בני אדם עשויים מנתונים (דאטא)?

remundo

New member
בני אדם עשויים מנתונים (דאטא)?

נתחיל מההתחלה. שבעה ילדים הגיעו לעולם דיגיטלי, עולם שמורכב כולו מנתונים. איך הם יכולים להיות שם בכלל? יש לזה שתי אפשרויות: או שהעולם הדיגיטלי הוא דבר גשמי, כמו הילדים האלה, או שהילדים עצמם עשויים מנתונים דיגיטלים, כמו העולם הדיגיטלי. בפרקים האחרונים של הסדרה, דבר מרושע אחד (שכחתי איך קוראים לו) שהוא בעצם הרוע המוחלט שמשתמש בכל המתקפות של כל הרשעים לאורך כל הסדרה, הפך את הילדים לנתונים ושלח אותם לסל המחזור או משהו כזה (זוכרים?). בסרט השני של דיגי'מון, הפשיטו את הפיכתם לנתונים עוד יותר כשטאי ומאט נכנסו לתוך המחשב ונלחמו לצידם של אגומון וגאבומון. ובמקביל, דיגי'מונים מגיעים לעולם האמיתי. זה קרה כבר בסרט הראשון, שמוזכר גם בעונה הראשונה-גריימון נלחם נגד תוכי מכוער אחד בעולם שלנו. איך זה ייתכן? שוב, יש שתי אפשרויות: או שהעולם האמיתי עשוי מדאטא (ברשותכם אני אקרא לזה דאטא, נתונים אפשר לייחס לעוד הרבה דברים אחרים וזה רק עוד יותר מבלבל-וזה בסך הכל רק איך שתרגמו "דאטא" לעברית), כמו הדיג'ימונים האלה, או שהדיג'ימונים עצמם יצורים גשמיים, כמו העולם שלנו. אני חושבת שאלה אנחנו והעולם שלנו שעשויים מדאטא עפ"י דיגי'מון ולא ההיפך, כי כמו שכבר הזכרתי קודם בעונה הראשונה הדיג'יגורלים נשלחו לסל מחזור, ובסרט השני טאי ומאט נכנסו למחשב-ועל הדאטא שבתוך המחשה אי אפשר להגיד בשום אופן שזה דבר גשמי. כשקן עוד היה שליט דיג'ימון הגאון, אני בטוחה שהוא לא שם לב לקונפליקט הזה. מבחינתו, העולם הדיגיטלי וכל מה שקשור אליו היו דאטא ולא יותר, כמו כל דבר דיגיטלי אחר, ולכן הוא יכל לפגוע בהם בלי ייסורי מצפון. הוא לא שם לב לזה שהוא בעצמו יכול להיות בתוך העולם הדיגיטלי הזה. גם כשהוא ראה את שאר הדיג'יגורלים בתוך העולם הדיגיטלי זה אל הטריד אותו-עד שהוא ראה את הדיג'ימונים שלהם מחוץ לעולם הדיגיטלי. זה בעצם היה תחילת תהליך ההתעוררות שלו לרגשות של הנתונים. טוב, אני אמשיך אחכ.

remundo

New member
המשך

בעונה השניה הם בעצם נכנסו לעולם הדיגיטלי דרך המחשבים-אבל המחשבים שמשו רק מעבר בין העולמות, "שער דיגיטלי", לכן אני לא מחשיבה את זה בתור שינוי דיגיטלי והפיכה לדאטא, למרות שאולי עצם העובדה שהם יכלו לעבור דרך מחשבים אומרת משהו כזה (אבל את זה אפשר להגיד גם על עצם העובדה שהם נמצאו בעולם דיגיטלי, לא?). אני אמשיך אחכ.

