בעקבות השרשור על קרן הפנסיה יש לי כמה שאלות

SupermanZW

Well-known member
מגבלות ניידות = נכים, לא חסרי רכב

הקשישים העניים שאני מכיר לא נכים אבל אין להם רכב.
 
לא. מגבלת ניידות ונכות זה לא אותו דבר

ובהחלט ייתכן שאדם בן 90+ גם אם אינו מוגדר נכה יהיה מוגבל מבחינת ניידות. אבל אני לא יודע מה הקריטריונים הספציפיים שלהם.
 

SupermanZW

Well-known member
מה ההגדרה של מגבלת ניידות?

אם אדם הולך עם מקל זו מגבלת ניידות? למה? עם המקל אין לו בעיה ללכת וגם בלי המקל הוא לא יפול אבל עם המקל הוא מתעייף הרבה פחות.

אם אדם הולך עם הליכון אז הוא כבר נחשב לנכה, כי בלי ההליכון הוא לא יכול ללכת, הוא יפול. כולם יסכימו שנכות היא מגבלת ניידות אבל איזו מגבלת ניידות אינה נכות?
 
בספרות הרפואית מתייחסים לדברים כמו

יכולת ללכת מרחק מסויים, יכולת לעלות ולרדת במדרגות, יכולת להכנס ולצאת ממכונית, יכולת להכנס ולצאת ממקלחת ועוד.
 

SupermanZW

Well-known member
לגבי הפקדת חסכונות מישראל בRRSP

קיימת הדרך שהציע Tetrahedron בשרשור הפנסיה הקודם אבל אז את מפסידה הכי הרבה שאפשר מכיוון שאת נאלצת להצהיר על הסכום שאת מפקידה כהכנסה והדבר יגרום למדרגת המס שלך להיות הרבה יותר גבוהה, בכל מקרה לא תוכלי לבצע את ההפקדה לRRSP מיד אלא רק בתחילת שנת המס השנייה שלך בקנדה (ובשנת מס אני מתכוון לשנה בה עבדת ושילמת מס הכנסה בקנדה) אני מאוד לא ממליץ על הדרך הזו ונימקתי בשרשור ההוא מדוע. Tetrahedron חולק עליי, ולך רק נשאר לבחור איך לפעול, יש לך שנת מס בקנדה עד שתוכלי לפעול בנושא.

משיקולי מס בלבד נמנעתי מלעשות כן והשארתי את קרן הפנסיה שלי בישראל, היא מנוהלת ב"סיכון גבוה". ואם תשאלי למה "סיכון גבוה" תשובתי היא שמסלול "סיכון גבוה" הוא המסלול ההגיוני היחיד לאנשים בגילי ושהוא לא באמת מסלול בסיכון גבוה למרות שמו. שיעור המניות בקרן הפנסיה שלי בישראל הוא 50% וזה אחוז המניות הגבוה ביותר שניתן לבחור, כמו כן שיעור המניות בתיק לא מגדיר את רמת הסיכון של התיק, דירוג המניות וגם דירוג האג"חים שבתיק הם שמגדירים את רמת הסיכון שבתיק. הגדרת רמת הסיכון על פי שיעור המניות היא קשקוש בלבוש ולכן המושג "רמת הסיכון" שמופיע בקרנות פנסיה בישראל לא מייצג שום דבר.
 
אתה כמובן טועה בקשר ל- "למות מרעב פשוטו כמשמעו"

גם פה יש השלמת הכנסה (GIS) למעוטי יכולת. קרא והחכם

יעקב טופר, סוכן נדלן בטורונטו
414-666-5402
[email protected]
 

SupermanZW

Well-known member
במקרה הטוב מעלה הGIS את ההכנסה עד 17K לשנה

זה עמוק מתחת לקו העוני. בממוצע מעלה הGIS את ההכנסה הכוללת ל$10K לשנה ואין אף אחד שיכול לחיות מהסכום הזה. זה לא אפשרי בשום נסיבות. ונתקלתי בקשישים קנדים רעבים, הם הולכים לפעמים לאכול ארוחת צהריים בכנסייה במורד הרחוב, אבל זה רק בימי ראשון, שאר השבוע אני לא יודע איך הם שורדים.
 
