איליה אוסיפוביץ'
Active member
מה הטעם לספוג עכשיו ממשלה קיצונית כשהוא עצמו רק קישוט בתוכה...
מי סופג ? ולמה שיסכים ?
מי סופג ? ולמה שיסכים ?
הממשלה שעומדת לקום היא הממשלה הנבחרת בדמוקרטיה הישראלית. יש שרוצים לראות בה ממשלה קיצונית. יש שמבינים שאין להגדרה הזאת כל שחר. יש כאלה שמבינים זאת מצוין, אך עדיין משתמשים בהגדרה הזאת במסגרת התקפתם את יריביהם הפוליטי על רקע עמדתם הפוליטית. שוין. המדינה תשרוד את כל ההמצאות הרל"ביות. גם הממשלה המסתמנתמה הטעם לספוג עכשיו ממשלה קיצונית כשהוא עצמו רק קישוט בתוכה...
מי סופג ? ולמה שיסכים ?
מילת המפתח היא שהדמוקרטיה לא מתאימה לכאן. והשאלה היא מי יהנה מחדוות הגילוי ?הממשלה שעומדת לקום היא הממשלה הנבחרת בדמוקרטיה הישראלית. יש שרוצים לראות בה ממשלה קיצונית. יש שמבינים שאין להגדרה הזאת כל שחר. יש כאלה שמבינים זאת מצוין, אך עדיין משתמשים בהגדרה הזאת במסגרת התקפתם את יריביהם הפוליטי על רקע עמדתם הפוליטית. שוין. המדינה תשרוד את כל ההמצאות הרל"ביות. גם הממשלה המסתמנת.
למה לא מתאימה? מה לא דמוקרטי כאן? ס"ה צד אחד הפסיק ומאז (והאמת שעוד לפני כן) הוא מכריז שהקיץ הקץ על הדמוקרטיה הישראלית. כמובן שאם אותו צד היה מבין את המושג דמוקרטיה לכתחילה, הוא לא היה נופל עם הצהרות מגוחכות כאלהמילת המפתח היא שהדמוקרטיה לא מתאימה לכאן. והשאלה היא מי יהנה מחדוות הגילוי ?
דת זה לא דמוקרטיה, כאן הבעיה. בישראל קיימת כביכול דמוקרטיה בין דמוקרטים ללא-דמוקרטים. כל זמן שדמוקרטים מנהלים את הדמוקרטיה אין בעיה. אבל, כאשר לא-דמוקרטים צריכים לנהל דמוקרטיה, זה לא אפשרי מטבע הדברים, כי, הם יפעלו לחיסולה. בנימין נתניהו הוביל למצב בילתי אפשרי מבחינת הדמוקרטיה. וכיוון שמאז קום המדינה דמוקרטים מנהלים את המדינה, אין סיבה שהלא-דמוקרטים הנחים לדורותיהם יזכו לנהל את הפוסט-דמוקרטיה שלנו.למה לא מתאימה? מה לא דמוקרטי כאן? ס"ה צד אחד הפסיק ומאז (והאמת שעוד לפני כן) הוא מכריז שהקיץ הקץ על הדמוקרטיה הישראלית. כמובן שאם אותו צד היה מבין את המושג דמוקרטיה לכתחילה, הוא לא היה נופל עם הצהרות מגוחכות כאלה.
לא הבנתי את מי אתה מכנה הלא דמוקרטים ולמה? את המפלגות הלא דמוקרטיות שאין בהם פריימיריז?דת זה לא דמוקרטיה, כאן הבעיה. בישראל קיימת כביכול דמוקרטיה בין דמוקרטים ללא-דמוקרטים. כל זמן שדמוקרטים מנהלים את הדמוקרטיה אין בעיה. אבל, כאשר לא-דמוקרטים צריכים לנהל דמוקרטיה, זה לא אפשרי מטבע הדברים, כי, הם יפעלו לחיסולה. בנימין נתניהו הוביל למצב בילתי אפשרי מבחינת הדמוקרטיה. וכיוון שמאז קום המדינה דמוקרטים מנהלים את המדינה, אין סיבה שהלא-דמוקרטים הנחים לדורותיהם יזכו לנהל את הפוסט-דמוקרטיה שלנו.
מה שצריך לעשות הוא לשפר את ההגנות על מנת שדמוקרטיה כן תוכל להתקיים. אני מסכים שהשיטה כל ממשל פרלמנטרי לא מתאימה. עדיף לנו דמוקרטיה על בסיס משטר פדרלי .דת זה לא דמוקרטיה, כאן הבעיה. בישראל קיימת כביכול דמוקרטיה בין דמוקרטים ללא-דמוקרטים. כל זמן שדמוקרטים מנהלים את הדמוקרטיה אין בעיה. אבל, כאשר לא-דמוקרטים צריכים לנהל דמוקרטיה, זה לא אפשרי מטבע הדברים, כי, הם יפעלו לחיסולה. בנימין נתניהו הוביל למצב בילתי אפשרי מבחינת הדמוקרטיה. וכיוון שמאז קום המדינה דמוקרטים מנהלים את המדינה, אין סיבה שהלא-דמוקרטים הנחים לדורותיהם יזכו לנהל את הפוסט-דמוקרטיה שלנו.
