בעקבות התקרית התוכנית הישרדות משנה את מדיניותה

B R A Y E R

New member
מנהל
סאוסי, אין שום דבר מיוחד בקישור הזה, ההפך

זו עריכה מניפולטיבית מתוך פרק שגם כן היה ערוך בצורה מניפולטיבית (הסרטון מתחיל בג'נט מבקשת מדן מסאג', היא נהנת מהמסאז' ומולי אומרת שהוא ממש טוב בזה.. וואו ממש worst of dan)
ואני מאוד מופתע ממך שאתה גם כן נופל לתוך המערבולת הזו
ממליץ לך מאוד לקרוא את המאמר שורנר כתב בקישור שפרסמתי למעלה, בראש פתוח, ותבין כמה התחושה שאתה מרגיש כרגע כלפי דן זו תחושה שההפקה התאמצה מאוד לגרום לך להרגיש

Seosi

New member
אני לא כללתי את ג'נט

כי אני יודע שלה לא היה בעיה עם דן. מהפרק הראשון קלי לא הרגישה בנוח עם דן וגם מולי. קלי דיברה איתו על זה. לאחר ערבוב השבטים, אליזבת', לורן ומיסי דיברו על חוסר מודעות למרחב עצמי של דן, במיוחד מיסי שהתכרבל איתה בלילה. נכון, חלק מתוך הדברים האלו הם עריכה מניפולטיבית של ההפקה לבנות לדן דמות של מטרידן סדרתי, אך אתה שומע ממספר נשים שאומרות שהן לא הרגישו נוח לידו במשחק, וגם אם זה רק היה קלי, אז זה היה מספיק.

אם רוצים להגן על דן על איך שהעריכה הציגה אותו, סבבה, לגיטימי ומבין מאיפה זה בא, אבל חייבים לפי דעתי גם להגיד שהוא לא היה בסדר עם קלי, כדי לנהל שיח הוגן. אני אקרא את המאמר של וורנר, פשוט קשה לי לקחת אותו ברצינות לאחר שהאשים את קלי שניפחה את המקרה, למרות שהיא, ג'נט וג'מאל היו מאוד ווקאלים ברשתות החברתיות לא להטריד אף אחד מן המוערבים בסיפור.

B R A Y E R

New member
מנהל
גם לאחרות לא הייתה בעיה עם דן

וגם הן אמרו את זה גם לאורך העונה וגם אחרי המשחק
אז מה אם בנקודות מסויימות הראו שהן אומרות ומתארות, זה אומר שזה באמת מה שהן התכוונו? זו לא העונה הראשונה של הישרדות, ואתה יודע ששורדים משתמשים גם במניפולציה רגשית כדי להשיג את מה שהם רוצים
פיירפליי משקר שסבתא שלו מתה, ראסל מספר שהוא היה בהוריקן קטרינה...
ההבדל היחידי שבאותם מקרים קיבלנו ישר אחרי וידוי שלהם אומרים שהם שיקרו
במקרה הזה, לא תמיד הראו לנו וידוי שכזה כדי לבנות נרטיב של דן מטריד סדרתי
גם אליזבת ומיסי וגם לורן לא הרגישו מוטרדות, וזה לא ישנה את המציאות
שוב, היחידה שהוטרדה זו קלי, שאר הבנות שיקרו במהלך המשחק לטובת המשחק שלהן בנקודות זמן שונות שהוטרדו לטובת המשחק שלהן.
זה לא מפחית מההטרדה כלפי קלי, ואף אחד לא מפקפק בזה, לא כאן ולא בשום מקום. היא מקבלת חיבוק בכל מקום אפשרי, וזה באמת כבר נמאס לחזור על זה, כי הדיון אף פעם לא על זה.
&nbsp
ולגבי ורנר, הוא גם כן מעולם לא טען שהיא ניפחה את המקרה, וראיתי שגם אתה צייצת לו על זה והוא ענה לך שהוא ממש לא טוען ככה, ההפך, הוא חושב שקלי הייתה אמיצה לפתוח את זה. גם במאמר שהוא כתב הוא ציין שהוא לא מערער על מה שקלי מרגישה. אז גם מכאן אפשר להתקדם.
תקרא בראש פתוח את המאמר שלו, ותראה שכל מה שהוא כתב זה בצורה רגישה, הגיונית ומנומקת. והוא מחדד את המסרים החברתיים האמיתיים שהיו צריכים לעבור אחרי העונה הזו, ולא הצגת מצג שווא של "הארי ויינשטיין של הישרדות" שרק עושה עוול לתנועת #metoo

