בעקבות התקרית התוכנית הישרדות משנה את מדיניותה

תשובה מאכזבת

לא דיברתי על קלי אבל אם אתה דוחף אותי לשם אז אני כן אומר את זה בצורה ברורה- דן הטריד מינית את קלי ויש לכך קשר הדוק לתרבות האונס. לאנשים מסויימים גם לחיצת יד פורמלית יכולה להחשב כהטרדה, וצריך להתחשב בזה במקום ללעוג ולזלזל. כשאומרים לא אבל מתייחסים לזה בגדר המלצה זה הסימפטום המזוקק של התופעה. לא אמרתי שדן עשה את זה במזיד ומכוונה מינית, אני לא יכול לדעת ולא מקומי לשפוט. אם הוא התבקש להפסיק, לא הפסיק והביא אדם למשבר, גם אם בטעות ורק מטוב לב וחמימות- כן זו הטרדה. להמעיט בערכה כהטרדה בעיני זה נלוז. כל דבר שאוסיף מעבר בנושא קלי-דן יהיה בגדר טחינת מים, אין לי לא זמן ולא אנרגיה להבל הזה.
&nbsp
התייחסתי לא לקלי אלא לכך שאתה כגבר מעביר ביקורת על מי טו והדרך שלך הייתה להשוות הטרדה מינית לנשיקה מדודה שלך. זה בעיני זלזול שלא במקום ואני מעריך אותך כמספיק חכם בשביל להבין בעצמך למה. זה שאתה מייחס את תרבות האונס רק לאונס גרידא מראה לי שאתה לא באמת מתייחס לנושא ברצינות וזה די מעפן. מאחל לך גם שלעולם לא תצטרך.
&nbsp
וגם, אם לדעתך אני מבלבל במוח אז חבל על הזמן של להגיב מלכתחילה. תן לי לבלבל במוח בשקט מבלי שאתה גאון הדור תרד לרמה שלי.

B R A Y E R

New member
מנהל
מפריע לי שאתה טועה לגמרי בעובדות

ליטוף שיער/לחיצת יד לא נחשב להטרדה מינית.
הטרדה מינית בהקשר של מגע, זה מגע כפוי באיברים הנחשבים למיניים. כלומר - ישבן, חזה, שפתיים ואיברי רבייה.
זו ההגדרה המשפטית והאקדמית המקובלת למונח "הטרדה מינית"
&nbsp
במקרה המדובר - שיער לא נחשב לאיבר מיני.
ככה שגם אם אדם מסויים נוגע למישהו/י בכפייה בשיער - גם אם זה באופן זדוני וגם אם זה באופן תמים - זו הטרדה פיזית, לא הטרדה מינית.
לכן גם ההשוואה של נועם בין דן לדודה שלו זו השוואה ראויה ובכלל לא מזלזלת.
השוואה מזלזלת באמת זו השוואה בין הקורבנות של הארווי ויינשטיין, שנוצלו, הותקפו, הוטרדו ונאנסו לבין קלי קים, שהחוויה שלה, מטרידה ללא ספק ככל שתהיה, לא דומה לחוויה של אותן למעלה מ100 קורבנות של האנס הדוחה הזה.
ועל אותו משקל, להשוואת את דן להארווי ויינשטיין זה לעשות לו עוול ענק...
&nbsp
ועוד משהו קטן שהפריע לי:
אתה טוען פעמיים שנועם -כגבר- לא יכול להעביר ביקורת על מי טו.
אישה כן יכולה להעביר ביקורת על מי טו?
כי רק נשים חוות תקיפות והטרדות מיניות? גברים לא?

סטילהוק

New member
וגם את זה הוא עשה לפי עדויות הבנות שאף תיארו איפה

וגם את זה ראינו שדן עשה לפי עדויות הבנות שאף תיארו איפה נגע בגופן. לורן למשל תיארה שני פרקים לפחות לפני שקלי דיברה עם אותו מפיק בטסטה, שדן נגע בשידיה, אליזבת אף היא תיארה איך דן אחז בה וטענה שהוא מגזים ברמות, מולי תיארה בפני ז'נט איך דן לא מפסיק לגעת בה ובבנות אחרות בצורה חולנית, ובטסטות אף טענה שיש לו בעיה מאוד קשה שאו שהוא לא מודע לאן הוא שולח את ידיו או שהוא קריפ, ומיסי בשיחה על החוף עם קלי שלא ידעה עדיין שהיא מתכוונת להדיחה שפכה גם היא כל מה שדן עשה לה, מלווה בצילומים והקלטות של מה שהיא תיארה בפניה. רק אחר כך מיסי ואליזבת התהפכו והתחילו לשקר לז'נט שלא היה ולא נברא ושהן חשות מצויין בקרבתו של דן, בגלל ששתיהן ידעו שהוא עז שכל מי שיעמוד מולו בגמר ינצח אותו. אפילו נורא שהתארחה אמש בפודקאסט של מומחי הישרדות ביוטיוב ודיברה על הכל אחרי שג'מאל התארח ערב קודם לכן ודיבר איתם יותר מ 3 שעות על הכל, גם מה שראינו וגם מה שלא ראינו, טענה שתכננ לקחת איתה את דן כעז לגמר כי אף אחד שם לא היה מצביע לו, כי כולם ידעו על התנהגותו וכולם התלוננו עליו ביניהם עוד לפני המקרה עם קלי, ושכולם גם ידעו בדיוק במי מדובר כשההפקה דיברה איתם בנפרד על הטרדות
מיניות ונגיעות לא רצויות. אבל דווקא בגלל זה החליטו להשאיר אותו במשחק כי הוא לא היווה שום איום מבחינה אסטרטגית וכולם ידעו שינצחו אותו בגמר.

