בעקבות שירשור התמונות המקסים

ornaok

New member
בעקבות שירשור התמונות המקסים

לא ישנתי כל הלילה... באמצע השרשור פרצתי פתאום בבכי ונשטפתי בגל של מחשבות וזכרונות... כל התמונות האלה של האמהות הצעירות חובקות את העולל הטרי, מתכרבלות איתו וכו'... בתמונות של ילדונט הפסקתי לקרוא ולהגיב. מבטיחה להמשיך אח"כ ולהוסיף תמונות משלי... אני ראיתי את לירי רק 13 וחצי שעות אחרי הלידה. בקושי הצלחתי להגיע. היא ישנה בפגיה בעריסה שלה ולא נתנו לי לגעת בה. היום אני תופסת את הראש ולא מבינה איך, איך איך הרשתי שזה יקרה. איך הסכמתי להתייחס אל המצב כאילו הם הקובעים? הם לא נתנו לילהחזיק את הילדה שלי. שלי שלי שלי. הילדה שאני ודותן יצרנו, אותה נשאתי ברחמי...הילדה שבשביל להביא אותה לעולם עברתי שבוע אשפוז,שלושה ימי זירוז. 20 שעות לידה ק-ש-ה, ניתוח קיסרי. האשפוז אחרי הניתוח היה החלק הכי קשה בכל הסיפור הזה. הזלזול מצד האחיות, שקראו לי פרינססה, ולא הסכימו לעזור לי בלילה ללכת לעשות פיפי, ואח"כ צ-ח-ק-ו כשבכיתי כי הרטבתי את עצמי. החוצפה של עובדת הנקיון שגיבגבה לי באמצע המקלחת מי שטיפת רצפה שחורים מתחת לדלת, אבל כשקיפלתי את שמיכת הסקביאס של בית החולים והנחתי אותה על שרפרף הרגליים שלא יהיה לי קר - צעקה עלי שזה לא הגייני והחרימה לי את השמיכה... ובתוך כל זה יש תינוקת אחת, מרוחקת ולא מובנת...כל הזמן ישנה שם בפגיה, וכשאני מנסה להניק אותה היא לא רוצה. אני מקשיבה לעצות אחיתופל של אחיות הפגיה... אני...הפנאטית... עשיתי הכנה להנקה בקורס, קנתי קלטת וצפיתי בה לפני הלידה, ואני מוצאת את עצמי נותנת לילדה בקבוק מטרנה כי הילדה לא מוכנה לינוק. ובית החולים לא מרשה להביא יועצת הנקה חיצונית! והם עושים לה בדיקות, ומאכילים אותה ומלבישים אותה, ואני לא שם. אני לא אמא שלה בימים האלה. אני בקושי אני. ביום הרביעי מעבירים אותה לתינוקיה ואני מוציאה אותה לביות בחדר. מסתכלת על החייזרית הזו ומנסה לקלוט...מחזיקה אותה קצת בידיים, מנסה להניק, אבל העקשנית הקטנה בוכה בוכה בוכה ולא רוצה. אני הולכת לתינוקיה לבקש עזרה...היא כבר נשארת שם עד יום השחרור בגלל צהבת. יש לי תמונה אחת עם לירי בבית החולים. נותחתי בשבע ועשרה בבוקר, זכיתי לראות את לירי ב2:30 בערב, ישנה. לא נתנו לי לגעת בה. הגוף שלי היה שבור, מיוסר, הרוס. לא אכלתי מזה יומיים. לא הצלחתי להגיע אל הפגיה בהליכה, ולא הצלחתי לשבת בכסא גלגלים. דותן הביא אותי לפגיה על כסא מחשב עם גלגלים. כשישבתי שם ליד העריסה שלה, וראיתי אותה ישנה בנחת, ולא נתנו לי לגעת בה, לא הרגשתי שאני אמא שלה. דותן כבר היה מאוהב בה מעל הראש, ואני לא הבנתי מה בדיוק קורה... בכיתי קצת. הלילה בכיתי הרבה...בשביל אותו יום, בשביל כל האשפוז המחורבן שאח"כ... בשביל הימים הראשונים בבית, בשביל המלחמה על ההנקה...בכיתי בשביל הכל...

