בעיות עם בני זוג

רוקסט

New member
מטרד בהרקדות...

האמת היא שזה די צבוע לרקוד רקודי זוגות ולצפות שלא תהיה אף קונוטציה מינית. אין בעיה לרקוד ריקודי זוגות אם לוקחים בחשבון את האינטימיות, את השירים הרומנטים ואת האוירה המחשמלת שנוצרת בהרקדות. אני אישית לא רוקדת רקודי זוגות בכלל, רק מהסיבה הזו!!! אי אפשר להיצמד לגבר, לפלרטט איתו כל הריקוד, לרקוד ולשיר יחד שירים רומנטים, להניח לו לגעת במתניים, בצוואר ולחבק בריקודים מסויימים אפילו צמוד מאוד ולצפות שיישאר אדיש! אולי במקום שנאשים כל חיינו את "גועל הנפש" של הגברים, נחשוב קצת לפני שאנחנו נותנות להם פתח??? אכן, רווחת הדעה בציבור הרחב כי בהרקדות מתרחשות המון בגידות, זו הסטיגמה שיש להרקדות. מעניין למה?

צבוע- האמנם?

מתח מיני תמיד יהיה קיים. לא רק בריקודי עם. השאלה מה עושים איתו. וכמו שאמרתי לגיטימי לחלוטין לנסות, אבל בהחלט *לא* לגיטימי לעשות משהו שמביך או מעמיד את הצד שכנגד במצב לא נעים בייחוד כשזה הבהיר שאינו מעוניין. והנ"ל רלבנטי לגברים ולנשים. ואת רוח הדברים שלך ניתן לקחת רחוק מאוד - מה בעניין רופא נשים, הרי גם שם יש אינטימיות מסויימת, נראה לך לעניין לשמוע הערות לא מקצועיות? ונניח כי במקום עבודה, עובד מסויים ינסה להתחיל עם עובדת אחרת, וזו תבהיר שאינה מעוניינת - האם עדיין תצדיקי שהוא ימשיך בהצעותיו כי "נוצרה אוירה אינטימית"? "כי היא נתנה לו פתח"? קוראים על מקרים כאלו בעיתונות. יש להם גם שם מאוד ברור. ובאשר לזה שאת לא רוקדת ריקודי זוגות רק בגלל זה, זכותך. אני אישית מרגישה מספיק בטוחה בעצמי כדי שאדע לעמוד במצב לא נעים לי ולא להתפתות לו. אבל, זה מן הסתם עניין של אופי......

דינדונית - אכן צדקת

מסכימה עם כל מה שכתבת. כשהעלתי את הנושא - לא התכוונתי שכך יבינו אותו... עדה

לרוקסט-את מתארת פנטזיות

לרוקסט שלום לך.אני חושב שגם את צריכה ללכת לפסיכולוג באופן דחוף מאד. אני חושב שאפילו אם מנסים לנגוע בכף היד בחזה של הבחורה אז צריך הרבה אקרובטיקה כדי להגיע לפוזה הזאת .על איזה אנטימיות את מדברת. את צריכה לישר את הראש שלך ולהתחיל לרקוד ריקודי זוגות.בכלל מה יכול לצאת לבן אדם שנוגע לבחורה בחזה אלא אם כן הוא לא חולני ואחד כזה צריך לזרוק מיד אחרי הנגיעה הראשונה.אין דבר כזה בלי כוונה.אפשר להצמד אבל בצורה נורמלית וזה כמובן לא סוף העולם אלא אם כן את אשה דתיה.זה בהחלט נורמלי אם אוחזים את הבחורה במותן ולפעמים זה כיף גם לבחור וגם לבחורה וזה מקובל בכל העולם מדורי דורות אפילו גם בחלק מהמדינות האיסלמיות.בנוגע לדעה שרווחת בציבור בנוגע לבגידות אז אני אגיד לך,יש מספר מסויים של גברים ונשים שבאים לרקוד ומחפשים בני זוג חדשים כדי למצוא איתם שפה משותפת, אוזן קשבת ואהבה טובים יותר מבני ובנות זוגם הנודניקים, המשעממים והעייפים באופן כרוני.את זה אפשר למצוא לא רק בריקודי העם אלא בכל מיני מקומות,כמו במקום העבודה או אצל החברה או החבר של בן הזוג וכולה.פשוט מאד זה קורה כאשר בני הזוג לא מתאימים אחד לשני והם לא התגרשו עדיין.אחוז הגרושים בארץ הוא כידוע די גבוהה וודאי שהסיבה היא לא ריקודי העם.מה פתאום לפלטרט באמצע ריקוד.אם רוצים אז מחוץ לאולם הריקודים.אז כעת אני מקווה שהבנת אותי.