remundo

New member
שוב, המשך

לעונה השלישית אני באמת לא רוצה להכנס עכשיו, זה רק יגרום לי להתפלסף על דברים שלא קשורים לנושא המקורי.. מה שכן, יש כאן צעד ענק בכל הרעיון הזה כשהדיג'יטיימרס משתלבים על הדיג'ימונים שלהם. אם דבר כזה ייתכן, זה אומר שלא ספק דיג'יטיימר ודיגי'מון עשויים מאותו חומר-כפי שהוכח כשזה קרה וכבר אמרתי קודם שלדעתי החומר הוא דאטא ולא תאים. בעונה הרביעית (שפרק 38 שלה הוא בעצם מה שגרם לי לחשוב על כל זה וגם לפתוח את השרשור הזה) לוקחים צעד אחד קדימה את הרעיון ומדיג'יגדילה שמשולבת לאדם ודיג'ימון, יש כאן בני אדם שדיג'יגדלים לדיג'ימונים. קודם כל, עצם ההגעה לעולם הדיגיטלי, פשוטה ונגישה כל כך לכל אחד (בניגוד לעונות הקודמות, במיוחד העונה השניה וכל הסיפור של אבא של קודי והחבר המסכן שלו שרצו להגיע לעולם הדיגיטלי..) פשוט, נסיעה בטריילמונים. אולי לא באמת פשוטה ונגישה כי הרכבת התחתית הזאת נמצאת עמוק מתחת לתחנה המקורית (מישהו אמר 9 ושלושה רבעים?) אבל שוב, עם כל כמה שהחמישיה היו "הנבחרים", הם אל היו באמת כל כך נבחרים. היו הרבה ילדים שהגעו לשם ומאוחר יותר גילו שכמעט כל הילדים האלה הגיעו לעולם הדיגיטלי. בסך הכל, החבורה של טאקויה השיגו נשמה דיגימונית לפני שאר הילדים (ומצד שני, כשהם נסעו ברכבת ראו את גרסאות האדם של הנשמות אופפות אותם. אולי היה זה הרגע בו הם הגיעו לעולם הדיגיטלי ובעצם הרגע בו הוכרע שהם הילדים הנבחרים. כמו שקרבימון אמר לקואיצ'י: הנשמה בוחרת את האדם שמתאים לה. כנראה ברגע שהם נכנסו לעולם הדיגיטלי הם נבחרו ע"י הנשמות ואז כבר לא היה צורך בכל שאר הילדים). האם כל הילדים האלה שהגיעו לעולם הדיגיטלי עשויים מנתונים, או האם ברגע שבו הם עברו את הגבול שבין העולמות הם הפכו לנתונים? בכל אופן, מה שעורר בי את כל זה בפרק 38 היה הקטע שבו אבירי המלכות תקפו את הילדים, והם נפלו והקיפו אותם טבעות דאטא כאלה. יכול להיות שהילדים האלה הם באמת סוג של דיג'ימונים ולכן הם גם מסוגלים לדיג'יגדול לדיג'ימונים? אבל לא, מאוחר יתר כשהם פגשו ארבעה ילדים אחרים שנשארו בעולם הדיגיטלי גם אחרי שהם היו אמורים כבר לחזור, כשאבירי המלכות תקפו אחד מהם גם סביבו היתה טבעת דיגיטלית. אבירי המלכות אמרו ללוצ'מון שהם רוצים להגיע לעולם בני האדם כדי לסרוק את הדאטא שלהם. אם זה נכון, האם כולנו בעצם עשויים מדאטא? ועוד משהו: קואיצ'י קיבל את אותה המכה כמו ג'ונפה, איזומי וטומוקי, אבל הוא לא נפצע ולא הקיפה אותו טבעת דאטא. אחר כך כשהם הגיעו לאחד הירחים וכולם איבדו את ההכרה, הוא שוב לא נפצע בכלל. האם קואיצ'י לא עשוי מנתונים? למה? אני חושבת שקואיצ'י לא נמצא שם באמת כמו כל השאר שהגיעו לשם בטריילמונים. הוא לא זוכר איך הוא הגיע לשם-רגע אחד הוא התעלף בתחנת הרכבת וברגע הבא הוא היה בעולם הדיגיטלי. אני חושבת שהגוף שלו נשאר בעולם האמיתי ורק ההכרה שלו נמצאת בעולם הדיגיטלי. אם זה נכון, יש כאן עוד משהו להתפלסף עליו! אם זה נכון או לא, אני רוצה לראות בעצמי ומבקשת מכם לא לקבל ספויילרים על זה. זהו!