וכל מה שמתואר כאן ע"י הבנות (ולראייה התמונות שצולמו הרבה לפני פרק המיזוג והידיעה שקלי מתכוונת להדיח את מיסי) מדובר בהטרדה מינית לכל דבר על פי חוקי MeToo a שכבר החל מצילומי עונה 41 של הישרדות ייכנסו לתוקף וכל מי שיתנהג כמו דן וייתפס במצלמה כמו באחת מהתמונות המצורפות ותמונות אחרות שלא שודרו כלל, אך דובר עליהן רבות גם בין הבנות עצמן וגם למצלמה בטסטות, יסולק מיידית מהמשחק ולא יוכל להיות אפילו מושבע.

הכללים החדשים של הישרדות ותוכניות ריאליטי נוספות שנועדו בראש וראשונה לספק מרחה הרבה יותר נוח ומוגן לכל המתמודדים בהישרדות ובתוכניות ריאליטי נוספות, ולמנוע מקרים דומים בעונות עתידיות, כדי שהמתמודדים והמתמודדות כולם יוכלו להתרכז והתמקד במשחק ורק במשחק, ישנו לטובה את הישרדות ואת כל תוכניות הריאליטי שיהפכו לסביבות הרבה יותר נוחות ומוגנות לכולם.

החלק הראשון נכון

לוקח בחזרה את ה"מינית", גם כתבתי ממקודם שמשפטית זה לא מחזיק מים. חד משמעית נשאר עם ההטרדה. לשאר לא אתייחס כי אין קשר. לא העליתי אונס או ויינשטיין.
&nbsp
לחלק השני- יש לי ניסיון לא מועט בעבודה ובמפגש עם שורדי פגיעות מיניות משני המינים. הטענה המטומטמת של נועם בנוגע לבעיה של מי טו יכולה לבוא רק מאדם שלא נפגע מינית, מניסיון. גם לא פעם ראשונה שאני נתקל באמרות אומללות כאלו. אין צורך שאביא סטטיסטיקות שיראו מי נפגעים משמעותית פחות בנושא. אז כן, לגבר שלא נפגע מינית יש פחות לגיטימיות להעביר ביקורת על מי טו. הלוואי והעולם היה יותר שוויוני אבל זה לא המצב. להשוות את מה שנשות מיטו עברו לילד שמוטרד מנשיקה של דודה זו ההוכחה לזה, והאמת שאני קצת המום, מבולבל ונסער מכך שדווקא כאן יש מי שדורך על נפגעי מין. מודה שלא ציפיתי.

noamlah

New member
אתה זה שמזלזל סקנדי

אבל בוא, בוא ניפתח, אתן לך כמה רגעים בתקווה שזה יגרום לך להתייחס לטיעונים שלי במקום להניח הנחות
בתור אחד שהיה ילד לא ממש פופולארי בלשון המעטה יש לי הרבה רגעיי מיטו בשבילך
זה שהורידו לי את המכנסיים לפני כל הכיתה מספיק נותן לי לגיטימציה לתת ביקורת על מי טו?
זה שהייתי הולך לפעמים להתבודד מכל הרעש באיזה פינה וכשהייתי חוזר לחצר הייתה עומדת ילדה ואומרת לי: "מה, הלכת להזדיין עם העץ?" נותן לי לגיטימציה להעביר ביקורת על מי טו?
זה שאני שמעתי הערות באמצע החצר כמו "נעם אני רוצה למצוץ לך" ושאני בהלם לפני שאני מספיק לשלוף תגובה אני שומע צחוק גדול שלה נותן לי לגיטימציה להעביר ביקורת על מי טו?
זה שאת וידוי האהבה הראשון, ה"אני אוהב אותך" הראשון שלי לילדה אולצתי לעשות כאשר הילדה שאני דלוק עליה יחד עם מספר לא מועט של בנות מהשכבה מקיפות אותי, דוחפות אותי מכל מקום שאני מנסה לברוח ולעבור ואומרות לי "נו, תגיד לנו את מי אתה אוהב, נשחרר אותך!" ואחריי שעה בערך שאני מותש פיזית ונפשית אני מסתכל על אותה ילדה ואומר לה "אותך" בקול חנוק ושומע צחוק ממנה ומהחברות שלה שאמנם נתנו לי להעבור אבל המשיכו ללוות אותי עד הבית בצחוק ובוז, מה שעד היום משפיע עלי ברגעים אינטימיים