רוקסט - הגזמת!

אז מה את מציעה? שלא נקיים ריקודי זוגות? וחבל שאת אישית לא רוקדת ריקודי זוגות - חושבני שאת המפסידה היחידה. אין קשר בין הדברים... ניתן בהחלט לרקוד ריקודי זוגות ולשמור על התנהגות נאותה. זה נכון שיש קירבה ואני כאחת שלמדה באולפן המדריכים חושבת (ושם גם למדנו זאת) שבהחלט יש לעודד קירבה, מבט, לא לברוח מבן הזוג בצעדי הלחץ - להתמסר לריקוד כאמנות. ואכן אני רואה בעצם ביצוע כל ריקוד יצירת אמנות. אך בן/בת הזוג לא צריכים לנצל זאת ויש להבחין ולא לעבור קווים אדומים. ריקודי הזוגות לא בהכרח "נותנים לגברים פתח" את יודעת הכל תלוי בבן אדם. לדוגמה יש אנשים שלוקחים סמים ומתמכרים ויש אנשים מהעבר השני - שלא נוגעים בהם, הסמים מונחים לפני שני הצדדים - הדבר תלוי מי הוא זה שלוקח. אותו דבר בריקודי זוגות - יש שבאים לרקוד ויש שבאים לנצל זאת ולחרוג מגבול הטעם הטוב. ובגידות מתרחשות בכל הסקטורים לאו דווקא בריקודי עם. אני מצטערת אם לא הבנת את מה שכתבתי ומה שהשיבו לי אחרים בתגובותיהם.

No name for now

New member
לא צריך להגזים

גם לי היו מספר חוויות לא נעימות עם בני זוג לרגע (ואפילו פחות אם אין ברירה), אבל לא צריך להגזים. ב-3 שנים של ריקוד היו לי 2 בני זוג קבועים וכיום אני בד"כ רוקדת עם מכרים וידידים, והם כאלה כיוון שהיחס ההדדי הוא של כבוד אחד לשני בזמן הריקוד ובאופן כללי, יש הרבה אנשים מקסימים כאלה שמאוד כיף לרקוד איתם בגלל זה, ולא לכולם יש בן/בת זוג קבוע/ה. אומנם בהתחלה הרגשתי שמתייחסים אליי כמו אל איזה טרף קל, וגם היו לי תהיות האם אני נראית כמו פתיה או לחלופין "מופקרת", אבל לא נתתי לזה להרוס לי את ההנאה. לא צריך להתייאש כ"כ מהר, בפעם השנייה שבאתי להרקדה, רקדתי עם אחד הגברים שמסומנים כ"לא" מוחלט באוניברסיטת תל-אביב בגלל התנהגות נלוזה והיגיינה אישית, אחרי 3 ריקודים ברחתי והוא עוד בא לבקש ממני טלפון אח"כ. במקום להפסיק להנות מריקודי זוגות, אני מתייחסת לזה כעוד חוויה מריקודי עם שאפשר להפוך לסיפור משעשע. תשימי גבולות לגבי מה שמפריע לך, אני הפסקתי להתבייש בפעם השנייה ולא קרה שום אסון, ועדיין מזמינים אותי לרקוד.

לרוקסט- בוקר טוב לך

אני מקווה שאת בריאה ולא סובלת מכאבי ראש. מעניין למה בחרת לקרוא לעצמך בשם של תרופה נגד כאבים כמו האקמול שמכיל את החומר פאראצאטמול. האם את רופאה או רוקחת.אולי היה נחמד יותר שתקראי לעצמך בשב של כלבלב חמוד כמו רוקי או לקרוא בשם המקורי שלך.