Yuske

New member
וואו אוקיי

בקשר לקואיצ'י כשתסיימי את העונה ואם לא תביני אז אני אנסה להסביר לך כדיי להמנע מספויילרים מיותרים^^ מה שאני חושב...(כלומר תוך כדיי קריאה את הכל עלה לי בראש התיאוריה) זה שמתי שמישהו נכנס לעולם הדיגיטאלי אז המוקולות שלו משנות את עצמן\משתנות איכשהוא לנתונים\דאטא איך שלא נקרא להם... עכשיו בואי ניקח רגע את עונה 4 שבה הם הופכים לדיג'ימונים...אז בואי נגיד שהמולקולות שלהם גם ככה מיוחדות ולכן גם הדאטא שלהם מיוחדת. ונראה לי שזה עובד גם באופן ההפוך שדיג'ימון נכנס לעולם הדיגיטאלי, אז הדאטא שלו הופכת למולקולות\אטומים כאלה... למרות שפחות חזקה כמו שיש לבני האדם בגלל שהם צריכים את הדיג'י-כלים בשביל להתקיים וכאלה...(למה של דיג'ימונים פחות חזקה?..בגלל שהם דיג'ימונים...כלומר הם נולדו יותר דאטא מאשר מולקולות) בעונה השנייה - אז נראה לי שה"שער הדיגיטאלי" זה החלק שבו הוא משנה להם את המולקולות לדאטא. ובשאר העונות אז איך שהם נכנסו לשם אז היה שמה את ה"דבר הזה" ששינה להם את המולקולות לדאטא. המממ בנתיים זהו אם יהיו לי עוד תיאוריות אז אני אשתף^^ אחלה דיון!

Digi Lista

New member
ומה לגביי הפרק שטאי חשב שהם נתונים?...

