בעיה בהליכה בנתיב שלי

Heathen Dawn

New member
בעיה בהליכה בנתיב שלי

היי לכולם! אני יודע שפרשתי מהפורומים המקוונים, אבל נתקלתי בבעיה שאני יכול להתייעץ עליה רק עם פגאנים אחרים, וזה לא יכול לחכות עד למפגש הפגאני הבא. אז... כחלק מהנתיב של עבודת אלים מסוימים שקראו לי (מצטער, אבל אני לא יכול לפרט, כי אני חושב שהם לא יראו את זה בעין יפה) אני קורא את המיתולוגיות שלהם. וכאן הבעיה שלי: זה משעמם לי. הסיפורים האלה לא מעניינים אותי. לא מעניין אותי עוד סיפור על בריאת העולם או על מוצא האדם והעם או על מלחמות האלים וכל זה. אני סובל כל רגע שאני קורא את זה. אני עושה את זה מתוך הרגשה של חובה ורק חובה, לא אהבה, וכל רגע ברצון להיפטר מזה. נכון, אני יודע שהמיתולוגיות לא נועדו להיקרא פשוטן כמשמען. אני יודע שהמיתוסים הם צופן לאמיתות סמליות ומסתוריות שאי אפשר לתאר אותן בלשון פשוטה ומדויקת ומתמטית. כאן בעצם יש לי עוד בעיה, הבעיה העמוקה ביותר, בעיה שבגללה יש לי ספקות עד כמה אני בכלל פגאני: אני לא אדם מיתי. כלומר, אני לא חושב בסמלים וצפנים ולא נמשך אליהם. אצלי הסיפורים כולם מתפרשים כדברי מציאות, עובדות מוחשיות, וכמובן, ברגע שאני מגיע עם הגישה הזאת למיתולוגיות, רק טבעי שתוך זמן מועט אני אומר לעצמי, "די, זה מגוחך, אני לא יכול להאמין בדברים כאלה!". יש לי תליון אחד שקניתי אותו מזמן בגלל שהוא כל כך יפה בעיניי (כדור שכוכבים חרוטים עליו), אבל אם מישהו היה שואל אותי מה הוא מסמל, הייתי עונה, "הוא לא מסמל כלום, הוא ככה כמו שהוא. למה לכל הרוחות כל דבר חייב לסמל משהו?". העניין הזה תוקע אותי חזק במקום. קריאת מיתולוגיה היא על פי רוב דרך מצוינת לפגאני להתקדם בנתיבו הרוחני, אבל בגלל מבנה האישיות שלי, עליי היא לא עובדת. יש לכם הצעה? כמו למשל, דרך להתקדמות רוחנית מלבד קריאת מיתולוגיה?

RainBird

New member
אני חושב שאתה מפספס את הרעיון של המיתולוגיה בנאופאגניזם המודרני. כשאתה קורא סיפור או חוקר אותו, אתה לא כמו סוציולוג או ארכיאולוג שמנסה להבין את המשמעות הקדומה שלו. אתה צריך לחיות את הסיפור ולמצוא את הקשר שלו לחיים שלך. להיות פאגני זה לא להיות פולקלוריסט. אבל אם אתה מוצא את הקריאה של מיתולוגיה משעממת, אתה בהחלט רשאי לכתוב חדשה. לכתוב את הנתיב שלך. אני עושה את זה ובהחלט מרוצה מהתוצאות. עוד דרך להתקדם זה למשל להכיר את הטבע ולצפות בו. להיות מחובר ליסודות וכדומה. ארדן.

Heathen Dawn

New member
התחברות והתקדמות

אה, אז זהו, שאני לא מוצא שום קשר בין מה שאני קורא לבין החיים שלי. לעניין זה, אני משוגע על "מלחמת הכוכבים" בגלל שאני מוצא כל כך הרבה ממשקים בינה לבין המציאות, בין שהכללית ובין שהפרטית שלי. אני לא יודע עד כמה יש לי כישרון כתיבה. הרי חוסר ההימשכות הזאת לסמלים ולניתוח ספרותי היא מסימניו של אדם לא ספרותי (לא הצטיינתי בספרות בבית הספר), ואם אני לא קורא טוב, אז סביר שאני גם לא כותב טוב. אבל האמת היא שאף פעם לא ניסיתי. באשר לצפיה בטבע, גם בדרך הזאת אני מנסה ללכת ורואה שאני לא מתקדם. אני מנסה להקשיב לטבע אבל לא מצליח לקלוט ממנו שום דבר. הישיבה לבד בחיק הטבע מרעננת ומקסימה, אבל הבדידות בלתי נסבלת עליי, ואני מרגיש שאני חייב ללכת למקורות יותר אישיים. אני מחפש מקור שאני באמת יכול ללמוד ממנו, והכי חשוב, להרגיש את ההתקדמות בכל פעם. לא לחשוב שאני מחפש את הדרך הקלה; אבל אני כן מחפש נתיב שבו העבודה שלי מניבה תוצאות שאני יכול להרגיש בבירור. תודה, ארדן.

