בני אדם עשויים מנתונים (דאטא)?

Apikachu L

New member
זה מה שקורה

כאשר במקום ללמוד למבחן בתקשורת יושבים וקוראים מאמרים עם תיאוריית המיתר. בכל מקרה, זה לא בהכרח דאטא. אבל מילא. אישית, אני די בטוחה שגם לדאטא יש מה שבונה אותה...

remundo

New member
בקשר לתיאורית המימדים-

איך בסופו של דבר כן הגיעו בני אדם אל העולם הדיגיטלי אם בני אדם אמורים להיות לא מסוגלים להרגיש בו ולא להיות מודעים אליו?

Apikachu L

New member
זה בדיוק גם מה שאני הייתי רוצה לדעת

אבל, נראה שהם עוברים תהליך כלשהו בכניסה לעולם הדיגיטאלי. חוץ מזה, יש את מודל הבור - כאשר אתה קופץ נמוך אתה רואה שיש 4 מימדים, וכשגבוה, 10. אם כך... אז הם עוברים תהליך כלשהו, שמאפשר להם לראות, שינוי... או משהו כזה. אבל אני לא חושבת שיצורי הסדרה חשבו על זה. *מקללת*

star_female

New member
לפחות אני אגיב בקשר למימדים...

את השרשור כבר סיימתם, ובכל מקרה אין לי כוח לחשוב על תיאוריות כאלה עכשיו (זה מסובך וטחנתי את זה כל כך הרבה לפני שנים XD), אבל יאנה העלתה פה נושא שאני מכירה טיפה... הספר "שטוחלנדיה" (השם בטח מוכר למי שעשה קורס תכנות בצבא
) מתאר את חייו של ריבוע שחי בעולם דו-מימדי ויום אחד מגיע לעולם שלנו - התלת-מימדי. יש שם המון דיבורים על מימדים (מ-0 מימדים ועד 4 מימדים ויותר, כשה-4 לא כוללים את הזמן). אני מאוד ממליצה על הספר הזה לכל מי שהנושא הזה מעניין אותו קצת, הוא גורם לך לחשוב על העניין הזה (דוגמאות: במימד 0 לא יכולה להיות יותר מישות אחת; בעולם דו-מימדי ריבועים ומשולשים נראים כמו קווים וכו') וכתוב בצורה מאוד מובנת, עם כמה שהוא ישן. הוא גם ממש קצר (זה נראה כמו ספרון). בכל אופן - אם העולם הדיגיטלי הוא מימד אחר, בשביל שאנחנו לא נרגיש אותו הוא יכול להיות או במימד יותר קטן מאיתנו (ואז הוא יהיה במקום מסויים בתוך העולם שלנו, כמו דף נייר שהוא עולם שלם דו-מימדי), או מקביל לעולם שלנו במימד יותר גדול מאיתנו (אם ניקח את הדוגמא של דפי נייר, עולמות מקבילים הם כמו ערימה של דפי נייר מונחים אחד על השני. הם לא נפגשים, אבל יש בהם את אותו מספר של מימדים, פשוט אחד מהם נמצא "מעל" השני במימד אחר (גבוה יותר)). ההסבר הזה נשמע לי יותר הגיוני (ובכלל נראה לי שמצאתי הסבר משלי לתופעה של עולמות מקבילים... אפילו לא התכוונתי לחשוב על זה ככה ^^; ). יכול להיות גם שבעולם הדיגיטלי עצמו יש יותר מימדים והעולם שלנו נכלל בתוכו (שוב, כמו דף נייר בעולם שלנו) - אבל גם זה לא נשמע לי נכון בגלל שאנחנו יודעים שיש בעולם הדיגיטלי 3 מימדים. אני לא בטוחה מה רציתי להגיד בהודעה הזאת, אבל זה באמת נושא מעניין (וספר מאוד מומלץ
).