ואז גילה שהפגיעות אמיתיות לחלוטין?... אני חושבת דיי דומה ליוסקה בעניין המולקולות המשתנות(בכלליות לחלוטין,אם ניכנס לעומק יכול להיות שיהיו לי מגוון נוסף של תיאוריות),אבל אם מתמקדים בעונה הראשונה בפרק בו הם מסיימים את המחנה מסתבר שמימד הזמן שונה בעולם הדיגיטלי מבעולם האמיתי-דקות מעטות בעולם האמיתי שוות לימים רבים בעולם הדיגיטלי,לדעתי מכאן מתחילה התהייה... זה מוביל לשאלה תמידית נוספת שנדונה כאן המון פעמים-בעונה השנייה מראים כאילו את הילדים מקריבים את הסמלים שלהם ולמעשה ככה גריימון מלחמתי וגרורמון מתכתי מתחברים בפעם הראשונה לאומנימון("דיג'יגדילה גנטית התרחשה כבר בעבר...") אבל בסרט החיבור הראשוני הוא אחר ואין התעסקות בהקרבת הסמלים בצורה מפורטת ומעמיקה שתיתן תשובות ברורות מה באמת קרה?... ואיך לעזאזל ריו מופיע גם בעונה השנייה לכמה שניות וגם בעונה השלישית שלמעשה אומרת שכול עניין הדיג'ימונים עד אז הוא למעשה סדרת טלוויזיה מצליחה ובכול זאת מדובר באותו אדם בשתי העונות... בעונה הראשונה והשנייה מתמקדים בדיג'ימונים שמחכים כול חייהם לילדים ולמעשה לייעוד שלהם ובמקרים מסויימים אפילו הולכים לחפש אותם,ובמקביל נותנים לנו תזכורות כי אותם נבחרים כבר חזו בדיג'ימונים בעבר כשהגיעו לעולם האמיתי,אבל הבודדים שזוכרים הם הדיג'יגורלים ופתאום בסיום העונה השנייה(פרקי "מסע עולמי" למשל) צצים מלא ילדים נוספים ברחבי העולם שזוכים לדיג'יכלים ולדיג'ימונים ואני תוהה מאיפה הם קיבלו אותם ומה הסיפורים שמאחורי הקבלה?... זה מוביל אותי לעולם הדיגיטלי ולחלק מהפרטים בשרשור-אני חושבת שברגע שהשער נפרץ בפעם הראשונה נוצר בלאגן שגרם לעירבוב בין העולמות,בין השאר גם במימד הזמן(כפי שרואים בהמשך העונה הראשונה ובעונה השנייה כשהזמן נעשה זהה),חלק מהערבוב הזה יצר גם את ג'נאי(בכלל דמות מסתורית שראויה להרחבה בסדרה לדעתי) למשל וגם איפשר למיוטיסמון ושות' להופיע בעולם האמיתי בגלוי ולא כנתונים אלא כישויות חיות לכול דבר,אותה הדבר בצורה הפוכה עם הדיג'יגורלים שנכנסו לעולם הדיגיטלי. הבעיה מתחילה בעונה השלישית בה החוקים שוב משתנים ואם בעונות הקודמות קודם הגיעו לעולם הדיגיטלי פה הקרבות הם קודם כול בעולם האמיתי ומי שלמעשה פיתח את הנתונים היו במקור אנשי מחשבים(יאמאקי וכו'....),את גילמון וגדילותיו למשל טאקאטו צייר ופתאום הוא הפך מציור לאמיתי,כנ"ל דיג'ימונים אחרים מהקלפים ואיך מסבירים שטריירמון בעונה הזאת גדל למשהו אחר מהסרט(אולי הביצים עם הסמלים הן הפתרון)הרי אם המציאות היא לא מה שהכרנו מהעונות הקודמות גם טריירמון לא היה צריך להופיע בכלל... על העונה הרביעית יש לי כמה השערות,בגדול לדעתי מדובר בעולם דיגיטלי שונה-כלומר עם היסטוריה שונה של התפתחות,כפר הקורומונים למשל ודיג'ימונים כמו אגומון וגאבומון מופיעים כמו בעונה הראשונה(ויש עוד מכול העונות) אבל לא בדיוק בגלל שאם כפר הקורומונים היה אותו הכפר האם לא היו זכרונות שדבר כזה התרחש כבר בעבר?או שאולי העונה הרביעית היא בעצם העבר וזה מסביר את הצללים של הדיג'ימונים והדיג'יגורלים שמראים באחד הפרקים היותר אהובים עליי בעונה הראשונה?(תמיד סיקרן אותי לדעת מי היו "הדיג'יגורלים הראשונים" כפי שמגדירים אותם בהסבר באותו הפרק)מבחינת רצף זמנים מי יודע איזו עונה מתרחשת עלילתית קודם(ראשונה או רביעית?)וממה בכלל נוצר העולם הדיגיטלי והאם מדובר בעצם ביקומים מקבילים לכדור הארץ כפי שאומרים גם במהלך הסדרה בצורות שונות והעולם הדיגיטלי בסכנה גם כדור הארץ כי הוא בעצם חלק בלתי נפרד ממנו?מה בכלל העולם הדיגיטלי-מחשב?עולם דמיוני?עולם מקביל?עולם צדדי המתקיים בנסיבות מסויימות בלבד?... אני אוהבת את הדיון הזה(כול הכבוד על היוזמה
) ברור לי גם שגלשתי להרבה נושאים אחרים בהודעה הזאת אבל לדעתי הכול צריך איכשהו להתקשר וכמה שנדון בזה(זאת לא הפעם הראשונה במהלך כמעט חמש שנות קיומו של הפורום שמתעסקים בזה ועדיין אני תמיד מוצאת עניין ושאלות חסרות תשובות חד משמעיות)ישארו דברים לא פתורים,אולי זה מה שהופך את הסדרה למוצלחת-פותרים שאלה אחת וצצות מיליון אחרות ואולי גם ליוצרים לא באמת יש פתרונות ומבחינתם העונה הרביעית לא קשורה לשלישית ולא לעונות הקודמות בשום צורה(את החמישית לא ראיתי אז אין לי דיעה מפורטת)והם בעצמם לא זכרו את כול הפרטים שהכניסו לסדרה(כמו הדיג'יגורלים הראשונים,מימד הזמן...)ולכן לא פתרו את הכול?...

