בעקבות פרישתה של חרגולית...

בעקבות פרישתה של חרגולית...

עד כמה חשובה לכם האנונימות בבלוג? הייתם סוגרים את הבלוג אם הייתם נחשפים?

יש לי גבול אדום מאוד ברור

מצד אחד אני לא מוסר פרטים אישיים גם כשנוצר קשר של שיחה מעבר לקלעים, קרי מסנגר או מייל, מצד שני אם הפרטים שלי יחשפו ויהיה לי חשש ולו הקל שבקלים שמישהו הולך לעשות לי אאוטינג מלוכלך (למרות שאין לי מה להסתיר) אני מבטיח להתאדות במהירות האור

המממ..?

פרישתה? אני עוזב את האינטרנט לכמה ימים, ופתאום מגלה שילד בן 11 פרש כי פרסמו תמונה שלו מרוח בשפיך, שמישהי התאבדה, שיש לצציק מחליף, ושחרגולית פרשה. תגידו אתם לא יכולים להסתדר בלעדיי לכמה ימים??

wranger

New member
ולא רק זה!

לא תאמין, אבל מישהו רצח את ירין!

Tali1912

New member
ירין

עם כל ה- הו הא והרעש והצלצולים מהכותרת מי רצח את ירין. וזה לא הפורמט או העורך החדש של הבלוגיה וכמו שזה נשמע ונראה עד עכשיו איזה בלוג "חסמבה" סטייל סיפור בהמשכים
אז לא נותר מאשר לומר מאכזב מאוד לא היה בשביל מה לצפות
, אני עדיין מאוד מאוד מקוה שירין זה באמת העורך החדש או אותה כתבה מנענע על תפוזקאסט. בכלל התוספים החדשים כמו הבלוג לסלולרי וירין סיפור בהמשכים. ככה השקיעו
ככה אכזבה גדולה ומכופלת

ע ל ו מ ה

New member
אוי ../images/Emo10.gif

ממה? בסופו של דבר יש תחושה שבועת המתח כאילו התיישנה והאויר יצא ממנה בנשיפה קלה ולא בהו-הא כמו שציפינו. כמו שאתה ציפית מן הסתם יותר מאיתנו. נראה לי שהיתה קצת התלהבות יתר וחימום יתר... מתכון ברור לאכזבה.

להגיד לכם את האמת?

אתם איכזבתם אותי. לפי מה שאני רואה, מהות הבלוגייה היא קודם התוכן שבה. כשהתחלתי את כל הטיזרים ובייחוד כזה תפס תאוצה, ידעתי שיהיו הרבה מאוכזבים שציפו להרבה יותר. לא חשבתי שאלו יהיו הנפשות הפועלות כאן. אלו שמייצרים את התכנים הנפלאים על בסיס קבוע ושצריכים להבין שמהות הבלוגייה היא לא אם יש תיבת סימון למחיקת יותר תגובות, ולא מערכת משוכללת לניהול טקסטים. נכון, זה חשוב ואני בטוח שזה גם כן יבוא. אבל בראש ובראשונה, מדובר על מה שכתוב בפנים. אני לא יודע למה בדיוק ציפיתם. אני חושב שקידום כזה גדול למשהו כל כך פשוט במהותו ("כולה סיפור") זה דבר נפלא. כשבלוגר, משקיע מזמנו לשבת ולכתוב כדי שאנשים יוכלו לבוא, לקרוא וליהנות, זה דבר נפלא. ושלא תבינו אותי לא נכון, לא נפגעתי מכך שאתם רואים את זה כ"כולה סיפור מתח בהמשכים". ברור והגיוני שלא כולם יאהבו. אבל כשאתם מכנים תוכן טקסטואלי שמופץ בצורה שכזאת, בחינם, לשם הכיף בלבד כ"כולה" וכ"סתם"...אז פר? זה מאוד מאכזב אותי.

ועוד משהו קטן...

המטרה העיקרית של הסיפור הזה, הוא להביא גולשים לבלוגייה שיגידו "וואלה...כאן יש תוכן אמיתי" ולא רק חבורת פקאצות שמספרות שהראל מויאל יותר חתיך מיודה סעדו. ואם זה לא מספיק חשוב, אז צר לי, אני לא יודע מה כן.

