בני אדם עשויים מנתונים (דאטא)?

Apikachu L

New member
הפיכת פחם ליהלום היא לא אלכימיה

יש תהליך כזה, שנעשה לפחם, בו הוא שוהה בלחץ אדיר, ויוצאים יהלומים. זה אפשרי כי גם יהלום וגם פחם (וגם גרפיט) בנויים מפחמן. חוץ מזה, כל התהליכים של המרת נתונים די נפוצים בעולם הדיגיטאלי, לא?

remundo

New member
נכון

אבל גם זה לא אלכימיה.. כי זה לא חומר! זה נתונים דיגיטלים! (אבל אם בעולם הדיגיטלי זה כן גשמי, אז זה כן סוג של חומר, לא? ואז כל הדיג'יגדילות הן כן סוג של אלכימיה, לא?)

Apikachu L

New member
לא

לפי התיאוריות שלי (שיש במאמרים, אגב) יש להם נתוני בסיס, והם אוספים נתונים ואנרגיה (כמו אוכל) בשביל לבטא נתונים אחרים. וזה דיג'יגדילה... או שטות אחרת...

Apikachu L

New member
לא

זה כמו שמי שאוכל הרבה, משמין להם יש הרבה אנרגיה ונתונים, שמספיקים בשביל לבטא נתונים שלבם מסוג שונה, שדורשים הרבה יותר אנרגיה לשם תחזוקתם. פתיחה וסגירה של גנים אם תרצי. (בזה אני מבינה יותר מפיזיקה, תודה לאל)

remundo

New member
ועל זה מישהי חכמה אחת אמרה לי פעם

שבטח שיש אלכמיה בעולם, זה שאוכלים ואחכ.. מפרישים את מה שאכלו זה אלכמיה, לא? ^^"

Digi Lista

New member
לדיוויס הייתה משקפת שנשברה...

ואז טאי נתן לו את שלו כדי להסביר(במפורש זה ההסבר) שקם מנהיג חדש לדיג'יגורלים ושלמעשה הותיקים כבר פחות משפיעים והוא כבר בן 16 ומה שהתאים לו קודם לא מתאים אחרי ארבע שנים וכשדיוויס הגיע הוא רצה גם לחזק אותו בגלל שהוא הזכיר לו את עצמו אז הוא הוריש לו בנדיבות את המשקפת כדי שיהנה ממה שהיא מסמלת...,דיוויס גם דומה לטאי בהמון תכונות אופי ולכן הגיוני שגם לו תהיה משקפת משלו,לטאקטו הייתה משקפת כי הוא העריץ את הסדרה וכנראה גם את טאי ודיוויס אז הייתה לו משקפת מתוך אהדה ואחר כך כי הוא היה אמור להיות מנהיג(לדעתי הוא בייש את המשקפת והוא ממש לא עם אופי של "בעל משקפת")וטאקויה דיי דומה לטאי ודיוויס ולכן זה הגיוני שתהיה גם לו משקפת...יש עוד סדרות יפניות שאחת הדמויות לפחות מרכיבה משקפת על הראש,לא יודעת מה האופי של הדמויות בסדרות האחרות ואין לי מושג על החיים ביפן אבל כנראה שהמשקפת היא בהחלט פריט אופנתי כולשהו כמו הרבה אלמנטים אחרים בתרבות היפנית... אולי העולם הדיגיטלי נראה שונה כי מדובר בחלקים אחרים שלו וזה עדיין אותו עולם ולא כמה עולמות שונים?זאת בסך הכול השערה נוספת(בשביל להמשיך לפתח דיון...),למשל אם הילדים מחלקים אחרים של יפן אז באופן טבעי הם מגיעים לחלקים אחרים בעולם הדיגיטלי ובחלקים אחרים יש שינויים של מראה,אקלים,נתונים,קיום החיים וכו'... עכשיו שוב השאלה על ג'נאי ועל ההיסטוריה של העולם הדיגיטלי,בכול עונה הייתה לו היסטוריה אחרת והשאלה היא האם באמת מדובר בכמה עולמות שונים כפי שקל לחשוב או שיש הרבה מעבר ומדובר בזמנים שונים ולכן ההיסטוריה משתנה במקביל,נגיד שהחבר'ה מהעונה הרביעית היו למעשה הדיג'יגורלים הראשונים והביצים מהעונה השנייה הן עתיקות מהתקופה ההיא האם יכול להיות תיאורטית מצב שההיסטוריה ששמענו בעונה הרביעית על העולם הדיגיטלי למעשה עוד לא הייתה קיימת בעונות 1+2?...

remundo

New member
גוגלס!!