remundo

New member
עבר הרבה זמן מאז שראיתי את השתיים הראשונות

אבל בקשר לריו-עד כמה שזכור לי הוא הופיע בסרט השני, כשהראו הרבה ילדים ששולחים להם אימיילים-הוא עמד על איזה הר יחד עם ילד קטן ממנו/גדול ממנו והיתה רוח שהתנופפה בצעיפים שלהם. עפ"י העונה השלישית שתי העונות הראשונות הן תוכניות טלויזיה, (מה גם שיצא לעוברי אורח להשוות את ריקה המפורסמת "קארי יותר יפה ממנה"), יכול להיות שריו פשוט הופיע בתור ניצב באחד הפרקים, במיוחד לאור המעמד המבורך שלו בתור אלוף העולם בקלפי דיג'ימון. את טריירמון הנרי קיבל דרך משחק מחשב שהיה מבוסס על הסדרה. כמו שטאקאטו תכנן את גוילמון, כך מעצבי הסדרה תכננו את טריירמון, וכשהוא יצא מהמחשב היתה לו הדיג'יגדילה שבסרט ("עכשיו יש לו מכנסיים!") כפי שתכננו אותו יוצרי הסדרה. עוד בקשר לעונה השניה והסרט- בעונה הראשונה אמרו שהדיג'יגורלים הם הילדים שראו את גריימון והתוכי המכוער נלחמים, ובעצם כל הילדים שראו אי פעם דיג'ימון הופכים לדיג'יגורלים. אחרי שנלחמו דיג'ימונים באינטרנט והיתה חשיפה בינלאומית לדיג'ימונים, כך נהיו גם דיג'יגורלים ברחבי כל העולם. עד שקראתי את זה אף פעם לא חשבתי על העונה הרביעית ביחס לראשונות, אבל קשה לא לשים לב שהיא באמת מזכירה אותן (יותר מהשלישית, לפחות. השלישית היא באמת סוג של בת חורגת, אבל מהמעט שראיתי מהחמישית היא עוד יותר לא קשורה...) יכול להיות שבאמת העונה הרביעית היא מה שקרה קודם, חוץ מזה שמדובר בילדים אנושיים שדיג'יגדלים לדיג'ימונים-אבל זה לא באמת מפריע, מה שכן, העונה הרביעית התרחשה אחרי השתיים הראשונות מבחינת העולם שלנו (קחי, למשל, אתזה שכל הילדים בעונה הרביעית נושאים טלפונים סלולרים והעונה הראשונה התרחשה עוד לפני שנת 2000 ) אבל שוב, ג זה לא סותר, יכול להיות שהזמנים בעולם שלנו ובעולם הדיגיטלי שונים לא רק בקצב שלהם (שהוא אינו קבוע ומשתנה כך שהזמנים גם השתוו בשלב מסויים כפי שאמרת) אלא גם בעניין של עבר ועתיד, בעצם אנחנו לא יודעת על העולם הדיגיטלי כלום. באמת כתבת כאן עוד הרבה דברים שראויים לתגובה, אני מתנצלת שאני לא יכולה לענות על הכל כבר עכשיו.

