בעיה חוזרת- מה לא בסדר?

N u k

New member
בעיה חוזרת- מה לא בסדר?

צהריים טובים לאנשי הפורום, אני ובן הזוג שלי יחד חצי שנה. אני עם מערכות יחסים ארוכות מאחורי, אחרי מגורים משותפחם עם מספר גברים. הוא אחרי מערכות יחסים מיניות העיקרן, ללא מצב של מגורים משותפחם (אלא אם כן "בערך גרתי אצלה חודשיים" נחשב, ואצלי זה לא ממש). אני אוהבת אותו בכנות, ומאמינה שגם הוא אוהב אותי. הבעיה: הוא היה מכור קשה לפורנו (ברמת האובססיה. ממש. תסמכו עלי, לא התחסדות. ממש אובססיבי). הוא לא מוכן לוותר על פורנו. ביקשתי ממנו להפסיק, כי זה עושה לי ממש רע: היום בבוקר ישבתי על המחשב והוא נתקע לי. רציתי למות, כי אני יודעת בדיוק למה... שעה של בכי לא הספיקה לי.... אני ממש היסטרית פה, כי זה דבר שמגעיל אותי ברמטת שלא יתוארו, והוא מתעקש על העניין. הוא *שיקר* לגבי הנושא מספר פעמים, וטען שלא צפה, אבל המציאות... אי אפשר לשנות אותה. הוא פשוט שיקר. ביומייים האחרונים הוא אמר לי שהוא מנסה לשנות את זה, ולא יכול/ לא מסוגל, כי אני לא נותנת לו את הגרוי הםיסי שהוא זקוק לו- מבחינתו, אור מלא, וראש ישר לתוך הגוף שלי, פחות או יותר. לטענתו, הוא מאד מאד מאד נמשך אלי, ואני בדיוק מה שהוא אוהב, והסקס בינינו ממש טוב, אבל- אני לא יכולה... אני מרגישה שהוא בוגד בי. ממש כך. הוא מאד אגוצנטרי, ולא מתחשב, לא יודע איך להיתנהג כשיש אדם אחר בסביבה, בחיים לא רצו ממנו כלום ולא דרשו ממנו דבר. בנוסף, גרנו יחד בדירה שאני שכרתי במשך מספר חודשים, והוא הלך על ביצים, ולא ידע מה לעשות עם עצמו "כי לא רצה לפגוע בי", בעיני בולשיט עולם, כי זה לא הפריע לו לצפות בפורנו, שפוגע בי בטירוף. אני לא יודעת איך אפשר לשקם אמון שנפגע מהשקרים האלה, אני לא יודעת איך להישאר פה כשכל מה שאני רוצה עכשיו זה לבכות ולעוף מפה. לא לראות אותו לעולם. יש עוד נקודות רבות שנוגעות לחוסר התחשבות שלו, אבל אין טעם לדבר עליהן כאן, העדפץח להתמקד בדבר אחד, וזה גם קרה שוב ממש עכשיו, אז הפור נפל על הפורנו. אם למישהו יש דיעה או עצה, אשמח. אני די בסוף מבחינתי.

מספר דברים :