לדיוויס היו גוגלס עוד לפני זה-עד שהן נשברו וטאי נתן לו את שלו. למה היו לו גוגלס לפני זה? בלי כל הקטע של מה זה מסמל? ולא נכון! לטאקאטו לא היו גוגלס! רק אחרי שהוא פגש את גוילמון שקרא לו "טאקאטומון" ולא הבין שהוא בנאדם ולא דיג'ימון, טאקאטו שם גוגלס כדי להבהיר לו שהוא לא דיג'ימון ולא טקאטומון אלא טקאטו הדיג'ימון טיימר!! (מאמן דיג'ימונים) האמת היא ש"גוגלבוי" אבל לא יודעת אם מאז דיג'ימון או מאז ומעולם, זה כינוי לדמות הראשית-הטיפשונה (אם הדמות הראשית היא אינטליגנטית ובעלת אופי שונה מהקבוע גוגלס-היא אינה נקראת דמות הגוגלבוי. כמו למשל: מאי ממאי הימה אינה גוגלגירל, איצ'יגו מבליץ' אינו גוגלבוי, אם כי בכל סדרה כמעט קיימת דמות גוגלבוי-גם אם היא אינה הדמות הראשית), גם אם היא נטולת גוגלס. כמו למשל: סנגוקו בדרגון בול, אוסאגי בסיילור מון, נארוטו בנארוטו וכו'.

Digi Lista

New member
נו,עד שטאקטו לא נהיה מאמן הוא לא היה צריך...

כי עד אותו רגע הכול מבחינתו לא היה אמיתי אבל ברגע שהוא הבין שהדיג'ימון שצייר הפך לאמיתי הוא החליט לאמץ את המשקפת כאות הזדהות עם הסדרה... לדיוויס היו גוגלס בין השאר גם בגלל מה שהן מסמלות לדעתי,כלומר הוא סוג של הקצנה אפילו יותר מטאי וכשרואים אותו לראשונה כול הזמן נזכרים בטאי(טי.קיי בעיקר)ומלבישים על הגוף שלו את הראש של טאי והמומים כי טאי גדל וזה לא יכול להיות שזה הוא,אז הגיוני ביותר שתהיה לו משקפת לחיזוק המאפיינים האישיותיים של הדמות... אני לא מספיק בקיאה כדי לדון בדמויות עם משקפות בסדרות אחרות וגם לא בפירושים יפנים אבל אני מסכימה שכמעט בכול סדרה(לא רק יפניות) תהיה לפחות דמות אחת קצת קלילה ומלאת התלהבות שממהרת לרוץ לאקשן,אני מאוד אוהבת את הסגנון הזה של דמויות וכנראה שבגלל האהבה אליהן(וגם הזדהות מסויימת,אם כי בני אדם הם מורכבים וגם אצלי יש כמה רבדים של אישיות)אני אוהבת את "נערי המשקפת" בדיג'ימון(מלבד טאקטו,אבל בעונה השלישית מצאו חילופים לא רעים בכלל...)לפחות בעונות 1-4(את החמישית כאמור לא ממש ראיתי עדיין). על מה שיאנה כתבה קצת קשה לי לענות כי לא את הכול הבנתי(אני ממש לא שולטת בפיזיקה וצריכה לקרוא כמה פעמים כדי להבין לעומק,יש סיבה שלא הייתי במגמה הזאת וגם כשבכיתה ט' כולם למדו פיזיקיה המצאתי נוסחאות לפי מה שהתחשק לי ורק בנס הגעתי לתשובות נכונות או דיי קרובות...)אבל אני מאמינה שבהחלט יש משהו בדברים האלה. אני אגיב גם על מה שתיכננתי אתמול...