ע ל ו מ ה

New member
בסופו של דבר העובדות מדברות

אני מבינה את האכזבה שלך "מאתנו". אבל דווקא משום שאיננו גוף מגובש אלא מקבץ אנשים שלא באמת מכירים אחד את השני, וכיוון שלא התאספנו יחד והחלטנו איך להגיב, אלא התגובות יצאו באופן ספונטני, אפשר להבין שהן פשוט התגובה הטבעית. אפשר להגיד שזה המין האנושי וזה רע, אבל בעצם, די ברור שהאשם הוא בבחירת אופן הפרסום, ובתזמון שלו. אכן, ייתכן שהסיפור הוא תוכן איכותי. אתה מוכרח להודות שהוא לאו דווקא יותר איכותי מהבלוג שלי או של אחרים כאן. אתם גם מוכרח להודות שזה לא ז'אנר שמעניין את כולם (לא עקבתי גם אחרי הסיפור הקודם, ולא כי אינו איכותי). במקביל, מה לעשות, יש לאנשים ביקורת על תכונות מסוימות של תפוז, ויש להם ציפיות לשיפורים. קוביות התוכן הופיעו לא מזמן, וגם הן יצרו איזה בום לא קטן, כי כיוון שניתנו לבחינה למתי מעט הן פיתחו ציפיה אצל רבים. אני חושבת שאפשר להודות שקוביות התוכן אכן הגשימו את הבטחתן. תפוז לימד אותנו ששווה לצפות. שבסופו של דבר הוא ממלא את הציפיות. במקביל לזה, התחלנו לקבל תשובות בסגנון "את זה נתקן בהמשך, אנחנו עובדים על דבר גדול אחר" ואפילו היתה כתבה בעיתונות (הוירטואלית?) עם מנהלי תפוז ועם הבטחות. אז... כן, היית קורבן של הנסיבות. מצד אחד הגזמתם לגמרי עם מתיחת החוט של "מי רצח את ירין" (ואני בטוחה שהתמוגגתם מאחורי הקלעים על כל בלוג שהוסיף את השאלה הזו לבאנר שלו, ועוד יותר התמוגגתם עם כל השערה שהופרחה באוויר), ומצד שני פוזרו הבטחות לשיפורים וחשבנו שיש קשר. מה לעשות שחלק מההשערות שהועלו היו יותר מעניינות ויותר נוגעות לציבור הרחב מהסיפור. ומה לעשות... שפישלת והישארת לינק לסיפור בבלוג של הסיפור הקודם, ויצא שהסיפור נחשף בקול ענות חלושה... מישהו שפתח לאחרונה בלוג, התלבט עם עצמו על גבי הרשומה הראשונה (והאחרונה) אם הוא כבר בשל להיפתח או לא. הוא סיים את הרשומה בהבטחה "סבלנות...". רציתי לכתוב לו: באינטרנט, אין כזה דבר, סבלנות. יש בהילות, ויש אדישות. אם זה קורה מהר, נעקוב ונתענג. אם זה לא קורה מהר, נעבור לדבר אחר ונשכח.

תראי...

נראה כאילו את חושבת שאם עלה הסיפור הזה, כנראה שכל מה שאתם מצפים לו גם לא יקרה. כאילו שרציתם פודקאסט, יצא סיפור מתח. מה הקשר בין שני הדברים...? אין לי מושג. תפוז אכן נותנים הבטחות, וזה שהן לא מתקיימות בין רגע, אני מאמין שזה בגלל שהדברים הללו לוקחים זמן במטרה להביא מוצרים בצורה הכי טובה שאפשר. אבל לא יודע, אני לא הדובר של תפוז. אני, בתור כותב הסיפור, לא יכול לקחת אחריות על ההשערות של אף אחד, אם מישהו רואה משהו ומקשר אותו לדבר אחר לגמרי מבלי שיהיה לכך בסיס, באמת שאין לי מה לעשות עם זה ובאמת שזו בעיה רק שלו. אני לא חושב שהוא יכול לבוא אלי בטענות. שאלנו מי רצח את ירין, זה תפס תאוצה. לא אמרנו שזה קשור לכלום, כל מי שציפה, עשה זאת על בסיס השערות אישיות בלבד. עוד משהו קטן. לא פישלתי בכך ששמתי קישור. אני מודע לכמות הנכנסים לסיפור הקודם שלי, אני יודע שאם אני אשים לינק זה יוביל מישהו לאנשהו. קול ענות חלושה? תתפלאי לשמוע כמה נרשמו לקבל את הסיפור הזה על תקן קבע בכל שבוע. אלו שלחוצים לקבל הכל מהר ועכשיו, אני מספיק זמן באינטרנט בשביל להתעלם מהם. הם לא מעניים אותי. בגלל זה הסיפור שלי ימשך מספר חודשים ולא במכה אחת. מי שיתייאש, אין לי עניין שהוא יקרא את הסיפור שלי. 20090 הוכיח לי שיש מספיק חבר'ה שאם אני מביא להם משהו איכותי, הם ישבו ויקראו אותו בסבלנות עד שהוא יסתיים (כן, גם אם כל פרק היה שם שורה וחצי מסתבר). ועוד משהו מאוד קטן...הסיפור שלי לא איכותי יותר מכל מה שאחרים כותבים. כל אחד כותב את הדבר הכי איכותי בעיניו והקוראים מקבלים את הדבר הכי איכותי בעיניהם. זה מה שיפה בחלק מהאינטרנט הזה.

