוזמרין"

משבוע 38 אפשר לעשות אמבטיות אדי רוזמרין לואגינה. שמים בתוך השירותים קערת מים רותחים עם ענפי רוזמרין/3 טיפות שמן אתרי ויושבים מעליה עשר דקות עד רבע שעה. האדים מרככים את כל הרקמות באיזור צוואר הרחם. אזהרה; אסור איסור מוחלט להריוניות שיש להן צירים מוקדמים,בעיות בצוואר הרחם במהלך ההריון,בעיות לחץ דם ואסור לנשים לאחר לידה קיסרית.

כרמית מ.

New member
כשאת כותבת

"אסור לנשים לאחר לידה קיסרית", את מתכוונת מיד לאחר קיסרי, או להמשך החיים?

tonti

New member
למה? יש משהו בקנה?../images/Emo11.gif

(יודעת שלא. סתם מתגרה בך).

ס י ס

New member
שמנה לב, זו שיטה בעייתית

כיוון שישיבה מעל האסלה לפרק זמן ארוך (רבע שעה זה ארוך) מעודדת יציאת טחורים, במיוחד לקראת סוף ההריון.

סטיוויה

New member
תשובות לשתיכן

כרמית,מכיוון שהסכנה(כמו עם נר הלילה)היא ריכוך איזור הצלקת,האיסור הוא לפחות למשך שלוש ארבע שנים.לתת לאיזור הצלקת להחלים ולהתאחות כראוי.לגבי כל החיים-כדאי להתייעץ עם מיילדת שמתמצאת בנושא. אני לא יכולתי לנסות זאת בגלל שאני לנלק'ית.רוזמרין הוא צמח שאינו מומלץ לשימוש בהריון אבל משבוע 38 אין כבר סכנה בשימוש בו.בוודאי שלא באמבט אדים. השיטה הזו היא שיטה מוכרת ע'י דולות ומיילדות.בחייאת,אני מתעצלת לחפש רפרנס... אגב,נזכרתי,גם לא מומלץ לנשים שהיו להן לידות בזק.

כרמית מ.

New member
חצי קשור: למה עדיף קרע על חתך

חיפשתי עבור מישהי בפורום אחר, אבל יכול לעניין גם פה. מאמר שמסביר במילים ברורות ופשוטות (אם כי באנגלית) למה עדיף קרע על פני חתך. לא צריך לציין שעדיף גם בלי קרע...

הנה אתגר../images/Emo8.gif:

מה עושים לקראת לידה שניה, שכמובן רוצים להמנע מחתח, לאחר שלידה ראשונה היתה: א. חודש מוקדם- אבל לא נראה לי שזה יקרה שוב. ב. מהירה מאד- 3 שעות מירידת מים ועד יציאת התינוק. ג. חתכו אותי- מזל שרק קצת. ד. לאור מקרה מזעזע של חברה, מפחדת פחד מוות מקרעים!

debby12

New member
מנהל
מוודאים שהלידה לא תהיה בבית חולים..

זו הדרך הכי טובה לתוצאות טובות לדעתי. ושמים רטיות שמן חמות כל זמן הלידה (אפשר לשבת על כדור פיזיו ששמת עליו רטייה - להחליף כשמתקרר כל פעם

שָׂרָה

New member
לגבי הפחד מקרעים

כאשר יש חתך, יש יותר סיכונים למקרים מזעזעים של קרעים. זה כמו שבגד שלם, קשה לקרוע אותו, אבל אם הוא חתוך קצת, אפשר לקרוע אותו עוד ועוד. וגם אם יש קרע ספונטני, ללא חתך יש פחות סיכונים שהקרע יהיה איום ונורא. ואם את רוצה להמנע מקרע כמה שאפשר, שלא ידחפו ידיים, שלא תלדי בשכיבה או בישיבה, ושלא יבקשו ללחוץ כאשר לא מוכנים. בבתי החולים יש הרבה יותר מקרי קרע מזעזעים מאשר בלידות בית.

למעלה