טוב שבכית

עכשיו גם אני... יש לי הרבה מה לכתוב לך, אבל כרגע אין פנאי. אעשה זאת מאוחר יותר. ובינתיים חיבוק גדול ותודה.

גלשני

New member
הגיע הזמן לבכות, לא?

איך איך איך הצלחת עם כל המאבקים והכאב לא לבכות עד עכשו? ומה גרם לבכי הזה להשתחרר דווקא עכשו? אני חושבת שהגיע הזמן לבכות, להשתחרר, להתעצב על שעברת, על החלום שהתנפץ, על הפנטזיות שלא התממשו. אני חושבת שרבות מאיתנו עברו חוויה דומה (אם כי בוודאי פחות קשה) של אכזבה גדולה מהלידה, מהאישפוז, מההנקה או מראשית האמהות. אני זוכרת את עצמי שפינטזתי על לידה טבעית בתמיכה צמודה של גל ( האיש שלי ) מוצאת את עצמי בחדר הלידה בלעדיו (עם שתי חברות) מושפלת על ידי מיילדות, מתנשאות מעליבות פוגעות. וכשהוא כבר מגיע (טוב זו לא אשמתו, אני החלטתי לסוע ליום כיף בירושלים בסוף חודש תשיעי) והלידה לא ממש מתקדמת אחת המיילדות טורחת לשאול אותי איפה למדתי ללחוץ ככה ולהבהיר לי שבקצב הזה אני בדרך המהירה לניתוח..... ואני יולדת בסוף לידה טבעית, אבל היא מהולה ברגש נוראי של בדידות. אני וגל לבד, את המיילדת סילקנו מהחדר ואני מקשיבה רק לו, אבל הקילקול שהיא יצרה לא עוזב אותי. אני מרגישה פיספוס, בדידות, השפלה אבל אני בוחרת היום להבין שאת המצב הנתון לא אוכל לשנות, את האכזבה שנוצרה אני לא יכולה, לצערי, למחוק. אני כן יכולה לקחת את מה שקרה ולנסות ללמוד מזה על עצמי (והכוחות שלי) על האיש הנפלא שלי, ובעיקר להבטיח לעצמי שבפעם הבאה זה יהיה אחרת (אולי בעזרת מיילדת אישית צמודה, או לידת בית...) ומילה אחרונה לסיום- עקבתי אחרי המאבק שלך להניק דרך פורום הנקה ואני חייבת לציין שאני מורידה בפנייך את הכובע ומוצאת שיש לך כוחות מדהימים, ואולי דווקא החוזק הזה הוא שלא איפשר להישבר עד עכשו, אבל הרי לכולנו מותר שיהיו לנו כמה בקיעים בחומת ההגנה......

זולגות הדמעות מעצמן ../images/Emo10.gif

חיבוק חזק חזק לאמא כל כך אמיצה. אני ממש מעריצה אותך על כל מה שעשית עם לירי ובטח על המלחמה על ההנקה. ומצויין מצויין שבכית. זה כמו מן נקיון פסח כזה
כואב אבל משחרר. הנחמה הקטנה היא שזאת הפעם האחרונה שזה קורה לך, אני בטוחה שבפעם הבאה יהיה כל כך אחרת. ועוד חיבוק גדול ומבין

galiaS

New member
התמונה ששמת לא יוצאת לי מהראש

זאת פשוט תמונה מדהימה. אני מלאת הערכה.

ayush

New member
עכשיו גם אני בוכה ../images/Emo7.gif ../images/Emo24.gif

לא הכרתי את הסיפור שלך...באיזה ביתח ולים מזעזע זה קרה ? מקווה שתהיה לך חויה מתקנת בפעם הבאה

אור67

New member
עצוב לי ../images/Emo7.gif

כ"כ מבינה אותך אורנה. אין לך מושג עד כמה. בימים האחרונים אני מוצאת את עצמי חוזרת שלב אחרי שלב בלידה שלי. השירשור של אתמול הוסיף למחשבות להתרוצץ בתוכי. לא רק דברים מרגשים עולים. מה שאת מתארת נשמע כ"כ כואב ,כ"כ מהלב. חבל לי שהיית צריכה לעבור את מה שעברת. ללירי יש את האמא הכי מדהימה שיכלה לבקש. לפעמים טוב לבכות ולנקות. (פסח או לא?) צאי לחירות. מהזכרונות והטראומה.