remundo

New member
יש בזה משהו

הרי הוא יכל גם לבחור בכל דבר אחר כדי לבטא את זה שהוא לא דיגי'מון והוא בחר דווקא גוגלס. חוץ מזה, למה שיהיו לו בבית גוגלס בכלל? (אה, כבר ענינו על זה, יש אנשים עם גוגלס ביפן O_O ) כמובן כמובן ^_^ גם אני לא ממש מבינה בפיזיקה אבל ניסיתי להבין את זה בלי קשר וזה מה שהבנתי בערך: 1. תאוריה ראשונה: הדברים שמריכים את העולם הדיגיטלי (נתונים/דאטא) והדברים שמרכיבים את העולם האנושי (מולקולות/אטומים/פרוטונים-ניוטרונים-אלקטרונים) מורכבים בעצמם מאותם מרכיבים. 2. תיאוריה שניה: קצת פחות הבנתי אבל הדוגמה עם הזבוב והכדור בצינור עזרה-העולם הדיגיטלי הוא מימד שקיים בעולם שלנו אבל אנחנו לא מודעים אליו ולא מסוגלים להרגיש בו (ולמה לא? הרי יש אינסוף מימדים!) אבל עכשיו פתאום חשבתי: איך בסופו של דבר כן הגיעו אליו בני אדם אם בני אדם אמורים להיות לא מסוגלים להרגיש בו ולהיות מודעים אליו?

Apikachu L

New member
זה הקטע החלש בתיאוריה

אולי...ה"סריקה" שהם עברו... אני אלך לעיין שוב מתישהו בתיאורית המיתר. אולי נמצא תשובה.

Apikachu L

New member
הא, יש לי!

לפי תיאורית המיתר, מיתר הוא חלקיק בסיס ויכול להיות סגור או פתוח. הרטט שלו מגדיר לאילו חלקיקים הוא יהפיך. עכשיו... באיזשהו אורח פלא ממש מוזר, היה שינוי ברטט של המיתרים של הדיג'יגורלים, ואיכשהו הם לא שינו את התכונות שלהם במיוחד (או שהישות שלהם נשארה שלמה, ולבשה צורה מוכרת להם, ככה שהם לא שמו לב. עד כאן מטא-פיזיקה) ככה שהייתה להם צורה אנושית בעולם הדיגיטאלי... חוץ מזה... מישהו חשב פעם מה יקרה אם הדיג'יגורלים היו מגיעים חמושים ומתחילים לירות בדיג'ימונים? ניראה לכם שהם היו נפגעים? (מישהו משני הצדדים...><;)

Apikachu L

New member
אני הפסקתי עם פיזיקה בכיתה י'

הבעיה שלי הייתה שהייתי הגונה מידי ולא רשמתי את הנוסחאות על המחשבון כמו כולם... וגם ניסיתי לחשב נתונים כמו חיכוך, למרות שלא הייתי אמורה... אז בסוף עשיתי ביולוגיה... ביוכימיה...כימיה טכנולוגית...ביוטכנולוגיה... יאמי! בכל מקרה, השטויות שלי, זה מתאוריית המיתר. מעניין בטירוף, חבל שאין לי מספיק ידע בשביל להבין הכל.

remundo

New member
כנל

פשוט לא בחרתי במגמה הזאת אז אחרי כיתה י כבר לא למדתי את זה יותר (ואף פעם לא למדנו על תאורית המיתר אז בכל פעם שאת מזכירה את זה אני לא מבינה שום דבר ממה שאת כותבת ;; כנראה שהם למדו את זה בשלב אחר במגמה עצמה.. אבל זה נשמע מעניין ;; )

