בעייה כואבת: מדוע רופאים

חיניה

New member
בנושא זלזול בחולים- ליבם של הרבה

רופאים גס במשך הזמן אם מרוטינה ואם מעיפות.הם מזלזלים במיוחד בזקנים ותשושי נפש. זכור לי שאת חמותי (חולת אלצהיימר) השאירו עירומה ועטופה בסדין כשהיא יושבת על כסא על מנת למנוע פצעי לחץ. עם כל היותה מטושטשת המצב הפריע לה מאד וכל הזמן ניסתה למשוך את הסדין. כשבאתי אליהם בטענות נאמר לי שהחלוקים בכביסה. בכל בילנסון החלוקים היו בכביסה!!!!! רק אחרי שהקמתי צעקות "נולד" לפתע חלוק נקי.אסור להרפות מהם גם אם הם מציגים את אלוהים כסגן שלהם.

maxima

New member
אנימו.....הרופאים בכלל לא מתיחסים

אל החולה כאל אדם עם נפש ונשמה הם מתיחסים רק למחלה עצמה כאילו זה יצור בפני עצמו

אנימו

New member
חיניה-היחס לחולי תשושי נפש שחזותם

מזקינה אותם עשרת מונים - הוא באמת בתחתית הטבלה! בחדר מיון - הם מאחרוני המטופלים! כולם קודמים להם . יש סדר עדיפויות

בת אל 7

New member
אינני רוצה להרחיב את הדיבור..אחותי

נמצאת כרגע בבהח" כל מצבה תוצאות לוואי שגיאת רופאים מה גם עוד ארבעה אנשים במחלקה שם..פשלה של רופאים שומר נפשו ירחק...איך אומר קרסו..תקשיבו לגוף שלכם בילדותי למדו אותי רופא..כמעט אלהים אני עבדתי עם רופאים.. לצערי אדם הוא מספר והזקנים פשוט מסכנים.

חיניה

New member
עוד משהו על זלזול רפואי.

לפני שנים עברתי ניתוח.לפני הניתוח הזהרתי את הרופאים שאני אלרגית למספר תרופות ובראשן פיניצילין. לאחר הניתוח (היינו 3 מנותחות) האחות חיברה את כולנו לאינפוזיה של פיניצלין למרות שעל מיטתי היה לוח עם רשימת תרופות אסורות. אלמלא אמא שלי שאהבה לבדוק כל דבר וראתה את הפיניצלין והרימה קול זוועות הניתוח היה מצליח והפציינט מת.האחות שראתה מה שנעשה תלשה מהר את האינפוזיה וזרקה לפח שלא יראו....

אתמול נכחתי בהרצאה אודות גרפולוגיה

בין השאר הביאה המרצה כדוגמא ונחתחה כתבי יד של רופאים, התפתחה גם שיחה אודות הרופאים ויחסם ל"חולים" ונאמר שהיחס השתנה. בשנים האחרונות הרופא רואה את החולה כלקוח, ועם התרחבות ההשכלה- "הלקוחות" לא מסתכלים על הרופא מלמטה אלא בגובה העיניים ושואלים שאלות אחרי שבדקו באתרי אינטרנט וקיבלו גם חוות דעת נוספות, כך שהרופא מוצא עצמו מול "ידענים" לא קטנים וחייב לענות להם לעניין ולפרט בבהירות את פרטי הבעיה והתרופות הניתנות על ידו. לא יודעת אם זה יעניין מישהו עוד אבל דובר על כתב היד של הרופאים שמראה על מחשבה מהירה ופתיחות, בין השאר ראינו את כתב ידם של זיגמונד פרוינד, אורי זוהר וביבי נתניהו, ה"ביבי" הזה יש לו חתימה מאוד מיוחדת המורה על בן אדם יצרי ומניאק לא קטן בצד הרבה חוכמה וכישרון אדיר לשקרים. יומטוב לכולם.

אפי 7

New member
אולי סיפרתי ואספר שוב סיפור כואב

יום אחד בעומדי ליד דלפק המזכירה במחלקה אונקולוגית, ראיתיה ישובה על כסא גלגלים חולת סרטן שהייתה קופאית בחנות בה הייתי לקוחה. מולה עמד רופא - והם ניהלו דו-שיח כזה: ד"ר אני מוכרחה לראות אותך דחוף - תקבל אותי - רוצה להתייעץ איתך. הרופא ענה לה בקול לא נעים - אין לי זמן - אני עסוק - לא יכול - והיא מתחננת - והוא מתעקש על חוסר זמן. לפתע אמרה: ד"ר מוכנה לבוא אליך הבייתה - רק קבל אותי. האדון אמר רגע, הוציא יומן מתיקו, ואמר לה - ואני נדהמת לשמוע - בסדר - תבואי אלי מחר אחרי הצהריים. כמעט הקאתי במקום. בתוך כתלי בית החולים - שזהו תפקידו - לא מצא רגע זמן לדבר איתה, אולם כאשר מדובר בעסקי ממון - הזמן נמצא. וישנה עוד בעייה - לא תמיד יחס של רופא עונה על הדרישות. ישנם רופאים מאוד נחמדים, מתייחסים, אולם הטיפול שנעשה בבן-אדם לא היה ברמה נאותה והאדם ממשיך לסבול. עדיף רופא מתייחס ושוגה על רופא ששוגה ולא מתייחס. שרק נהיה בריאים. אפי

נראה שכבר לא תמיד רואים בלימודי

הרפואה, משפטים, הוראה וכדומה שליחות. הוזכרה באחת התגובות אמריקה, כדגם של התיחסות נאותה לחולה, אז ההשקעות שם שונות, ומחירי שירותי הרפואה גבוהים, יחסית למקומות אחרים, אישפוז עולה שם הון עתק, ואין פלא שמתיחסים אל החולה כמו אל מלך, במשקלו של היחס לדולר, ויש שם, בצד השני של האוקינוס, הרבה אי הצלחות בשטח הרפואה, והמון תביעות על רשלנות רפואית, ודי מהר ממהרים לנתח, וכדומה. אם היו משקיעים יותר, והרבה יותר, ברפואה ובחינוך, והרופאים והמורים, העובדים בשירות הציבורי, היו מתוגמלים יותר, נראה לי שהדברים היו נראים אחרת. יחד עם זה אני סבורה שהרפואה בארץ מצליחה ומאד ומתקדמת. אז נקווה לטוב, ושנהיה בריאים, דיר באלק, מחובתינו לשמור על בריאותינו.

אצל הסינים החיים יותר פשוטים, שם

משלמים לרופא כל עוד בריאים, וכשאדם נעשה חולה, הוא מקבל מהרופא את הטיפול חינם, מאחר ומתפקידו של הרופא הסיני למנוע את המחלה, ולכשהיא הופיעה, הוא רואה עצמו כנכשל במניעה, אבל אל תתפסו אותי במילה, מדובר, בסין העתיקה, אז מי שמגיע לסין וחס וחלילה וחס צריך רופא, שיביא איתו את כל הציוד

אנימו

New member
אינסטלציה-מסתבר שיש לנו כאן

שרברבים מדופלמים - לא ידעתי
ליתר בטחון למקרה שתהיה הצפה - אעמיד ב-STAND BY שרברב בעל תעודה מקצועית!

idbs

New member
נראה את היחס שאתם תתנו כאשר

תתוגמלו במשכורת של שליח פיצה. כ"כ מתאים לישראלים לשחרר הצהרות גורפות כל כך על סמך מידע מועט כל כך, חשבתי שזוהי אפנה צעירה יותר אבל מסתבר שיש לה שורשים...

למעלה