בעקבות מה שאדר שלי כתבה

yaelia

New member
בעקבות מה שאדר שלי כתבה

בשבוע שעבר על הסופרוומניות, חשבתי על הצד השני שבו אני נמצאת. הצד הפחות קרייריסטי והפחות מתפרנס. אני כל הזמן אומרת שזאת נקודה מאוד רגישה אצלי החוסר הצלחה להתפרנס כראוי. חשבתי להביא משהו שכתבתי כנקודה שונה להסתכלות על מצב דומה-שונה פשוט כי מה שאדר שלי כתבה עורר בי הרבה אמוציות רדומות. כמעט כעסתי עליה עד שהבנתי שאני פשוט מתוסכלת ומפנה את זה אליה (סליחה מותק). מאוד רציתי לכתוב מאמר מלומד על איך הייתי אמביציוזית וקרייריסטית פעם והיום בין החיתולים והמשפחתונים כל מה שאני רוצה זה עוד מזה. אבל זה לא בדיוק נכון. אף פעם לא הייתי אמביציוזית במיוחד ואף פעם לא שאפתי לקריירה חובקת עולם. ועל אף שאני רוצה עוד ילדים ובקרוב, בהגדרה שלי, אני רואה את עצמי קודם כל כאדם אוטונומי, אישה ואחר כך גם כאמא. מצד שני אף פעם לא חשבתי שאני אהיה חלקיק סטטיסטי של נשים שאחרי שהן יולדות הן מוצאות את עצמן נדחקות לעבודות הכי מאוסות ומבאסות ללא שום קשר לכישורים וליכולות שלהן, ומסכימות לקבל משכורות שערורייתיות עבור העבודות האלה. כבר בהריון הייתי מובטלת ולא הצלחתי למצוא עבודה זמנית משום סוג. מהרגע שהללי נולד נכנסתי לסחרחרה של חיפוש עבודה כפרילאנס, כשכירה כלא משנה מה, העיקר לעבוד. המחשבה על זה שהערך שלי ככשירה עבודתית ירד פלאים העליבה אותי בצורה לא הגיונית. ואולי דווקא הגיונית מאוד. מצד אחד מאוד רציתי לעבוד במקצועות שלי ומצד שני, אף פעם לא ידעתי לכלכל את מעשיי בצורה שתביא לי את התוצאות המעולות שבהן חצפתי. מצאתי את עצמי מוותרת מראש ולגמרי, במקום להתפשר ושוב למצוא את עצמי עובדת בעבודה הפחות טובה שאני יכולה להשיג לעצמי, במשכורת מגוחכת ועם בוסים שאני יותר חכמה מהם. המחשבה להיות אמא פול-טיים ולהתפתח עצמית: לימודית-אינטלקטואלית, או המחשבה של אמהות אחרות לעבוד מהבית או ללכת להיות יועצות-הנקה תומכות-לידה למיניהן, היא הטוויסט שיותר ויותר נשים "המציאו" בשנים האחרונות כדי להתמודד עם הדחיקה הבלתי נסבלת הזאת לפינות של אמהות עובדות שעדיין מנסות להישאר גם נשים בעלות ערך בעיני עצמן ובעיני החברה (אני לא חושבת שאפשר להפריד את העצמן והחברה האלה, עדיין), ובלי להשתגע במרוץ הסופרוומן של שנות השמונים-תשעים. אני מנסה להמציא לי שיטה שתכלול הכל או כמעט הכל, כי על משכורת שמנה בתנאים שלי ויתרתי מזמן. אבל על עבודה בתחום שיגרום לי סיפוק והנאה לפחות, אין לי כל כוונה להתפשר. אני מנסה להמציא את השיטה שתעבוד עבורי הכי טוב. גם להיות הכי אמא שאפשר לתינוקי האהוב וגם לא להפסיק להיות יעל. אם כי יעל כפי שהכרתי אותה בעבר כבר לא קיימת באמת. לפעמים אני מתגעגעת אליה. לרוב אני מחפשת אותה משופרת בתוכי. בעוד חמש שנים אני בהחלט רואה את עצמי עם אח/ות להלל, עובדת בעבודה נעימה שתכניס משכורת סבירה ותו-לא. ועם זה אני רואה את עצמי עוסקת במה שאני אוהבת בתנאים שלי ובזמן שלי, אם ימצא לי ביקוש מה טוב ואם לא, אני לא אתמוטט נפשית או ארגיש חסרת ערך. אולי אני כן לומדת לקבל את עצמי. מחשבה מפתיעה בהחלט ונעימה לא פחות.