B R A Y E R

New member
מנהל
ושוב חשוב לי לחדד כמה שאתה טועה ומטעה

אך ורק קלי דיברה על זה שהיא לא מרגישה בנוח עם דן
קלי ואך ורק קלי!
לא אליזבת, לא מולי, לא מיסי, לא ג'נט, לא לורן, לא נורא ולא אף אחת אחרת על האי חוץ מקלי
הן כולן אוהבות את דן, אהבו להיות בחברתו, אהבו לישון איתו כפיות במחנה, אהבו לקבל ממנו מסאג'ים, ופשוט אהבו אותו!
המשחק נגמר ועדיין כולן אוהבות אותו וכל אחת בדרכה ולפי יכולתה מגנה עליו ומדברת בשבחו. ככה שאי אפשר לטעון שלצורך המשחק בלבד שמרו על ידידות איתו.
זה לא מקטין או מערער את העובדה שקלי הרגישה לא בנוח איתו והוטרדה מהמגע שלו כלפיה,
ומהצד השני זה גם לא הופך אותו למטרידן סדרתי, ואם מישהי אחת הוטרדה ממנו אז צריך להכליל את כל האינטרקציות שלו עם כולן לאינטרקציה מטרידה.

Seosi

New member

אני מצטער, אבל אני לא רואה איך אני מטעה.
מולי אמרה לג'נט גם בפרק הראשון שהיא לא מרגישה בנוח לצד דן,
מיסי הראתה לאליזבת', טומי ולורן איך דן חיבק אותה בלילה והיא גם דיברה על כך עם קלי, ששניהן סיפרו מה היחסים שלהן עם דן ממהלך המשחק.

אני לא אמרתי שדן מטרידן סדרתי, אני הקפדתי כל פרק ופרק להבהיר שאני לא חושב כך. כל הזמן רשמתי שאין לו מודעות למרחב עצמי, אבל חוסר המודעות שלו פגע בקלי.

B R A Y E R

New member
מנהל
העניין הוא, כמו שאמרתי, זה שזה הוצג כך בפרק לא אומר שזו האמת

מזכיר לך שוב שמדובר בתוכנית בידור ערוכה היטב
אפילו בסרטים דוקומנטריים שמתיימרים להציג את המציאות כמו שהיא לא תמיד כל מה שמוצג זה באמת האמת והמציאות
אפילו במהדורות חדשות לא הכל מסוקר באותה צורה, ואתה יכול לראות בערוץ 12 מסקרים אירוע מסויים בצורה X, בערוץ 11 מסקרים אירוע מסויים בצורה Y, ובערוץ 20 בכלל מסקרים את האירוע בצורה Z
אין אמת אחת
וצריך לערער בראש על כל מה שמראים לנו, גם אם אתה רואה בפרק את הבן אדם אומר משהו מסויים, לא בהכרח שהוא אמר את זה בהקשר לסצינה שהראו שניה לפני, ואפילו לא בטוח שזה נאמר בהקשר למשהו שקרה באותו היום. אין גבול למה שעריכה יכולה לעשות.
הדרך היחידה להיות קצת יותר קרובים לאמת זה כשזה בלי פילטרים
ומחוץ לתוכנית הערוכה, כל הבנות (פרט לקלי) טוענות שלא הוטרדו, ושנהנו מחברתו של דן

noamlah

New member
לגיטימי ביותר להגיד ליטופי שיער

בעיקר כשיש לך את המגזימנים שמשווים להארווי וויינשטיין
שזה כמו להשוות גניבה של מסטיק במכולת לשוד של מיליונים בבנק
כל הפוטייג' שהוציאו במצלמות של דן נוגע יכלו להוציא גם של כל שחקן אחר במידה והיה אישיו סביבו
מה שאני מנסה לאמר שסוג הנגיעות של דן לא היו דבר חריג שאף פעם לא נראה בהישרדות או שצריך לעורר חשד של צלם או צופה רק מצפייה בהם

