בני אדם - ציידים או לקטים?

m0sh3

New member
השימפנזות הן אומניבוריות גם כן

הגורילות הן הרביבוריות אם אני זוכר נכון.

הן אומניבוריות אבל הן הרבה יותר

צמחוניות מאיתנו. במאמר אגב אפילו נאמר שהם העדיפו ללקט גם כשהיו מזונות אחרים בנמצא. לכן התעניינתי כל כך במסקנה שהיה שינוי דיאטטתי אצלנו ככל שהתרחקנו מהשימפנזות.

גורילות- ככל שאני יודעת הן צמחוניות

שימפנזות בעיקר צמחוניות (פרט לטרמיטים, נו) אבל לא מוותרות על בשר טוב של קוף מדי פעם (לא יודעת מה התדירות, אבל זכיתי לראות כמה סרטים מזעזעים- רוצים לינק
?). הם אינם זקוקים לכלים בכדי לצוד, אלא "מסתפקים" בכוח המוח ובשיתוף פעולה בין הזכרים. השיניים שלהם מספיקות בכדי להרוג.

יופי, לא נותנים לי לעשות קורסים בכלל

ועכשיו אומרים שאני מסרב לעשות קורסים.

דה.

אני יודע מה זה. אני פשוט ממורמר מדי בשביל לעשות אותו. חשבתי לעשות אותו בהתחלה וכשראיתי שהשביתה drags on פשוט החלטתי שאין טעם לטרוח. טוב, בוא לא נהפוך את זה לשרשור מרמור (חרוז!)

C H 4

New member
המממ..

א. זה לא כתב עת חינמי? כל מאמר שמצאתי אצלם עד היום יכולתי להוריד גם מהבית. ב. ברגע שאתה נכנס למאמר דרך מחשבים של האוניברסיטה (או אם יש לך במחשב הפרטי כרטיס רשת של האונ') אתה יכול להוריד מאמרים בתשלום מכתבי עת רלוונטיים כי לאוניברסיטה יש מנוי. כל הקטע של להוריד מאמרים דרך הספריה הוא לא כל כך ברור וברוב המקרים פשוט אין בזה צורך.

להוריד מאמרים בתשלום

או להוריד מאמרים שאמורים להיות בתשלום בחינם?
בפאבמד אני יודע שאפשר לגשת ברגע שיש מנוי בחינם.. אבל PNAS זה כתב עת מדעי בסטנדרט של SCIENCE וNATURE ואני די סגור על זה שהם לא חינמים ולא בטיח. אם כבר, הם בטח מהיקרים שגובים כסף. אולי יש מאמרים מסוימים שהם "מעבירים לציבור" (חלק מהמאמרים שקישרתי אליהם בפורום בחודשים האחרונים היו למשל מPLOS, שבפרנציפ הם כתב עת מדעי חינמי וציבורי עם גישה חופשית מקוונת)

C H 4

New member
פאבמד זה מאגר מידע

במידה מסויימת הוא קצת כמו גוגל- בחיפוש דרכו אתה מוצא קישורים לכתבי עת הרלוונטים וזה כולל את סיינס, נייצ'ר וPNAS (מכל השלושה ועוד רבים הורדתי מאמרים) לאוניברסיטאות יש בדרך כלל מנוי על כתבי עת רלוונטיים ולכן דרך השרתים שלהן אפשר להוריד בחינם מאמרים שעולים כסף. יש מידי פעם כתבי עת שהאוניברסיטה לא מנויה עליהם ואז אתה נדפק (למשל לקורנט פרמקולוג'י או משהו כזה לא היתה לי גישה דרך הטכניון) ב-PNAS עד היום לא נתקלתי בבעיה להוריד בחינם מאמרים (שלרוב מצאתי דרך פאבמד) גם דרך מחשבים פרטיים. אולי הם לא פותחים גישה למאמרים חדשים בחינם, אולי סתם היה לי מזל עם המאמרים שחיפשתי.

אהההה...

*משתחווה* תודה, כהנת ידע אקדמאי מופלאה! טוב, אז בתור סטודנט באת"א אמורה להיות לי גישה גם לPNAS . אני אוותר על הפוסט האחרון, אבל להבה אני אדע ואצטט מהמאמרים עצמם (מן הסתם אני לא אפרסם אותם כאן כי זה עבירה על זכויות יוצרים)

כבר לימדתי אותך איך להיכנס למאגרי מידע מדעיים

דרך השרתים של האונ'? או שעשיתי את זה רק עם החבר הנכחד שלך?

הראית לי, כן. זה היה בפאבמד

אני לא סגור אם זה אפשרי גם אם PNAS, ובכל מקרה, זה היה די ממזמן. זה שאני סטודנט מאפשר לי לגשת לכל כתב עת מדעי מהאינטרנט? זה נשמע לי קצת מופרך, אבל אני אשמח אם תוכיחי לי אחרת. (הנחית שפאבמד זה פשוט מאגר מדעי חופשי לציבור עם גישה לאקדמיה, סטודנטים או מרצים.. אבל PNAS זה כתב עת מדעי לכל דבר.. כמו סינס וניצ'ר)

למעלה