RainBird

New member
גם מלחמת הכוכבים זו מיתולוגיה ואפשר ללמוד ממנה.

Heathen Dawn

New member
../images/Emo8.gif הייתי רוצה להיות אביר ג'דיי

אבל אנחנו עדיין רחוקים מהחזון הזה. אני מתכוון, סביר ביותר בעיניי שיש איזשהו "כוח" המסתתר בכל הקוזמוס (אני תמיד אומר שהאבולוציה לא הייתה יכולה להתרחש בלי כוח פנימי מניע כזה), ואנחנו הפגאנים מדברים הרבה על האלוהות הפנימית בכל חי, על האנרגיות והעבודה איתן. אבל עוד לא הגענו לרמה כזאת שנוכל לעשות את מעשי הג'דיי, וגם אין בידינו חרבות אור. מה שכן, מלחמת האור בחושך כבר החלה: העולם המערבי הדמוקרטי מול האסלאם הטוטליטארי האפל.

Wing Chan

New member
נכון, אבל תמיד קיימות

הרפליקות של הלייטסייברים של Master replicas
אם יש לך את הכסף, כמובן...

ניסית גינון? או עבודה חקלאית אחרת?

כלומר, כך אתה לומד על ואת הטבע ממקור ראשון, וגם מוצא תכלית בעבודה. וזו גם עבודה שמניבה פירות (תרתי משמע). איך שאני רואה את זה, כל עבודה יצירתית (חינוך, אמנות, חקלאות, הורות וכיו"ב) מאפשרת לך ללמוד הרבה - גם בתחום היצירה (חינוך מלמד על אנשים, חקלאות על הטבע וכו') וגם, אם תשמור על ראש פתוח ותיקח את העבודה ברצינות, המון על עצמך. בכל מקרה, בהצלחה!

לא רק כמקצוע

טיפוח ערוגות תבלינים ופרחים יפים היא נוסחא מעולה לעירונים שרוצים "חקלאות" ,אין דבר טוב מלקום בבוקר ולראות שגדלו ניצנים חדשים .

Heathen Dawn

New member
הבעיה היא שזה לא אישי

אתה לא יכול לקיים מערכת יחסים עם הצמחים. אני מעדיף לעבוד עם בעלי חיים, אבל גם זה לא מצליח לי - אני מנסה ליצור קשר עם אירגונים לעזרה לחיות, אבל עד עכשיו לא נענו פניותיי. הסיבה שעדיין לא עזבתי את האלים, למרות הרבה הרבה פיתויים לעשות זאת, היא שמסופר עליהם שהם אישים. אבל האמונה שלי נחלשת מכך שהקשר שלי איתם כמעט לא קיים. אני מדבר איתם, אני קורא את המיתולוגיות שלהם, אבל שום דבר לא מועיל. באתי כאן כדי לברר מה עוד אפשר לעשות כדי לעורר את הקשר. אני חושב שברגע שנאלצתי לחזור לעבודה סוליטארית הכל התחיל להידרדר ... איזה ניגוד להתקדמות המתמדת שחוויתי בעת השיעורים בקבוצה של רינה.

אז תקנה כלב

או חתול או עוגרים... תאר לעצמך איזה אושר אפשר להרגיש כשאתה מסתקל לתוך עיניו של הכלב שלך, העיניים העמוקות, האמיתיות, שמשקפות בדיוק מה קורה בתוכו- הם לא יודעים להסתיר רגשות כמו האדם. תתבונן, תלמד להבין אותו, להקשיב לו, ליקרוא את תנודות האנרגיות שלו... לפחות לי זה גורם להרגיש טוב...

אתה יכול לקיים מערכות יחסים אתם

הן פשוט יראו אחרת לגמרי ממערכות יחסים עם חיות, שלא דומות בכלל למערכות יחסים עם אנשים. בכל הנוגע לקשר עם אלים אישיים - אני לא יכול לעזור לך בזה. אני פנתאיסט. אין לי אלים אנתרופומורפיים.