הייתי רוצה לחלק את התשובה שלי (או את התגובה שלי...) לכמה חלקים : (אבל מה חדש ?....) א ) הבעיה שלך. ב) הבעיה שלו. ג) הבעיה שלכם. ואני אתחיל מהבעיה שלו - יש מכור לפורנו ויש "מכור" לפורנו. השאלה היא מה הוא בדיוק ? ונעזוב כרגע את העובדה שלך זה מפריע (וממש לא משנה הסיבה כרגע...) אם הוא מבלה יותר זמן מול פורנו (על כל צורותיו : מחשב, מגזינים, סרטים) מאשר מכל דבר אחר, אם הוא מעדיף פורנו מאשר לשכב איתך אם הוא "שוקע" בפורנו ולא שם לב לכמה זמן אז הוא אכן מכור - ותתפלאי - זאת בעיה נפוצה. וכמו כל התמכרות - גם לזה יש פתרון ותהליך גמילה - וכמו כל תהליך גמילה - הוא צריך להגיע ממנו ולא מגורם חיצוני. אם הוא לא מתאים לפרופיל הנ"ל - אז הוא מתעניין בפורנו במידה כזו או אחרת - בדיוק כמו כל אחד שזה מעניין אותו (בעיקר גברים, מה לעשות). הבעיה שלך : אני מרגיש לפי אופן הכתיבה שלך שאת ממש (אבל ממש) - סולדת מפורנו - סולדת ברמה שגובלת להיאטם מול התופעה הזאת שנקראת פורנו - כנראה (ואני כרגע רק משער..) שאת רואה בזה משהו שמשפיל נשים, משהו מוקצה, משהו מלוכלך - ויותר מזה - משהו מאיים, מאיים עלייך - שהרי - "אם אני כאן, מה הוא צריך את זה ?". וזאת בעיה לא פחות משלו. ואני לא אומר את הדברים האלה כי אני גבר, או כי יש לי ראייה של גבר - אלא כי ניהלתי לא מעט דיונים על פורנו כפורמט קולנועי וכמודל כלכלי באוניברסיטה (מעבר לאין ספור תוכניות דוקו שונות) הדגש כאן - לפעמים צריך לדעת לקבל שגעונות של אנשים אחרים ולהבין שהם לא קשורים או באים על חשבון של בני-הזוג. אבל - עכשיו יש את הבעיה שלכם - אמון. את ציינת שאת מרגישה שהוא בוגד בך. בוגד איך ? נהנה ומגורה מינית מבחורות אחרות ? או בוגד באמון שלך כי שיקר לך ? - וזה הבדל ענק בין שני הדברים. אני בהחלט נגד שקרים - אך יכול להיות שהמצב עצמו לא היה נעים לו והעמדת אותו בפוזיציה שהוא הרגיש שרק ע"י שקר כזה או אחר הוא יגורם פחות נזק. ואולי הוא פשוט לא מוכן להודות שהוא באמת מכור (במידה והוא באמת כזה...) כי אף אחד לא ממש אוהב להודות בחולשות שלו. אבל נראה כאילו סתמת את הגולל על הסיפור הזה - חצי שנה או לא - את לא צריכה להיות עם מישהו שגורם לך להרגיש לא טוב או לא מבין מה פוגע בך - ודיי נראה כי החלטת את מה שאת צריכה לעשות. אז תעברי הלאה, תהיי עם מישהו שלא יפחד ללכת על ביצים איתך, תהיי עם מישהו שיתחשב בך קצת יותר. הרי הגעת כבר למסקנה הזאת - עכשיו את צריכה רק ליישם. ובתור סיום - (מבטיח) אני חייב רק לציין משהו מאוד ברור - פורנו (כמו כל דבר שקשור בסקס) יכול להיות כלי או עזר ביחסי מין בין בני זוג (בדיוק כמו צעצועי מין - וויברטורים שונים...) ולא חייב להיות משהו "מלוכלך" אם משתמשים בו יחד. והוא בהחלט, אבל בהחלט לא אמור לאיים על בני הזוג. אבל זו רק דעתי.

N u k

New member
תודה על התגובה :) והנה המשך הסאגה:

הבעיה שלי עם פורנו היא איתו בלבד. ישבתי וצחקתי על פורנו עם אקס בעבר, פה זה פשוט יותר מדי, בכל הזדמנות שאני לא שם- אני חושבת, ואין איום :) כמו שכתבתי- הוא נמשך אלי. מאד. אין פה ספק. והסקס טוב:) אבל- היום הייתה עוד שיחה. דיברנו על זה סופסוף כמו בני אדם בלי שהוא יתקוף אותי כל הזמן. לפי מה שהוא אומר פשוטש יש לו חסך ויזואלי- נראה לי שכתבתי את זה כבר למעלה- ומצאנו סופסוף את הפתרון, כי הוא סופסוף הגדיר מה הבעיה. בדיוק. לא משנה ספציפית, זה אישי בינינו :)' צטערת. זה פתיר. היה פתיר מראש- הוא פשוט לא דיבר על זה- רק התקיף. עכשיו הבעיה התרחבה לה- הוא מאשים אותי על זה שאני לא מוכנה להאמין למה שהוא אומר יור. הסברתי לו שאני לא יכולה להאמין לו, כי הוא שיקר לי מספר פעמים בעבר- ואפילו היום בשיחה, עד שדחקתי אותו לקיר. הוא כועס, ולא רוצה להיות בקשר עם מישהי שלא מאמינה לו... אבסורד. אני לא מאמינה לו, ועל סמך מציאות ולא פנטזיה כלשהי איתו, והוא לא מוכן לקנות את אמוני מחדש, אלא מתקיף אותי על זה שאני מאשימה אותו בכלל... איך אפשר לצאת מזה? אני אוהבת אותו, אבל אין שום סיבה מצידי לאכול ממנו את הזוועה הזאת.הוא טוען ששינויים לוקחים לו זמן, ולא נעשים ברגע ושהוא רוצה שנהיה יחד, ושאהיה סובלנית.. אבל הוא מתחיל להש]יל אותי ממש, והחוסר התחשבות הזה נראה לי כמחמיר... מה דעתך על הסיטואציה? אשמח לשמוע.

magenta73

New member
מה זאת אומרת להשפיל אותך ממש?

את מוכנה לפרט? ומה בדיוק הבעיה עם חסך ויזואלי?... לא הבנתי.... לא יודעת, אני הייתי זורקת אותו. באמת. זה לא מגיע לך. ולו רק בגלל העובדה שאת לוקחת את זה אישית וחושבת שמשהו בך לא בסדר, והוא רק מנצל את זה ואכן גורם לך לחושב שהבעיה היא בך ולא בו.

N u k

New member
הסברים:

להשפיל: כשמישהו משקר, ואת מגלה את שקר ומתעמתת איתו והוא אומר ש*את* לא בסדר, כי את לא מסוגלת להאמין לו- והוא לא יכול להיות עם בחורה שלא מאמינה לו, ומצפה ממך לקחת תא האשמה על השקר שהוא ביצע- זה פשוט מעגלי, מטומטם ומשפיל.את אמורה להאמין לו, אחרי ששיקר לך סידרתית?! ואם לא, אז לא בסדר, והו אל אאמור לעשות כלום לשיקום האמון- כי הבעיה היא בעצם העובדה שאת לא מאמינה- לא בזה שהוא שיקר. חסך ויזואלי= לא רואה אותך מספיק. פשוט, ותוקן כבר. no biggie, אבל עד שזה יצא מהפה שלו, עד שהוא הבין בכלל למה ומה גורם לחסך הזה- יצא לי העשן מכל החורים (... :)) . זה בסדר, זה כבר לא אישיו, בטיפול. גם אני הייתי זורקת אותו מבחוץ. אם חברה הייתה ספרת לי שמישהו משקר לה ומאשים אותה בלהיות דםוקה בזה שהיא לא מאמינה לו- הייתי אומרת שהיא פסיכית להיות איתו. ולשם זה זורם. אני מנסה להציל פה משהו שלא בטוח ששווה להציל, אבל למרות שהמקרה די קיצוני, אני לא ממהרת לזרוק אנשים. בטח שלא כאלה שאני אוהבת:) אני נותנת צ'אנס, ומבקשת פה הכוונה לגבי איך לעשות את זה, ולמה בכלל. כי לי קשה למצוא סיבה לגדל ילד גדול, שזו מערכת היחסים הראשונה שלו. זה ממש מעצבן, ודורש כל כך הרבה כוחות... אבל... ואני לא חושבת שמשהו אצלי לא בסדר, לא לרגע :) זה בסדר, הוא לא יכול לערער את מה ששנים לפניו בנו כל כך טוב... זה לא שאני ל אטועה, אבל יש לי דוקטורט בזוגיות, ואני יודעת לראות גם את הצד השני כשהוא מצויין, וגם אותי כשאני מכוערת. פה אני בסדר. 'צטערת- לא שיקרתי :) ותודה על התגובה :)

magenta73

New member
הוא נשמע לי אידיוט.