מזדהה עם כל מילה!../images/Emo45.gif

וזו בדיוק הנישה שאני חותרת אליה - להיות אמא ולעבוד בעבודה מהנה, אם אפשר מהבית או ביחד עם התינוק הנוכחי. אני חושבת שיש משהו הרבה יותר שלם ומגובש באמהות שלא מנסות לקרוע את עצמן בין הילדים לעבודה. אמהות שרותמות את הנשיות והנסיון שלהן לעבודה. יש כוח נשי מאוד גדול באמא שמממשת את עצמה במסגרת האמהות. לדעתי, רק נשים יכולות להבין את זה ולהעריך את זה ולכן כל המקצועות של עזרה מאישה לאישה כאשר הילדים נמצאים בסביבה ולא נתפסים כמפריעים, מאוד מדברים אל הרבה אמהות. אצל גברים זה נתפס פעמים רבות כחוסר מקצועיות. אולי אנחנו חוזרות למה שפעם היה בתוך השבט, כאשר נשים היו עוזרות זו לזו עם הילדים והמנוסות היו מלמדות את הצעירות את סודות הקמת המשפחה.

מעיןבר

New member
קצת מזדהה וקצת לא

פעם חשבתי שאני אהיה אשת קריירה (כשסיימתי תואר ראשון בגיל 23
) עם הזמן הבנתי שהמשפחה שלי מאוד חשובה לי ואני מוכנה לוותר בכיוון הקריירה על מנת לא לאבד זמן משפחה - וזה היה לפני שאדוה נולדה, כך שהיום זה עוד יותר ברור. מצד שני, בשלב מסויים כשחזרתי לתואר השני שלי הבנתי שמחקר - זה מה שאני רוצה לעשות, זה הייעוד שלי בחיים. אבל המצב באקדמיה מחורבן - אינני יכולה להתפרנס והתסכול גדול. גם מקום לתואר שלישי אין לי. לא משנה מה אומרים - כסף זה אחד הדברים היותר חשובים בחיים. אני לא שואפת להיות עשירה או משהו כזה, רק לקיום בכבוד - למשכורת שלפחות תכסה את הגן. עכשיו אני בתהליך של חיפוש משרה חלקית נוספת וחוץ ממקום אחד פשוט לא מקבלת תשובות, הרבה נתונים עומדים נגדי - מצד אחד אני פשוט over-qualified וברור לי שזה מרתיע מעסיקים, מצד שני אני אמא ומחפשת משרה חלקית - אבל ברור שזה זמני רק עד שהלימודים יגמרו והם הרי לא רוצים מישהי שתברח להם. בקיצור - אני ממולכדת בין הצורך להתפרנס והמוכנות להתפשר לבין הרצון להגשים את עצמי.

lulyK

New member
מעין, ברור שבזמן לימודים

כשצריך כסף, עובדים במה שיש ובמה שמצליח איכשהו להכנס ללו"ז. זה לא אותו הדבר.

מעיןבר

New member
נכון שזה לא אותו הדבר

מקור התסכול הוא כפול: 1. למה האקדמיה לא יכולה לדאוג לי לפרנסה כמו שעשו בעבר לתלמידי תארים גבוהים בעוד שידוע לי היטב עד כמה המרצים מתחננים לעוד עוזרי הוראה - אז אולי זו לא היתה הפרנסה הכי טובה אבל זה בטוח היה יותר מכלום. 2. למה למרות הנכונות שלי להתפשר ולעשותץ עבודות שאני לא רוצה אני לא מצליחה למצוא שום דבר? אני מוכנה לחתום על התחייבויות מטופשות לתקופת העסקה - רק למצוא משהו.

yaelia

New member
על זה בדיוק דיברתי

על המלכוד בין היכולות האובייקטיביות המעולות שלך ובין המציאות הפושרת שתוקעת אותך במקום שבו לא תמיד את רוצה להיות. ועל הדרכים לדלג מעל המציאות הזאת, או לבחור לא להיות חלק מהכללים שלה.

lulyK

New member
מזדהה מאד.