דינדונית - כשאת אומרת לא...

אני מודה לך על תגובתך המוסיפה און לדברי, ועל כך יאמר: כשאת אומרת
למה את מתכוונת? למה את מתכוונת - כשאת אומרת לא!

אני רואה שנושא זה תפס תאוצה בפורום

בניגוד למה שאמר רוקד אחד בפורום שבעיות עם בני זוג - לא מתאים לפורום, אני רואה שלא כך הדבר. אני שמחה לראות את כל התגובות בנושא וזה מוכיח לי שאכן יש על מה לדבר, בעיות עם בני זוג הם חלק מן התופעה שמתרחשת על רחבת ההרקדה ולא ניתן להתעלם מהבעייה ויש להביא זאת לתודעת הרוקדים. עדה

בי

New member
בטח. זה מהחיים...

אתמול הייתי בהרקדה, לא משנה איפה. בן הזוג שבד"כ אני רוקדת אתו ושנעים לי לרקוד איתו לא יכול היה לבוא, אבל נסעתי בכ"ז. ראיתי מישהו שכבר רקדתי איתו פעמיים, בפעם הראשונה הוא ביקש את מס. הטלפון, ולא קיבל. בפעם השניה הוא ניסה להצמיד, אמרתי שיתרחק, והיה בסדר. אתמול שוב רקדתי אתו, חשבתי שיהיה נחמד, כי בסה"כ הוא די נחמד, אבל כל הערב הוא ניסה להיצמד מכל כיוון אפשרי. כל פעם הייתי צריכה להגיד, להוריד, להיאבק... הלכה לי ההרקדה, לא נהניתי, והוא עוד התפלא למה אני נראית עייפה, שלא כתמיד. נו??? פלא שזה תופס תאוצה?

ריקודי זוגות - לא רק בן בת

מצער אותי שעוד היום מתיחסים לריקודי הזוגות כאילו קשר בין המינים. עברו הימים האלה. כשבקרתי בחו"ל בחוגים לריקודי עם , עמדו בחורים בצד, כשבנות רקדו עם בנות את ריקודי הזוגות. ריקודי הזוגות הן כוריאוגרפיה שונה. יש ריקודי זוגות שעושים את הצעדים במקביל והאחיזה חופשית , לא צמודה. כמו: (מי יתן, אל הגן, שמרי על המנגינה ועוד. למה הבנות צריכות לעמוד על יד הקיר - לחכות למאצ´ו - שיבוא להזמינן. מי שכוונתה להנות מהריקוד, למה היא צריכה בן לידה. האם חשבתם - שגם במעגל יכולים להיות מטרידים, שנדבקים אליך. כשנותנים ידיים במעגל, הם לוחצים לך את היד - כאילו הם לשים בצק. והרי היום - כבר רוקדים בלי לתת ידיים במעגל. (אולי בגלל זה ) בריקודי הזוגות צריכים תאום יותר גדול , מאשר בריקודי המעגל, נעים לרקוד אותו עם בן זוג, שרוקד טוב. יודע להוביל או להיפך - לכן יש התלבטות - עם מי לרקוד. אבל זה לא צריך להעכיר את מצב הרוח , ולחשוב - אם אחד נמאס עלי - אין מה לעשות. יש ויש מה לעשות. שימו לב - מה שנאמר לעיל , מדובר במי שלא מעונין בקשר נוסף עם בן הזוג. אבל אם הוא חתיך/ה - מתאים לציפיות : אודרוב (בערבית) לקפוץ על המציאה - לא החיבוק , לא הנשיקה וגם לא מספר הטלפון ירתיע העיקר שנהנה בהרקדה , ולא נפסיק.

בכל מקום יכולים להיות מטרידים

בריקודי זוגות, בריקודי מעגל, בתור לקולנוע.... עדיין לא מצדיק. לדעתי זה עניין של אופי וחינוך יותר משל סיטואציה. אדם אגרסיבי יהיה כזה בכל מקום. ולגבי ריקודי בנות עם בנות, דווקא ראיתי יצא לי לראות כמה פעמים. ומי שבוחרת להיות פרח קיר ולחכות שגבר יזמין אותה - החלטה שלה, אבל כבר נוכחתי בהרבה מקרים שדווקא בנות פונות להזמין. (כולל מקרה של רוקדת אחת שהתעקשה לידי להזמין את בן זוגי למחול תוך כדי הענקת "מחמאה" - ראיתי שבת הזוג שלך רקדנית חדשה, למה שלא תרקוד עם מישהי מנוסה כמוני?)

