בעקבות שרשור המשפטים המיתולוגיים

גם גל משתמשת ב"אני" ואין לי ספק

שהיא מבינה, מפני שהיא עונה לכל השאלות הרלוונטיות ב"אני". היא גם משתמשת ב"לי" ובאמת בדיוק אתמול ה\דיברנו על השימוש בגוף ראשון בפליאה, מפני שאכן זה לא אופייני מבחינה התפתחותית ולרוב בגילה יש שימוש נרחב בגוף שלישי.

lulyK

New member
כשאת מזכירה את זה

אז גם אצל יותם יש "לי". טוב, נו, כנראה שהוא בכל זאת מבין

לא מדוייק. ילדים משמשים בכל הגופים

עוד לפני גיל שלוש. עקרונית תהליך רכישת השפה כבר מגיע לסיומו בגיל הזה והטעויות הנפוצות הן בעיקר תחביריות (הטייה שגוייה של פעלים)ומורפולוגיות (יחיד רבים/זכר נקבה).

בדיוק היום שמתי לב שאני מדברת

להלל רק בגוף שלישי - מי חייכן של אמא וכאלה. מיד עברתי לשלי. הוא שלי! (ואני אמא
)

Dimaya

New member
"לילדה צריך להיות חם"...

משפט מיתולוגי של אמא שלי, ששמעתי בערך כל יום בחורף רוסי של 20- מעלות, כשהיא הכריחה אותי ללבוש מתחת לשמלה של בי"ס מכנסוני פלנל איומים בצבע תכלת לפני שיצאתי מהבית. שנאתי את המכנסונים שנאת מוות וכשהייתי יוצאת מהבית - הייתי נעמדת ברוב חכמתי מתחת לחלון של הבנין(גרנו בקומה ראשונה), מורידה אותם, מוחזרת לאחר כבוד הביתה ע"י אמא שלי שדי ציפתה שאני אעשה את זה, שומעת הרצאה לגבי כמה שחשוב לשמור על ה"מקום" חם, לובשת את זוועת התכלת, הולכת לבי"ס ומתחננת לאלוהים שאף אחד לא יראה את הזוועה כשאני אתיישב. אני מוצאת את עצמי היום, אמא למיכלי בת החודשיים, מלבישה אותה ובין בכי לבכי (היא לא אוהבת להתלבש - אני מגדלת נודיסטית קטנה) אומרת לה: "מיכלי, מאוד חשוב שלילדה יהיה חם"... ואמא שלי מתמוגגת...

g a n i

New member
סליחה! לדעתי אני פה במקום ה1../images/Emo106.gif

הייתה תקופה שדיברתי עם הגדולה הרבה אנגלית, ויום אחד (קשה במיוחד) שמעתי את עצמי אומרת לה בשיא הקריזה: . . . you go to your room & think about what you did, YOUNG LADY!
שזה, כאילו, מה? משפט מפי אמי הורתי המלכה אליזבת הII?! מאיפה *זה* בא? עילפתי ת'צמי... כמובן שהעונש נשכח ושתינו צחקנו נורא

למעלה