בעקבות שרשור ההמבורגר - האם המבורגר קפוא בישראל עולה פי 7 מבקנדה בגלל הכשרות?

SupermanZW

Well-known member
הערכה ריאלית של עלות הכשרות: פי 3.19.

38 דולר לפאונד לעומת 11.89 דולר לפאונד (המשיב מניו יורק, מחירים בדולר אמריקאי, כידוע רוב יהודי ארה"ב חיים בניו יורק)

בקיצור, כשר מעלה את המחיר לפחות פי 3. מסתבר שליהודי הליפקס יש מזל שעבורם זה רק פי 2, אבל מצד שני מחירי המזון בקנדה גבוהים מבארה"ב עבור כל המוצרים, אז גם שומרי הכשרות בקנדה לא קונים את מזונם במחיר נמוך יותר מבארה"ב.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230823-203711.png
    Screenshot_20230823-203711.png
    KB 531 · צפיות: 0

SupermanZW

Well-known member
מדד מחירי המזון במדינות שונות בעולם (100 כממוצע העולמי).

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230823-205615.png
    Screenshot_20230823-205615.png
    KB 323.9 · צפיות: 3
  • Screenshot_20230823-205633.png
    Screenshot_20230823-205633.png
    KB 284.3 · צפיות: 3
  • Screenshot_20230823-205646.png
    Screenshot_20230823-205646.png
    KB 280.1 · צפיות: 2
  • Screenshot_20230823-205700.png
    Screenshot_20230823-205700.png
    KB 270.6 · צפיות: 1
  • Screenshot_20230823-205714.png
    Screenshot_20230823-205714.png
    KB 292.5 · צפיות: 1
  • Screenshot_20230823-205725.png
    Screenshot_20230823-205725.png
    KB 283.6 · צפיות: 1
  • Screenshot_20230823-205739.png
    Screenshot_20230823-205739.png
    KB 280 · צפיות: 1
  • Screenshot_20230823-205757.png
    Screenshot_20230823-205757.png
    KB 389.4 · צפיות: 2

ai27

Well-known member
בבשר בקר הפער עצום, אבל לא בכל המוצרים הוא כזה עצום, הוא קטן יותר במוצרים אחרים.
הפער הבסיסי הוא בהתאם לחומרי הגלם.
כשאתה מדבר למשל על 100% MINCED BEEF MEAT - מדובר בערך באותו חומר גלם.
כשאתה מדבר על מוצר תעשייתי שמדולל ומוסיפים לו מחזקי-טעם,
המחיר לא בר-השוואה.

אבל כמו ששמת לב - אפילו כששואלים אותך על שמן קנדי - אתה עונה תשובה פסיכית על אריזות תעשייתיות של 16 ליטר.
מה שמונע יכולת לבצע השוואה בסיסית
בארץ מוכרים שמן באריזות של ליטר, וזה מקובל בעולם
בוולמארט מוכרים באריזות של חצי ליטר, 1.4 ליטר או באריזה גדולה של גלון.
אז למה לענות על אריזה תעשייתית?

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
הפער הבסיסי הוא בהתאם לחומרי הגלם.
כשאתה מדבר למשל על 100% MINCED BEEF MEAT - מדובר בערך באותו חומר גלם.
כשאתה מדבר על מוצר תעשייתי שמדולל ומוסיפים לו מחזקי-טעם,
המחיר לא בר-השוואה.

אבל כמו ששמת לב - אפילו כששואלים אותך על שמן קנדי - אתה עונה תשובה פסיכית על אריזות תעשייתיות של 16 ליטר.
מה שמונע יכולת לבצע השוואה בסיסית
בארץ מוכרים שמן באריזות של ליטר, וזה מקובל בעולם
בוולמארט מוכרים באריזות של חצי ליטר, 1.4 ליטר או באריזה גדולה של גלון.
אז למה לענות על אריזה תעשייתית?
אני עונה תשובה "פסיכית" כי אילצתם אותי. אתם מחפשים להראות את הכי זול שקיים היכן שההשוואה שלי בהתחלה הייתה למוצר ספציפי שמחירו מעל הממוצע כי הוא מוצר פרימיום, ושוב אני מזכיר, גם לGreat value יש מוצרי פרימיום. כפי שראית בעצמך המוצר הבסיסי של Great value זול יותר. אם "משחקים" איתי "מלוכלך" גם אני "משחק מלוכלך". אגב, אנשים פרטיים ועוד איך קונים מיכל 16 ליטר שמן בCostco, אבל מכינים מראש מיכלים קטנים יותר או בקבוקים לשפוך אליהם את השמן ומתחלקים בכמות ובעלויות עם משפחות נוספות שהחליטו להתארגן לקנות בCostco לצורך חיסכון בעלויות. משפחות גדולות נדירות בקנדה, למי שאין עם מי להתארגן אין טעם לקנות בCostco. מ2020 יש הרבה יותר התארגנויות לרכישות בCostco בגלל עליית מחירי המזון.

