בעיקבות הדיון שהתפתח אתמול

lala897

New member
עניתי למטה למסורתי

תסתכל שם. לא נראה לי שכל כך הצלחתי להסביר את עצמי אז מקוה שתבין

פלסטיק

New member
כדאי לכסות את כל האופציות ../images/Emo8.gif

אם אני מבין נכון את אומרת שבת שירות לאומי שעושה בדיוק את אותה עבודה שעושה שכירה היא פגיעה יותר ללחצים. אני חושב שההיפך הוא הנכון. בת שירות לאומי יכולה בקלות יחסית לעבור מקום, היא גם יודעת שבעוד זמן מסויים (מכסימום שנה) היא תפרח משם. לעומת זאת אדם שמתפרנס מהעבודה לא יכול ללכת כשמתחשק לו, הוא זקוק לפרנסה. כמו כן האדם בדרך כלל עובד הרבה יותר משנה באותו מקום. לכן ניתן להפעיל הרבה יותר לחץ על אדם עובד מאשר מתנדב

lala897

New member
הבנת מעולה ואפילו..

ניסחת את זה הרבה יותר טוב ממני. אז אני לא חושבת שאתה צודק. קודם כל שנה זה לא כ"כ קצת. נכון שאדם שמתפרנס קשה לו יותר אבל גם פחות מפעילים עליו לחץ כי הוא במעמד שונה. וגם אישה נשואה יש לה את המשפחה שלה, הבעל שלה, העיסוקים שלה. ובת שירות לאומי יותר פגיעה ופנויה. אני יודעת את זה מסיפורים ששמעתי. לאישה נשואה יש מין חומה מסביבה הכל חברה ובכל מקום היחס אליה שונה (אם אני לא טועה ואם אני טועה זה עצוב מאד מאד) מאשר לבחורה רווקה ופנויה ותמימה.

tamarhp

New member
הודעה יקרה ומיותרת

הנך מוזמנת בזאת לקבל טיפול כיאות במועדון ההודעות הבודדות עם פסיכולוג צמוד ואחות קבלי הודעה זאת כהזמנה אישית. מצפים לראותך, ללי & תמר וכל הצוות הרפואי.

פלסטיק

New member
מנסיון גם כמתנדב וגם כשכיר

וגם כממונה על כאלה. הרבה יותר קל להפעיל לחץ על מי שפרנסתו תלויה באדם מסויים מאשר על מתנדב. מי שסומך על כל מיני חומות שמקיפות את האישה ולא על האישה עצמה יש לו 2 בעיות: 1. יש לו דעה מאוד רעה על נשים בכלל ועל החינוך שהוא עצמו העניק בפרט. 2. הוא עצמו בבעיה כי זה באמת תלוי באישה ולא בחומות. נשואה או רווקה, מי שלא מתנהג יפה אל נשים מצבן המשפחתי באמת לא מעניין אותו. מי שמתנהג יפה כלפיהן תמיד יתנהג יפה וגם אז מצבן המשפחתי לא רלוונטי.

lala897

New member
הבנת מעולה ואפילו..

ניסחת את זה הרבה יותר טוב ממני. אז אני לא חושבת שאתה צודק. קודם כל שנה זה לא כ"כ קצת. נכון שאדם שמתפרנס קשה לו יותר אבל גם פחות מפעילים עליו לחץ כי הוא במעמד שונה. וגם אישה נשואה יש לה את המשפחה שלה, הבעל שלה, העיסוקים שלה. ובת שירות לאומי יותר פגיעה ופנויה. אני יודעת את זה מסיפורים ששמעתי. לאישה נשואה יש מין חומה מסביבה הכל חברה ובכל מקום היחס אליה שונה (אם אני לא טועה ואם אני טועה זה עצוב מאד מאד) מאשר לבחורה רווקה ופנויה ותמימה.

lala897

New member
תמרר עוד הודעה מיותרת..

הדפוק הזה נתקע לי.. הוא שונא אותי- אוף!!