remundo

New member
הקשר בין העולם הדיגיטלי לעולם בני האדם

כרגע אני רואה את העונה הרביעית אז אני יכולה לענות על זה בקשר אליה: לא נראה שיש קשר, למרות שקיימת מסילת רכבת שמקשרת ביניהם פיזית (וזה הזכיר לי את הבור שגילמון חפר וגם את המקום ההוא ממנו הם הלכו לעולם הדיגיטלי בעונה השלישית) לא נראה שיש קשר כלשהו. לקראת הסוף אביר המלכות סורקים דאטא של העולם הדיגיטלי כדי לתת ללוצ'מון-לא רואים מה קורה בזמן הזה בעולם האמיתי, אבל אני לא חושבת שחלקי ממנו נעלמו גם כן. חוץ מזה שהאביר הורוד ממש התלהב מדאטא אנושית וביקש מלוצ'מון ללכת לסרוק אחכ גם את עולם בני האדם-זה מוכיח שהעולמות בעונה הרביעית לא חופפים. לאומת זאת, אני לא זוכרת אם בעונה הראשונה או השלישית (נראה לי שלזה התכוונת שאמרת שהעולמות מקבילים) אמרו שיש חפיפה בין העולמות, לכל אדם בעולם בני האדם יש דיג'ימון חופף בעולם הדיגיטלי, לכל מקום בעולם שלנו יש מקום חופף בעולם הדיגיטלי וכו'-וכל דבר שקורה באחד העולמות משפיע ישירות על העולם השני. לכן, כשהעולם הדיגיטלי נמצא בסכנה זה מסכן גם את עולם בני האדם. אני לא זוכרת, אבל יש לי הרגשה שזה היה ככה בעונה הראשונה כי בעונה השלישית (אזהרה!: מכיל ספויילרים) אני גם לא בטוחה שיש חפיפה ישירה כל כך. כבר הגדרתי כאן את העולם הדיגיטלי של העונה השלישית בתור "מרחב 0 של דאטא" או משהו כזה. הדיג'ימונים עצמם חופפים לבני האדם עצמם ולהיפך-וזה אחד הקונפליקטים של העונה הזאת מבחינתי (וזה גם גרם לי להתבלבל מאוד בהרבה תחומים אחרים) מי נברא למען מי? האדם בשביל הדיגי'מון או הדיג'ימון בשביל האדם? ובתוך כל חוסר הודאות הזאת גם היתה התשובה המתחמקת: זה לא מה שחשוב עכשיו-מה שחשוב זה שאתם סוג של גוף אחד, וכשאחד מכם יפגע ימות גם חלק מהשני מכם (ובפרק אחרי זה ליאומון מת. ואת החסר שנוצר בג'רי.. מילא הדי ריפר?) הסיבה שאני לא חושבת שיש חפיפה ישירה זה שהעולם האמיתי לא נפגע במקביל לפגיעות שספג העולם הדיגיטלי. הדי ריפר הגיע לעולם האמיתי יחד איתם בתיבה הזאת שנראת כמו דיג'יכלי ענק (בתור ג'רי. וטאקאטו נישק אותו על הלחי! ;-; ) וכך הצליח להגיע לעולם האמיתי ולפגוע גם בו. אם היתה חפיפה בין העולמות גם בעונה השלישית, היה צריך להיות בעולם האמיתי משהו מקביל לדי ריפר שיהרוס אותו בזמן שהדי ריפר עצמו הורס את העולם הדיגיטלי (ואם הדי ריפר הוא סוג של וירוס.. זה היה צריך להיות סוג של מגיפה או אולי טרור? הרי הוירוס הורס כל דבר שעשוי מדאטא שזה אל רק החיים הדיגיטלים אלא גם העצמים, אז הגיוני יותר שזה טרור שפוגע בכל המולקולות-גם של דברים דוממים ולא מגיפה שפוגעת רק ביצורים חיים).