ולי יש דוקטורט בזוגיות עם אידיוטים. אני לא הייתי נשארת שם. אין לי כוח כבר לצער גידול גברים כאלה.

alonfr22

New member
אם את רוצה להיות לבד בכיף

מה לעשות גם לגברים יש צרכים לא רק לנשים אישה שחושבת שגבר הוא צעצוע שאפשר לשחק איתו לחנך אותו לאפס אותו התשובה במקרים מסוימים זה יעזור אבל גם לגבר זה ימאס ואז או שיחיה באומללות או שפשוט יעזוב אישה כמוך תמיד הפתרון האידאלי הוא ע"י דיון תרבותי שמאפשר לכל אחד להציג את הצד השלילי של השני באופן גלוי וכנה ולהפיק לקחים כמו שאת רוצה שגבר יבין אותך תנסי לבוא לקראתו ולא רק לנגח ולהאשים כי זה קל ולא חכם לרוב מה שלך מובן מאליו לצד השני יכול להיות שלא מובן דבר אלא אם תדברי על כך גלויות

magenta73

New member
לא קשור ללחנך

קשור לזה שאין בניהם תקשורת בוגרת. מן הסתם שניהם אשמים בזה. ומכיוון שיש דברים שעדיף להניחם בשקט - ולא להלחם בתחנות רוח... עדיף, כנראה, לעזוב, גם ככה ההודעות שלה מלאות בכעס וגם בסוג של עליונות עליו. אז אין כאן ממש עם מה לבנות מערכת יחסים.

alonfr22

New member
אני עם חברה לשעבר ניסינו את המודל

שמדברים על הכל כולל הכל ותאמיני לי הזוגיות שברה שיאים במיוחד שנהגנו לדבר על דברים קשים מביכים וכל מה שבאמצע בהתחלה זה היה קשה והיא קיבלה את זה בספקנות אבל אחרי מערכת שיכנועים זה פשוט מערכת שנתיים של תענוג לגבי השאלה למה זה הסתיים אני לא אענה בשלב זה ככה זה שאין תקשורת יש קצר זה נכון לללא מעט זוגות שמעדיפים לחיות בחילופי האשמות עצבים תיסכולים והרשימה ארוכה

N u k

New member
מקסים לראות שיש אנשים

שנכנסים לדיון אחרי שרשור כל כך מפותח, ועדיין לא מבינים מה שהם קוראים. אתה כזה- אז.. ברכותי!!! טוב שלא התמקדת בפורנו, והיית יוצא קצת יותר גרוע ממה שכבר יצאת. בקיצור, אם אין לך תגובה לנושא הספציפי- שהוא דוגמא בלבד, ולא כולל את כל מערכת היחסים כמו שכתבתי קודם- אל תגיב. תודה.

Gilgil1

New member
כלומר, אם לא מסכימים איתך אז שישתקו

חוץ מזה, לא פפרטת שום דבר שאינו פורנו ולכן אי אפשר להתיחס לדברים האחרים (שהנושא הספציפי הוא רק דוגמא להם...)

alonfr22

New member
איך הגעת למסכנה שלא קראתי

נראה לי שאת זו שלא קראה כמו שצריך את רוצה שאני אפרט בשמחה מה שטענתי הוא שבמידה והפורנו הנחמד מפריע לה מוטב שתנסה לשוחח איתו למה זה מפריע לה וכדאי שתנסה לדון איתו על הדברים שמפריעים לה ולהגיע להסכם אולי אפשרי שיצמצם את ההיקף אולי יעיין בתוכן פורנוגרפי שלא בנוכחותה זה דברים שרק שעולים לדיון אפשר לקבל החלטה לגבי האמון הכמעט אבוד ההצעה שלי כמובן שאת לא חייבת להסכים לדבר איתו לנסות לשכוח הכל בתמורה שלא יחיה יותר בסדרות של שקרים למרות הכאב שבכך ולפתוח דף חדש היה והוא לא יעמוד בהתחייבות שלו אז אין מקום למועד ג' והמבין יבין

זמשוש

New member
הוא מתקיף ומשפיל וחסר התחשבות

ממש בן זוג לתפארת. ולהגיד לך שיש לו חסך ויזואלי... מה? יש לך חזה קטן וחסר לו קצת בשר? מצטערת אבל זה נשמע כמו תירוץ מצוץ מהאצבע. סקס טוב בינכם לא תמיד מספיק כדי להישאר במערכת יחסים וממה שאת אומרת זה בהחלט נראה שיש בינכם רק סקס טוב.

