בעקבות שרשור ההמבורגר - האם המבורגר קפוא בישראל עולה פי 7 מבקנדה בגלל הכשרות?

SupermanZW

Well-known member
אפילו בקנדה, המבורגר כשר עולה בערך פי 2 מהמבורגר לא כשר, אבל לא פי 7. יכול להיות שמערך הכשרות הוא הארגון העושק ביותר בישראל?

עכשיו, שיהיה ברור, המחיר לצרכן של האריזה עם 8 המבורגרים הוא $6.97 (דולרים קנדים), המוצר נמכר בWal-Mart, עם רווח כמובן. אני מניח שWal-Mart קונה את האריזה מהמפעל ב$5 בערך. אם רשת ישראלית תרכוש את האריזות הללו כדי למכור בסופרמרקטים בישראל, בכמה ימכרו את זה בסופרמרקט, $10 (קנדים) לחבילה, או 27 ש"ח ל8 המבורגרים או קצת יותר מ3 שקלים להמבורגר? אם כן, הרי זה רבע מהמחיר בו זה נמכר לאחרונה, 15 שקלים להמבורגר אחד. אם כן, מעלה הכשרות את מחיר המוצר בישראל פי 4 (נו, פחות מפי 7, הקלה?) אז תארו לכם שהסופרמרקטים לציבור הכללי היו מוותרים על הכשרות, הייתם קונים את מזונכם ברבע מהמחיר שאתם משלמים. אתם מתחילים להבין איזה עושק זה הכשרות?

SupermanZW

Well-known member
לא (ככל שהאקסיומה בכלל נכונה). שאלה הבאה.
אין שום הסבר מניח את הדעת שמצדיק שמחיר המבורגר קפוא בישראל יהיה פי 7 מבקנדה. אציין גם, שהמחירים בקנדה גבוהים מבארה"ב ובאופן כללי קנדה אינה נחשבת מדינה זולה בתחום המזון, למעשה היא אחת היקרות (ברוב אירופה מזון עולה פחות מבקנדה). כשבדקתי, גיליתי ששיעור הרווחים של רשתות שיווק המזון בישראל (סופרמרקטים) הוא אחוזים בודדים, חד ספרתי גבוה או דו ספרתי נמוך, בשום אופן אי אפשר להסביר פער מחירים של פי 7 מאחת המדינות הנחשבות יקרות בתחום המזון בהפקעת מחירים רק מצד רשתות השיווק בישראל. יש רק גורם אחד בישראל שאפילו לא מנסים להעריך את עלותו מכיוון שהוא כה "מובן מאליו" לצרכן הישראלי ובכך גורם לו להתעלם לחלוטין מעלותו - הכשרות.

תאמרו "אבל יש הרבה שלבים בין היצרן לבין הסופרמרקט, מה עם השינוע, מה עם הסיטונאים, מה עם הספקים, וכו'" ותצדקו, אבל אותם דברים קיימים גם בקנדה ובכל מדינה בעולם, אז אולי בכל זאת, זה חייב להיות הכשרות?

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום הסבר מניח את הדעת שמצדיק שמחיר המבורגר קפוא בישראל יהיה פי 7 מבקנדה. אציין גם, שהמחירים בקנדה גבוהים מבארה"ב ובאופן כללי קנדה אינה נחשבת מדינה זולה בתחום המזון, למעשה היא אחת היקרות (ברוב אירופה מזון עולה פחות מבקנדה). כשבדקתי, גיליתי ששיעור הרווחים של רשתות שיווק המזון בישראל (סופרמרקטים) הוא אחוזים בודדים, חד ספרתי גבוה או דו ספרתי נמוך, בשום אופן אי אפשר להסביר פער מחירים של פי 7 מאחת המדינות הנחשבות יקרות בתחום המזון בהפקעת מחירים רק מצד רשתות השיווק בישראל. יש רק גורם אחד בישראל שאפילו לא מנסים להעריך את עלותו מכיוון שהוא כה "מובן מאליו" לצרכן הישראלי ובכך גורם לו להתעלם לחלוטין מעלותו - הכשרות.

תאמרו "אבל יש הרבה שלבים בין היצרן לבין הסופרמרקט, מה עם השינוע, מה עם הסיטונאים, מה עם הספקים, וכו'" ותצדקו, אבל אותם דברים קיימים גם בקנדה ובכל מדינה בעולם, אז אולי בכל זאת, זה חייב להיות הכשרות?
בוודאי שיש סיבה. האיכות היות רטובה בישראל כמובן :).
תכל'ס, קודם כל צריך לבחון את ההשוואה ולוודא את נכונותה. לא מן הנמנע שנמצא שבמדינה אחת בדקו רשת יקרה ובשניה אחת זולה. לאחר מכן צריך לבחון את המוצר עצמו.
בקיצור ר"ל, ים של דברים לפני קפיצה אוטומטית 'זה הדת/יים'.

SupermanZW

Well-known member
בוודאי שיש סיבה. האיכות היות רטובה בישראל כמובן :).
תכל'ס, קודם כל צריך לבחון את ההשוואה ולוודא את נכונותה. לא מן הנמנע שנמצא שבמדינה אחת בדקו רשת יקרה ובשניה אחת זולה. לאחר מכן צריך לבחון את המוצר עצמו.
בקיצור ר"ל, ים של דברים לפני קפיצה אוטומטית 'זה הדת/יים'.
איכות רטובה, נראה לי שהבנתי, הוספת כמות גדולה של מים למוצר הקפוא כדי להגדיל באופן מלאכותי את המשקל ולעשוק את הצרכן הישראלי. "הראש היהודי ממציא לנו פטנטים". אז לא רק שמוכרים לצרכן הישראלי פחות בשר, גם גובים ממנו יותר כסף. הוספת המים למוצר שמלכתחילה נמכר במחיר מופקע היא הוספת חטא על פשע.

