בעבקבות שיחה וגם כי משמעם פה

אויש לא הבנת

כשאני אומרת מעשנת סיגריות - אז מי שמעשן סיגריות בדרך כלל הוא מעשן על בסיס קבוע - יומיומי. ונרגילה זה לא קבוע זה פעם בהרבה זמן הבנת .... ?

sagima

New member
אולי דיי

היא רוצה לעשן נרגילה אז שתעשן, ובכלל, נרגילה וסיגרויות זאת השוואה מפגרת, הרי הבעיה בסיגריות זה לא הטבק והניקוטין, אלא אלפי הכימיקלים שיש בסיגריה בגלל שחברות הטבק מדללות את כמות הטבק בסיגריה, בנגרילה אין את כל הדברים האלה, גם שהעשן עובר פילטור דרך המים. אגב, ניקוטין, חוץ מזה שהוא ממכר, יש לו הרבה תכונות חיוביות, לדוגמא, הוא מקטין את התאבון (מה יכול לעזור לאנשים שסובלים מהשמנת יתר), והוא מאריך את הזיכרון (מה שיכול לעזור לחולי אלצהמייר).

noname202

New member
שאיפה אחת מנרגילה שווה ל4 מסיגריה

למרות מה שכולם חושבים על המים. נרגילה יותר מסוכנת מסיגריה, יש בה כימיקלים לא פחות מסוכנים, והיא הורסת לא פחות.

sagima

New member
אין הרבה מחקרים, וגם הם לא חד

משמעיים, וגם אם נרגילה זה כמו 4 סיגריות, אז אדם ממוצע מעשן ביום יותר מ4 סיגריות ביום, ופחות מנרגילה ביום...

אבל..

כמעט אף אחד לא מתמכר לנרגילה, זה לא דבר שמשענים כל הזמן, כי זה דורש הכנה, וגם אי אפשר בכל מקום. הבעיה היא שסיגריות זה אין, ומעשנים בכל מקום, ומתי שרוצים, בלי בעיה. גם אלכוהול מסוכן, יכול להרוס לך את הכבד. והפלאפון גם כן מזיק לא מעט. טלפון אלחוטי אפילו יותר. מי שרוצה לעשן שיעשן.. אי אפשר להמנע כיום מלהזיק לעצמך.. אה.. והיי.. אם יש לך מושג מי אני.

noname202

New member
או אה, מי חזר לבקר אותנו ../images/Emo3.gif

וברור שיש לי מושג
אני עדיין קוראת סמויה בבלוג שלך אפילו, מה.

אבל ההבדל המשמעותי ביותר הוא

סיגריות עושות ציפרוניים צהובות ומגעילות
כאילו באמת
מעניין אותי מסוכן או לא ...
וחוץ מזה לסגריות
יש טעם הרבה פחות
טעים מנרגילה (יאמי)

אוה, כן...

שלא לדבר על שיניים צהובות. והאמת, אחר כך שחורות, אם לא מנקים. כך גם עם הריאות, אבל למי אכפת? איבר פנימי, לא מסתכלים עליו אחרים מלבד רופאים וזה בעיקר בניתוח שלאחר המוות...

sagima

New member
אתה גם בטח לא נוסע ברכב...

לא מדבר בסלולרי... בטח גם אין לך חשמל בבית... אתה לא אוכל בשר אדום... ועוד... ועוד... ועוד...

Some Might Say

New member
אי אפשר להמנע מכל הדברים האלה

אבל זה תמיד טוב להיות מודעים להשפעות שלהם

איך אתה יכול להשוות?

בשר אדום לסיגריות? גם אם לא אסע במכונית, זיהום האוויר יפגע בי. הייתי מעדיף בלי סלולרי אבל זה יותר זול מאשר טלפון בזק.

sagima

New member
בשר אדום גורם למחולות לב

רוב הציבור היה מעורב בתאונה כזאת או אחרת ברכב כלשהו, תנסה לחיות שבוע בלי הפאלפון שלך, אתה תשגע אחרי יום. רוב הדברים שאתה עושה מסכנים אותך, אבל אתה ממשיך לעשות אותם כי זה נוח לך, אז למה לא לעשן אם זה גורם לך להרגיש יותר טוב? אפילו אם זה פוגע לך בבריאות בטווח הארוך...

sagima

New member
*מחלות לב

לא התכוונתי שהלב מתחיל לרקוד או משהו.

זה מאוד פשוט.

מבחינת מכוניות ותאונות, כל יום מתנהלות להן מיליוני נסיעות, רק באחוז קטן בנסיעות הללו מתרחשת תאונה מספיק חמורה. אנחנו מדברים על 500 מתים בשנה, זה לעומת משהו כמו 600 מיליון נסיעות בשנה בערך... אני אשרוד בקלות שבוע בלי סלולרי. אני אשרוד גם שבוע בלי מחשב. בזמן הצבא יצאתי לאבטשים של שבועיים, פה ושם אמא התקשרה לראות שהכל בסדר, אני יכול לוותר על השיחות הללו. תעזוב לרגע את עניין המוות, העישון מוריד את איכות החיים. קוצר נשימה וכו'. Live long and prosper

noname202

New member
מסיבה אחת

מכוניות ופלאפונים משפרים ומייעלים את החיים שלנו, ובשר אדום זה אוכל, וממש אי אפשר להשוות את הנזק שלו לעומת זה של סיגריות. סיגריות זה משהו ממכר, שרק הורס את הגוף, וההנאה קטנה בהרבה מהנזק.