תשמעי -

אחרי שאת יוצאת בהצהרות של חוסר אמון - זה קצת בעיה להמשיך ולהתמודד עם זה. להיות חלק בזוגיות שלא מאמינים לך או שחושדים בך ונותנים לך את ההרגשה כי אתה תחת זכוכית מגדלת כל הזמן - גם אם לא כך הדבר במציאות - זה לא הדבר הכי סקסי שיש.... בואי נודה בזה. הוא גם לא צריך להסתובב בהרגשה שמרגע זה הוא חייב להיות "על תנאי" - כי זה המצב. דיברתם ? הבהרתם ? סגרתם ? - תפתחו דף חדש - וזה לא קל לפתוח דף חדש - כי תמיד יקפוץ משהו מן העבר. החלטת שאין מצב שתאמיני בו ? הוא לא מתחשב ? - אל תהיי איתו. אלה לצערי שתי האופציות שיש לך.... או ימינה או שמאלה - את לא יכולה לאכול את כל העוגה ולהשאיר מקום לקינוח... וד"א - בואי אני אגלה לך סוד קטן - חסך ויזואלי ??? בסדר.... כשאת עושה סקס (ואני בטוח שכל מי שעושה סקס) מריץ בראש את הפנטזיות שלו או שלה - וזה יכול להיות פנטזיה של תנוחה מסויימת או מיקום מסויים וזה יכול להיות פנטזיה על אדם מסויים (בראד פיט או ג'נה ג'יימסון...) וזה בסדר גמור - כי זה נשאר שם באותו מקום אפלולי וטחוב שנקרא "מוח" (שהוא הרי איבר המין הגדול ביותר שיש לאדם) . אז כל עוד אלו לא פנטזיות על מין עם גופות/אחותך הקטנה בת ה-8/החברה הכי טובה שלך - אין בזה שום דבר רע וזה בהחלט מספק את ה"חסך הויזואלי" הנדרש. אבל כמו שאמרו כאן חכמים ממני - זה לא העניין בכלל.

N u k

New member
אויש איש...

מצטערת, אני ממש נמשכת לאנשים שאני שוכבת איתם. אני לא מפנטזת כשאני איתם:) כשאני לבד- זה משהו אחר. סתם, הייתי חייבת לכתוב את התגובה, כדי שתדע- אם עוד לא אמרו לך, כי אתה כן מפנטז- שיש מצב כזה. שאתה שם, רוצה להיות שם, וטוב לך שם, נטו :)

למען הסר ספק -

בואי נפצל כאן את העניין לכמה גורמים עיקריים : ברור שחייבת להיות משיכה לפרטנר - אם אין משיכה - עדיף שלא יהיה אקט. לא בזה התכוון המשורר בפנטזיות. מצד שני - פנטזיות יש לכולם, ולא משנה על מה הן - הן פנטזיות - כן כן - תתפלאי גם כשאת לבד וגם כשאת עם מישהו - ויכול להיות מאוד שהפנטזיות הן על אותו פרטנר - וזה עדיין בסדר גמור (קחי לדוגמה את כל משחקי המיטה למינהם - רופא וחולה וכאלה...) אבל שוב !!! זה ממש ממש ממש לא העניין - העניין הוא שכל מה שאת כותבת "צועק" שאת לא רוצה או צריכה להיות איתו כי זה מפריע לך - ולא משנה מה מפריע לך כרגע - זה יכול להיות פורנו וזה יכול להיות ריח רע מהאוזניים. במקביל - הייתי אומר לך שיש בזה המון מן הבטחון בכלל - בטחון עצמי ובטחון בקשר - מה היה קורה עם מקום העבודה שלו היה עמוס בבנות ? היית חוששת כי הוא פוזל לכיוונים שונים ? אם את סומכת על מישהו - את סומכת עליו - ואם את לא סומכת עליו - יהיה לזה מאוד קשה להבנות בחזרה. לכן גם אמרתי "על תנאי" - כי יכול מאוד להיות כי הוא מרגיש שהוא תחת זכוכית מגדלת ולא משנה מה הוא יעשה הוא יהיה אשם עד שתוכח חפותו - וזאת הרגשה לא משהו....