מאז

New member
חיבוק של הזדהות...

אני לא עברתי חצי ממה שאת עברת מבחינת היחס בבית חולים ומבחינת הקושי בלידה אבל- בפורום הריון ולידה תמיד קראתי סיפורי לידה שמסתיימים ב "ואז הניחו אותו עלי ונתתי לו לינוק וזה הרגע שהיה שווה את הכל..." וגם כתבו כמה הרגע הזה עוזר ל"בונדינג" וכו' - איתי נולד עם מצוקה מסויימת. במקום לתת לי אותו מיד כמו בתיאורים ההם, לקחו אותו מיד לרופא ילודים, ואז לבדיקות במחלקה. המיילדות אמרו לי שהכל בסדר אבל אני... המומה ומבולבלת מכל מה שעברתי כרגע, לא מבינה כלום, ולא ברור לי אם עובדים עלי או לא, ומה שברור מאוד הוא הטעם החמוץ של האכזבה שאני לא מחזיקה אותו עלי כרגע ומניקה. ילדתי ב10 בלילה. ב5 לפנות בוקר הביאו אותו רק לרגע אבל אמרו לי שהוא פלט מי שפיר לכן לוקחים אותו שוב (אבל זה נורמלי - מה זה נורמלי???) לידי היתה אמא ל5, שהניקה את הילוד שלה במרץ. ואני, אני עוד לא ראיתי את איתי כמעט!! מתה להניק, חוששת שזהו, אבוד. לא יודעת מה שלומו. רק ב9:30 בבוקר הביאו לי אותו. פלא שלא נתתי אותו חזרה כמעט לתינוקיה?

lulyK

New member
בכיתי איתך עכשיו.

למה לכל כך הרבה מאיתנו כל כך קשה להתאושש מחווית הלידה והאישפוז? למה הדברים האלה לא משתנים כבר?

POOH*

New member
טוב שהוצאת...

אני הרגשתי בדיוק כמוך מול השירשור הזה... למרות שאצלנו המצב היה הרבה פחות טראומתי אחרי הלידה. רק הלידה הייתה טראומה שעוד לא יצאתי ממנה לגמרי... 23 שעות בחדר לידה- שנגמרו בלידת ואקום בחדר ניתוח. וסה"כ 48 שעות בבי"ח מתחילת הזירוז הראשון... אבל התמונות עם הילדים מיד אחרי הלידה עשו גם לי מן רטיבות בעין... שמייד ייבשתי כי גיא רצתה לאכול... אז מקנאה בך קצת שהצלחת להוציא הכל סוף סוף... ומאחלת שבפעם הבאה תהיה חוויה מתקנת... ומאחלת לעצמי שמתישהו גם אני אתחיל לעבד את החוויה כדי שאוכל להתמודד עם הלידה הבאה... POOH

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מאוד מזדהה עם תחושת האכזבה, מזדהה גם עם ההרגשה שלא פייר שלאחרות הייתה חווית לידה מדהימה - ולי לא. והכי מזדהה עם התחושה שאיך נתתי לדברים לקרות ואיך הרשתי ואיך נשברתי ונתתי תל"מ. מצד שני סולחת לעצמי ויודעת שבלידה הבאה אני אהיה אחרת! טוב שהוצאת את הכל.