Digi Lista

New member
דווקא בעונות 1 ו2 בהחלט דיברו על הקבלה

בין העולמות(דיגיטלי ואמיתי) יש לא מעט פרקים שעוסקים בנושא הזה... קראתי את ההודעות שלך וכרגע בגלל שאין לי הרבה זמן מול המחשב אני לא אגיב,אבל זה זמני ובמהשך אני מאוד מקווה להגיב בהרחבה...(מה שכן אם יצוצו פתאום תגובות של החבר'ה ותיקים כמו טלי,האוטובוס,שי,מיתר,מילי ווולף יש מצב שהדיון יתפתח פי כמה מבחינת עומקים)

chi12

New member
אול אנחנו נתונים בכל זאת?

מזה הד.נ.א. זה לא נתונים? זה נתונים. אנחנו פשוט שפת תיכנות אחרת מאשר העולם הדיגיטלי ולכן אנחנו חושבים שזה עולם אחר.

remundo

New member
לכן קראתי לזה דאטא ולא נתונים

הרי הכל מורכב מנתונים כלשהם, אבל דאטא זה פשוט.. נתונים דיגיטלים (כן, אין דרך אחרת לתרגם את זה, למרות שגם זה לא מדוייק...). "נתונים" בדיג'ימון זה רק איך שתרגמו דאטא לעברית.

Yuske

New member
נו מה אמרתי לכם?

מולקולות! מולקולות אני אומר לכם! מולקולות!! זה הכל מולקולות!! *צועק ברחבי הרחוב ומזיז ידיים ימינה\שמאלה בפסיכיות*

Digi Lista

New member
כמה קישורים מעניינים מהעבר...

יש כאן כמה תיאוריות והשערות נוספות שמתחברות לדיון ואולי שווה להזכיר גם אותן,בכלל אולי נפתח פינת נוסטלגיה("השבוע לפני 1-4 שנים בפורום...")...שימו לב גם לשניים למטה...כמובן שהיו עוד הרבה בנושאים האלה אבל תמיד כיף לחקור אותם עוד
תעלומת ריו איך העולם הדיגיטלי עובד 2 הדיג'יגורלים הראשונים

remundo

New member
לא אהבתי את הקשר של העונה הרביעית..

1. כמו שכבר הגיבו שם, יש שם את כפר הראשונים. דיג'ימונים כן נולדים מחדש בעונה הרביעית [אלא אם כן סורקים את הדאטא שלהם-ובזה זה גם שונה מהטיימרס שספגו את הדאטא שלהם שהיו כאלה נקודות שחורות. בכלל, בכל העונות חוץ מהפרונטייר (ואולי גם החמישית שעוד אל ראיתי בה איך דיג'ימון מת-אלא אם כן היה כזה בפרק הראשון וכבר שכחתי) הם מתפוגגים בנקודות שחורות ורק בפרונטייר יש להם שרשרת דאטא זוהרת ודיג'יביצה מרחפת] בעצם זה כבר שני דברים! 3. העולם הדיגיטלי נראה שונה בפרונטייר וטיימרס 4. למה לדאיסוקה היו גוגלס בכלל? טאי-נגיד-היה במחנה קיץ, אז נגיד. טאקאטו- הרכיב אותן כדי לשכנע את גוילמון שהוא טאקאטו ולא טאקאטומון ("אני לא דיג'ימון, אני דיג'ימון טיימר!") אבל לאף אחד אין מושג למה לדאיסקה היו גוגלס, בדיוק כמו שלאף אחד אין מושג למה לטאקויה היו גוגלס. אולי ביפן באמת אנשים מסתובבים עם גוגלס על הראש כי יש שם הרבה סופות חול או משהו? (ואז הם מלוכסנים כתוצאה אבולוציונית להתגוננות מפני סופות חול של העיניים או משהו!) למעשה, טאי המשיך להסתובב עם הגוגלס על הראש עד לרגע בו הוא הוריש אותן לדיויס, אז גם את הנגיד ההוא אי אפשר להגיד עליו, אלא אם הוא התחיל ללכת איתם רק לרגל המחנה ונשאר איתם כי זה הזכיר לו את ארץ דיגי'מון וכל מה שהוא עבר שם (אז למה הוא ויתר עליהם ככ בקלות והעביר אותם לדיוויס? אולי הוא חשב שהוא כבר זקן מידי בשביל דברים כאלה? לא! זה ככ עצוב! הוא היה הרבה יותר צעיר ממני כשהוא עשה את זה! ;_; ) 5. בקשר לגילמון, טריירמון, אימפמון וכל שאר הדיג'ימונים מטיימרס שהופיעו /דיג'יגדילות/דיג'יקטינות (טוב נו, אז איך באמת קוראים לדיג'יקטינות? ^^") שלהם הופיעו; וכן כל הדיג'ימונים מהעונות הראשונות- זה עולם דיגיטלי אחר שפשוט יש בו הרבה דיג'ימונים, גם הדיג'ימונים מהעונות הקודמות. אם כבר, אני מוכנה לאמץ את מה שאמרת על קשר עם העונה הראשונה (ומתוך כך חייב להיות גם קשר עם השניה, כי הראשונה והשניה קשורות באופן ישיר) אבל טיימרס ופרונטייר נראה לי מופרך לגמרי. וריו באמת חידש לי.. אולי הילד שרואים שם ביחד איתו על ההר בסרט זה קן?

