בניית עסק מהבית - שיווק רשתי.

טרייטל

New member
שיווק רשתי

עקבתי אחרי הדיון המתנהל בנושא שיווק רשתי. לדעתי - הרעיון של השיווק הוא נהדר , במקום לפרסם , הפרסום הוא פרסום אנושי , האדם עצמו מפרסם את המוצר ואין רע בכך . הריני כולנו מעדיפים לרכוש מוצר שמישהו אחר כבר התנסה בו וממליץ עליו , ואם בדרך זו לא מגלגלים על הצרכן את עלות הפרסום ומחיר המוצר סביר , מה רע בכך . מה שמאוד מפריע , זו שטיפת המוח למצטרפים לתוכניות השונות , והלחץ המופעל לרכישת מוצרים , תוך מתן הבטחות להכנסות לא ריאליות . אבל יחד עם זאת - תראו את הרבלייף - אני זוכרת לפני כשבע שנים כתבות שהחפישו את שם החברה , ודיברו על הנזק שהמוצרים גורמים . , והנה תעשיית הדיאטה ממשיכה לפרוח , ואלה הנמצאים בראש הפירמידה מרוויחים הון תועפות , ועןלם כמנהגו ממשיך לזרום הלאה , ואנשים חדשים מצטרפים . אני אישית הייתי בטוחה שהכתבות "יחסלו ", את הענף , אבל לא כך . ואני אישית ירדתי במשקל בעזרה מוצרי החברה ( לפני כ- 8 שנים ) , ואנשים שראו אותי לחצו עלי להביא להם ערכות הרזיה , והפכתי בכורח זה למפיצה לזמן קצר . - דבר המאשש את העובדה שאין תחליף לפרסום אנושי . אז אנחנו יכולים לתקוף כמה שאנו רוצים את החברות , אבל יש להן כוח השרדות אדיר , והן עובדות במלוא התנופה , וכל הזמן מצטרפים אליהם אנשים חדשים . ואני אישית מנסה את כוחי שוב בחברה חדשה , המציעה עבודה אמיתית דרך האינטרנט .

motyka

New member
נגעת בנקודה העיקרית

שווק רשתי מורכב משני חלקים: מכירת מוצרים וקבלת עמלה על כל מכירה. געוס מוכרים חדשים וקבלת תגמול על כך. כל עוד הדגש הוא על מכירת מוצרים - זה עיסוק כמו כל עיסוק אחר. הבעייה שבארץ שמים את הדגש על ההכנסות האדירות שיהיו לך אם תביאי מגוייסים חדשים לשרשרת. וכל החישובים לא מדברים על האחוז הצנוע והסביר מהמכירות אלא על הסכומים שתקבלי אם תגייסי אנשים שיגייסו אנשים שיגייסו אנשים אחרים ואת בראש הפרמידה תקבלי אחוזים מכולם. וכאן הבלוף הגדול - כי קשה יותר למכור את התכנית לאנשים, מאשר את המוצרים בחדר מורים לדןגמא, למורות שראו אותך משילה קילוגרמים ושואלות אותך איך עשית זאת. להתראות בפורום מורים.

יש שוני בין התוכניות של החברות

מוטי, ככל שאתה כותב יותר אני רואה כמה מעט אתה יודע על MLM ולעצם העינין, לכל חברת MLM יש תוכנית תגמול שונה באחדות מהן מרויחים יותר על מכירת מוצרים ובאחרות יש תגמול נוסף גם על הצרוף, ההדרכה וההצלחה של המפיצים החדשים, על מנת שיהיה לך אינטרס אישי לדאוג להצלחה שלהם! חשוב לרגע על חברת ביטוח (לא MLM ) סוכן ביטוח וותיק חונך ומלמד סוכן צעיר, הצעיר מקבל עמלות רק על פוליסות שהוא מכר הוותיק מקבל אחוזים על הפוליסות של עצמו ובנוסף, אחוז קטן על הפוליסות של הצעיר. אני בטוח שכולם יסכימו שזה בסדר. ויש עוד דוגמאות כמו משרדי תווך שבהם הסוכנים עובדים כעצמאים במשרד והם מתחלקים בעמלה חצי/חצי עם המשרד. לסיכום, לפני שמישהו תוקף את השיטה, רצוי שיעשה שיעורי בית. ישנם ענפים רגילים (רגילים) שבהם עושקים את העובדים/סוכנים/שותפים יותר מאשר נראה לכם שכך נעשה ב-MLM איציק

motyka

New member
השוני העיקרי הוא בין הבלוף בישראל ל

השוני העיקרי הוא בין הבלוף בישראל לשווק בחו"ל MLM אמור להיות שיטת שווק בה העיקר הוא מכירת מוצר לקהל המכירים/ לחוג החברתי/ לשכנים, מתוך הנחה שאנשים מאמינים להמלצות של אלו שהם מכירים. ובנוסף, אם תצרף למערכת השווק עוד אדם - והוא יבצע מכירות - תתוגמל על המכירות שהוא יבצע. בארץ - לא מכירת המוצרים היא העיקר אלא צירוף חברים חדשים. ןבנוסף - בחלק מהתוכניות נדרש כל חבר לרכוש מינימום מסויים בין אם משתמש בו או מוכר אותו ובין אם לא ובשני הסעיפים האלו נמצא המינוס הגדול והחסרון הגדול של השיטה בישראל.