boringvered

New member
אבל, למרות הכל ואולי בגלל הכל

אני לפחות מסתכלת עלייך בהערכה מעין כמוה. אני יודעת שאולי זה קשה לחשוב ככה כשנמצאים בתוך צרה, אבל אני, מהצד, אמרתי לעצמי שאורנה היא פשוט מדהימה, ואני לא יודעת איך אני הייתי מתפקדת במקומה, ובטח שלא הייתי מגיעה לקצה קצה הקרסוליים... הציפורניים על אצבעות הרגליים, ויש לך בת כל כך אהובה, כל כך מדהימה, כל כך מוכשרת ואני יודעת שלמרות כל התלאות, ללירי יש המון מזל - יש לה המון אהבה, ואין כמו אמא של לירי! שולחת לך חיבוק, ובכל מקרה, בקרוב גם חיבוק אמיתי מעבר לחיבוק פורומי! אוהבת, ורד

עינבלית

New member
אני יושבת כאן ובוכה איתך../images/Emo24.gif

וטוב שבכית ונזכרת וכתבת הכול! צריך להתנקות מכל העצב הזה, וגם לספר לנו מי הבית חולים האיום הזה!

yaelia

New member
אורנה מותק...

הלוואי אפשר היה לשנות את הלידה הטראומטית שלך ולהפוך אותה לחווייה טובה. מצד שני, על-אף שזה טוב בעיני מאוד לבכות ולהוציא את כל העצב הזה והרגשות הקשים שקשורים בלידה, אז חייבת לשנן לעצמך שלירי לא תזכור מזה מאום. שהיום יש לך תינוקת שמחה ואהובה שבוודאי יודעת שהיא כזאת. טראומת הלידה היא שלך. לא שלה. ודבר נוסף, זאת לא היית את. את היית כמו שאמרת מעוכה ומיוסרת אחרי הלידה, ומי כמוני יודעת כמה קל להאמין ולתת לאחיות בתינוקיה לעשות ככל העולה על דעתן עם התינוק שלך, פשוט כי את לא יודעת ואת לא בטוחה בעצמך והכל חדש לך. אל תייסרי את עצמך. תגידי שאת משאירה את הסיפור הזה מאחורייך, ושהבכי של הלילה סגר את זה. אני מקווה שכל יום כל יום רק תתמלאי באופטימיות ושמחה וחוויות טובות מהאימהות שלך.

nikit1

New member
זוכרת את הסיפור הקשה שלך../images/Emo24.gif

כמה עצוב... אך עם זאת אני שמחה שהוצאת את זה, בכי משחרר זה דבר בריא

pepperony

New member
../images/Emo10.gif כואב ל'קרוא אותך..איך אפשר

שהיחס בביה"ח יהיה כל כך מחפיר - אפילו שאני מכירה את היחס הזה גם מהיכרות אישית זה מקומם כל פעם מחדש. איך אפשר להרוס חווייה ראשונית כזו? ממש עוול. אותי ניסו לשכנע שלא כדאי לי לנסות להניק אחרי הקיסרי - הריי זה בלתי אפשרי..וזה בביה"ח המעודד הנקה. ד"ש ללירי מלירי

../images/Emo24.gifומזדהה (כמובן)

כ"כ התרגשתי לקרא,אני לא טיפוס רגשני בכלל,ואת הזוועות הפרטיות שלי אני לוקחת יחסית בקלות,אבל לקרא את זה כתוב כ"כ יפה,ומרגש,ממש אני עם דמעה בזווית-תודה!

עמית@

New member
אורנה,

כמה טוב שיש קתרזיס, לפעמים זה טוב לפרוק הכל ולך יש כמה חוויות קשות מאוד לפרוק
אבל את יודעת מה? נלחמת בשיניים וניצחת, ועכשיו את יכולה לאמץ אותה אל ליבך יום יום, להטמיע את כולה בתוכך, להניק אותה ולהרגיש איך את ממלאת אותה, הכי טוב שיש

mummy

New member
אוי אורנה. כמה כואב.

מקווה שהבכי עזר קצת, ולו בלהתקדם אפילו מילימטר לכיוון ההחלמה מהטראומה הקשה הזו. נראה לי שפה יש הרבה כוחות שיכולים לעזור לך בזה. אל תפסיקי להשתמש!

למעלה