sagima

New member
אני ממש מצטער, אבל מה שאתם אומרים

זה ממש דו-פרצופי, אתם מצדיקים את מה שנוח לכם ופוסלים את מה שאתם לא אוהבים, אני בכלל לא מבין איך אתה מעיז להגיד למשהו שההנאה שלו ממשהו יותר קטנה מהנזק... תראה, אני לא מעשן, ולא מתכוון לעשן כי אני לא רואה את ההנאה בזה וזה לא מסקרן אותי לנסות, אבל אני לא מטיף לאנשים שזה רע להם ושהם צריכים להפסיק (ביחוד כשהם אומרים שהם נהנים מזה).

hopefulman

New member
אבל העישון גורם סיכון משמעותי...

נכון , אנו חשופים מידי יום ביומו למגוון גורמי סיכון לתחלואות אולם ההבדל העיקרי הוא במידת חומרתם ויכולתינו להמנע מחשיפה אליהם. לעניות דעתי הסיכונים הטמונים בצריכת טבק ועישון בכלל חמורים יותר לעומת סוגי חשיפה אפשריים ונפוצים אחרים (כמו זיהום אוויר , אכילת בשר אדום וכו'...). צריכת טבק מנובאת להיות בשנת 2020 כגורם יחיד משמעותי (לעומת גורמים בודדים אחרים) המוביל בגרימת בעיות בריאותיות במושגים של תמותה ומוגבלות. לא פעם , במחקרים בהם ניסו לבחון קשרים בין גורמים שונים לבין תחלואה ותמותה מסוימים הסתבר בדיעבד כי העישון היה גורם מבלבל שהיה למעשה האחראי העיקרי להם בעוד ה"חשודים" האחרים התגלו כזניחים או לא משפיעים כלל... כמה מן הסיכונים הטמונים בעישון אקטיבי : הפרעות נשימתיות העלולות להיוותר כרוניות , פגיעה חמורה או כרונית בשריר הלב ובכלי הדם , לפחות 12 מסוגי הסרטן מיוחסים או נגרמים ל/עקב עישון... בסה"כ , נכון לתקופה זו , אנו מכירים מעל ל- 100 מחלות ממאירות כאשר סרטן הריאות הינו הגורם המוביל בתמותה מסרטן , לפי נתונים ממדינות מבוססות. (אף נמצא כי התחלואה בסרטן הריאות הינה פי כמה וכמה יותר גבוהה בקרב מעשנים בהשוואה ללא מעשנים...אם איני טועה מדובר בפקטור של 28.). תמותה עודפת נמצאה קשורה לעישון. נמצא כי מעשנים שרויים בסיכון גדול פי 2 לכך לעומת לא מעשנים בקרב אנשים בגיל העמידה. כמו כן נשים בהיריון שמעשנות מסכנות בנוסף לעצמן גם את תהליך ההריון. עוברן עלול לסבול מהתפתחות מאוחרת ומצוי בסיכון גבוה יותר לסבול מתחלואה או תמותה בסמוך לתקופת הלידה. בין השאר , נמצא כי לעישון יכולות להיות השפעות על הפן הרגשי , כמו דיכאון למשל. ככל הנראה קיים קשר ישיר של השפעת עישון על דיכאון כאשר משך ותקופת העישון ותדירותו נמצאו כשמשפיעים על מידת הדיכאון. לדוגמא , מעשנים כבדים מצויים בסיכון הגבוה פי 4 ללקות בדיכאון לעומת עמיתיהם הלא מעשנים... גם העישון הפאסיבי כשלעצמו יכול להיות מזיק כמעט כמו האקטיבי ובין 20% ל-80% מן האוכלוסיה הכללית עלולה להיות חשופה לו. ועוד כמה וכמה השלכות בריאותיות נוספות... אבל אסתפק בזה. השאלה היא האם לאור הנתונים הקיימים הנאת העישון משתלמת בכל זאת בהשוואה לנזקיה הפוטנציאלים? אני נוטה להאמין שלא... לגבי כל שימוש במוצר כלשהו בעל גורם סיכון פוטנציאלי השאלה שצריכה לעלות היא מידת חשיבותו לכלל הציבור לעומת הסיכונים האפשריים הכרוכים בו ולעיתים אין מנוס אלא לספוג את הסיכון בשל התועלת האדירה , בד"כ כאשר הוא אינו גבוה מידי. למשל , שימוש בכלור לחיטוי מי השתיה... תרכובות הכלור הנוצרות עלולות להיות מסרטנות , אך תועלת החיטוי עולה על פני הנזק האפשרי... תם ולא נשלם. דניאל.

noname202

New member
קודם כל, בוא נתחיל בזה שאתה יכול

ואף מוזמן לפנות אליי בלשון נקבה
עישון זה רע, נקודה. ובנוסף, אם מישהו מעשן לידי הוא פוגע גם בי, אז כן, זכותי להטיף לו.

למעלה