סיבכת אותי...
אתייחס לנקודה אחת בלבד, שנראית לי הכי חשובה: "בסוכריה יש טוב ורע, ברוע יש רק רע" אבל מהו רוע? יש לי סיפור אמיתי (בשמות בדויים), אני אכתוב אותו כאן בקצרה: ליל שבת בירושלים, הרחובות היו ריקים. ר' דוד נדקר בחזה ע"י ערבי, והיה צריך טיפול באופן דחוף. התגלגלו העניינים, אני לא רוצה להאריך, אחד מחבריו איחר לביתו באותו יום ופגש אותו בדרך וכו', ובסוף פינו אותו לבי"ח. (השתלשלות האירועים עד אז היא שרשרת ניסית בפני עצמה, רק שהיא לא קשורה לויכוח הנוכחי). במוצ"ש, התברר לרב שטרן שהניתוח הצליח. ועכשיו אני אצטט מתוך הספר: "תוך כדי מעורבות בכל הקורה, הופתעתי לשמוע כי הפרופ' המנתח הילך נסער מאשר שמע מרבי דוד. בעיצומו של הניתוח, נכח לראות שהדקירה היתה תחת הלב, ה' ישמור. באופן רגיל היתה דקירה במקום כה רגיש - עלולה לפגוע בחלקי המעיים שבמקום זה, ולגרום לנדקר לחיי צער קשים וחולניים, ירחם ה'. מה המום היה הפרופ' לגלות, תוך כדי ניתוח, כי חלקי המעיים לא היו במקומם, מקום הדקירה, אלא נפולים היו ומוטים מטה בכמה ס"מ, כמו אירע בהם נתק של שבר, בעקבות כך נותרו בשלמותם. תדהמתו של הפרופ' מכך היתה עצומה והוא ביקש להתעניין אצל הנדקר על תופעה מוזרה זו שהצילה את חייו. רבי דוד סיפר שאכן לפני שלוש שנים חש בכאבים במקום זה, וצילומים הראו לו כי לקה בשבר באותו חלק מעיים, אשר הוסטו ממקומם. פרופ' דורסט היה נרעש: 'ומדוע לא נותחת אז להשיב את השבר על כנו?' ,שאלתי את פי כ"ק הרבי מלעלוב זצוק"ל והורה לי אז לחכות ולא להינתח. שאלתיו אחר שנה ושוב הורה לי לחכות. גם לפני חודשים ספורים שוב הזכרתי אודות כאבים מציקים אלו, הנובעים משבר זה, והרבי הורה לחכות, "עוד לא, עוד לא", אמר. כשהרבי אומר', סיים רבי דוד, 'אני מציית'. 'דע לך כי חייך ניצלו עקב שבר זה', לא מצא הפרופ' מנוח לנפשו, 'דקירה זו עלולה היתה לגרום לך לחיים לא חיים, אין לך מושג ממה מנעך השי"ת (ה' יתברך) בגרמו לך שבר זה. אין לך מושג עד כמה גבהה רוח הקודש של רבך, עליך להיות מאושר כי עשית כפי שהורה לך'." קרא שוב את הפיסקה האחרונה. בשביל רבי דוד - היה השבר דבר רע, התגלמות הרוע. מה יכול להיות טוב בשבר במעיים?? אבל לבסוף, זה היה מה שהציל אותו! לכן, לא כל מה שנראה רע הוא באמת רע. הסיפור הזה מוכיח. ודרך אגב, הסיפור לקוח מתוך הספר "נפלאותיו לבני אדם" - סיפורי השגחה פרטית מהימנים מנפלאות הבורא בעולמו. ועוד דרך אגב קטן - זה לא הסיפור היחיד שם שיכול לשמש דוגמה. אם תרצו אני אכתוב עוד סיפורים משם, יותר קצרים, או סיפור אחד קצת ארוך אבל מדהים.