ai27

Well-known member
אני עונה תשובה "פסיכית" כי אילצתם אותי. אתם מחפשים להראות את הכי זול שקיים
ברור שלא. אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום, ואנחנו לא מחפשים את הכי זול שקיים.
אם היינו עושים זאת - היינו משווים את המחיר שמצאת בקוסקו (רשת שאינה בת-השוואה לישראל) - למחיר של חנויות פופ-אפ למשל,
וזה לא המקרה.
סביר להשוות את מותג הVALUE שלך - למותגי בית של הרשתות, שופרסל למשל,
אבל לא לאריזה תעשייתית או מוצר שאינו סטנדרטי
היכן שההשוואה שלי בהתחלה הייתה למוצר ספציפי שמחירו מעל הממוצע כי הוא מוצר פרימיום, ושוב אני מזכיר, גם לGreat value יש מוצרי פרימיום.
אולי יש - אך צריך להשוות מוצרים ברי-השוואה.
ברגע שאתה משווה המבורגר ישראלי שעשוי מMINCED MEAT למוצר תעשייתי שמכיל פילרים שונים ומשונים ואינו מקביל לאף מוצר ישראלי,
ההתעקשות שלך על כך שהפילרים העלו את איכותו - מגוחכת.
כפי שראית בעצמך המוצר הבסיסי של Great value זול יותר. אם "משחקים" איתי "מלוכלך" גם אני "משחק מלוכלך".
אף אחד לא שיחק איתך מלוכלך - אבל אתה - ידעת שאתה מרמה.
אחרי שהפרכנו את טענתך המקורית - החלטת לרמות במכוון.
אגב, אנשים פרטיים ועוד איך קונים מיכל 16 ליטר שמן בCostco, אבל מכינים מראש מיכלים קטנים יותר או בקבוקים לשפוך אליהם את השמן ומתחלקים בכמות ובעלויות עם משפחות נוספות שהחליטו להתארגן לקנות בCostco לצורך חיסכון בעלויות.
אבל אתה לא טמבל - ידעת שזו הונאה. ידעת שמיכל של 16 ליטר אינו בר-השוואה,
ואתה עדיין מסרב לענות כמה עולה שמן קנדי בוולמרט או טרגט למשל (רשת חנויות מקבילה לסופרים הזולים בישראל)
משפחות גדולות נדירות בקנדה, למי שאין עם מי להתארגן אין טעם לקנות בCostco. מ2020 יש הרבה יותר התארגנויות לרכישות בCostco בגלל עליית מחירי המזון.
ואתה עדיין מתעקש להשוות התנהגות שמחוץ לקנדה נחשבת מאוד חריגה, כדי "להוכיח" שבקנדה המחירים זולים.

SupermanZW

Well-known member
ברור שלא. אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום, ואנחנו לא מחפשים את הכי זול שקיים.
אם היינו עושים זאת - היינו משווים את המחיר שמצאת בקוסקו (רשת שאינה בת-השוואה לישראל) - למחיר של חנויות פופ-אפ למשל,
וזה לא המקרה.
סביר להשוות את מותג הVALUE שלך - למותגי בית של הרשתות, שופרסל למשל,
אבל לא לאריזה תעשייתית או מוצר שאינו סטנדרטי

אולי יש - אך צריך להשוות מוצרים ברי-השוואה.
ברגע שאתה משווה המבורגר ישראלי שעשוי מMINCED MEAT למוצר תעשייתי שמכיל פילרים שונים ומשונים ואינו מקביל לאף מוצר ישראלי,
ההתעקשות שלך על כך שהפילרים העלו את איכותו - מגוחכת.

אף אחד לא שיחק איתך מלוכלך - אבל אתה - ידעת שאתה מרמה.
אחרי שהפרכנו את טענתך המקורית - החלטת לרמות במכוון.

אבל אתה לא טמבל - ידעת שזו הונאה. ידעת שמיכל של 16 ליטר אינו בר-השוואה,
ואתה עדיין מסרב לענות כמה עולה שמן קנדי בוולמרט או טרגט למשל (רשת חנויות מקבילה לסופרים הזולים בישראל)

ואתה עדיין מתעקש להשוות התנהגות שמחוץ לקנדה נחשבת מאוד חריגה, כדי "להוכיח" שבקנדה המחירים זולים.
הפילרים היחידים שיש במוצר שהצגתי בהתחלה הם תבלינים וגבינת גאודה ולא שום רכיבים "שונים ומשונים" והגבינה יקרה יותר מהבשר.

הצגתי אחרי כן גם מותג כשר של קירקלנד וגם אז המחיר היה משמעותית נמוך מזה שבישראל, אבל כמובן, נוח לך להתעלם.

מיכל של 16 ליטר הוא כן בר השוואה, משווים את המחיר לליטר. כשמשווים מחיר ליחידת משקל או ליחידת נפח לא צריך להתייחס לגודל האריזה.

המוצר הראשון שהצגתי הוא מוצר שקניתי בWal-Mart והיו לך טענות. שמן אני פשוט לא קונה כי אני מטגן בחמאה, חיפשתי במיוחד בשבילך את המחיר ושוב באת בטענות. עיקר הדיון הוא המחירים ולא התנהגות צרכנית, לכן לא רלוונטי אם התנהגות צרכני Costco חריגה בישראל.

ai27

Well-known member
הפילרים היחידים שיש במוצר שהצגתי בהתחלה הם תבלינים וגבינת גאודה ולא שום רכיבים "שונים ומשונים" והגבינה יקרה יותר מהבשר.

הצגתי אחרי כן גם מותג כשר של קירקלנד וגם אז המחיר היה משמעותית נמוך מזה שבישראל, אבל כמובן, נוח לך להתעלם.

מיכל של 16 ליטר הוא כן בר השוואה, משווים את המחיר לליטר. כשמשווים מחיר ליחידת משקל או ליחידת נפח לא צריך להתייחס לגודל האריזה.

המוצר הראשון שהצגתי הוא מוצר שקניתי בWal-Mart והיו לך טענות. שמן אני פשוט לא קונה כי אני מטגן בחמאה, חיפשתי במיוחד בשבילך את המחיר ושוב באת בטענות. עיקר הדיון הוא המחירים ולא התנהגות צרכנית, לכן לא רלוונטי אם התנהגות צרכני Costco חריגה בישראל.
פתחתי שרשור חדש וממוקד.
תגיב שם

למעלה