בעקבות השרשור-פלצת

neophile

New member
לא להתייחס זה להביע הסכמה

למה מייחסים לקולמבוס את גילוי אמריקה ולא לויקינגים(נכון?) ? בגלל ש"בזכות" קולמבוס היבשת נפתחה להגירה והתיישבות מאסיביים ,זה היה משתלם. סיבות כלכליות... למרות כל הכוונות הטובות של האירופיים(כמה שסיבות כלכליות יכולות להיות טובות) המעשים שלהם הביאו לגילגול כדור שלג שהשמיד את החברה הילידית של אמריקה . אני אומר שאם אתם לא מתייחסים לטבח עם שהתרחש שם , זה כמו לא להתייחס לשואה ובכך אתם מביעים סוג של הסכמה למה שקרה. זה עניין גנטי נראה לי...מטען ריגשי כנגד אלו שניסו להשמיד אותנו זה דיי ברור, ורוב היהודים,בייחוד אלו שעל ארץ ישראל, מרגישים את זה. בתור פאגאנים אני מצפה מכם להתחבר לזיכרון הגנטי של עמים אחרים , בייחוד אלו שעל אמריקה בגלל האופן הנורא שהתייחסו אליהם. לכן, גם להתנתק מדת "הבית" שלכם וגם לסרב להתחבר לזיכרון של עמים אחרים...זה לפסוח על שני הסעיפים. בייחוד בתור כאלה שמתיימרים לאמץ דתות של עמים אחרים. שחר.

האינדיאנים אינם ילידי אמריקה

הם היגרו לשם, כנראה באחת מתקופות הקרח. ישנם ציורי מערות בדרום אמריקה שלא צוירו ע"י האינדיאנים, שם מראים אנשים בעלי עור כהה נלחמים באנשים בעלי עור אדום (ומפסידים...). רק באזור המכונה "ארץ האש" קיימים היום צאצאים משותפים של מי שמכונים "אינדיאנים" ושל אותם אבוריג'ינים. היתה על זה תוכנית ב- National Geographic. אם תרצה, אני אחפש מידע קונקרטי נוסף.

neophile

New member
מה הקטע של הקטנוניות? תענה לעניין

"הם היגרו לשם, כנראה באחת מתקופות הקרח" זה אומר שהם היו שם מספיק זמן בשביל להקרא ילידים כמובן שיש הבדלים בין הילידים שבדרום אמריקה לאלו שבמרכז ובצפון אם אתה רוצה להיות קטנוני אז התיאוריה אומרת שכל בני האדם הגיעו מאפריקה אז מה? אולי כולנו נתאבד וניתן לג'וקים את מקומם הראוי בתור השולטים הבלעדיים של כדור הארץ? הרי הם היו כאן לפנינו...זה רק הגיוני! זה אומר שאין למי שישב על אדמה מסויימת וחי בהרמוניה איתה במשך מאות אם לא אלפי שנים זכות עליה? או לפחות יותר זכות ממי שבא לכבוש להרוס ולאנוס מסיבות גזעיות וכלכליות.

neophile

New member
שתבין דבר פשוט

גזענות היא גזענות לא משנה איך אתה קורא לה ואיזה תירוצים היו לזימונה. אם יש מוסר, גזענות היא לא מוסרית. או שכן? לכן זה מעלה בי פיקפוק בנוגע למוסר , שהמשמעות שלו הפוכה לחלוטין זה לא מה אסור לעשות זה מה מותר לעשות.

gwizard

New member
לאף אחד אין זכות על אדמה

אדמה היא לא שלך ואתה נמצא עליה רק בחסד שלה. וכאשר ימאס לה לשאת ג'וק אנושי על גבה היא תבלע אותך בדיוק כמו שקרה ברעידת האדמה האחרונה. מספיק עם הדמגוגיה, לפעמים נראה כי אתה מתווכח יותר למען הוויכוח מאשר למען להמחיש נקודה כלשהי.

neophile

New member
אתה מעציב אותי

בני אדם לקחו את הזכות על האדמה, עובדה עובדה שלא יודע כמה דונמים של יערות גשם "שייכים" למדינות ויותר מדוייק לגופים פרטיים שכורתים אותם בשביל שתוכל לקרוא את העיתון המחורבן שלך על הבוקר שמלא בשתיפת מוח שמטרתה לקחת עוד זכויות שאתה אפילו לא מבין. לפי מה שאני מבין ממך אתה כבר סופר את הימים ומחכה בחוסר ישע מוחלט כמו חיה עיוורת שנלכדה ומחכה למוות שיבוא ויגאל אותה מייסוריה. כמה עצוב... עכשיו אתה מבין את הנקודה?

מוזר

חשבתי שאתה תראה כאן שבעצם לאינדיאנים נעשה את מה שהם עשו כמה אלפי שנים קודם לאחרים. בלי כל קשר לאדמה עצמה שאין לאף אדם בעלות עליה. אל תקצין, ואל תכניס לי מילים לפה. ובקיצור, קודם כל - תרגע. תחשוב לפני שאתה עונה.

neophile

New member
בן אדם!

אתה בעצמך משתמש במונח שתיקנת אותי לא דיברתי על "אינדיאנים" זאת מילה שנובעת מטעות מפגרת. דיברתי על ילידים שחיו שם בין אם אלה אנשי המישורים של אמריקה הצפונית או הציווליזציות של מרכז אמריקה ודרומה. בנוסף לכל השבטים שחיים באמזונס וכו'... בני אדם! להכליל אותם בתור גזע האינדיאנים זאת גיזענות הם בני אדם!!! האירופיים בגיזענות שלהם ראו אותם כמתחת לבני אדם והתייחסו אליהם בהתאם.