remundo

New member
על העולמות

זה יכול להיות הגיוני בקשר לשלושת הראשונות בהן -עד כמה שזכור לי- הדיג'יגורלים/טיימרס לא ביקרו בכל העולם הדיגיטלי. אבל בעונה הרביעית הם כן ביקרו בכולו, (כי הרי הם היו צריכים להציל את כולו מסורקי הנתונים). עדיין, זה לא סותר-אולי העולם הדיגיטלי הוא באמת אותו העולם גם בעונה הרביעית אבל היו כל מיני שינויים בצורה שלו (כמו רעידות אדמה והתפצלויות של יבשות.. כמו שהיה בכדור הארץ, למשל, רק שלקח לזה כמה אלפי שנים לקרות.. אבל שוב, זמן בעולם הדיגיטלי שונה לגמרי מכאן, זה יכול להיות הגיוני.) השאלה על גילמון שלכאורה טקאטו המציא אותו-אז איך הוא יכל להתקיים לפני כן? קודם כל גם אם ההתרחשויות של העונות מקובעות לשנים מסויימות בעולם שלנו, יכול להיות שבעולם הדיגיטלי הזמנים שונים. דבר שני, שאני לא יודעת עד כמה מיצו את זה כבר כאן או לא-אבל יש את כל הקטע של "מי נוצר בשביל מי" בטיימרס, ויכול להיות שגילמונים בכלליות היו קיימים תמיד ורק הגילמון הספציפי של טקאטו היה צריך את טקאטו שימציא אותו. הוא לא הופיע בתכניות הטלויזיה על דיג'ימון ששודרו בעולם של הטיימרס כדי שטאקאטו לא יראה אותו, כדי שהוא באמת יהיה דיג'ימון שטאקאטו ימציא בכוחות עצמו-גם אם הוא היה קיים כבר קודם, לטאקאטו לא היה צל של מושג או רמז על כל זה והוא כן המציא אותו מעצמו. (זה כמו ש, נגיד, באוסטרליה חיו ילידים בזמן שהמציאו את הגלגל באפריקה, ולהם לא היה מושג שקיים כזה דבר גלגל אז הם המציאו גלגל בעצמם-בעצם גם הילידים של אוסטרליה וגם של אפריקה המציאו את הגלגל, רק שכל קבוצה בנפרד ובזמן שונה-אבל עדיין, שניהם המציאו אותו בעצמם וזה אל משנה מי מהם המציא אותו קודם) ג'נאי הופיע רק בשתי העונות הראשונות (עד כמה שידוע וזכור לי מטיימרס והמעט שראיתי מהחמישית, אבל ממילא החמישית מחוץ לדיון הזה) וזה שהוא מתחלף מזקן לצעיר וכל זה רק מוכיח שהזמנים בעולם הדיגיטלי שונים מהזמן שלנו לא רק בקצב שלהם אלא גם בסדרי עבר-הווה-עתיד (למשל, אם נגיד עכשיו קורה שם משהו-נגיד נופל תפוח מעץ בעולם שלנו ובעולם הדיגיטלי, אז עוד עשר שנים בעולם שלנו זה יהיה עשר שנים אחרי שנפל התפוח-והים ההוא שיהיה עשר שנים מנפילתו של התפוח, יכול להיות שבעולם הדיגיטלי הוא יהיה חמישה ימים מאז שנפל התפוח או אולי מאה שנים לפני שנפל התפוח..) אז עם התיאוריה הזאת.. עד כמה שזה נשמע לא הגיוני, ההסטוריה של העונה הרביעית (שהיא בעצמה ההסטוריה של שתי העונות הראשונות) קרתה אחרי שתי העונות הראשונות, הממ.. העולם שלנו: עבר>הווה>עתיד העולם הדיגיטלי: הווה>עתיד>עבר (אם מתייחסים לעונה הרביעית בתור הווה, לשתי הראשונות בתור עתיד ולהסטוריה של הרביעית בתור עבר) (ובעצם אפשר לסדר את זה גם בצורה שונה, אם העבר של העונה הרביעית הוא בעצם העתיד של השתיים הראשונות שהן בעצם העתיד של הרביעית.. אני חושבת שחזרתי על עצמי מספיק ועדיין בלבלתי את עצמי, אז אני אעצור כאן O_O )

Apikachu L

New member
יתכן והתנועה בזמן שם שונה

זה די מסובך... 0,O אני לא במצבלהסביר את זה ב11:30 בלילה. אני אלך לישון. אול מחר.