יכול להיות שתגיד שאני עכשיו "מזלזל בקלי ובפגיעה שלה" וזה בסדר
אני לא ממש חושב כך אבל אתה זכאיי לדעתך, אני כן חושב שהיא נפלה קורבן להפקה שמנצלת את העניין לטובתה (בעיקר אחרי שידור הפרק) ולראייה של העניין בתור הקשר חברתי: "זה קורה בבית הספר, זה קורה בעבודה ואף אחד לא מדבר כי תמיד יש תוצאות"
שזה אחד החסרונות (מיניי רבים) של עידן METOO, שהוא עושה גם סוג של פוסט טראומה לאנשים שהיא לא ממש הכרחי
יש להזכר בחצי חיוך בדודה המוזרה שנתנה ברכת שלום עם נשיקה גדולה על הלחי שהייתי מנגב שניה אחריי
ויש להגיד "עכשיו כשאני רואה את כל הדברים שמשודרים בטלוויזיה ואת כל האנשים שמדברים עולה לי התמונה של הדודה עם השפתיים הגדולות ואיך שאני בתור ילד מפוחד בן חמש כשאבא שלי אומר לי "תגיד שלום לדודה" מרגיש מפוחד ונדחק לפינה ופתאום אני מבין שהייתי קורבן"
הקשר חברתי נכנס לתוך החוויה האישית ומעצים אותה בראייה לאחור והרבה פעמים זה לא משרת את אותו אדם או עושה לו טוב

Seosi

New member
תראה

לא הייתה לי בעיה אם זה היה מפסיק בפרק הראשון. אני באמת חשבתי אז שלדן וקלי הייתה שיחה טובה שהיא הסבירה לו שפשוט לא נוח לה עם הקרבה הזאת. אבל זה לא פסק, וזה המשיך גם במיזוג. ברור שזה לא מגיע למה שקרה עם הארווי ווינשטיין, אך אני עדיין חושב שהייתה לה סיבה לכעוס על דן.

כמו שכתבתי לברייר, אני חושב שזה לגיטימי לבקר את ההפקה שהוציאה את דן כמטרידן סדרתי, וברור לי שזאת תהיה התמודדות לא פשוטה בשבילו. יחד עם זאת, אם מגנים עליו, אני חושב שצריך להזכיר מה שקרה בין דן וקלי, על מנת לשמור על דיון הוגן.

noamlah

New member
מודה

שקשה לי להתייחס לפגיעה של קלי
בעיקר כי חוץ ממך אני לא רואה פה אף אחד שמתייחס לפגיעה של קלי או למקרה הזה כמקרה יחיד ולנפשות הפועלות שבו
יש להגיד: "ישנם שני אנשים, קלי קים ודן ספילו, קלי אמרה לדן בפרק הראשון שהיא ג'מופובית והיא לא רוצה שהוא ייגע מה בצורה מסויימת, באיחוד שהם נפגשו נראה שאינו לוקח לתשומת לבו ונגע בה שוב, הוא היה צריך להיות יותר בתשומת לב ולזכור את השיחה מלפני"
מקרה נקודתי שעליו מדברים