Heathen Dawn

New member
עלו לי כמה מחשבות

אומרים שבעל הטיעון נתון לרחמיו של בעל החוויה. אין לי שום ספק שאנשים במהלך הדורות חוו חוויות אלוהיות, חוויות של ראיית האלים ושמיעתם. זהו הבסיס העיקרי, אולי היחידי, שעליו התבססה האמונה שלי באלים אישיים. אבל עלה בדעתי הסבר אחר - הסבר עם דמיון משהו לזה של הראלים (שומע, נדב?) אבל שונה ממנו. אמונה באלוהות שוכנת (אימננטית, כמו "הכוח" של מלחמת הכוכבים) ובחיים שלאחר המוות - בזה כמעט אף פעם לא היה לי ספקות. אין לי ספק בזה עכשיו. עלה בדעתי, שלפני אלפי שנים, אנשים שעברו מן העולם הגשמי אל העולמות האסטראליים המשיכו לקיים קשר עם אנשים בעולם הגשמי, אבל הללו, בטעותם, מתוך חוסר ידיעה, חשבו אותם לאלים. חלק מהאנשים האסטראליים התמכרו לחוויה של היחשבות כאלים ועדיין מוסיפים להתגלות אל בני אדם כ-"אלים". אבל אלה רק בני אדם שעברו לעולמות הרוחניים. אם כן, החוויות האלו, של אנשים אחרים ושלי, אמיתיות לחלוטין, אבל אני עכשיו חושב שהפירוש התאיסטי שלהם לא נכון. האלוהות אחת היא, חובקת-כל, נמצאת בכל, פנתאיסטית, שוכנת. אני מבין שההתמקדות שלי על סגידה לאלים הייתה שגויה (בשבילי, לא בשביל כל האנשים - יש אנשים שזה מה שמקדם אותם רוחנית), והמטרה שלי היא ללמוד על האלוהות השוכנת, על העבודה עם אנרגיה וכל זה. טוב, אני לא מושפע עד כדי כך שאחשוב שהפעלולים של מלחמת הכוכבים הם מציאות (אבל חכו עוד כמה אלפי שנים
), אבל אני מבין עכשיו למה אני כל כך נמשך דווקא למיתולוגיה הזאת ולא לשום אחרת. וכמובן, להתייצב במלחמת העולם החופשי מול כל האידיאולוגיות הטוטליטאריות, וביניהן האסלאם. בתור סטודנט לערבית ואסלאם אני חושב שאוכל לתרום הרבה במלחמה הזאת. אני מרגיש הרבה יותר טוב עכשיו.

נדב פ1

New member
היי Heathen Dawn .

שלום ידידי , כעת חזרתי לביתי לאחר שביליתי סוף שבוע בביתו של חבר ראלי שלי . שהיתי היום בדיוק בפגישה החודשית של התנועה בישראל , ונתנו לי להרצות בקצרה על ממצאים פגאנים / סמליים שמובילים הישר למסקנה החוצנית , אותם מצאתי בטיולי האחרון לרומניה לפני חודשיים וחצי . ככלות הכל , אני הצטרפתי לתנועה הראלית אחרי שהייתי במשך פרק זמן בלתי מבוטל נזיר והתעניינותי הגדולות היו אפוא דווקא בהינדואיזם ובודהיזם . אישית , הצטרפתי לתנועה אחרי שביום מן הימים , גיליתי בבת אחת , בהפתעה מסחררת - שלא די בזאת שבקורפוס המערבי ישנם די והותר תימוכין ורמזים מובהקים לחוצנים ( יותר מכל יש בקבלה ובזוהר , אך התנ"ך , הקוראן והברית החדשה גם מספקים רמזים נהדרים ) , אלא שאף יותר מכך ישנם רמזים , עדויות ושרידים בדתות המזרח אסיאניות בכלל , ובבודהיזם וההינדואיזם בפרט . או אז ערכתי אפוא מחקר קצר , אותו העלתי על הכתב תוך שימוש בסיבות 50 + מושגים בסנסקריט , סינית , יפנית ויוונית , מחקר בו הצגתי את התיזה שלי לגבי כך שבהינדואיזם ובייחוד בבהגווד גיטא השתמרו שרידים מדהימים עד עצם היום הזה , מה גם שבהיבט היותר תודעתי - אנרגטי הבודהיזם שימר גם דברים רבים . שלחתי אז בגיל 17 את המחקר שלי לאחד מבכירי התנועה בישראל , והוא הזמין אותי בשם התנועה לתת הרצאה "אקדמית" לחברי התנועה הישראלים . הגעתי והרצאתי , לאחר זמן מה גם הצטרפתי , בשינוי הגדול שחל בי אשר הוא כשלעצמו כביר מדי מכדי לתאר בגבולות הפורום הדל מיסודו אשר קצרה ירעתו , לא כל שכן לגבי העובדה שאשמח מאוד להתכתב איתך כשתחפוץ בכך , לתאר לך את רשמיי , כמו גם אשמח לשמוע את שלך . נדב .