זה נכון מאד

אפילו סתם בתור מזכירות במשרד של בנות
או אחיות...או שלא, כי בטח יהיה שם מגע עם בנים. אה, שזה גם לי אסור, איך יכולתי לשכוח
חחחחח... בכל-אופן, גם לדעתי הן חייבות לתרום משהו, למה מה קרה שרק אני אעשה שירות? חוץ מזה, יקירותיי וגבירותיי - שימו לב לעובדה פעוטה: שירות לאומי הוא בחירה!! שירות צבאי הוא חובה! אין שום חובה לעשות ש"ל. אם את לא עושה צבא ואת מצהירה, את לא חייבת לתרום למדינה שנה או שנתיים. רוב הבנות עושות את זה כי זה ככה בחברה שלנו - זו הנורמה ומי שלא עושה את זה זה ממש עצלנות
השנה הזו גם תורמת המון. בנות חרדיות לא חייבות לעשות שירות לאומי, בדיוק כמו שאני לא חייבת, ואצלם שירות לאומי זה א-ס-ו-ר. רק אנחנו נחמדות ותורמות

lala897

New member
יש בעיות עם שירות לאומי

את לא יכולה להכחיש את זה. גם הקישר שחנוכה הביאה של הרב שמואל אליהו,נראה לי הוא אמר שיש עם זה בעיה. אז אל תעמידי פנים שזה כ"כ פשוט .

Baby Boo

New member
בלה בלה בלה../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אני לא שונאת אף אחד אבל צהל זה נושא מאוד רגיש! יש הרבה בחורות שעושות מעבר למה שמצפים מהן והן לא מקבלות פרס על זה או איזה הצדעה מיוחדת ולא מצפות לכך. מה לא צנוע בשרות לאומי? זה כמעט לא צנוע כמו ללכת לסופר או ללכת ברחוב או כל דבר אחר זה בבתי חולים. אני לא מדברת על הפנאטים שלא עושים כלום כאזרחי המדינה(סורי לחברה הדתיים פה) אני מדברת על האנשים החרדים\ דתיים שעובדים וכאלה.. אין שום סיבה שבחורה לא תעשה שרות לאומי.. וזה שהן תורמות בלי קשר מעניין לי את הציפורון. סליחה כל חילוני שלא הולך לצהל זה נסלח לו כי הוא תרם דם שנה אחרי זה? מה הקשר? תתרום לחברה בלי קשר למחויבות שלך!!!!

Baby Boo

New member
אני חושבת שלא הצלחת לעשות

את זה מספיק מזלזל נסי שוב..

© Tweety ©

New member
בלי לירוק אש-אפשר להגיד את זה אחרת

אני מקבלת את הטעונים שבנות חרדיות לא יכולות לעשות שירות לאומי. סבבה שיוקם מסלול חרדי של שירות למען הקהילה-דומה לשירות לאומי בלי גירויים מסביב.

Baby Boo

New member
זה כל הקטע פה...

תמיד צריך להמציא משהו חדש הרי שרות לאומי הומצא בשביל הבנות הדתיות. פתאום גם את זה הן לא יכולות לעשות הכל בולשיט! וללה מרגע לרגע את מצטירת יותר אינטילגנטית תמשיכי ככה

lala897

New member
בייבי בו- מה קרה? מה כואב לך מותק?

זה לא בולשיט. תסתכלי בקישור שרבנית הביאה של הרב אליהו- רב של הציבור שלכם- שאומר שיש עם זה בעיה. וצריך לבדוק אז זה לא כ"כ פשוט כמו שאת חושבת.

tamarhp

New member
סבבה, למה לא?

אבל אל תשכחי שגם ככה הרבה מאד בנות הולכות להתנדב בכל מיני מקומות, גם בלי שירות לאומי. ודבר נוסף - בד"כ הבנות הגדולות עוזרות בבית, לטפל באחיםפ הקטנים (זה קשה כשיש משפחה של 10 נפשות..), אז כששולחים מישהי כזו לש"ל זו פגיעה בחיים של המשפחה. דבר נוסף, אצל החרדים - בנות בגיל הזה כבר מחפשות שידוכים, אז זו בעיה לשלוח אותן לש"ל.

למעלה