להגיד "זה תמיד קורה במקומות עבודה", "דן הוא מפיק בהוליווד, גם הארווי וויינשטיין היה" ועוד כל מיני דיבורים פופוליסטיים כאלו ואחרים זה לא להתייחס למקרה דן-קלי, זה לשים אותו בקונטקסט חברתי ולהעצים אותו
ולפי הפרקים קלי גם נפלה לשם כשאמרה:
"זה קורה בבית ספר, זה קורה בעבודה ואף אחד לא מדבר"
אלא אם כן יש פרט שלא סיפרו לנו העונה שדן היה בעברו מורה בבית הספר של קלי והבוס שלה בעבודה
קלי פה בהתפרצות הזאת כבר לא מתייחסת למקרה שלה ולפגיעה שלה ולכן גם קשה לי להיות אמפתי

יש פה הרבה אנשים שמגנים על דן אבל אף אחד לא בא ואומר "זה מה שקורה כשנשים שקרניות מעלילות עלילות שווא על אונס ומגזימות"
מתייחסים לנושא הנקודתי ויש אותך שמתייחס למקרה הנקודתי מהצד של קלי והשאר סתם מבלבלים ת'מוח אז זוכים לתשובות בהתאם

Seosi

New member
אני חושב

שזה התבשל אצל קלי מספיק זמן ולכן היא אמרה שזה קורה במקומות עבודה וכו'...

הסאגה כבר משעממת ופאסה אבל חייב לומר

שזה אבסורדי בעיניי שגבר מדבר על החסרונות של מי טו. לתת נשיקה מדודה כדוגמה ללמה תנועה שמתנגדת לתרבות האונס היא דבר בעייתי זה בעיני חוסר כבוד ממדרגה ראשונה.

סטילהוק

New member
הישרדות היא כמו מיקרוקוסמוס לעולם שבו אנחנו חיים

בדיוק כמו שבמקומות העבודה נשים פחדו להתלונן כדי שלא יפוטרו או יסומנו ע"י אחרים שמצדיקים את המטרידים שלהן ותומכים בהם, והבוסים אף מקדמים אותם ולא רואים שום פסול במעשיה והתנהגותם הבזויה, כך גם בהישרדות ובתוכניות הריאליטי יש תמיד את "הנשמות הטובות" שמצדיקים ותומכים באנשים כאלה ומאשימים את הקורבנות שלהם, ישירות או בעקיפין. ובגלל זה בדיוק קמה תנועת MwToo שמטרתה לשים לתופעה המבישה והבזיונית הזאת סוף פעם אחת ולתמיד ולהפוך את המרחב האישי גם במקומות העבודה, בצבא ובתוכניות הריאליטי למרחב הרבה יותר נוח ומוגן מפני אנשים כאלה ומצדיקיהם ותומכיהם.

לשמחתי העונה באופן ברור ומוחלט רוב הצופים ומעריצי הישרדות רואים בחומרה את מה שהתרחש העונה והאופן הבזוי שבו טיפלה ההפקה בכל העניין, ואילו הפורום הזה הוא הפורום היחיד שמצדיק ותומך במעשיו ובהתנהגותו של המקרבן ומאידך מאשים את הקורבן. ואפילו כאן רק בודדים, ולא כולם תומכים במעשיו והתנהגותו וטוענים שנעשה לו עוול. אני לא חושב שנעשה לו שום עוול, אם כבר נהפוכו, הפקה אחראית ורצינית היתה דואגת לסלקו מהמשחק כבר מהפעם בראשונה שהוגשה תלונה נגדו, ולא מחכה עד שתוטרד על ידו אשת הפקה בשביל לעשות את מה שהיה צריך לעשות כבר מזמן. הפקה נרמלית לא היתה נותנת לעונה הזאת להידרדר לכאלה מחוזות. ואני שמח לשמוע שבגלל קלי העזה לקום ולהתלונן עומדים לשנות את כל המדיניות שהיתה נהוגה לפני עידן MeToo ולהכניס כללים חדשים שימנעו מאנשים כאלה שבמקרה הכי פחות גרוע אינם מסוגלם לשמור את הידיים שלהם לעצמם ומעדיפים לגעת איתם באיברים האינטימים של חברותיהן לשבט ולברית, שלא לדבר בכלל על המקרים היותר גרועים כמו זה שהתרחש באח הגדול ספרד בגלל ליהוק לא אחראי והפקה ששמה קצוץ על הזכויות של מתמודדיה, מלהשתתף בעונות עתידיות של הישרדות וריאליטי בכלל.

