בעקבות שאלתה של T32 בשרשור

MazeE

New member
האם אני הדרומית היחידה?

לא שת"א כ"כ רחוקה, סה"כ יש לנו ארץ קטנטונת, אבל באמת שאין מהדרום אף לא אחת/אחד חוץ ממני? מוזר מאוד!

jooxz

New member
כפיה? כפיה על מי?!

מי שלא בעד כפיה היא גם לא בעד כפיה על החיות להפוך למזון או שזה לא כפיה? אגב, אין כאן אופציה "נייטרלית", חברות. בואו נכיר בזה: או שיש מוצרים מהחי או שאין. אם יש - זו כפיה איומה ורצחנית וכואבת על בעלות-החיים האומללות וכפיה הרבה פחות איומה גם עליי (אני לא אוהבת לשבת במקומות שבהם לועסים גופות). אם אין מוצרים מן החי (מן המת...) אז אתן מרגישות כפיה עליכן. אז אולי בלי אוכל בכלל? או פשוט בלעדיי? גם זה בסדר

t32

New member
קפה?

רק קפה. מקסימום מישהי או מישהו יזמינו עוגה. אני בטוחה שיש לך חברים אוכלי בשר. לא נשב בדיקסי על סטייק 400 גרם.

jooxz

New member
קפה וחברות...

קודם כל אני רוצה להגיד שמעציב אותי מה שהיה כאן. אני הצעתי (הצעה! הרי אין לי כח לכפות ואני רק יכולה להציע) שלמשך כמה שעות מהחיים שלנו ננוח קצת מלהזיק לחיות. גם מי שלא צמחונית עושה את זה ממילא לפעמים - גם על לועסת גופות מדופלמת עוברות לפעמים כמה שעות בלי מוצרים מהחי... זו יכולה להיות הרפתקה נחמדה, טעימת אוכל מסוג שונה (מה היה קורה אם היתי מציעה לקיים את המפגש במסעדה הודית?) ואפשר היה בקלות להיווכח כמה מגוון וטעים הוא המטבח הטבעוני ואחרי המפגש כל אחת היתה חוזרת לחייה ולהרגליה ממילא. ההצעה שלי גם מתחברת יותר ל DIY (עשי זאת בעצמך) שכן במקום לקנות במחירים מופקעים כוס קפה ועוגיה נוכל להביא אוכל מעשה ידינו. להצעה שלי התייחסו כאל נסיון כפיה. כפיה זה כח. איפה פה הפעלתי כח? כן, יש לי חברות לא טבעוניות ולא צמחוניות אפילו. אני משתדלת לא לאכול איתן (זה קשה יותר כשמדובר במשפחה) כי אני יודעת איך אני ארגיש. יש הרבה דברים שהחברות שלי ואני יכולות לעשות מלבד אוכל. יש גם חברות שמבינות שאם מדי פעם הן ישימו חלב סויה בקפה במקום חלב פרה כשהן יוצאות איתי אז זה לא יהרוג אותן או את חופש הבחירה שלהן.

לנוח מלהזיק לחיות? ../images/Emo12.gif

אפשר לחשוב שכל היום אני רק עסוקה בלהציק לבעלי חיים
בכל אופן, ההתנגדות שלי בעינה עומדת. צר לי, אך אני בררנית נוראית בכל מה שקשור לאוכל ושתיה. עד כדי כך, שרשימת הדברים שאני לא אוכלת גדולה מרשימת הדברים שאני כן אוכלת. הרעיון של מפגש על טהרת הטבעונות נראה לי כמו מפגש שבו לא אוכל להנות מאף דבר אוכל או שתיה, מכיוון שרוב הדברים שבאים לפי רחוקים מלהיות טבעיים. מכיוון שלא בא לי לצום בין חוגגים, נראה לי שאותר על מפגש שבו לא אוכל להנות מקוקה-קולה, תה שחור עתיר קופאין, מאפים מקמח לבן, עוגת קצפת מחלב פרה וכיו"ב. אם אני היחידה כאן שמרגישה כך, אולי עדיף שתפגשו בלעדי

jooxz

New member
אי הבנה בנוגע למילה "טבעונות"

אכן, המילה טבעונות עשויה להתפרש גם כהימנעות מקולה, קמח לבן, סוכר וכו' אולם אני ורבות אחרות משתמשות בה רק לציון הימנעות מגופות (של דגים, פרות תרנגולות ובכלל), חלב וביצים (אני נמנעת גם מדבש).

תפסיקי לבלבל את כל העולם

את לא טבעונית ( וכאן אני מרשה לעצמי להתעסק בהגדרות )את לא אוכלת מוצרים שבאים רק מהטבע וזה בהחלט יכול לכלול ביצים אורגניות או חלב אורגני וגם לפעמים מוצרים מן החי אורגנים . את צמחונית . את אוכלת רק מן הצומח . הצמחונים של תפוז ונענע משגעים את כל העולם עם ההגדרות השגויות שלהם

jooxz

New member
הצעה נוספת

אולי תקליקי על הקישורים שנתתי בהודעתי הראשונה בשרשור, ותבחרי מתוך עשרות המתכונים איזה שניים שלושה מתכונים שנראה לך שתאהבי, ואני אכין לך אחד מהם למפגש? (וכמובן כולן מוזמנות לטעום
) אני גם מוכנה להביא תה שחור (זה לא מבעלי-חיים, נכון?) אגב, הטענה שלך ש"אפשר לחשוב שכל היום אני רק עסוקה בלהציק לבעלי חיים" היא בדיוק מה שניסיתי להגיד, כלומר, גם מי שאוכלת חיות לא עושה את זה כל הזמן... אם זה לא היה ברור בגלל הציניות - אז טוב שיש הזדמנות להסביר.

t32

New member
די בבקשה

בואו ניפגש בבית קפה נחמד בת"א. קפה ועוגה. לא יקר ולא מזיק. לחלופין אני מוכנה לארח אצלי. רק שאצלי רצוי מאד לא להציק לחיות
כי יש לנו בשפע(חיות לגמרי). בואו ניפגש ונוכל להסביר גם על דרך חיים אלטרנטיבית, משק אורגני, מה שתרצו.

waterfly

New member
מקום ציבורי עדיף ...