N u k

New member
ועוד בעיות- מה דעתך-

לא הכי סקסי שיש- אז בוא נברח לפורנו, כי זה יותר נוח? לא קצת פוסל אותו לזוגיות, כי בכל פעם שיהיה לו קשה, או שהאגו השברירי שלו טיפה יפגע- הוא יברח? זו בדיוק הסיבה לא להיות איתו... אתה לא עוזר לי למצוא נקודות אור, אתה אומר "תעזבי". זו דעתך? לא נתתי לו הרגשה שהוא על תנאי- אמרתי לו בפירוש שהוא צריך להחליט אם הוא הולך על לשפר את עניין התקשורת, השקרים וחצאי האמיתית או לא. נתתי לו זמן לבד לחשוב על זה. הוא נעלב. הוא לא יכול היה בכלל לדבר איתי בזמן השקט התעשייתי שנתתי לו, כי הוא נעלב! בן כמה הוא, 12? כמה אגו בבנדם אחד?! רק אחרי מספר ימים אפשר היה בכלל להתחיל לדבר. ואז נפתר עניין החסך, והבנתי עוד כמה דברים, כפי שכתבתי לך. אבל דחילכ, כל פעם שתהיה מהמורה, אני צריכה לחשוב על האגו שלו- או על לבנות את הקשר? האגוצנטריות שלו מטריפה אותי, מה לעשות... הלוואי שהיינו מדברים לעומק על הכל, בלי שהוא ירגיש מותקף כל הזמן. אני מקווה שזה מה שיהיה, לפחות אדע שניסינו הכל. אם הוא לא מסוגל אפילו לדבר על הבעיות- יש פה בעיה בלתי פתירה.

john111

New member
שימי לב שאת לא לוקחת אחריות על כלום

זה הכל הוא והאגו שלו אני אתן לך טיפ חשוב - בעיות בזוגיות הן תמיד של הזוג. ויש להם אחריות אצל כל אחד. נסי במקום לחשוב מה לא בסדר בו לחשוב מה החלק שלך. זה יכול לקדם אותך לפיתרון.

N u k

New member
כל העניין הוא שכשהוא ביקש ממני

שינוי כלשהו, אני ניסיתי מיידית לשנות, לשפר, זה העניין. אני מדברת פה על קשים שלי איתו- לא על כל מערכת היחסים. אני לא יושבת ומכניסה לכאן מיקרוקוסמוס של החיים שלנו, אלא משהו מאד ספציפי, לכן הפורנו נבחר כדוגמא, כי הוא נורא מובן לכולם, ועכשיו כולם נתפסו בו :-S לא מובן לי העניין. הבעיה היא שהוא משקר, מספר לי חצאי אמיתות באופן כללי, לא חולק מחשבות שלו עד שדברים מתנפחים ושנינו נורא סובלים...

john111

New member
אני עדין לא מבין מה החלק שלך

אם יש בעיה בקשר היא לא נעוצה רק בו יקירתי. תתחילי להסתכל גם על עצמך. איפה את תורמת לבעיתיות בקשר, איפה את יוצרת חוסר אמון ואווירה שלא מאפשרת כנות. פורנו או לא פורנו יש לכם בעיה בזוגיות ואי אפשר לפתור בעיה כזו רק על ידי הטחת האשמה בצד אחד. העיצה שלי - אם הקשר חשוב לך מאוד ואת רואה עתיד לכו לטיפול זוגי.נשמע שיש לכם הרבה על מה לעבוד שם. זה יעשה לכם פלאים לזוגיות. אם תרצי תשלחי לי מסר ואמליץ לך על מטפלת זוגית מעולה ולא יקרה.

למעלה