הסבר נוסף

מוטי, ככל שאתה כותב יותר אני רואה כמה מעט אתה יודע על MLM למה אתה חושב שעיקר השיטה הוא למכור מוצרים? אני מכיר כמה חברות MLM שפועלות בישראל (וכמובן גם בחו"ל) שבהן המפיצים לא עוסקים במכירה אלא בצריכה עצמית של מוצרים (לאכזבתך אוכל לספר לך שהם מצויינים) ולגבי (הרכישה) הצריכה השוטפת זה לא רק בחלק מהתוכניות אלא בכל התוכניות וזה אחד היתרונות הגדולים של השיטה! אתה לא צריך ל"מצוא" כל חודש לקוחות חדשים הם נהנים מהמוצרים הנפלאים כפי שאני (ואתה) נהנה מהם וירכשו אותם כל פעם מחדש ה ל ל ו י ה !!!

motyka

New member
לא מקובל עלי

אם צכים אותי ואחר כך אומרים לי לסלוח למי שהכה אותי - זו לא פשרה, זו וותרנות. אם גונסים ממני ומציעים לי לשכוח מזה - זו לא פשרה אלא וותרנות. בחיים צריך לדעת לוותר (אילוצי מציאות*, למחוק חובות אבודים, להסכים עם דעתו של הבוס או הלקוח המממן, גם אם אתה חושב אחרת. אבל בדיון תיאורתי שלא יכניס לי שקל או יגרע ממני שקל - למה להתפשר?

tsveeka

New member
הכל עניין של גישה

אתה בוודאי מאלה ששמעו או היו בשר"ש (שיווק רב שיכבתי) ונכווה. אני גם הייתי בכזאת, אמנם החברה שהייתי בה היא חברה נהדרת אך אני לא מצאתי את עצמי מבחינה כלכלית שם. עברתי לחברה נהדרת שנייה ששמה נוטרוניקס. כשם שעבודה רגילה כמורה, עו"ד, טייס, סוכן ביטוח וכו', יש מורים טובים יותר ויש פחות (זה נכון לגבי חברות שר"ש), זה שמורה אחד לא טוב האם זה מצביע על המקצוע הספציפי הזה? האם זה יאמר שככככככל המורים/ עו"ד/ סוכני ביטוח הם רעים? קל מאוד להיות שלילי על כל דבר ולמצוא את המינוס בעניין. מה דעתך על גישה חיובית יותר וכמובן לא לשכוח "כבדהו וחדשהו? אל תאמין לאף אחד.... תבדוק!!! כל עוד לא תעשה זאת אתה עלול לפספס הזדמנות חייך. הבחירה בידך. בהצלחה.

motyka

New member
סוף סוף חצי הסכמה

אכן הכל עניין של גישה. וכל עוד גישת חברות השווק הממונף בארץ לא תהיה התמקדות במוצר, אלא בגיוס פתאים, אמשיך לחשוב חיובית על החיים ושלילית על חברות ה MLM.

tsveeka

New member
זכותך, יחד עם זאת.....

מצד אחד זוהי זכותך לא להיות חלק מהענף המתרחב הזה או כמו שנקרא "להיות על הרכבת להצלחה". מצד שני "הרכבת" הזאת שהזכרתי תצליח איתך או בלעדייך, אתה בחרת בחירה וזה בסדר. מל"מ קיבל את הרושם של גיוס פראיירים. זה מעניין אתה יודע? יש אנשים שמעדיפים להיות שכירים וגם זה בסדר אבל יש כאלה שזה לא מתאים להם והם חושבים שלא לקחת הזדמנויות - זה נקרא להיות "פתאי" - פראייר כדברייך. תהייה אשר תהייה, בחר את הבחירה שלך, האמת נשארת כמו שהיא. אנשים כאן מנסים לשכנע אותך שכדאי לך להיכנס למל"מ, אני אומר חבל על הזמן כל עוד אתה נשאר במחשב שלך, בכסא שלך ובעמדה שלך. המלצה חמה: תן לעצמך צ'אנס אחד גדול לעסק, אבל אני בספק אם תבחר בה. זה מדהים איך לא חשבו על זה מקודם. בהצלחה.

zion0

New member
רואים שאת עדיין חדשה

הוא צודק שייש אנשים משיווק רישתי שמנצלים חולשות אנוש אני טוען שאין לשלול מראש והוא טוען שהMLM פסול מראש ואינו חוקי אבל במקום אחר הוא ציין שכל זמן שמתמקדים בגיוס ולא במוצר זה מבחינתו שלילי פה הוויכוח ובזה אני לא חולק אני חולק שבגלל שההתמקדות השונב צריך לשלול הכל

tsveeka

New member
הזדמנות שווה לכולם

ברור שיש אנשים שמנצלים ו/או לא פועלים נכון במל"מ. לך תעקוב אחרי אנשים שנכנסים למל"מ ושהם ישווקו כמו שצריך. במל"מ, רוב המל"מים יש מוצר נהדר שמוכר את עצמו בגדול. תפקידם של המפיצים הוא להעביר את הרעיון הלאה. זאת השיטה. אם מדברים על פרמידה כל עסק זה פרמידה (בנקים, חברות, עסקים וכו' - בוס אחד, שניים שלושה מנכלים, עשרות מנהלים, מאות עובדים). בשר"ש - מל"מ - אפשר להרוויח יותר מזה שנמצא מעלייך. אז מה עדיף? מקום "בטוח" של עבודה רגילה עם בוס או עסק עצמאי הלא קונבנציונאלי שהסיכוי של כל אדם להצליח שווה?

dinarz

New member
האם תוכלי לספר קצת יותר על "עבודה

אמיתית דרך האינטרנט"? דינה.

למעלה