עם יד על הלב, "אמביציה" במובן המערבי (של כסף וסטטוס), אף פעם לא היתה חלק מהחבילה שמרכיבה אותי.

lulyK

New member
אבל זה קצת צבוע מצידי,

כי התחתנתי עם מישהו שממלא את התפקיד הזה (ואני מוצאת את עצמי דוחפת אותו להתקדם ולדרוש יותר לעצמו)

lulyK

New member
אולי יום אחד

הלביאה האמביציוזית תגיח גם ממני.......

new mermaid

New member
גמני לא אמביציוזית והחצי שלי כן

אז למה אני מתעצבנת שהוא נשאר הרבה שעות בעבודה ואני עם הילדים אחהצ

ו שתי

New member
כאילו מנהמת ליבי

אי שם בגיל 25 כשסיימתי את התואר, כבר אז לא הבנתי איך משלבים עבודה וקריירה בחיים פרטיים. לקחה לי בערך שנה עד שהבנתי שעל חיים פרטיים אני לא מוכנה לוותר, אבל גם לא על מימוש עצמי (שזה ערך נורא "נפוח", אבל מה לעשות- נכון). לפני כמה שנים בחרתי לפנות לתחום של עבודה עם נוער בסיכון, ומכיוון שההשכלה שלי אחרת, מגוון התפקידים שאני יכולה למלא די מצומצם- מה גם שאני מגבילה את עצמי לעבודת שטח. לנהל אנשים לא היה בדרייב שלי מעולם. ואני מודה- חשוב לי לעשות עם עצמי משהו, אבל להרוויח הרבה כסף, או להגיע לעמדה בכירה מעולם לא היה הכיוון שלי, וכנראה כבר לא יהיה. חשוב לי יותר לגדל את הילדים שלי, לחיות חיים מענינים, לעשות טוב. ואני לא מוצאת שיטה שתוכל לאפשר לי כרגע להתפרנס בכלל. לשמחתי אני חיה עם מישהו שלא רק שמעודד אותי לא להתפשר על פרנסה, אלא מחזיק במוטו "עדיף התנדבות מענינת מעבודה משמימה בשכר". כך שקל לי לדבר על ענין וכו'. את הבלי העולם הזה הוא מספק למשק הבית שלנו...

yaelia

New member
נשמע מאוד דומה לגישה שלי

וגם של ש. אלא שאני יודעת שאני רוצה לעבוד ולהתפרנס (ללא קשר אליו). זה חשוב לי כחלק ממי שאני. הייתי שמחה להתפרנס בכבוד רב וממה שהוא המקצוע שלי ולא מחצי משרה בקושי.

גבינייה

New member
מזדהה לגמרי. אני מאלה שפתאום

עובדות מהבית, ומרוויחה שישית (בלי הגזמה, באמת) ממה שהרווחתי פעם. ואני חשבתי שאנחנו "מתקדמים" בחיים. ואת דיברת רק על הקריירה. ההודעה של אדר שלי גרמה לי לחוש רגשות נחיתות קשים (אל תרגישי רע...) בעיקר בתחום של תיפקודי כבת זוג (או מאהבת! איפה...היה היו ימים) נהייתי פשוט מנהלת בית, וכולם רק מגלגלים עיניים (אני לא יודעת לעשות את זה בחן, אני רק מורידה פקודות לבעלי). ערימת כביסה - מחכה פה כבר 3 ימים, את התינוק לא רחצתי יומיים (רק טוסיק), סיפור לילדה - יוצא לי פעם בשבוע אולי. לא מקפידה על ציחצוח שיניים בכלל (שלה). שלא לדבר על איך נראות הארוחות שלה.... והכי מרגיז - אני יכולה יותר (כמו שאומרות המורות). זה נכון. יכולתי קצת יותר...

עמית@

New member
לגיטימי בעליל ולא ממש סותר את מה

שאדר (ואני אולי?) מרגישות, לקבל את עצמך זה גם לקבל צרכים שאולי לא משתלבים באידיליה שהייתי מפנטזת עליה (ומודה שיש כזו) הלוואי והשיטה הזו תתקיים, אבל בשביל זה שיטה אחרת צריכה להשתנות..

בדיוק על זה חשבתי לכתוב היום...

