בעבקבות שיחה וגם כי משמעם פה

sagima

New member
להעיר, לא להטיף.

* ההודעות כתובות במין זכר אבל מופנות גם לנשים. * ההודעות אסורות לקריאה לאנשים הסובלים מבעיות לב ולנשים בהריון. * נא לא לדרוך על הדשא.

MajorWinters

New member
הודעה של אדם לבארי

אדם פירסם מילים לשיר The House Jack Built של מטאליקה. אסור לפרסם מילים של שירים בתפוז ולכן הנה לינק למילים: http://www.sinteticor.com/artist_m/metallica_lyrics/the_house_jack_built_lyrics.html מכאן אדם המשיך וכתב את ההודעה הבאה: "אתה מבין? השיר מדבר על התמכרות, במקרה הזה לג'ק דניאלס. בזמן כתיבת השיר, הלהקה בילתה תקופה ארוכה באיזו אחוזה מבודדת. שתו בכמויות מטורפות. גם אם נראה שסיגריות זה מגניב וכיף וכו', זה גרוע."

MajorWinters

New member
ואני מגיב לאדם:

אדם, אני לא מבין. אתה משווה פה עישון נרגילה לשתיית אלכוהול. אבל בהודעה המקורית אתה בעצמך "הרשתה" לה לשתות אלכוהול ולהשתכר.

טוב, הנימה לא בדיוק עברה...

אנחנו מדברים באיסי וזה בהקשר לשיחה קודמת. אני בהחלט נגד אלכוהול.

הייתי מעדיף לא לשתות...

הפסקתי לשתות כשיוצאים או בארוחות משפחתיות. שותה רק מתוך דיכאון.

sagima

New member
כשאתה מגזים

זה לא משנה מה אתה עושה, זה רע, כל דבר צריך לעשות במידה.

../images/Emo45.gif

כן, סיגריה אחת לא תהרוג. ואז עוד אחת... ועוד אחת... ועוד... ובסוף?

hopefulman

New member
ועוד לפני הסוף...

בהיעדר עישון אקטיבי (וגם פאסיבי) , אתה מבטיח לעצמך שנות חיים חיוניות ובריאות יותר לך ולאנשים הנמצאים באופן תדיר בסביבתך. בנוסף , אתה ככל הנראה נמנע (לפחות מבחינה זו) להקדים את סופך (ובמקרה הפחות טוב אתה עלול לסבול באופן משמעותי עד התממשותו המלאה). אני חושש שבמקרה זה העלות (מחיר בריאותי , כלכלי , רגשי וכו'...) הכרוכה בעישון גבוהה מידי ולא ממש מצדיקה את התועלת בו (הנאה , השפעות בריאותיות חיוביות , וכו'...) , גם בעידן המודרני הנוכחי (בו חלק מן האמצעים המסכנים את בריאותינו במידה זו או אחרת משפרים במקביל את איכות חיינו). קטונתי מלשפוט אנשים על מעשיהם והחלטותיהם , אך אם ביכולתי להבהיר להם מהן העלות והתועלת האפשריות בבחירתם , אעשה זאת , כל עוד הם אינם מתנגדים לכך באופן נחרץ. כמובן , אי ההסכמתי מופנית כלפי תפישתך לגבי עמדתם של האנשים הבוחרים לעשן (הבנתי שאתה לא מעשן). דניאל.

Some Might Say

New member
מה הקשר?

לא קשור למוות, הרבה יותר נעים לחיות באיכות חיים גבוהה בלי תופעות לוואי חולניות של עישון, וכשמצב הרוח לא תלוי במשהו חומרי שלא תמיד בסביבה.

hopefulman

New member
אתה גולש כאן לעניין אחר

הארכה אפשרית של החיים עד לאפשרות של חיי נצח הינה נושא מעניין בפני עצמו , אבל אני מתיחס אל העישון כגורם היכול לקצר את משך חייו הטבעי של אדם זה או אחר ולפגום באיכותם עוד לפני כן (כפי שצויין בתגובה הנוספת). בתור אדם הנוטה להאמין כי חיינו הינם אירוע חד פעמי חולף נראה לי כי יהיה זה חבל לא למצות אותם באופן מירבי ואופטימאלי עד כמה שניתן , בהתחשב בכלל מערכות השיקולים השונות הניצבות בפנינו . עדויות רבות מצביעות על כך כי העישון בעיקר גורע יותר מאשר מוסיף ולכן הוא פסול בעיני , לעומת דברים אחרים שאת השימוש בהם ניתן לראות באור הרבה יותר אמביוולנטי. דניאל.

sagima

New member
לא גלשתי לעיניין אחר

מה שניסיתי להגיד זה שלא משנה מה תעשה, סבופו של דבר אתה תמות, והחיים שלך, שהם "ארוע חד פעמי וחולף" הוא כמו גרגר על שפת הים, אז בזמן שאתה קיים אתה צריך לעשות את מה שגורם לך להנאה ולאושר, ואם אתה נהנה מעישון סיגריות... שיבושם לך.

thorondor

New member
יש לזה משפט חביב.

Eat right, excercise daily, live clean, die anyway. גם לנשום הורג אותך, אגב.

למעלה