שמלת תחרה1

Well-known member
אפילו בקנדה, המבורגר כשר עולה בערך פי 2 מהמבורגר לא כשר, אבל לא פי 7. יכול להיות שמערך הכשרות הוא הארגון העושק ביותר בישראל?

עכשיו, שיהיה ברור, המחיר לצרכן של האריזה עם 8 המבורגרים הוא $6.97 (דולרים קנדים), המוצר נמכר בWal-Mart, עם רווח כמובן. אני מניח שWal-Mart קונה את האריזה מהמפעל ב$5 בערך. אם רשת ישראלית תרכוש את האריזות הללו כדי למכור בסופרמרקטים בישראל, בכמה ימכרו את זה בסופרמרקט, $10 (קנדים) לחבילה, או 27 ש"ח ל8 המבורגרים או קצת יותר מ3 שקלים להמבורגר? אם כן, הרי זה רבע מהמחיר בו זה נמכר לאחרונה, 15 שקלים להמבורגר אחד. אם כן, מעלה הכשרות את מחיר המוצר בישראל פי 4 (נו, פחות מפי 7, הקלה?) אז תארו לכם שהסופרמרקטים לציבור הכללי היו מוותרים על הכשרות, הייתם קונים את מזונכם ברבע מהמחיר שאתם משלמים. אתם מתחילים להבין איזה עושק זה הכשרות?
היכן טבלת ההשוואות?

שמלת תחרה1

Well-known member
המבורגר קפוא אחד של זוגלובק - 15 ש"ח (ראי את שרשור ההמבורגר של מח"פ), 8 המבורגרים קפואים של Great Value - $6.97 (דולרים קנדים). לא עושים טבלה בשביל מוצר אחד.
המחיר אינו הגיוני, המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 ש"ח, וכותבת מתוך ידיעה.

SupermanZW

Well-known member
|תוהה|ואתה, אתה סופרמן מאמין מבלי לבדוק?
למרות ידעתי, יצאתי לחפש עבורך.
400 גר' ב-23 ₪, וניתן למצוא גם במחיר זול יותר. אם איני טועה יש ב400 גר 4 יחידות צפה בקובץ המצורף 87686
אוקיי, 22.90 ש"ח (בממוצע) ל400 גרם, ואני שילמתי $6.97 על 904 גרם. אם כן, אני שילמתי 2 ש"ח ל100 גרם המבורגר קפוא, את מצאת 5.72 ש"ח ל100 גרם, כמעט פי 3. פי 3 אפשר להצדיק? ואני שוב מזכיר, מחירי המזון בקנדה נחשבים גבוהים.

שמלת תחרה1

Well-known member
אוקיי, 22.90 ש"ח (בממוצע) ל400 גרם, ואני שילמתי $6.97 על 904 גרם. אם כן, אני שילמתי 2 ש"ח ל100 גרם המבורגר קפוא, את מצאת 5.72 ש"ח ל100 גרם, כמעט פי 3. פי 3 אפשר להצדיק? ואני שוב מזכיר, מחירי המזון בקנדה נחשבים גבוהים.
זה כבר נושא אחר. מה שבטוח המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 שח.
אלא כ5 שקלים. ואפילו 4.44 ש"ח

SupermanZW

Well-known member
זה כבר נושא אחר. מה שבטוח המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 שח.
אלא כ5 שקלים. ואפילו 4.44 ש"ח
פער של פי 2.5 אפשר להצדיק? אני לא משווה את ישראל מול תאילנד, שבה המזון זול (גם, כבר לא כמו פעם, כפי שציין סבא) אלא מול קנדה, שבה מחירי המזון גבוהים.

ai27

Well-known member
פער של פי 2.5 אפשר להצדיק? אני לא משווה את ישראל מול תאילנד, שבה המזון זול (גם, כבר לא כמו פעם, כפי שציין סבא) אלא מול קנדה, שבה מחירי המזון גבוהים.
אי אפשר להשוות מחיר אורז לתאילנד כי היא יצרנות אורז וישראל לא.
וגם לא ניתן להשוות מחיר בשר לקנדה כי היא יצרנית בשר וישראל לא.

כמה עולה קילו עגבניות בהליפקס?
כמה עולה קילו ענבים?
או שבכלל לא מוכרים אותם אצלכם בקילו
אלא רק בארגזים של 16 קילו?

SupermanZW

Well-known member
אי אפשר להשוות מחיר אורז לתאילנד כי היא יצרנות אורז וישראל לא.
וגם לא ניתן להשוות מחיר בשר לקנדה כי היא יצרנית בשר וישראל לא.

כמה עולה קילו עגבניות בהליפקס?
כמה עולה קילו ענבים?
או שבכלל לא מוכרים אותם אצלכם בקילו
אלא רק בארגזים של 16 קילו?
פירות (למעט אלה שדורשים אקלים קר) יקרים יותר בקנדה מאשר בישראל. ארגזים ואריזות גדולות לא רלוונטים לפירות, אנשים אורזים בשקית ושוקלים בקופה בדיוק כמו בישראל.

SupermanZW

Well-known member
המחיר אינו הגיוני, המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 ש"ח, וכותבת מתוך ידיעה.
שני המבורגרים ב24.90 ש"ח זה מה שמצאתי בחיפוש ברשת, אז 12.45 ש"ח להמבורגר קפוא אחד, פי 6 מבקנדה. עדיין פער עצום.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230823-140703.png
    Screenshot_20230823-140703.png
    KB 773 · צפיות: 3
למעלה