מה קרה? הפסדתם את הבחירות אז פתאום הדמוקרטיה לא מתאימה?מילת המפתח היא שהדמוקרטיה לא מתאימה לכאן. והשאלה היא מי יהנה מחדוות הגילוי ?
נכון.מה קרה? הפסדתם את הבחירות אז פתאום הדמוקרטיה לא מתאימה?
דמוקרטיה זה רק כשהשמאל זוכה?
ממשלה נבחרת בדמוקרטיה שמטרתה להרוס את הדמוקרטיה זו לא ממשלה דמוקרטית. ויש מיליון ואחד דוגמאות לממשלות כאלה שניצלו את הדמוקרטיה בכדי לעלות לשלטון ואז הרסו את הדמוקרטיה ואת ארצם לאורך ההיסטוריה.הממשלה שעומדת לקום היא הממשלה הנבחרת בדמוקרטיה הישראלית. יש שרוצים לראות בה ממשלה קיצונית. יש שמבינים שאין להגדרה הזאת כל שחר. יש כאלה שמבינים זאת מצוין, אך עדיין משתמשים בהגדרה הזאת במסגרת התקפתם את יריביהם הפוליטי על רקע עמדתם הפוליטית. שוין. המדינה תשרוד את כל ההמצאות הרל"ביות. גם הממשלה המסתמנת.
אפשר להתווכח אם זאת ממשלה דמוקרטית או לא אבל תכל'ס מדובר בדיון סרק, שכן ברור לכו"ע (לפקוחי העיניים מביניהם לפחות) שאין לממשלה כל "מטרה להרוס את הדמוקרטיה". סתם הפחדה שנולדה בקמפיין בנסיון לצבור קולות (או לקחת אותם מהצד השני). לא עבד אז ומישהו החליט שיהיה מגניב להמשיך עם זה גם אחרי הבחירות (זה נקרא בעברית חוסר מוכנות לקבל את תוצאותיהן).ממשלה נבחרת בדמוקרטיה שמטרתה להרוס את הדמוקרטיה זו לא ממשלה דמוקרטית.
המשטר ההיברידי. ראו ערך הונגריה, פולין, בלארוס ובמידת מה גם ברוסיה ובטורקיה (למרות ששם מדובר בשלטון רב שנים ודורסני פי כמה).ממשלה נבחרת בדמוקרטיה שמטרתה להרוס את הדמוקרטיה זו לא ממשלה דמוקרטית. ויש מיליון ואחד דוגמאות לממשלות כאלה שניצלו את הדמוקרטיה בכדי לעלות לשלטון ואז הרסו את הדמוקרטיה ואת ארצם לאורך ההיסטוריה.
אף אחד לא טוען נגד הלגיטמיות של הממשלה הנבחרת.הממשלה שעומדת לקום היא הממשלה הנבחרת בדמוקרטיה הישראלית. יש שרוצים לראות בה ממשלה קיצונית. יש שמבינים שאין להגדרה הזאת כל שחר. יש כאלה שמבינים זאת מצוין, אך עדיין משתמשים בהגדרה הזאת במסגרת התקפתם את יריביהם הפוליטי על רקע עמדתם הפוליטית. שוין. המדינה תשרוד את כל ההמצאות הרל"ביות. גם הממשלה המסתמנת.
אם זאת הייתה כוונת הממשלה, זה אכן היה מאבק לגיטימי. מאחר וזה לא, המאבק עדיין לגיטימי אבל בעיקר מגוחך ופוזיציוני.אף אחד לא טוען נגד הלגיטמיות של הממשלה הנבחרת.
יש מאבק לגיטמי נגד הכוונה של הממשלה הנבחרת להחליש את הדמוקרטיה.
על זה נטוש הויכוח. יש מי שחושב שהכפפת השופטים לממשלה מחלישה את הדמוקרטיה.אם זאת הייתה כוונת הממשלה, זה אכן היה מאבק לגיטימי. מאחר וזה לא, המאבק עדיין לגיטימי אבל בעיקר מגוחך ופוזיציוני.
זאת השאלה. האם אכן זה ״הויכוח״, או שמא זאת סתם טענה רל״בית שקרית לחלוטין שנועדו לצבור נקודות מחד ולהשמיץ את הצד האחר מאידך, הכל מתוך פוזיציה פוליטית ולא מעבר לכך.על זה נטוש הויכוח. יש מי שחושב שהכפפת השופטים לממשלה מחלישה את הדמוקרטיה.
מסתבר שיש מי שחושב שזה מחזק את הדמוקרטיה.
רל"ב.
כמובן וכרגיל,אמרת רל"ב ייתרת את הדיון.זאת השאלה. האם אכן זה ״הויכוח״, או שמא זאת סתם טענה רל״בית שקרית לחלוטין שנועדו לצבור נקודות מחד ולהשמיץ את הצד האחר מאידך, הכל מתוך פוזיציה פוליטית ולא מעבר לכך.
כמו שאלוהים הציע בלי קואליציה ואופוזיציה.מה הטעם לספוג עכשיו ממשלה קיצונית כשהוא עצמו רק קישוט בתוכה...
מי סופג ? ולמה שיסכים ?
איזה שיטת ממשל אלוהים הציע?כמו שאלוהים הציע בלי קואליציה ואופוזיציה.
פותר את כל הבעיות במטה קסם.
כמו שאמרתי.איזה שיטת ממשל אלוהים הציע?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.