וזה לא שאני יכלתי להתלונן כי כל פעם שניסיתי המערכת לרעתי, "הן בנות, הן עדינות", "זה בטח אתה עשית להן משהו מקודם", "לכל דבר יש שני צדדים", "אולי תתרכז בלקרב אליך אנשים במקום להרחיק אותם ממך?"

כל זה נותן לי לגיטימציה להגיד משהו על המיטו?

אני לא מקרה יחיד
והבנות שהטרידו אותי לא יחידות, נורמטיביות לגמריי
משפחות טובות, מוצלחות אפילו, ציונים בבית הספר סטרייט A, כיום עובדות בעבודות מוצלחות, חלקן נשואות עם ילדים ואם בכלל נזכרות בעבר שלהן מניח שמסתכלות על זה כשעשוע של נעורים

לנשים אין מונופול על נושא של הטרדות מיניות וזה נושא שוויוני הרבה יותר ממה שאתה חושב, אתה פשוט צריך לחפש את הגברים שבשלב מסוים בחיים שלהם היו בצד השלילי של מאזן הכוחות

הייתי שמח עם המיטו היה מעודד שיח כזה ישיר על הטרדות מיניות ופגיעות ותקשורת שתהיה יותר טובה במקום להכנס למחנאות מיותרת שמפלגת יותר בין גברים לנשים במן משחק כזה של מי יותר חזק ומי יותר מדוכא ומוציאה את המושג הרציני הטרדות מיניות מההקשר שלו עד שכבר קשה להתייחס אליו ברצינות

מקווה שלמדת משהו סקנדי

מצטער מאוד שזה מה שעברת

דבר ראשון יש להבדיל בריונות מ-מיטו. 2 תופעות מחרידות, שונות לגמרי. לא מוריד ממה שעברת אבל חלקים שמהווים בריונות של ילדים נטו דורשים התמודדות שונה לחלוטין, זה לא המקום לעירוב מאבקים.
בנוגע לחלקים שכן היוו פגיעה מינית- זה נותן לך לגיטימציה לבקר את המיטו, לא חושב שההשוואה שעשית מעידה על כך שירדת לעומק המושג והבנת במה מיטו עוסק. עם כל הכבוד לאירועים הקשים שחווית, מיטו מדבר על מערכת שמכשירה ניצול ופגיעה מינית כחלק מתרבות של מותר לי, כחלק מתרבות שהאישה נחותה מהגבר ולפיכך מותרה. אני באמת לא הולך לרדת לרמה של להסביר למה נשיקה מגעילה מדודה זו השוואה שעושה עוול לכל מי שאי פעם נפגעה מאותה מערכת. לא מקבל את האמרה שזה נושא שוויוני, ההפך, הוא לא שוויוני בצורה חותכת. המחנאות ה"מיותרת" נובעת בדיוק מאותם יחסי כוחות, מי יותר חזק ומי יותר מדוכא. לדרוש מנשים "להניח את נשקן" ולהכתיב להן במה המאבק צריך להתמקד זו חוצפה בהתחשב בעובדה שכבר נצח הן נדרסות ופתאום כשלא נעים למישהו שיש חזית תקיפה של נשים נגד התופעה דורשים מהן להתרכך ולנהל את המאבק שלהן באופן שונה.

noamlah

New member
כבר קשה לדעת

ככל שעוברות העונות סטילהוק וג'ף פרובסט כבר נשמעים לי אותו דבר
ובהחלט יש מגמה מאוד רעה בשנים ובעונות האחרונות של ההפקה לנסות לרצות את הקהל וליצור אווירה טובה על חשבון המשחק והתחרותיות שבו

B R A Y E R

New member
מנהל
ורנר הצליח להסביר את המגמה הזו בצורה מאוד הגיונית

פרובסט התראיין לפני כמה שנים וסיפר שהעקב אכילס שלו היא שלא סופרים אותו בתור "מספר סיפורים רלוונטי" אלא כמנחה פלקטי שמקריין הוראות
ושהוא רואה את זה כאחת הסיבות שהישרדות לא מועמדת כבר שנים לאמי, והוא כבר שנים לא מועמד בתור מנחה תוכנית ריאליטי (יש קישור לראיון בקישור שפירסמתי)
אז המגמה של השנים האחרונות לייצר סיפורים וסנסציות נועדה מעבר לייצירת באזז ורייטינג, גם לעזור לו לחזור להיות מועמד לאמי