נדב פ1

New member
ארדן ,

לך תטרוף איזו חיה שחוטה , הדוניסט נהנתן וצר מוחין ! קישטא !

RainBird

New member
|טורף פרה באמצע הג'ונגל| מישהו רוצה עין? הן מאוד פריכות וטובות לעצמות.

Heathen Dawn

New member
אני לא במחשבה הזאת

היי נדב, לא נהייתי מאמין בדת החייזרים. כלומר: אני מאמין באפשרות קיומם של חוצנים, אבל האמונה שלי לגבי מוצא החיים והאדם הרבה יותר אורתודוקסי. מקובל עליי שהאבולוציה מסוגלת לבנות את הכל, את כל החי, ואין לה צורך בעזרה משום בורא או מתכנן בעל בינה. לגבי דידי, תאוריות הבריאה והעיצוב הנבון (intelligent design) למיניהן הן כפירה, כפירה ביכולתו המלאה של הכוח האלוהי שבתוך כל חלקיק ליצור אורגניזמים חיים. נקודת החיבור היחידה שלי לתורת הראלים היא במחשבה שבני האדם הגיעו לאמונה באלים דרך פירוש שגוי של המציאות. אבל בעוד שהראלים טוענים שהם חשבו את המדענים החוצנים לאלים, אני בתור פנתאיסט וספיריטואליסט טוען שהם חשבו לאלים את רוחות המתים שבאו לבקר אותם. באשר לחוצנים, אם ישנם, אז מוצאם כמוהו כמוצאנו - אבולוציה. תורת האבולוציה של דארווין כל כך מקיפה ואלגנטית שממש אין צורך בהנחת עיצוב נבון היום. הבורא והבריאה חד הם.

Justin Angel

New member
דעתי

האמונה האישית שלך צריכה לנבוע ממך. לא מספרים, לא מסיפורים, לא מאנשים אחרים, לא ממקומות - ממך. אי-אפשר לייבא אמונה, אי-אפשר ללמוד אמונה, אי-אפשר להכריח את עצמך להאמין - אתה רק צריך להאמין. זה מה שאמונה דורשת וצריכה - אמונה. אמונה היא מאוד כמו אהבה. זה משהו שקורה, זה משהו שיש, משהו שגודל ומתפתח מבסיס כלשהו. אם אתה לא מתחבר לספרים - אל תקרא. אם אתה לא מתחבר לאתרים היסטוריים - אל תבקר שם. אם אתה לא מתחבר לטקסים - אל תעשה. אם אתה לא מתחבר לחגים - אל תחגוג. תעשה מה שכן מרגיש נכון בלב שלך. תן לאמונתך לצמוח כזרע תפוח הנטמן באדמה עד שתהיה עץ מרהיב עטור בצבעים של אדום וירוק. תלך לאיפה שהאמונתך תוביל אותך, בין אם זה לנחל השקט, לחורשה הפוריה או ההר המבודד. תעשה את המסע כפי שהוא מתאים לך ואיך שאתה רואה את המשך דרכך. תעקוב אחרי טביעות הרגליים שאתה עתיד להטביע ואחרי הדרך שבה אתה רואה את עצמך בה. אם אתה מתחבר לאיזהשהו מושג אצילי של אבירים שרוצים להחזיר את הטוב - תשקע בזה, תתעמק בזה, תצלול לזה. תקרא את הכל על מה שמעניין אותך, תקרא דעות ומאמרים, תלך להקרנות, תדבר עם אנשים. יש סיבה שזה מושך אותך, יש סיבה שזה קורן לך, יש מטרה לזה שזה מדבר אלייך. משהו בגרעין שמה מושך אותך, קורה לך לבוא אליו ובלחישה שקטה מזכיר "אני כאן. אני הגרעין של התפתחות שלך. יש לך כיוון.". אתה תמצא את עצמך בדברים שמושכים אותך, ומתוך אהבה והתרגשות וחיים תגלה את עצמך. הדרך של המשך חייך פרושה לפנייך כשטיח של פרג אדום בשדה הירוק, היא קורנת לך, היא קוראת לך, היא אתה. תקשיב לה, תלך בנתיב שהיא מאירה לך, לך בעקבות קריאות ליבך. הכיוון הנכון הוא הכיוון שנראה לך נכון. אם תעשה מה שאתה מרגיש אתה תהיה צודק. הלוח מוכן והדרך פרושה לפנייך וליבך מאיר שביל באור הלבנה, זוהי בחירה שלך לעשות.

למעלה