זה עדיין אינטרנט. מה יקרה את תרצי להפסיק - לא תוכלי לברוח הביתה, בית קפה זה הפתרון היעיל ביותר.

waterfly

New member
אנשים יקרים ... מספיק עם זה !

רוצות לריב או להיפגש, הפורום הזה מדבר עך נשים שאינן רוצות ילדים, נכון יש גם דברים אחרים שנשים אלו עושות, אבל את זה נשאיר לפגישה. בית קפה קטן ונחמד באלקלאי (רחבת בזל, ת"א, מול מגן דוויד) בשם לולו יספק עוגה טובה או כל דבר אחר - כולל סלט נקי מחיות או לחלופין ירקות חיים ע"פ בקשה. תעזבו את הטפת המוסר לפעם הזו. רוצות להיפגש ? אז בואו ניפגש, ...

jooxz

New member
מפסיקה עם זה.

מפסיקה להגיד מה הצרכים שלי. מפסיקה להציע להכין אוכל או להתאמץ באיזשהו אופן בשביל המפגש. מפסיקה לדון ברצינות באיך יכולות נשים עם צרכים שונים להיפגש בלי לוותר על הצרכים שלהן. פשוט מפסיקה עם זה. מציעה להיפגש בסימטה חשוכה ומסריחה. הרי זה פורום נשים שלא רוצות ילדים, נכון שיש לנו גם צרכים אחרים אבל את זה נשאיר לפגישה...

Arfilit

New member
את באמת לא הולכת

אף פעם לשום מקום שמגיש איזשהו מוצר שמקורו בחי? זה כולל גבינות וביצים?

ניצב לימין ג'וקס...

טבעוני, פחות פעיל ממנה, אבל לא נוטש טבעוני בשטח... ואכן אתן צודקות, לא כאן המקום לדיון טבעוני. אבל מה הבעיה בבית של t32 שהציעה(אחרי הכל היא שיפצה אותו לבד..בלי אף גבר ש"יעשה"(ציטוט מהעבר))? גאטו, נשבע לך שאני לא אוכל דברים-ירוקים-טבעונים-בריאים. שונא בריאות. אנחנו יכולים להפציץ באוכל איטלקי, תימני, סושי לסוגיו, אנחנו לא באמת חיים חיי סבל... אנחנו פשוט משתדלים שאחרים לא ייסבלו.

איטלקי ../images/Emo45.gif תימני ../images/Emo45.gif סושי ../images/Emo31.gif

לא אוכלת דגים ולא שום דבר שבא מהים (אמרתי שאני בררנית, לא?)

habubnik

New member
גדול! גם אני לא אוכלת שום דבר ימי!

סופסוף אני מרגישה לא לבד בתחום האכילה הבררנית! בחיי הפורום הזה מוצלח

t32

New member
מצחיק אותך?

נראה אותך צובע בלי ללכלך פנלים.... אתם עדיין מוזמנים, כמובן שתיאלצו להתחשב בחיות הבית(חתולים שניים, כלבלבה וארנבת- כולם לא למאכל!) אצלי שותים דיאט קולה וגם תה טבעי אורגני ואפילו בירה , אוכלים ביצי חופש- וגם לא בכלל. מוצרי חלב - אין(אני לא אוהבת) אבל יש חלב לאורחים ועוגת גבינה שאמא שלי מכינה (גם לאורחים). אין בשר בדרך כלל. יש שוקולד.... חרובים ורגיל- הרבה רגיל. המון רגיל, בסדר? בלי כפיה. מבטיחה.

אחותי, אני איתך! משעשע אותי הסיפור

שלך מאז... למה לא ללכלך פנלים? או ארצה? או את הכלבים שלי? מה, זה לא חלק מהתוכנית המקורית?

Anathema Device

New member
ניצבת לימין יוספה ואמיר

יאללה שרשרת טבעונים. גאטו - הסושי שהוצע הוא נטול דגים (אנחנו לא אוכלים דגים). באופן אישי, משתדלת לאכול בריא, אבל יכולה להפציץ בג'אנק טבעוני וטעים פחד (ואגב, גם בריא יכול להיות טעים). ערפילית - יוצא לי ללכת למקומות שאוכלים בהם דברים מהחי. אני יכולה להעיד על עצמי שרמת ההנאה שלי יורדת בהתאם (מחוסר נוחות עד למצוקה של ממש).

habubnik

New member
ושוב אני עם גאטו

אני מאוד מאוד מאוד מאוד בררנית באוכל. אני אלרגית לכל מיני ירקות, וממש לא בא לי להתחיל לחשוב עשר פעמים על מה שאני אוכלת. אני לא מכריחה אף אחד לאכול סטייק, לא רוצה שיכריחו אותי לצום או לשתות קפה (ואני לא שותה קפה גם). זו הנקודה. זה לא אומר בהכרח שאני אזמין בשר, אבל אם אני ארצה להנות מטוסט גבינ"צ, אני רוצה להרגיש בנוח לעשות כך. אם המפגש הוא באמת בבית קפה שיש בו הכל מהכל, אני בפנים. כל עוד זה לא יום חמישי...

למעלה