אני יושבת לי עכשיו בבית עם נגה שכבר בת ארבעה חודשים ומוצאת את עצמי מתלבטת על המשך דרכי בחודשים הקרובים. אני כבר מזמן ויתרתי על המחשבה שאהיה אשת קריירה, בעצם המחשבה אף פעם לא עברה במוחי - למדתי צילום וכבר בלימודים ידעתי שזה בשביל הנפש ולא העבודה. אחרי שנות מלצרות ועבודות שונות ומשונות עשיתי הסבה לגרפיקה ממוחשבת ואני עובדת בזה, עכשיו במשרד ממשלתי כגרפיקאיתה- אבל תמיד מרגישה לא כאן ולא כאן - קשה לי להגדיר את עצמי כגרפיקאית למרות שזה מה שאני (אולי מעצבת) - אז מה אני? ואני עד הלידה עבדתי כבר שנתיים במשרד ממשלתי כגרפיקאית ועכשיו צריכה להתחיל לחשוב איך ואם לחזור לעבודה ומה? אם היה לי בעל שהיה מרוויח מספיק - הייתי נשארת בבית לפחות עוד כמה חודשים עם נגה - וישלי עוד בת שלוש וחצי בגן. בעלי סטודנט ומצייר עכשיו ציורים כדי להתפרנס (עוד לא התחלנו להתפרנס מזה) הוא אדריכל בהכשרתו אבל עזב את המקצוע אחרי הלידה של הגדולה. אני רוצה להישאר עוד בבית עם נגה אבל צריכה לחשוב על הכסף ועל זה שיש מקום שמחכים לי - ועכשיו ההתלבטות אם לחזור לחצי משרה כדי שנגה תהיה רק חצי יום איפה שהוא, או דווקא לחזור למשרה מלאה כדי להרוויח יותר וממילא יש שעת הנקה... (עבדתי עד הלידה שלושת רבעי משרה) קשה לי גם לחפש מקומות עבודה אחרים כי אני גם מתקשה להגדיר את עצמי כגרפיקאית עד הסוף, וגם מפחדת שמקומות פרטיים יהיו תובעניים ושעות רבות של עבודה (עבדתי במקום כזה כמה חודשים עד הלידה הראשונה). המשכורות במשרדי ממשלה לא משהו, אז לפעמים אני חושבת בשביל מה לחזור? בקיצור, למי שהגיע עד לכאן, אני מבולבלת...

yaelia

New member
../images/Emo24.gif אמפטי יעזור?

מבינה נורא את התסכול וההתלבטות. החישובים האלה של מה שווה כמה ולמה.

yaelia

New member
זאת בדיוק הבעיה

ששיטה חברתית שלמה צריכה לתפוס אחרת את הפרטים שבה. משני המינים אגב, לדעתי. איפשהו הפמיניזם עשה פניה קצת בעייתית מבחינת הדרישות שלנו מעצמנו ומה שבפועל קורה.

עבודה מהבית - לא פשוט כמו שזה נשמע

גם יעל וגם חלק מהמגיבות התייחסו אל עבודה מהבית כאל פתרון אופטימלי. הרגשתי צורך להביע עמדה קצת שונה, ואולי לפגום באשליה שעבודה מהבית תפתור חלק גדול מהבעיות עמן אנו מתמודדות. כבעלת מקצוע שמאפשר באופן מסויים עבודה מהבית אני ממש ממש לא מגיעה אל המנוחה והנחלה. כדי לעבוד מהבית יש צורך במשמעת אדירה, באסרטיביות לא מעטה ו...כן, גם בויתורים לא פשוטים. כששואלים אותי מדי פעם למה אני לא עובדת באופן פרטי (הכוונה לעבודה מהבית), אני תמיד עונה, ש'כשהילדים יגדלו אני אשקול להתחיל לעבוד מהבית'. כיום אני מעדיפה להיות שכירה, לא תמיד מאושרת עם התנהלותם של הממונים עליי, כפופה לשעות/ימי עבודה קבועים , אבל לא צריכה לתמרן ולחיות בחוסר ודאות או בתקופות אדירות של לחץ וחיפוש אחר 'סידור לילדים' כי חייבים לעמוד בהתחייבויות. בעצם, אין פתרון קסם עבורנו כנשים, בכל פתרון יש ויתורים, שכדאי שנקבל אותם בהבנה ובאהבה, גם אם תמיד ננסה לחתור ולשאוף ליותר.

lulyK

New member
אני דווקא עובדת מהבית,

אבל לחלוטין לא מפרנסת מהבית..... מסכימה איתך, עבודה עם נפח מהבית, לוקחת המון אנרגיות.

למעלה