חייבת לשאול
מכיוון שביטוי "קרניבורית גאה" הופיע פה פעם שניה. מה יש להתגאות באכילת בשר? זה לא כאילו אכילת בשר זה משהו חריג בחברה. זה לא כאילו להשיג בשר כרוך במאמץ מסויים. ובהתחשב במה שעובר על החיות עד שהן מגיעות לצלחת... זה מזכיר לי ציטוט מסטניסלב לם (יומני כוכבים, המסע השמיני) "... ואם אמנם אין לו ברירה (קריאת ביניים: "יש לו ברירה! יש לו ברירה! שיאכל תרד!") - אני חוזר ואומר שאם אין לו ברירה, מחמת הטרגדיה של תורשתו הגנטית, עליו לבלוע את קרבנותיו המדממים בתחושה של חרדה מתמדת. בעודו נחבא במאורותיו, עליו לטרוף אותם בפינות החשוכות ביותר של מערותיו ולהקרע בין רגשי אשם, ייאוש ותקווה, שבבוא היום יצליח להשתחרר מנטל ההרג הבלתי פוסק. לצערנו אין זו דרכו של 'המפלץ המשתולל'! הוא מתעלל בשרידי הגופות, אופה ומטגן אותם, משתעשע בהם - ורק אחר כך זולל אותם במזללות ציבוריות, בליווי ניתורי נקבות עירומות בנות מינו, לצורך הגברת תאבונו לנבלות. הכורח לשנות את מצב הדברים הזה, הזועק לנקמה בכל הגלקסיה, אינו עולה כלל במוחו המימי, הרופס. להפך, הוא יצר לעצמו שפע של צידוקים הממוקמים בין קיבתו, אותו בית קברות של קרבנותיו הרבים לאין-ספור, לבין הנצח, ומחזקים את ידיו לבצע את מעשה הרצח במצח נחושה. " (ואני חייבת לציין - יש לו ברירה! צמחונות וטבעונות אינן פוגעות בבריאות)