בעקבות שאלתה של T32 בשרשור

חתוליקה

New member
היי שלום לכולם! ../images/Emo45.gif גם אני בעד!

גם אני (קניבורית גאה) מצטרפת להצעה של גאטו נגרו, להספק בבית קפה נייטרלי. אגב, כבר ממש מזמן לא הייתי בפורום (התחלתי לעבוד במקום חדש עם שעות קצת מטורפות) וקראתי בהנאה את כל השרשורים. איזו זריקת עידוד!!!!!!!!!!

Anathema Device

New member
חייבת לשאול

מכיוון שביטוי "קרניבורית גאה" הופיע פה פעם שניה. מה יש להתגאות באכילת בשר? זה לא כאילו אכילת בשר זה משהו חריג בחברה. זה לא כאילו להשיג בשר כרוך במאמץ מסויים. ובהתחשב במה שעובר על החיות עד שהן מגיעות לצלחת... זה מזכיר לי ציטוט מסטניסלב לם (יומני כוכבים, המסע השמיני) "... ואם אמנם אין לו ברירה (קריאת ביניים: "יש לו ברירה! יש לו ברירה! שיאכל תרד!") - אני חוזר ואומר שאם אין לו ברירה, מחמת הטרגדיה של תורשתו הגנטית, עליו לבלוע את קרבנותיו המדממים בתחושה של חרדה מתמדת. בעודו נחבא במאורותיו, עליו לטרוף אותם בפינות החשוכות ביותר של מערותיו ולהקרע בין רגשי אשם, ייאוש ותקווה, שבבוא היום יצליח להשתחרר מנטל ההרג הבלתי פוסק. לצערנו אין זו דרכו של 'המפלץ המשתולל'! הוא מתעלל בשרידי הגופות, אופה ומטגן אותם, משתעשע בהם - ורק אחר כך זולל אותם במזללות ציבוריות, בליווי ניתורי נקבות עירומות בנות מינו, לצורך הגברת תאבונו לנבלות. הכורח לשנות את מצב הדברים הזה, הזועק לנקמה בכל הגלקסיה, אינו עולה כלל במוחו המימי, הרופס. להפך, הוא יצר לעצמו שפע של צידוקים הממוקמים בין קיבתו, אותו בית קברות של קרבנותיו הרבים לאין-ספור, לבין הנצח, ומחזקים את ידיו לבצע את מעשה הרצח במצח נחושה. " (ואני חייבת לציין - יש לו ברירה! צמחונות וטבעונות אינן פוגעות בבריאות)

QueenOfMagic

New member
אמממ אם יש משהו שאני שונאת זה

בולשיט... דבר ראשון אני מכירה מקרוב מישהו שניסה להיות צימחוני (והיה כזה כשנתיים) שלקח כמובן כדורים כתוספת מזון אך היה חולה עד כדי כך שחשבו שיש לו סרטן!! עד שחזר לאכול חזרה בשר.. אני לדוגמא צריכה לקחת תוספי מזון כמו ויטמין בי 6 כשאני כן אוכלת בשר. אני אנמית ואין מה לעשות אני לא מתאימה לצימחונות. זוהי הטעייה להגיד שצימחונות מתאימה לבני אדם יש כאלה שיכולים לחיות ככה ויש כאלה שזה יכול להיות ממש מסוכן להם. אני לא בעד התעללות בחיות והדרך שמגדלים אותם עד שהם מגיעים לצלחת...אבל מפה ועד להיות צימחונית עם כל כמה שאכפת לי מהחיות אני רוצה לחיות טוב... ואפשר לגדל חיה בצורה הומנית עד להגיעה לצלחת... ואם מילים כאלה הם לא הטפה לאי אכילת גוויות או איך שלא תקראו לזה אני צינצנת.. זכותי לאכול מה שבא לי ואין אדם בעולם שיקבע מה אוכל ומה לא.

Anathema Device

New member
צמחונות מתאימה לבני אדם.

תזונה לא מאוזנת אכן יכולה לגרום לחוסרים, אך אפשר לאכול לא מאוזן גם כצמחונים וגם כאוכלי בשר (את בעצמך אומרת שאת צריכה תוספי מזון גם כשאת אוכלת בשר), ומצד שני אפשר לאכול מאוזן גם כצמחונים וטבעונים. מחקרים בכל העולם הראו שצמחונים אינם פחות בריאים מאוכלי בשר. נייר העמדה של אירגון התזונאים האמריקאי מצהיר
It is the position of the American Dietetic Association and Dietitians of Canada that appropriately planned vegetarian diets are healthful, nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases.​
אפשר לגדל חיה בצורה הומנית עד להגיעה לצלחת. הבעיה היא שלא זה מה שקורה בפועל. בעיה נוספת היא שזה לא מעשי ולא כלכלי. עם זאת, בהודעה הקודמת שלי, לא נכנסתי לזה. מה ששאלתי זה את מצהירות ה"אני קרניבורית גאה" - על מה הגאווה. גם אם טענתך נכונה, ואין לך ברירה אלא לאכול בשר, הגאווה בהתעללות לא נראית לי במקום (ראי את הציטוט של לם שהבאתי). אני גם לא יכולה לקבוע לך לא לאכול גויות. אם את רוצה לאכול גויות, כל מה שאני אגיד (במציאות של היום שבה אכילת גויות והתעללות בחיות עד להפיכתן לגויות היא חוקית ומקובלת) לא יכול לגרום לך להפסיק. זכותי, עם זאת, להביע את דעתי על כך.

QueenOfMagic

New member
אני בעד מפגש!!

אבל מה, אני ממש אבל ממש לא צימחונית או טיבעונית. ואני גרה בצפון אבל לא אכפת לי לסוע עד תל אביב בשביל זה. אבל מכיוון שמפגש שמתוכנן בפורום לא יהיה מוצלח (כי עלולים להגיע גם אנשים מסיונרים אליו) אולי עדיף שנבחר איזה כמו תל אביב. אבל את מקום מפגש נקבל בהודעה פרטית ?? אז מבחינתי תל אביב...יותר דרומית מזה אני לא חושבת שאוכל להגיע. צריך לקבוע יום ותאריך..וכמובן שעה.. ימי חמישי טובים לי וימי שישי טובים לי..

t32

New member
כללים פשוטים

של זהירות בסיסית המפגש- רק למשתתפים ידועים. זמן ומיקום- רק במסרים. נושא הפורום מושך אליו כל מיני דברים, לעתים לא רצויים.

waterfly

New member
הצעה למקום ...

בית קפה קטן ונחמד באלקלאי (רחבת בזל, ת"א, מול מגן דוויד) בשם לולו יספק עוגה טובה או כל דבר אחר - כולל סלט נקי מחיות או לחלופין ירקות חיים ע"פ בקשה. בכל מקרה, אנחנו צריכים לדעת כמה רוצים לבוא 10-20-50 .... רק כך נדע איזה מקום יכיל אותנו.

t32

New member
טוב חברות וחברים

מי לה' אלי או יותר נכון- מי שרוצה במפגש מוזמן לשלוח לי מסר עם יום מועדף- רצוי בסופ"ש(לא הקרוב) ונחליט לפי כמות המצודדים על יום ספציפי ושעה ואני אשלח מסרים לכולן/ם.

orengolan

New member
קווין, גם אני כמוך וכמו גאטו -

לא צמחוני ולא טבעוני, אז את יכולה להרגע, לא תרגישי מוזר. וכן, גם אני בעד ת"א.

למעלה