מזמין אותך לוותר על הטרחה שבלענות לי

אני במילא לא קורא את המגילות הרפיטטיביות והאובססיביות שלך. שמור אנרגיה לאלו שעוד מתייחסים אליך ברצינות.

סטילהוק

New member
אתה ממש לא עושה לי שום טובה שאתה עונה לי

אני יכול להמשיך לחיות טוב מאוד גם בלי התשובות המפגרות והלא קשורות שלך.

noamlah

New member
משווה נשיקה לא נעימה מדודה לנגיעה לא נעימה בשיער

ומשווה בנוסף צ'פחה חזקה מאוד מחבר על הגב שאומרת "מה עניינים גברבוץ?"
כולם בתוך קבוצה של נגיעות לא נעימות
נגיעה לא נעימה של גבר בגבר או של אישה באישה או של אישה בגבר שונות מנגיעה של גבר ואישה?
כל נגיעה של גבר באישה שלא נעימה לה ישר מרמזת על כוונות מיניות?

אנחנו ראינו במהלך התכנית את דן מסמל שהוא נמשך לקלי? מדבר בווידואים על מה הוא רוצה לעשות לה? נותן לה הערות או נוגע בצורה כזאת שאפשר לאמר חד משמעית שהכוונה היא מינית?
לא, לא ראינו
ביקרתי מאוד את כיילב על כך שהיה לו את המקרה עם אמבר וגם את ג'קי מנחם באח הגדול אצלינו ביקרתי בזמן שכולם היללו אותו שהוא עוגב אחרי בחורה ולא עוזב אותה במנוחה
אצל דן אני לא רואה כוונה מינית

סובייקציה זה סובייקציה
אי אפשר להתווכח על זה שקלי הוטרדה (מנגיעות לא רצויות!) כי זה תחושה שלה והיא זכאית למונופול עליה
גם אי אפשר להתווכח שהנשיקה מהדודה לא הייתה לי נעימה וזה שאתה עכשיו סקנדי אומר זאת כלא ביגדיל מאוד מזלזל בתחושות האישיות שלי

ואם מיטו מתרכזת בתרבות האונס אז יופי, שתתרכז ב"אונס" שתתרכז במקרים שהם חד משמעית הטרדה מינית ושחד משמעית הכוונות מיניות ושתשתמש במילים גדולות כמו "קורבן" ו"מתעלל" למקרים באמת גדולים שראויים למילים האלו
הנשים שהארווי וויינשטיין אנס הן קורבנות
קלי שחוותה נגיעה לא נעימה בשיער לא קורבן
היא אישה שחוותה נגיעה לא נעימה
להשוות את קלי לקורבנות אונס זה זלזול בקורבנות אונס

ואם קלי אכן קורבן אז גם אני קורבן של אותה דודה
אתה לא יכול להתווכח עם הרגשות שלי

Seosi

New member
קודם כל

אני מאוד מצטער לשמוע על מה שקרה עם דודה שלך. הייתי צריך להגיב על זה קודם שרשמת את זה ואני באמת מקווה שהדברים יותר טובים עכשיו.

לגבי קלי, הבעיה שלי עם כל הסיפור שזאת לא הייתה רק נגיעה אחת בשיער. לאחר שקלי דיברה איתו על כך שהיא ג'רמופובית ומעדיפה שלא יגעו בה, הוא עדיין המשיך לעשות זאת. בין אם זה היה מחווה חברתית או לא יודע מה, ציפיתי מדן כבן אדם בוגר שלאחר שנאמר לו שהיא לא מרגישה בנוח בנגיעות כאלה, הוא יפסיק. אבל זה לא מה שקרה.