ToryMaster

New member
לא יאומן

אתה אומר למישהו אחר לענות לעניין. מה הוא העניין, תסביר לי? או שזה לא יהיה העניין ואנחנו לנצח נטעה עד שנסכים איתך? אני באמת שואלת, כי כרגע להתדיין איתך נראה כמו משימה בלתי אפשרית.

Wing Chan

New member
למה לעזעזל אני צריך להתחבר לזיכרון

של עמים אחרים ? מה השטויות האלה לעזעזל? מה מעניין אותי מה קרה לעמים אחרים אלא אם כן אני מתעניין בזה בעצמי? אל תדבר שטויות. אני מתעניין בשני עמים. אחד שוכן פה בישראל והשני שוכן בצפון ברחוק. ליבי ליבי על הבתים והאדמות של האינדיאנים והם באמת מעניינים אותי, אבל אני לא מבין למה אתה חוזר על אותה מנטרה כבר מליון פעם.

neophile

New member
אתה אינדווידואל אוטנטי?

של עמים אחרים ? מה השטויות האלה לעזעזל? מה מעניין אותי מה קרה לעמים אחרים אלא אם כן אני מתעניין בזה בעצמי? מה שאתה מציג זה כאילו אגואיזם , האינדווידואל האוטנטי הוא זה שחי לבדו זה שאינו חי לבדו הוא אינו אינדווידואל אוטנטי לחלוטין, יש השפעה של "תת מודע קולקטיבי" (או מונח אחר שאתה מעדיף להשתמש בו) בתור בן אדם שחי בישראל אתה מושפע ורואים את זה אז נכון אתה לא דוס , אבל בהחלט יש לך גישה אנטי שזה לא פחות . כי אם אתה מתנגד לדבר מה זה אומר שיש לו כוח עליך . בשביל להשתחרר מההשפעה הזאת גם את האנטי יש לזנוח... אחרת אתה עלול להכניס את עצמך למקסם שווא כמו שהרבה כאלה שמגדירים את עצמם "אתאיסטים" נכנסים אליה, שבעצם הם אומנם לא שותפים לאמונה בביטוי החיצוני שלה אך בכל זאת הם מושפעים ובהתנגדות שלהם הם אף מחזקים את ההשפעה עליהם. תביט על מה שקרה באמריקה , הקולקטיב המערבי אומר "פיתוח כלכלי" שהתרגום שלו במישור הפיסי היה טבח והשמדה . דבר ראשון טבח השמדה אונס הרס ,אחרכך "סיבות כלכליות" אם אפילו לרגע אחד אתה נותן לגיטימציה ל"סיבות הכלכליות" מעל לעובדות היבשות בשטח אתה שם את עצמך נתון למקסם שווא. בתור אינדווידואל אוטנטי עליך לשאוף להשתחרר מכל מיקסמי השווא .

תמיר302

New member
זו אולי הבעיה הגדולה

של הדתות הניאו-פגאניות/ניו איג'יות שצמחו בעשרות השנים האחרונות. גישת ה"תעשה כל מה שאתה רוצה כל עוד זה טוב לך", האינדיבידואליזם המופרז והטענה שאין אמת אחת ברורה או קוי מוסר קבועים, מביאה לניוון מוסרי. מחריד אותי לחשוב מה יקרה אם הדתות האלו יתפשטו בקנה מידה נרחב. נ.ב.: אני לא טוען נגד כל הדתות הפגאניות, שהרי יש ביניהן כאלו עם עקרונות מוסר ברורים.

Jerald_Admonds

New member
כל מה שטענת בהודעה שלך

לא משנה את עצם העובדה שמוסר = מוסכמות חברתית, שחותרת להשגת מטרות מסויימות(בינהן בטיחות). וגם בעולם המאגיה יש אנרכיסטים לצד קומוניסטים, דמוקרטים ודיקטטורים. מי צודק ומי טועה? זה הכל יחסי בהתאם לנקודה שממנה אתה משקיף על העניין.

Dia Leoghann

New member
סבבה אגוזים

לא ניסיתי לשנות את עצם העובדה הזו. אולי רק להראות כמה קיומה ברור?

Jerald_Admonds

New member
אכן,

אבל אתה גם טוען שכל פעולה של 'מכשפה' שסותרת את המוסר החברתי, היא פשע.

Dia Leoghann

New member
לא בדיוק

טענתי שמכשפה האומרת שאין לה דין ואין לה דיין, ושהחוקים החברתיים אינם חלים עליה מתוקף היותה התווך בין האלים והאדם היא מועדת לפשיעה. אדם רגיל שאומר שהחוקים החברתיים (שבהם הוא חי כמובן) אינם חלים עליו ואין לו לא דין ולא דיין הוא כן מועד לפשע, ומכשפה, בגלל היותה מכשפה אז היא לא מועדת לפשע?

RainBird

New member
דווקא לא. כי מכשפה שטוענת שאין לה דין ואין דיין, מכורח המציאות לא מגדירה את המושג פשע. ובכלל אני מכיר ה-מ-ו-ן מכשפות שבוחרות במודע לגור בחברה ולציית לחוקיה, אך ורק בגלל רצונן לגור בחברה. ובאופן כללי, האם להטיל קללה עם מישהו נחשב לפשע? אולי בארצות פחות מתקדמות. ארדן.

למעלה