Apikachu L

New member
לגבי 1.

אני חושבת...כתבתי את זה בהודעה אחרת האים יש מצב שהנתונים שסורקים מהם הם נתונים בנייה, אבל ה"ביצה והשרשרת נתונים" הם מעיין מקבילה דיגיטאלית לDNA, ובעצם יש איסוף חומר(או נתונים) על פיו נבנה הדיג'ימון? ככה שיש "2" סוגים של נתונים, למרות שטכנית, יש רק נתונים מסוג אחד, אבל הם מקבלים צורות שונות. אגב, זה מזכיר את הפרק שבו אנג'מון נלחם בדווימון ונשארו מהמסכן רק כמה נוצות. והן הספיקו לביצה. אם כך, הנתונים הבסיסיים של פטאמון היו בנוצות+מספיק חומר/נתונים לבניית הביצה. וואו... הכל מסתדר פתאום. די,זה כזה כיף, כל השטויות האלו!

remundo

New member
מה שכתבת כאן מזכיר לי מאוד אלכימיה משום מה

אולי כי.. בעצם אין שום דבר שמונע מחומר מסויים להפוך לחומר מסויים אחר כל עוד מדובר ברכיבים זהים בכמות וריכוז זהה (להפוך פחם ליהלום, נוצות לדיג'יביצה..) בעצם, אם אלכימיה קיימת בימינו זה רק בדאטא, נכון? הנתונים בשלושת הראשונות היו פירורים שחורים כאלה שהתפזרו לכל עבר. בעונה השלישית-אם לא ספגו אותם דיג'ימונים אחרים, הם כנראה השתלבו בין כל הנתונים שמרכיבים את העולם הדיגיטלי. וכשזה קרה בעולם שלנו- לאן הם נעלמו? בעונה הרביעית-שרשרת הנתונים היתה כזה ברקוד זוהר ומנצנץ והדיג'יביצה.. אני חושבת שהדיג'יביצה זה מה שנתן לכל דיג'ימון את הייחוד והאופי שלו בתור מקבילה דיגיטלית לDNA והברקוד (הם קראו לזה "דאטא" ואספו את זה כדי להתחזק-בערך כמו שספחו נתונים בעונה השלישית) היה .. טוב נו, הגודל שלו (אם מסתכלים עליהם כמו על קבצים לכל דבר).

למעלה