Apikachu L

New member
אני חושבת שיותר כוונה למשהו בסיסי יותר

מנתונים. DNA הוא מולקולת, אבל רוב הגוף חלבוני, ועל פי הDNA (גם אם יש ממצאים סותרים, של חלבונים מכווני DNA, עזבו) בנויים החלבונים בגוף. להלן בסכימה הבאה DNA->חלבון->חומרים אחרים שחלבונים עושים בנוסף (מה שגורם לי לחשוב, האים הנתונים המטופשים של הדיג'ימונים הם לא משהו שעל פיו הם אוספים חומר/נתונים ובונים את עצמם? זה ממש הולך עם כל הדיג'יגדילה!) יתכן והכוונה לחלקיק בסיס מאוד קטן. חלקיקים תת אטומים, או אפילו מה שבונה אותם? (המיתרים וכל החברה? מי יודע... ולהם יש את הקטע המגניב של 0 ו1, מיתר פתוח וסגור)

Apikachu L

New member
אין לי מספיק ידע בפיזיקה בשביל זה

אבל זה מזכיר לי חלק מהתיאוריות שקראתי עליהם. אז תנו לי להתפלסף עכשיו. העולם הדיגיטאלי והעולם האמיתי בנויים מחומר ואנרגיה, ויש בהם מימדים ובלה בלה בלה. חמישה מימדים כולל זמן ועוד כמה מימדים קטנים ושטויות (אלא עם העולם הדיגיטאלי הוא מימד קטן בעצמו, אבל מילא, זה קצת לא הולך ואין לי את הידע) עכשיו, אם נניח שהן העולם הדיגיטאלי והן העולם האמיתי בנויים מאותו חלקיק בסיס שיכולות להיות לו צורות שונות. ושילוב שונה של חלקיקי הבסיס האלו יוצר חלקיקים שונים. ניתן להניח מכך שהן בני אדם והן דיג'ימונים בנויים מאותו חלקיק בסיסי. מצד שני, חשבתי על זה שאולי זה באמת מימד קטן, שלא ניתן להרגיש בו, בגלל תנאים ומוגבלויות מסוימות (להלן - כדור מתגלגל בתוך צינור מרגיש מימד אחד בלבד - קדימה ואחורה. זבוב בתוך הצינור יכול לנוע בכל הכיוונים ולכן זה תלת מימד עבורו. מכאן שבניא דם פשוט לא מסוגלים להרגיש במימד כי הוא לא בקנה מידה. כן, במקום ללמוד לתקשורת קראתי תיאוריות בפיזיקה, ונראה ליש אני מערבבת הכל) ולפי זה העולם הדיגיטאלי הוא אחד המימדים (נתונים ... ?!) וכנראה מתקיימים בו יצורים שלא ניתן לחוש בהם ולא ניתן לראות - בגלל כל הקטע הדפוק של מידות. זה מזכיר את התיאוריה של איזי שבעצם העולם האמיתי והדיגיטאלי דומים מאוד. בלבלתי הרבה שטויות והתבלבלתי בעצמי. נראה לי שצריך לשלוח את יוצרי הסדרה ללמוד פיזיקה, וככה ההסברים שלהם יהיו הגיונים. וזהו. בכל מקרהסיכום: תיאוריה אחת - עולם דיגיטאלי הוא מימד בעולם האמיתי תאוריה שתיים - שני העולמות בנויים מאותו חלקיק בסיס ופועלים על עקרונות מספיק דומים המאפשרים קיום היצורים בהם משני העולמות, ובלה בלה בלה. די, נראה ליש אמרתי הרבה שטויות. אני אנסה להסביר את עצמי מאוחר יותר. אם מישהו יבין למה התכוונתי... או לא יבין בכלל...

remundo

New member
וואו O_O

את גאון! אני מקבלת את שניהם! אבל נראה לי שהקטע עם אותם חלקיקי יסוד יותר הגיוני, אם יש דאטא גם לבני אדם (זה ממש מתאים! את באמת גאון!)

למעלה