לפחות לגבי אונטריו, המספרים שלך שגויים

CPP + AOS + GIS = בממוצע 24K$
אכן מעט מאד, אך רב המרחק מגוויעה ברעב

יעקב טופר, סוכן נדלן בטורונטו
414-666-5402
[email protected]
 

SupermanZW

Well-known member
אני גר בנובה סקושה, לא באונטאריו

אולי באונטאריו מקבלים יותר כסף אבל יוקר המחיה באונטאריו גבוה מבנובה סקושה בהרבה יותר מ30%. הקשישים העניים שהם שכנים שלי הם לא הכי עניים שאפשר, הם הבעלים של הדירות בהן הם חיים וגם להם קשה מאוד. העניים ביותר צריכים גם לשלם שכירות מהקצבאות העלובות שלהם ואני סבור שהם כן מתים מרעב, ואפילו יותר גרוע באונטאריו כי השכירות באונטאריו יותר מכפולה מבנובה סקושה עבור דירות זהות במאפייניהן. אם מישהו חושב שיצליח לשלם שכירות מהכנסה של $24K לשנה באונטאריו וגם לחיות לא בסיכון לרעב וגם לשלם על טיפולים רפואיים (רק 80% מכוסה על ידי הביטוח, לא 100%) אז הוא לא ישרוד. בכל אופן ממה שידוע לי $17K בנובה סקושה שווים יותר מ$24K באונטאריו. כפי שכתבתי, בממוצע, לפי מה ששמעתי משכניי ההכנסה הממוצעת של קשישים עניים היא $10K לשנה. מדובר כמובן על כאלה שלא חסכו שום דבר לפנסיה, שהם כמעט כל הקשישים העניים. אין דרך לשרוד מזה בשום מקום בקנדה, הם כולם מקרי סעד, כפי שכתבתי הם הולכים לאכול ארוחת צהריים בכנסיה בימי ראשון, בנוסף גם הם מקבלים משכנים מוצרי מזון שקנו אך לא מתכננים להכין (לקנות יותר מדי מזון זה נפוץ כאן, גם אני "חוטא" בזה לפעמים) ולפעמים אני נותן חינם מזון קפוא (לא מוכן) לשכנים זקנים ועניים אם אני יודע שאסתדר בלי או קניתי משהו אחר במקום.
&nbsp
לגבי הערתך שלא מתים מרעב מ$24K לשנה באונטאריו, אני בטוח שאם לא צריך גם לשלם שכירות אז זה נכון, אבל אם צריך אז אני לא רואה איך ניתן לשרוד מזה בשום נסיבות.
 
התשובות שלך מראות שיש לך עוד כמה דברים ללמוד על קנדה

ובמיוחד כשאתה כותב על פרובינציה שאתה לא חי בה. אז אני לא יודע על הליפקס או על נובה סקוטיה אבל:
1) תעשה חיפוש עם המלים community housing (יש גם בהליפקס). זה מקביל נניח לדירות עמידר בישראל. דירות בשכר דירה נמוך, שבהרבה מקרים נקבע בהתאם להכנסה. נכון, לעתים קרובות אלו דירות במצב תחזוקה גרוע (כמו עמידר) ובהחלט מדובר בחיי מצוקה.
2) פוד בנקס: לא כולם, אבל יש גם כאלו שעושים משלוחים עבור אנשים עם מגבלות ניידות (או שמעבירים מזון לשירותים קהילתיים מקומיים שמחלקים אותו לנזקקים)
3) טיפולים רפואיים ותרופות: יש תוכניות שונות שמיועדות לקשישים ובעלי הכנסות נמוכות

נכון, מי שלא חסך לפנסיה ואין לו ילדים או קרובי משפחה שיכולים לעזור סביר להניח שיחיה חיי עוני בזקנתו. לא הייתי מאחל לאף אחד לחיות מהמינימום ולהזדקק לכל השירותים האלו, אבל מכאן ועד לגווע ברעב פשוטו כמשמעו יש קצת מרחק.
 

mishmish65

New member
תאוריה לחוד ומציאות לחוד

זמן ההמתנה לדירות האלה מעל 11 שנה. במקלטים לחסרי הבית השוהים החזקים יותר נטפלים למבוגרים לכן מעדיפים את הרחוב. פוד בנק מתרוקנים במהירות בגלל משפחות של מהגרים ממוצא מסוים שמעדיפים ללכת לשם במקום לסופר
 
כן, יש מחסור ב CH

(לא יודע אם 11 שנה, אבל כן- יש רשימת המתנה הרבה יותר מדי ארוכה) לא יכול להתייחס לדברים שכתבת לגבי המקלטים ופוד בנקס. מצד שני,עדיין לא נתקלתי בטורונטו באף הומלס בן 90+
 

