בעקבות שרשור המשפטים המיתולוגיים

daldan

New member
בעקבות שרשור המשפטים המיתולוגיים

יש בנו מידה של ביקורת על הורינו שהשתמשו בכל מיני משפטים עוקצניים באופן קבוע בסיטואציות שונות בחיינו. ואני שואלת, רגע! מה בעצם אנחנו נגיד? איך לא ניפול למלכודות האלה? מה אתם תאמרו לילדכם בסיטוציות השונות, כשהוא יאמר לכם "משעמם לי", כשהבאלגן שלו יעבור כבר את כל גבולות הטעם הטוב, כשהוא יטען "אבל ההורים של X כן מרשים" וכדומה? האם גם לנו יהיו בסוף משפטים מיתולוגיים?

עמית@

New member
ודאי, וכי ייתכן אחרת?

רק שהם כנראה יהיו שונים (ואולי הילד שלנו יתלונן על האמהות המשונות האלו שכל הזמן רוצות להכיל אותו לתמלל אותו ולהבין אותו..)

Arfilit

New member
ואולי לא כל כך שונים:

האחיין שלי, כשהיה בן שלוש (לפני שמונה שנים - וואו...), נתבקש ע"י אמו (אחותי לעשות משהו, ואמר לה: "אמא! יש לי רק שתי ידיים...". לא סתם אומרים שהאדם הוא תבנית נוף מולדתו...

Arfilit

New member
ברור!!!

לכל אחד יש את ה"ביטויים" שלו ואת ה"דיבור" שלו. כבר עכשיו אני מגלה דרך האפונה חלק מהדברים שעליהם אני חוזרת שוב ושוב - פשוט כי היא בשלב שבו היא מחקה את מה שהיא שומעת. ככה למשל גיליתי שאני אומרת "הופ" בכל פעם שאני מטפסת מדרגה. לאחרונה גיליתי עוד דבר שעלול להיכנס לפנטיאון "המשפטים של אמא" אצל האפונה (ואחיה שיבואו ביום מן הימים), כשתוך כדי האוכל, בעוד אני חותכת לה את העוף, היא בוחנת אותי ואומרת פתאום: "סטין?!?!?! יו!!!! סטין מסוטן!!!!" (שזה באפונית: "סכין?! לא! סכין זה מסוכן!"...)

boringvered

New member
נפלתי מצחוק

והשכן לקיוביקל שלי חושב שאני משעשעת למדי....

עמית@

New member
גדולה..

גם תמר כל הזמן חוזרת על דברים שאני אומרת, כשהיא אוכלת למשל היא אומרת "זה בריא, נכון"?

lulyK

New member
גם יותם ../images/Emo6.gif

"טעים מאד מאד. בריא מאד מאד".

ענתש

New member
אצלינו כבר נוסף תיחכום לעניין כי

היא משנה את המשפטים בהתאם למה שהי רוצה שיקרה: "אמא, שוקולד זה נוראאאא בריא לי".

עמית@

New member
זה מזכיר לי שהיא לא רצתה להחליף

חיתול עם קי אז היא אמרה "זה בריא לי להישאר עם קקי"..

cookie1

New member
אני גיליתי ככה שאני משתמשת הרבה ב

אז הפסקתי ומיד

swann

New member
גם לנו קרה עם ה"הופ"

בכניסה לאוטו. ואני אפילו לא שמתי לב שאני אומרת את זה. ועוד המון דברים שעכשיו אני לא זוכרת...
והאפונה מתוקה!

swann

New member
עכשיו היא מצטטת לי מהגן

אם היא נתקלת במישהו או משהו (בובה) היא אומרת "סליחה חמודה".

מעיןבר

New member
ברור שכן

ב"זה ייגמר בבכי" אני כבר מזממממן משתמשת. בטוחה שעוד פנינים יצוצו להן, אין לי טינה על מרבית הפנינים הללו, זה דווקא זכור לי באהבה כחלק מההווי המשפחתי.

לי כבר יש משפט מיתולוגי

ועומר רק בת שנה ו3... כשהיא מושכת לי בשיער או מורידה לי את המשקפיים אני אומרת לה: "ז'ה לא נעים לי" במבטא כמו הסבתא בפרוייקט מוסקונה (ארץ נהדרת)...

yaelia

New member
ואני אומרת לו כשהוא מושך לי משקפיים

לא את הגוטייה, רק לא את הגוטייה.

בימבילי

New member
האם יהיו לנו בסוף?

אני כנראה זריזה, כבר יש לי. קודם כל, ולצערי הרב, המשפט "זה ייגמר בבכי" הוא אחד המשפטים הכי נכונים שאני מכירה. יש מצבים שנוגה נכנסת לטירוף של השתוללות, ואנחנו מסתכלים עליה ויודעים שרק בכי יכול להרגיע את האנרגיה הזו. אנחנו עושים מאמצים לסיים את זה בדרכים אחרות, ולרוב זה חייב סיומת של בכי. זה באמת קשה לעבור מכזו אנרגיה מטורפת לפתאום רגיעה. חייבים שלב מעבר. וזה השלב של "נוגה, בסוף את תבכי". חוץ מזה - הבנתי מאיך שנוגה מדברת עם הבובות שלה שיש לנו משפט חדש שאני כנראה הממציאה שלו: "אוף שמוף".

כבר יש לי המון.

ואופק תמיד אומרת אותם לעצמה ולאחרים בקולה התינוקי.... רגע- מישהי פה צריכה אותי- אני אכתוב אח"כ....

למשל.....

בסוף יהיו לך חורים בשיניים מרוב שוקולד. יש לך פילים בראש (במקום כינים) אצלינו בבית לא מרביצים/ יורקים/ צובטים/ מקללים. רק בחוץ! (ממש אמא חינוכית....) אני סופרת עד שלוש ואוי ואבוי אם אני צריכה לקום אלייך. אחת שתיים שלוש.... (ואז אני כאילו קמה ואופק רצה מהר ויושבת יפה...) פיפי צהוב= לא טוב, פיפי שקוף= אני אלוף! (חינוך לשתיית מים) ועוד ועוד. יש לי ממש המון.

למעלה