דם דם

New member
אמרת יפה

לא הייתי מנסח את זה יותר טוב ובכלל יש לך כושר התבטאות מדהים אני כול פעם נקסם מחדש. בכול אופן, בהחלט הבועת ירין הזאת התנפחה יותר מידי אישית אני מהתחלה לא התענינתי בזה..אני נוטה להתרחק מכול מיני "קרנבלים" כאלה ואחרים אני אוהב בלוגים בלי יותר מידי רעש והמולה

Tali1912

New member
צ'טערת

אחרי שטוחנים לך בכל פינה שהיא מי רצח את ירין, אני בכל אופן מצפה למשהו שבאמת יעורר בי עניין כמו שציינתי מה שאפתי שיהיה לי בבלוג. כן לי חשוב גם תכנים וגם תפאורה. מה הבלוג מי רצח את ירין שונה משאר הבלוגים שנמצאים בתפוז? תכנים על בסיס קבוע אני בוחרת לקרוא. וזה לא קשור לשום בלוג של איזה פאקצה או סתם פרחול'ה או כותבת אחרת. הבטיחו משהו כמו שצציק כתב "שישתלם לחלק מהגולשים" ובסוף מה מקבלים? קְרֶכְצְן, כמה בלוגרים כתבו בפוסטים ניחושים וציפיות מי רצח את ירין. מה שנשאר לי לזכור מכל הפרוייקט הזה זה רק השאלה מי רצח את ירין. ו....זהו, לא יותר מזה. פייר........ גם רצוי להגיד מה חושבים על כל הפרוייקט הזה טוב יש לי אורחת עוד חצי שעה ליידי סנו נתראה מחר-כך <אחר כך>

אז אולי תקראי אותו

ואולי יצא לך לזכור שם קצת יותר מ"מי רצח את ירין" (למרות שנראה לי שגיבשת כבר דעה עוד לפני שהסיפור בקושי התחיל). כשצציק אמר שזה ישתלם, הוא התכוון לפרס, כי פיר? אם לא היה פרס, היו מתלוננים עוד לצערי.

Tali1912

New member
../images/Emo12.gif

ויי ויי צציק הציע פרס כדי יענו לאלץ את הגולשים לקרוא????
וואלה זה כבר לרדת נמוך. וצציק זה אחד שאני מחזיקה ממנו

איי.. ליכלכת.. לא יפה..

אם מישהו התאכזב, כי הוא ציפה שבאמת תפוז ישלחו רוצח שכיר שיהרוג כל מי שקוראים לה ירין ויצלם את זה ויעלה לyoutube, אז אין מה לעשות. אבל תסתכלו על זה ככה - עוד סיפור מתח בהמשכים! ועוד סיפור איכותי ומעניין! ועוד פרי עטו של אמיתי טויטו! ועוד קידום של הבלוספירה! ועוד תחרות עם פרסים! רק טוב יוצא מכל הסיפור. ואם את מתאכזבת, עדיין לא צריך לבוא וללכלך כמו שעשית בהודעה הזאת. זה כבר מגעיל,כי מעבר למסך יושב בן אדם, ולפעמים קשה לנו לראות את זה... אני עוד לא נכנסתי לסיפור מעבר לפרק הראשון, אבל יש לי תחושה שזה יהיה משהו טוב. למה לא לתת לזה צ'אנס? אז זה כולה סיפור מתח בהמשכים, אבל אולי זה סיפור טוב? ואם יצא משהו רע מכל העיניין, זה שנפתח שירשור ענקי שכל הודעה בו היא מגילה...

Tali1912

New member
לא לכלכתי ולא נעליים

אמרתי את מה שצריך להגיד. אתה רוצה לקרוא לזה לכלוך תקרא לזה בשם שבא לך. מעניין מה חיפשת בדיוק ב youtube ? ניסית להחזיר קונטרה? כהגנה על הלכלוך?

למעלה