בעקבות פניה אלי, שאלה לחברי הפורום

tamarhp

New member
לא הכוונה

לדעת את העתיד ממש כפשוטו כמו מגלה עתידות, הרי רק יעקב אבינו ידע את הקץ. אבל כן יש מושג של רוח הקודש, שיודעים להורות לאחרים את מה שנכון ומה שמתאים עפ"י מה שבאמת יקרה. אולי הם לא וידעים בדיוק מה הולך לקרות (אף פעם לא ניסיתי לחזות את העתיד עם רוח הקודש...) אבל הם בהחלט יודעים איך צריך לפעול. וזאת עפ"י רוח הקודש. ומה עם כל הסיפורים (הרבים!) על הבעש"ט ורבים אחרים שאו ברוח הקודש דברים שקורים במקומות אחרים? והסיפורים ידועים לכולם, ואני מאמינה שלא צריך לפרט.

lala897

New member
אין כיום רוח הקודש.

פשוט אין! ומצטערת אבל אני לא מאמינה לכל הסיפורים על הבע"שט ורבים אחרים. הם לא ראו שום דבר. וכבר אמרתי לך שכמו שהמציאו סיפורים כאלה על החפץ חיים (שבנו מעיד על כך שהם לא היו) כך גם הסיפורים האלה לא היו. אלא אם כן תביאי לי הוכחה קצת יותר נחשבת מאיזה אחד שסיפר שהבע"שט סיפר לו שהוא ראה כך וכך. גם בסיפור שהבאת למעלה זה היה נס. אני לא יודעת למה הרב שלו אמר לו לא לעשות את הניתוח אבל יכולות להיות אלף סיבות ולא שהוא ידע מה יקרה. זה מזכיר לי שהיה סיפור ששאלו את הרב חיים קנייבסקי (בתקופה השנה שפחדו שעירק תתקוף אותנו) מתי ילבשו את המסכות והוא ענה בפורים.(ברור מאליו שהוא התכוון להגיד בדיחה שבפורים לובשים מסכות כי אנשים באים אליו עם שאלות טפשיות ומבזבזים את זמנו) עירק לא הפציצה אותנו אבל אם במקרה היא היתה מפציצה אותנו בפורים ישר כולם היו אומרים שהרב קניבסקי ידע ברוח הקודש מה יקרה. שטויות בלחץ. אין כיום שום אפשרות לדעת מה יקרה אפילו לא בפיפס אחד. אלא אם כן מסתמכים על תורת הקבלה.

100kuri

New member
אומנם את רושמת את זה באופן מאוד בוט

אבל בעקרון- צודקת, זה באמת אותו דבר (הקטע עם אבא-סוכריה)

Em76

New member
למען האמת אף פעם לא ממש קראתי אותה

אבל עכשיו כן קראתי ואפילו יש לי תגובה בשבילך: כשהשם ברא את העולם הוא קבע לו חוקים מסויימים. אחד החוקים הוא שיש לאדם חופש בחירה בין טוב לרע. ככה השם קבע. אז אם אדם עושה רע הוא יקבל רע. זוהי אחת ממידותיו של הקב"ה: "גומל לאיש חסיד כמפעלו, נותן לרשע רע כרשעתו" אז ח"ו השם לא רשע אלא יש עניין של שכר ועונש. ואל תשכח את מה שכתוב: "יוצר אור ובורא חשך עשה שלום ובורא רע אני יהוה עשה כל אלה"(ישעיה מ"ה, ז)

אס למה ה' לא

"נותן לרשע רע כרשעתו" כפי שאתה כתבת? זאת בדיוק הנקודה של החתימה של הנבצר.

lala897

New member
וואלה -הברקת!!

השאלה הזאת נשאלה דורות ע"ג דורות.. ע"י תלמידי חכמים גדולים וחשובים. סתם לידע הכללי.

Em76

New member
צדיק ורע לו רשע וטוב לו

ככל הידוע לי התשובה היא שגם אם אדם חוטא לא משנה כמה עדיין יש גם דברים טובים שהוא עושה. אז השם גומל לרשעים על מעשיהם הטובים בעולם הזה ומשלם להם על מעשיהם הרעים בעולם הבא. ואותו דבר הפוך על צדיק ורע לו.

lala897

New member
נכון.

כל הויכוחים מתחילים ונגמרים באותה נקודה. מאמין או לא? זה המסקנה שלי מהפורום.

זאת סתם התחמקות.

עוד תיאוריה שבני האדם המציאו כדי להתחמק מהשאלות המטרידות בדת, החתימה שלי באה להזכיר שאפילו שמתחמקים מהן בתירוצים ושאר ירקות-השאלות הללו עדיין שם.

tamarhp

New member
או

שפשוט יש אנשים שלא מוכנים להאמין במה שלא נתפס בהיגיון, וקוראים לזה התחמקות. אני לא רואה שום שאלה מטרידה בדת.

lala897

New member
לא התחמקות- זו אמת

מה לעשות שאתה לא מכיר בה?

יש ביהדות

דבר כזה: הצדיק רוצה להענש על חטאיו(הרי יש לו כמה חטאים פה ושם) בעולם הזה ולכן מקבל צער ורוע בעולם הזה ובעולם הבא מקבל את הטוב. בעוד שלרשע יש כמה מצוות ולכן ה' נותן לו את שכרו בעולם הזה ובעולם הבא הרשע מקבל את עונשו.

זאת לא הנקודה.

אוקיי-יש בחירה, אבל למה, כשאדם בוחר לרצוח, באותו רגע, שנייה לפני שהוא רוצח(הרי אלוהים יודע את העתיד, ויודע מי מתכוון לרצוח ומי לא...), למה הרוצח לא מתאייד לו ונעלם? ובכך ניצלים חייו של חף מפשע? זאת הנקודה של החתימה, לא עניין חופש הבחירה.

זו גם שאלה ענקית הנבצר...

אם בעצם אלוקים יודע את העתיד, והכל ידוע לו... עבר הווה ועתיד... מדוע הוא לא מונע דברים רעים? או יותר מזה... מהי הבחירה שלנו אם בעצם הכל כבר ידוע לו? אז... הוא לא מונע דברים רעים, כי הבחירה היא בידינו אם לעשות טוב או רע. וגם אם הכל ידוע לו, הדברים אינם ידועים לנו לבני האדם, לכן אנו חיים היום מבלי לדעת את המחר, ובכל דקה מחיינו יש לנו את יכולת הבחירה. ואם תשאל מדוע יש רע בעולם? זה בגלל שחוה אכלה מן התפוח!

ואולי יש סיבה

למה אותו אדם נרצח, אולי זה תכנון שירצח? וה' גם רוצה לתת לרוצח הזדמנות שאולי ברגע האחרון יתחרט. תגיד ראית דו"ח מיוחד?

למעלה