B R A Y E R

New member
מנהל
נראה לי שפספסת את הפואנטה של נועם

הוא לא סיפר את הסיפור על דודה שלו בשביל להצטייר כקורבן ושנצטער בשבילו
הוא סיפר את זה כדי להדגים איך למרות שעבר חוויה מטרידה ולא נעימה, אין שום קשר בין נגיעות לא הולמות/מטרידות/מציקות לבין הטרדות מיניות/אונס
ושכל נסיון לקשר בין זה לבין הפעילות המבורכת של תנועת #METOO, שפועלים לחשוף סוטים שמטרידים מינית, מתעללים ואונסים, זה לעשות עוול מאוד גדול לאותה תנועה ולאותן מתלוננות/ים, ולהוזיל את הסיפורים שלהם/ן.
הרי, אשתמש שוב בדוגמאות של נועם, אני מאמין שכולנו בשלב מסויים בחיינו חווינו דודה/סבתא/חברה של הסבתא/וכו וכו שנתנה נשיקה דביקה ולא נעימה בלחי, למרות שמבחינתה זו הייתה דרך להביע חיבה לילד החמודי והמתוקי שהיא אוהבת
או החבר הכי טוב מבית הספר שנתן "בשביל הצחוקים" צ'אפחה בגב, וזה היה יותר מציק ממצחיק ודי כואב
וכמו הדודה וכמו החבר מבית הספר, ששניהם לא התכוונו באמת להטריד, למרות שזה ללא ספק היה מטריד ומציק,
ככה יש גם את דן, בן אדם שאוהב כמו הדודה וכמו החבר להביע את החיבה שלו דרך מגע, ואין שום הבדל בינהם.
קלי לא "קורבן" ודן לא "תוקף", בדיוק כמו שנועם לא "קורבן" ודודה שלו לא "תוקפת"
נועם וקלי ללא ספק עברו חוויה נמשכת לא נעימה, וגם הדודה וגם דן התנהגו בצורה לא מכבדת, במיוחד דן שהמשיך למרות שכבר קיבל מקלי את המסר שהמגע שלו לא נעים לה והיא מבקשת שיפסיק,
אבל אי אפשר להשוות את זה בשום פנים ואופן לחוויה של פגיעה מינית/התעללות מינית/ניצול מיני/אונס, שמי שעברו אותם הם באמת זכאים להקרא "קורבנות תקיפה מינית"
אני בטוח ששמעת כבר על סיפורי #METOO אמיתיים ואתה יודע בעצמך כמה שההשוואה בין סיפורים כאלו לאירועי הישרדות עונה 39 זה שמיים וארץ לחלוטין

וסאוסי, אתה נשמע לי בן אדם טוב ורגיש ואני מבין את הכוונות שלך ואת הרגשות שלך
אבל יש משהו שאתה באמת חייב להבין כדי לסיים עם הסאגה הזו כמו שצריך:
אולי אתה לא עושה הפרדה, אבל אצל חלקנו יש הפרדה בין "הסיפור" לבין "המשחק"
כלומר, אתן דוגמא,
כשהיה משחק "מחלקים לפידים" לעונה 10, היו בפורום גולשים בדעה דומה לשלך, גולשים שהיו עצובים מהמוות של ג'ניפר ליון(שהיה יחסית טרי באותה תקופה)
ורצו להעניק לה את הניצחון בשביל לעשות מחווה לזכרה
וחלקנו האמנו שלא צריך לתת מקום לסיפורים ה(ללא ספק)עצובים שהם מעבר למשחק להשפיע על המשחקים שלנו, והצבענו לסטפני, כי האמנו שהיא שחקנית הרבה יותר טובה
ואפילו התפתח על זה דיון בינינו, על איך צריך להצביע במשחקים האלו ועל מה צריך להתחשב
ובסופו של דבר?
כל אחד רשאי להצביע איך שבא לו, מאיזו סיבה שבא לו ומרגישה לו נכון
וזה שאני אצביע במשחק נגד ג'ניפר ליון ז"ל לא אומר שאני לא מכבד את זכרה, ולא אומר שלא היה לי מאוד עצוב לשמוע שהיא נפטרה מסרטן בגיל מאוד צעיר
וזה שאני אצביע במשחק נגד קלי, גם כן לא אומר שאני לא מאמין לה שהוטרדה או שאני מזלזל בה בתור בן אדם (וכמו שזה נראה, אין כאן אחד בפורום שדיבר לרעתה בהקשר לסיפור ההטרדה, אלא בהקשר למשחק בלבד)