סטילהוק

New member
ורנר האחרון שאני יאמין לו אחרי התקרית איתו בעונה 34

וזה הפורום היחיד שבו מצדיקים את מעשיו של דן ומאשימים את קלי הקורבן שלו.
אני לא מאמין שאפשר לערוך מה שלא קרה, אפשר לערוך רק מה שכן קורה. זה לא סרט מבויים, זו תוכנית ריאליטי עם אנשים אמיתיים שפוגעים ונפגעים על באמת. אי אפשר לערוך דבר כזה, ומה שראינו בטח לא חלמנו, לא לגבי הנגיעות בקלי ולא לגבי הנגיעות במיסי, שראינו כולנו. אם דן לא היה נוגע בהן לא היינו יכולים לראות אותו נוגע בהן. זה לא מדע בידיוני, זו המציאות, בגלל זה קוראים גם לזה ריאליטי (מציאות). והמדיניות החדשה שהתוכנית אימצה עם הכללים החדשים נועדה בכדי למנוע מקרים כאלה בעונות עתידיות. ועכשיו מתברר שלא רק בהישרדות המדיניות הזאת תחול, אלא גם בתוכניות ריאליטי נוספות של רשת CBS ובין השאר גם האח הגדול ואקס על החוף.

לא יודע איזה כתבות בנושא קראת אך כל הפרטים שציינתי פורסמו ברשת, או בכתבות או בפודקאסטים של הישרדות ביוטיוב. המדיניות החדשה הזאת הולכת להיכנס לפעולה כבר מעונה 41, כי את עונה 40 כבר צילמו, אך מעונה 41 והלאה של הישרדות גם הליהוק יהיה יותר הרבה מחמיר וקפדני וגם הטיפול בכל מה שקשור לנגיעות לא רצויות ולהטרדות מיניות.

בקיצור: מקרים כמו שראינו העונה וכמו שראינו בעונת האולסטאר ותאילנד כבר לא יתרחשו בהישרדות. ולזה בדיוק נועדה המדיניות החדשה של ההפקה שמתאימה את עצמה ובצדק לעידן MeToo, אם אנשים פה הספיקו לשכוח באיזה עידן אנחנו חיים.

Bar EL

New member
אין בן אדם אחד שמאשים את קלי

ואני חושב שזה כבר הובהר כאן יותר מפעם אחת.
אבל התמונה שאתה ציירת בהודעות (האובססיביות כרגיל שלך, כן שמענו כבר מיליון פעם על ה"תקרית הגועלית ביותר התולדות הטלוויזיה לדורותיה") שלך היא רחוקה מהמציאות וכרגיל סילפת את האמת לפי איך שהיא מתאימה לך ואתה מציין בהודעה הראשית כאן כאילו כל מה שרשמת זה עובדות בלבד.
ממליץ לכל מי שכן יש לו ראש פתוח ולא הולך לפי הדעה הפופולריות ביותר ע"פ פודקאסטים ורדיט כמו סטילהוק שיקרא את מה שורנר כתב, אני אישית ממש התחברתי למה שהוא אמר ושמח שגם יש דעות אחרות שמושמעות.
לא כל מה שמראים לנו בטלוויזיה הוא נכון והרבה זו אכן עריכה מניפולטיבית, ולפי דעתי גף בהחלט עשה את שלו והרוויח את מה שרצה כי זה ללא ספק עשה רעש ודרמה גדולה והכניס את הישרדות לכותרות (באז גם אם הוא שלילי הוא עדיין באז).

סטילהוק

New member
כל הפרטים שציינתי פורסמו ברשת, או בכתבות או בפודקאסטים

כל הפרטים שציינתי פורסמו ברשת, או בכתבות או בפודקאסטים של הישרדות ביוטיוב. המדיניות החדשה הזאת הולכת להיכנס לפעולה כבר מעונה 41, כי את עונה 40 כבר צילמו, אך מעונה 41 והלאה של הישרדות גם הליהוק יהיה יותר הרבה מחמיר וקפדני וגם הטיפול בכל מה שקשור לנגיעות לא רצויות ולהטרדות מיניות.

סטילהוק

New member
והנה עוד כתבות בנושא

CBS Adds New Sexual Harassment, Behavior Policies to Its Reality Show Survivor After 'Inappropriate Touching' Scandal
https://time.com/5752011/survivor-cbs-guidelines-sexual-harassment/

Survivor Contestants Old & New Say Dan Spilo’s Removal Was Necessary
https://screenrant.com/survivor-contestants-dan-spilo-removal-necessary/

https://time.com/5749735/survivor-contestant-removed-cbs-sexual-harassment/

https://screenrant.com/tag/survivor-island-of-the-idols/

למעלה