remundo

New member
מצטערת לאכזב אתכם (ספויילרים לפרונטייר ושאלות

הכותרת במלואה: מצטערת לאכזב אתכם אבל על כל השאלות שפתחו את השרשור הזה קיבלתי תשובה בפרק של פרונטייר שראיתי היום. (מכיל ספויילרים לפרונטייר ושאלות חדשות-על קואיצ'י ועל העונה הראשונה) מה שגרם לכל השרשור להפתח, היה פרק של פרונטייר (38?) בו ברקודים התעופפו סביב גופותיהם המעולפים של הילדים האנושיים (חוץ מקואיצ'י, אבל הוא כבר סיפור אחר)-וזה גרם לי לתהות אם יכול להיות שבני אדם מורכבים גם כן מנתונים דיגיטלים [וזה היה צריך לעלות עוד קודם אם בני אדם יכולים לדיג'יגדול-בעונה הרביעית או להשתלב עם דיג'ימונים-בעונה השלישית או להכנס לתוך מחשב-בסרט השני או בכלל, להכנס לעולם דיגיטלי שמורכב מנתונים דיגיטלים-בכל העונות (חוץ מהחמישית שבקושי התחלתי ובינתיים הם עוד לא נכנסו לעולם הדיגיטלי ^^" אבל זה בטח עוד יקרה, נכון?)] אז בפרק של פרונטייר שראיתי היום (45) שוב פעם התעופפו מסביב לג'ונפה, איזומי וטומוקי ברקודים מנצנצים (ולא מסביב לקואיצ'י. והוא גם נשאר בהכרה, המניאק) וקואיצ'י תהה למה סביבו אין ברקוד והוא לא עמולף כמו שלושת האחרים (ככל הנראה הוא סתם אמר את זה לעצמו) והוא קיבל תשובה מאביר המלכות הורוד (וההומו) ההוא, משהו על זה כל דבר ש"עשוי מבשר" (כלומר, דבר מוחשי) מורכב מדאטא בעולם הדיגיטלי. (ו"זה שאתה לא מורכב מדאטא אומר שאין לך גוף.." "..מה זאת אומרת?" "שאתה רק נשמה.." ואז קוג'י הרביץ לורוד ההוא וקואיצ'י לא הספיק לשאול את הורוד ההוא מה זאת אומרת רק נשמה וכו', זוכרים?) במילים אחרות, בעולם שלנו נתונים דיגיטלים ונתוני מידע בכלל הם בדר"כ דברים שנמצאים בתודעה, אולי תופסים מקום במחשב או ממלאים דפים וספרים, אבל הם לא דברים מוחשיים [אלא אם כן לוקחים בחשבון כמובן את מה שאמרו כאן יאנה, יושקה וחיננית-בעצם הכל מורכב מנתונים (גם אם לא דיגיטלים) כל הנתונים הדיגיטלים והDNA וכדו' מורכבים ממשהו אחר שיכול להוות גורם משותף לכל הדברים, מולקולות או משה אחר] בעולם הדיגיטלי זה בדיוק להיפך-רק דברים שמורכבים מנתונים דיגיטלים הם מוחשיים. כל דבר שיש לו גוף מוחשי מורכב מדאטא בעולם הדיגיטלי, בערך כמו שסורקים ציור למחשב והוא הופך לגיבוב פיקסלים-כך נסרקים גם בני אדם ובכלל דברים מוחשיים שמגיעים מהעולם שלנו אל העולם הדיגיטלי והופכים לנתונים (שגם את זה שיוסקה אמר) בשלב זה או אחר (כי בעולם הדיגיטלי כל הדברים המוחשיים עשויים מנתונים ובעולם האנושי כל הדברים המוחשיים עשויים ממולקולות אז כשהם עוברים בין העולמות הם צריכים להשתנות-או שבאמת מה שיאנה אמרה, גם המולקולות וגם הדאטא עשויים מאותו חומר ואז אין צורך להשתנות ממש כדי להתאים לשני העולמות) (ולכן קואיצ'י לא יכול למות ואין לו ברקודים סביבו והוא לא מתעלף וכו'-כי הוא לא דבר גשמי שנמצא שם.) עדיין לא גמרתי את פרונטייר אז אני מבקשת לא לקבל ספויילרים, אבל כבר בפרק 38 התחלתי לחשוד במה שאביר המלכות הורוד דאג לספר לקואיצ'י "היום": קואי'צי לא הגיע לעולם הדיגיטלי כמו כולם, רגע אחד הוא איבד את ההכרה בתחתית המדרגות וברגע הבא הוא היה בעולם הדיגיטלי. אני חושבת שהוא נמצא בתרדמת או משהו בעולם האמיתי ורק הנשמה שלו הגיעה לעולם הדיגיטלי. אל תהיו עצובים שהשרשור הזה נגמר, כי עכשיו יש תעלומה חדשה: הבנו כבר איך בני אדם יכולים לדיג'יגדול, אבל איך נשמות יכולות לעשות את זה? חוץ מזה, בסוף העונה הראשונה אפוקלימון (נדמה לי שזה מה שאמרתם שקראו לו אבל אני לא זוכרת ואין לי כוח לבדוק שוב O_O בכל אופן, התכוונתי לרשע שהיה בפרקים האחרונים והשתמש במתקפות של כל הרשעים שהיו לאורך כל העונה) היה צריך להפוך את הדיגי'גורלים לנתונים כדי לזרוק אותם לסל המחזור- למה הוא היה צריך לעשות את זה אם גם ככה הם היו נתונים? ואם הם לא היו נתונים, אך הם יכלו להיות בכלל בעולם הדיגיטלי?

chi12

New member
תאוריות זה מאד יפה

אבל מה תכלס? מה זה משנה עם הדיגיגורלים הם נתונים או לא? זה משנה את האופי שלהם, את ההבנה של הסדרה, זה מוסיף פן חדש שלא קיים בסדרה? לא נראה לי, זאת סתם התפלסות מיותרת ומטרידה. אני מניחה שזה מה שעושים בפורום הזה, מנסים להבין מה בדיוק הלך בסדרה מצוירת, אבל לפעמים זה קצת מיותר. *מצבי רוח מתחלפים* זה רק משום שאין לי משהו חכם להגיד ואיזה תאוריה מחוכמת אני מעלה שאלות הבנתיות קשות על עצם קיומם של התאוריות. פיזיקה זה פשוט לראות את המציאות ולהתאים כללים בהתאם, לא חשוב מה תגידו אפשר להוכיח את זה איך שהוא באמצעות הפיזיקה.