Seosi

New member
אני רוצה רק לחדד את דברי

אני יודע שנועם לא ניסה לצייר את עצמו כקורבן, פשוט כתבתי שזאת נשמעת חוויה לא נעימה ושאני מצטער שהוא עבר את זה. אותו דבר עם קלי שעברה חוויה לא נעימה. ברור לי שיש הבדל בין הסיפורים של #METOO למה שקלי עברה, אך גם אז אלו היו רק נגיעות בשיער, אינני חושב שזה בסדר. ברור לי שגם אתה לא אומר שזה בסדר, אבל זאת הבעיה שלי עם דן. אם זה היה נפסק עוד בפרק הראשון באמת שלא הייתי עושה מזה סיפור ראשון. אבל לאחר שזה נמשך למרות שהיא דיברה איתו, לכן קשה לי להגיד שדן 100% שה תמים בסיפור.

ולגבי הדוגמה של פאלאו, אני מבין את ההפרדה של הסיפור ובין המשחק. אני חושב שההבדל פה הוא שהסיפור של קלי היה חלק מן המשחק, ואפילו שומש ככלי אסטרטגי.

סטילהוק

New member
אלה לא היו רק נגיעות בשיער

אלה לא היו רק נגיעות בשיער, ואם כבר מי שהוזילו את MeToo זו מיסי אליזבת ולורן וגם איליין שלקחה בזה חלק למרות שההפקה דאגה להצניע את חלקה בעניין, שהחליטו להפוך נושא כאוב כזה לאסטרטגיה במשחקן, ובגללן אמינות המתלוננות על הטרדות מיניות נפגעה קשות. אי אפשר להקל ראש במה שדן עשה, ולא רק לקלי, שהרי ראינו ושמענו הרבה לפני פרק המיזוג מה הוא עשה ואיפה בדיוק הוא נגע גם בבנות האחרות העונה, כולל מולי שסיפרה בטסטות ולז'נט כבר בפרקים הראשונים של העונה איך היא לא חשה בנוח עם דן שלא מפסיק לגעת בה ובבנות אחרות ושאין לו קווים אדומים כשמדובר במרחב האישי.

ולראייה התמונות שאומרות למעשה הכל, וזה רק חלק ממה שכן הראו לנו. ועכשיו תאר לעצמך כמה שיחות ותמונות והקלטות על מעשיו של דן לא הראו לנו... כי אי אפשר להראות הכל. וצריך גם לזכור שהעונה הזאת היו 3 תקדימים: 1. לראשונה בתולדות הפקה הראו לנו שיחה בין מפיק למתמודדת במצלמה. 2. לראשונה בתולדות הישרדות הראו לנו עצירת משחק ושיחה עם כל המתמודדים בנפרד לגבי מעשיו של מתמודד במשחק, למרות שלא ממש הבהירו במי מדובר, מה היו צריכים לעשות לדעתי, וג'ף אף התנצל בפני קלי בריוניון שלא עשו זאת. 3. לראשונה בתולדות הישרדות מסולק מתמודד מהמשחק ואינו הופך אפילו למושבע, עובר לפנדרוסה ומגיע לגמר ולריוניון.

ותהיה בטוח שההפקה לא היתה נוקטת בשלושת התקדימים האלה אם היה מדובר רק בליטוף שיער כפי שמתארים זאת מסנגריו של דן בפורום, כדי להצדיק את המיקום הגבוה בטבלה שנתנו לו פעמיים ברציפות והמשיכו לתת לו גם אחרי שסולק מהמשחק, ובצדק, אחרי שהטריד גם אשת הפקה.

למעלה