לדינדונית - נכון מאד

בכל מקום יכולים להיות מטרידים... - נכון מאד! ולגבי הבחורה שרצתה להפריע לך - זה לא חדש גם אני נתקלתי במקרים כאלה, אין הוגנות ויש לפעמים "מלחמה" על בן זוג, זה לא לרוחי אך מה לעשות? וכן, הכל שאלה של חינוך.

לכבר של כולם

זו הסיבה שאיני מוותרת על המעגלים כמו שדי הרבה רוקדים (בעיקר גברים - עושים זאת). בריקודי המעל יש התבטאות אישית שאינה תלויה בבן הזוג - שם אתה יכול לראות באמת מי רוקד טוב. בריקודי זוגות כפי שציינת אמור להיות תיאום, אחיזה ועוד. לא תמיד יש תיאום ולכן הריקוד תלוי בשניים וכך שאם בן הזוג אינו רוקד טוב, לא רואים שהשני רקדן. ובכלל לא צריך לבטל מאום. אנו באים לרקוד ולהנות. לגבי זה שציינת לרקוד שתי בנות. אישית, אני מעדיפה לא לרקוד אם במקרה אין לי בן זוג.

לבי - אני כל כך מבינה ללבך

אני כל כך מבינה אותך - זה נשמע לי כה מוכר ועם זאת אני מצטערת מאד לשמוע על כך!

עדה את כותבת המון

אז לפחות תשימי כל ההודעה בהקשר שלה ז"א תחת ההודעה לה את מתייחסת. קצת התחשבות בקוראים. ובכלל אפשר אולי לכתוב יותר מתומצת? כדאי לשים לב לתגובות שאת מקבלת. לא סתם שאלתי אם יש לך קירבה רעיונית אל בועז כהן.

לירון מישר - אני לא מבינה את הבעיה

ירון מישר, אני תמיד כותבת את ההודעה בהקשר - זה שזה קופץ למקום אחר זו לא הבעיה שלי. מה גורם לך לחשוב שאין לי התחשבות בקוראים? וממתי אתה מגביל את הכותבים. באמת היום פגשתי מדריך אצל יענקל´ה שאמר לי שזה גרוע מאד שאתה מנהל את הפורום - כיוון שצריך לנהל אותו אדם ללא אינטרס ולך כמובן יש אינטרס. לאיזה תגובות בדיוק עלי לשים לב? לתגובות הבוטות והמתקיפות? יש כל מיני אורחים שלא למדו חינוך ואין לי שליטה על כל אחד ואני עונה לכל אחד בהתאם להתבטאות שלו. ושוב שאלת אותי על הקירבה הרעיונים אל בועז כהן, עניתי לך שאיני יודעת למה אתה מתכוון ושוב אתה מעלה זאת? מי הוא? איני מכירה אותו ואיני יודעת מהם רעיונותיו, ובאמת בתור מנהל הפורום, אין לך שום זכות להתנפל עלי - לא עשיתי לך שום דבר ואם זה לא נראה לך - יש לך בעיה.

לירון - חבל שהגמל לא רואה את הדבשת

ואתה לא כותב המון? כאשר אני נכנסת למה שאחרים כותבים, אני חושבת שרבים גם הם מרחיבים ולא מתמצתים. ואני לא רואה שאיני מתחשבת בקוראים נהפוך הוא.

עדה המקורית

כדאי (לפעמים?) להקשיב לאחרים. גם אלה שהתבטאו קצת בגסות שאין לה מקום כאן, אך בעיקר אם אני מאיר את עינייך על מה שקורה. אי כאן שום דבר נגדך אלא נסיון לנווט את הפורום (מההקשר לחוסר אוביקטיביות?... הגזמת). הסתכלי כאן סמוך להודעתי 3 הודעות שלך באותו נושא...

למעלה