SupermanZW

Well-known member
לא נתקלתי באף הומלס בן 75+ בהליפקס

מצד אחד אפשר לחשוב שאין בטורונטו הומלסים בני 90+ וזה (אולי) דבר טוב, מצד שני הסיבה יכולה להיות שאין אפשרות לשרוד כהומלס ולהגיע לכזה גיל מופלג. אותו דבר לגבי הליפקס. אפשר לחשוב שאין בהליפקס הומלסים בני 75+ וזה (אולי) דבר טוב ומצד שני יכול להיות שאין אפשרות לשרוד כהומלס ולהגיע לגיל הזה (כהומלס) בהליפקס. אולי מי שמגיע להיות הומלס בזקנתו בין אם זה בטורונטו ובין אם זה בהליפקס פשוט מת? ואין זה משנה לצורך העניין אם זה מרעב או מקור והליפקס פחות קרה מטורונטו בחורף.
 
קודם כתבת שהקצבאות מתוכננות להיגמר בגיל 95

אז אפשר היה לצפות שפתאום בני 95 שהקצבה שלהם נגמרה יצאו לרחוב ויתחילו לקבץ נדבות. אז למה זה לא קורה?
א. כי מראש יש מעט אנשים שמגיעים לגיל 95
ב. בין אלו שמגיעים לגיל 95 יש כאלו שכן חסכו לפנסיה
ג. לחלק מאלו שמגיעים לגיל הזה יש ילדים או קרובי משפחה אחרים שתומכים בהם.
זה הרבה יותר סביר מאשר ההסבר שלך שהם פשוט מתים (לא אומר שאין בכלל כאלו שמתים בגלל תנאי תזונה ובריאות ירודים וכל מקרה כזה הוא עצוב מאד. אבל באופן כללי אתה מייצר דרמה במקום שהיא לא ממש קיימת)

כמובן שהכי טוב להיות צעיר, בריא ועשיר ולא להיות זקן, חולה ועני. לצערנו, את הגיל אי אפשר לעצור, ויחד עם הגיל מגיעות לרוב בעיות בריאות שונות. מה שאפשר הוא לחסוך לפנסיה כדי לא להגיע למצב נואש בגיל מבוגר. וכאן אני בהחלט מסכים איתך שיש הרבה אנשים שמחוסר אחריות לא עושים זאת.

ובאופן אישי אני מקווה מאד לא להגיע לגיל 95. לא בגלל הקצבאות שיסתיימו אלא בגלל שאיכות החיים יורדת מאד כשמגיעים לגיל מסויים. אני מאחל לעצמי לא לחיות הרבה אחרי גיל 80 ואם מצבי הבריאותי יתדרדר מעבר לנקודה מסויימת אני בהחלט מתכוון לנצל את האפשרות להמתת חסד (ולתת מראש הוראות לא לבצע החייאה ולנתק ממכשירים).
 

SupermanZW

Well-known member
יש לי שכנה בת 100, ענייה ולא מקבצת נדבות

לא ראיתי אף הומלס שגילו מעל 75 אבל קשישים עניים לא הומלסים ראיתי, כפי שאתה מבין גם מעל גיל 95.
 

Tetrahedron

New member
מאחל לכולנו אריכות ימים

וגם אני לא בונה על להגיע לגיל 95, אבל בכל אופן -
&nbsp
ברור לכולם שהכללים לגבי RRIF מחייבים רק *למשוך* את הכסף משם (ולשלם עליו מס), ולא מחייבים *להשתמש* בכל הכסף באותה השנה, נכון?
&nbsp
אולי יש כאן איזו הנחה סמויה לגבי היחס בין ההפקדות לפנסיה לבין עלות המחייה שפספסתי?
&nbsp
 

SupermanZW

Well-known member
אתה צודק, חייבים למשוך ולשלם מיסים, לא חייבים להשתמש

אבל אתה מכיר קנדים, כסף שהם מושכים הם מבזבזים מהר. אין הנחה סמויה, יש רק את מאפייני ההתנהלות הפיננסית של רוב הקנדים, מאותה סיבה בדיוק מחצית מהקנדים לא חוסכים כלום לפנסיה ואלה שחוסכים לא חוסכים מספיק כדי לשמור על רמת חייהם.
 

mishmish65

New member
תוחלת החיים של בני אדם עד לפני 100 שנה היתה פחות מ60

לא קשה להבין למה בהעדר תזונה ודיור מתאימים אין יותר מדי עניים בגילאים מתקדמים.
 
למעלה