Apikachu L

New member
ראשית, זה נותן נקודת מבט חדשה

על החיים. דבר שני, זה כיף להתפלסף ולכתוב תיאוריות שטותיות. חוץ מזה, זה מפתח את הכתיבה ומפעיל את המוח. ואל תשכחי - אוסף את כל חברי הפורום יחד שוב. וגם, גורם לי לחשוב. חוץ מזה, כמה אםשר להתפלסף אל התסביכים של קן/קוג'י/מאט/מיוטיסמון? (ממ...התסביכים של מיוטי זה רעיון. אני אעשה את זה מתישהו)

Digi Lista

New member
זה פורום ופירושו קבוצת דיון...

(וקהילה וירטואלית וכו'...) ולכן הגיוני שאם מוצאים משהו להתעמק ולנתח אותו עד השלב של הטחון ביותר וגם אם לא מגיעים למסקנות... עדיין זו חלק מהמהות של פורום
האופי של הדיג'יגורלים לא משתנה אם הם נתונים או לא אבל האם עצם השהות שלהם בעולם הדיגיטלי הופכת אותם לסוג של נתונים ובכך הם שונים משאר בני האדם במציאות?...

Apikachu L

New member
יתכן והם היו שונים מלכתחילה

אולי החשיפה שלם לדיג'ימון (בעונה הראשונה נניח, שכל הילדים נחשפו לדיג'ימון קודם) יצרה איזה שדה (WTF?!) או שינוי בהם, כך שיכלו להכנס לעולם הדיגיטאלי... (טוב, זה באמת, אבל באמת, בולשיט) חוץ מזה, מזמן לא היה כזה דיון בפורום.

chi12

New member
בעצם אחרי שהוכחתם לי שלדיגימונים יש רגשות

מי אמר שהם לא בדיוק כמונו? בע"ח שמסוגלים לדבר, שנגמרים תמיד ב-מוןXD רגע? אז מה הקטע שהעולם הדיגיטלי הוא דיגיטלי? אז כנראה זה לא נכון. נראה לי שהעולם הדיגיטלי הוא מסד נתונים שמציג את הנתונים ומחבר בין עולם הדיגימונים לעולם בני האדם, למען האמת לדיגימונים יש עולם נפרד משלהם שבו הם מרגישים בדיוק כמו בני אדם ומפותחים כמוהם, אבל יש איזה מסד נתונים שזה העולם הדיגיטלי שבו דיגימונים יכולים לתקשר עם בני אדם. עלדי עולם זה אפשר להפוך דיגימונים לנתונים גם בעולם בני האדם בזכות העולם מעבר שנקרא העולם בדיגיטלי. זה כמובן לא מתאיםלעונה שלישית, אבל בשבילה אני צריכה לראות אותה כדי להמציא תאוריה בהתאם.

Apikachu L

New member
התבלבלתי לגמרי

יש "עולם דיגיטאלי" מבחינת דיג'ימונים ובני אדם, מהסיבה הפשוטה שכל אחד... "חי בעולם משלו" ולכאורה זה לא קשור "לשאר העולמות" טוב, זה מה שזה היה, לא?

remundo

New member
זה משנה

כי כל התפיסה של ריקה וקן ויאמאקי על זה שדיג'ימונים הם רק נתונים ולכן אינם חשים כאב וכו' וכל הקטע של שאר הדיג'יגורלים/ טיימרס להוכיח שזה לא נכון שגוי ומיותר-אם גם בני האדם עשויים מנתונים. (אבל חוץ מזה זה גם סתם מעניין, וגם בלי זה הייתי פותחת את הדיון הזה, כי זה מעניין.)

Apikachu L

New member
אני חושבת שאפוקלימון פשוט

פירק אותם. ושלח את הנתונים שלהם לתמזג בעולם הדיגיטאלי. כמו... אקווה למשל. הוא גם התפרק שם... אחרי שהתחרט על מעשיו. אם אני זוכרת נכון... הוא היה תקוע אלפי שנים בלי פיצה, השתגע.

remundo

New member
אבל הם לא התפרקו

הם היו מרוכזים בתוך סל המחזור והתבכיינו על זה שאין להם דיג'יכלים וסמלים והם ככ חסרי אונים ;; (תזכורת: מאט: לא! יש לנו את הסמלים בתוכנו! אנחנו עדיין יכולים להלחם!" איזי: "נכון!" כולם: *חושבים: טוב, אם איזי אמר שזה נכון אז בטח זה נכון..* "יאי!" ואז הם יצאו מסל המחזור ונלחמו.) הגיוני, קשה בלי פיצה.

Apikachu L

New member
טוב...אז הם היו תקועים בסל המחזור

תקועים בו...מפורקים! בצורת... נתונים...! מה ניראה לך אפוקלימון אהב? פיצה עם זיתים או עם טונה?

Apikachu L

New member
היו תקועים עם זיתים או פיצה זיתים?

כי זה שני דברים שונים...

למעלה