בעיה בהליכה בנתיב שלי

נדב פ1

New member
שחר ,

שחר , לא טענתי שאין מקום להנאה , אני אישית רחוק מלהיות סגפן . על אף היותי צמחוני , אין לי דבר וחצי דבר נגד " תענוגות הבשר " לצורך העניין , כמו גם אני בעצמי לא מונע מעצמי אי אלו הנאות אשר מדברות לרוחי . על אף זאת , אני מודע לעובדה שלצד ה"כיף" יש צורך בעבודה , שהיא כשלעצמה גם כן מהנה , אבל היא נחוצה נקודה . אני חוזר שוב על השאלה , אם כן במקום להשתמש ברטוריקה מהולה בהדוניזם כבד מאוד , תעני לי על כך : באת הנה בשביל הנאה , בסדר , שיבושם לך - תהני שחר , אני רק רוצה לראות אותך מתקדמת בנגינה על גיטרה לולא שהתאמנת יותר משתי דקות בשבוע . לא תוכלי להתקדם , נכון ? כנ"ל לגבי התקדמות תודעתית/רוחנית . שמא את חושבת אחרת ? אריאל - מדוע לגלוש למישור תוקפני ופוגעני בדבריך ?

Dia Leoghann

New member
תוקפני?

החמאתי לג'סטין על מה שהוא כתב, אני בטוח שהוא הבין למה אני מתכוון ולקח את זה בהומור הראוי - אחרי הכל עלי ועל ג'סטין עברו איזה 4 שנים יחד פה בפורום וראיתי את שני הצדדים של הבן אדם. בדיוק כמו שלאלון יש שני צדדים, ובדיוק כמו שלך יש שני צדדים ובדיוק כמו שלכל אל ואלה יש שני צדדים (זה כבר משרשור אחר). לא היתה כאן כוונה לתקוף או לפגוע, ואני לא חושב שמישהו נפגע או הרגיש מותקף

windflute

New member
יופי - אז אנחנו מסכימים

אתה אומר שאתה רחוק מסיגוף וסבל - יופי. אני מתנצלת על חוסר ההבנה שלי את ההודעה שלך. דיברנו כאן על שתי נקודות שאינן סותרות - יש מקום להנאה? יש. בשביל להשיג דברים מסויימים יש צורך בעבודה - כן (כשהעבודה הזאת יכולה להיות, ורצוי שתהיה, מהנה). סבבה. אז אין לנו ויכוח בכלל. והרטוריקה ההדוניסטית בהודעה שלי הגיעה כתגובה לתחושת ה"סבל-מחוייב-המציאות" שהרגשתי מההודעה שלך. :) צחוקים איתנו, ~O~ שחר

Justin Angel

New member
נלך על פיצול אישיות

Dia Leoghann

New member
שלום H.D!!

שלום לך ידיד!! צר לי, אך באמת לא הבנתי את הבעיה... מאיפה נובעת התפיסה שקריאת ולימוד מיתולוגיות היא -ה-דרך להתקדמות בדרך הפגאנית? טוב, אולי אני קצת אשם בזה, כי אני כל-כך אוהב את זה... אבל אפילו אני ממש לא חושב ככה!! מיתולוגיות באמת יכולות להיות משעממות בטירוף! אני, חובב מיתולוגיות לא קטן, נרדמתי בדף השני של 'הבהגווד', ובדף העשירי של האדה... מאז שני הספרים הללו נעולים היטב רחוק מן העין ורחוק מן הלב (איפה שהוא בבוידעם..). אם אני סובל מקראת איזה ספר, אני לא קורא אותו! גם כשאני קורא מיתולוגיה אני לא מחפש בתוכה אמיתות סמליות וסודיות וגם לא מיסתורין אלוהי, כיוון שאת הדברים האלה לא תמצא בשום מיתוס, ומי שאומר לך שכן, הוא ברברן! אני קורא את המיתוס כי הוא מעניין אותי מבחינה היסטורית, פולקלורית וכו' - ואם אני לא נהנה ממנו, אז שלום ולהתראות, נעבור לספר הבא. גם אני לא חושב בצפנים ובסמלים, ומשתדל מאוד מאוד להשאר עם שתי רגליים על הקרקע, ראש צלול וחשיבה הגיונית - כך שגם אני לא מאמין שמלכה עשתה מה שעשתה עם פר ונולד לה מינוטאור... מי שמאמין שכך היה הוא אולי כן פגאן ואולי לא פגאן, אבל הוא בטוח קצת טמבל. גם לי יש תליון שכולם היו שואלים אותי מה הוא מסמל - ולמרות שהיו בו עלי אלון וגלגל שמש קלטי-איברי (שמסמלים המון דברים) בשבילי הוא סימל שחברה שלי אהבה אותי כי היא קנתה לי אותו מתנה. מעולם לא חשבתי שהוא צריך לסמל עוד משהו. בקשר להתקדמות רוחנית בדרך הפגאנית, אני לא באמת מאמין שיש דבר כזה פשוטו כמשמעו. איך מודדים התקדמות? אני מדבר עם האלים כל הזמן, אבל ב-30 שנה האחרונות לא שמעתי אף אחד מהם ממש עונה לי או מכוון אותי, ולעומת זאת אתה אומר "אלים מסויימים שקראו לי" (ענו לך, הכווינו אותך, קראו לך). אז מי מתקדם יותר, אני או אתה? למה לך יש ספקות ולי אין בכלל? בדרך רוחנית לא מתקדמים, אלא פשוט הולכים. לפעמים יש צמתים, לפעמים הדרך חוזרת אחורה והולכים במעגלים, לפעמים יש עליות ולפעמים יש ירידות. לפעמים יש יער ואפשר להקיף אותו בלי ללמוד שום דבר חדש, ולפעמים אפשר לעבור דרכו ולצאת ממנו אדם חדש - שתי הבחירות יהיו נכונות אם הן הבחירות שלך. מדי פעם, כדאי גם להביט אחורה... בהצלחה

Heathen Dawn

New member
חשבתי שאני לא אדם מיתי

אבל הנה גיליתי שזה לא נכון. אני כן אדם מיתי, אבל לא הלכתי לפי מיתולוגיה שמדברת אליי. אני חושב שרוב האנשים בעולם הם אנשים מיתיים, רק שזה לא מתבטא עד שהם מוצאים את המיתוסים שמדליקים בהם את האש.

למעלה